Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Много вкусен манджок, много. Препоръчвам с 2 ръце. Не успях да снимам, че беше вече доста късно. 

 

https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2016/10/italian-meatballs-with-mozzarella.html?fbclid=IwAR2yoPMabT4Ic09RRV7aqQpHvfkrZpcZjf7OZmOO8_xF9ICZGOm_VT7dT2I

  • Харесвам 8
  • Благодаря 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

Screenshot_20221110_215137.jpg

Филе от треска с броколи, чери домати, лук и моркови, рецептата я взех от тук https://youtu.be/q-2xZkRIjDI (не слагам спагети от консерва, защото са ми гнусни) и кус кус с подправки и мента (взета от тук https://youtu.be/MrhadmHccDw)

 

  • Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към коментар

Шоколадови бисквитки с ядки /тип целувчени/ - чудни станаха. Рецепта http://www.vkusnoteka.bg/2014/08/blog-post_27.html

Реших да направя тези бисквитки, защото ми трябваха 4 жълтъка 🙂 Скоро ще пусна инфо какво приготвих с тях 🙂 

 

DSC_0311-3.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 3
Връзка към коментар

Май само аз пускам и правя паея, ама ето пак. Този път има от А до Я, че все нещо ми липсва.

Риба треска, калмари, малки миди, големи миди, скариди, бульон, ориз за паея от Валенсия и т.н.

 

8FA1D574-ABD8-4CAE-9DB8-B37EFD3CCD4B.jpeg.4aa8938fecba7433442ebe30d76ba05e.jpeg

5F0F4FB6-1E12-4F2D-B076-87F7A388F8DD.jpeg.dc7ff2d5bf53f120aa238b27d4fad036.jpeg

2E08DF5A-12BE-486A-BB66-2E44CD43BB2C.jpeg.84dae046f483360860d76584c029687b.jpeg

8E83E610-20F0-4CA7-98F8-B78DD198AD66.jpeg.ccc063a0c40d7f50096b80b45e9ab8d0.jpeg

 

 

 

 

 

  • Харесвам 16
  • Браво 12
Връзка към коментар
преди 3 часа, Alexander каза:

Май само аз пускам и правя паея, ама ето пак. Този път има от А до Я, че все нещо ми липсва.

Ама пък как изглежда само! 😍

Някой ден трябва и аз да се престраша, ама в главата ми е, че е нещо много сложно.

 

Ние днес бяхме на френски рустикален брънч - пастет, сирена, франзела и ябълков тарт. Виното е по подразбиране 😂 

И корейска палачинка със зелен лук и морски дарове и китайски омлет с домати от предните дни.

 

20221110_195714-01.jpeg

 

20220319_202317.jpg

 

20221113_110308.jpg

  • Харесвам 11
  • Браво 7
Връзка към коментар

@Роца бъзикаш ли се?

 

Паеята е много много лесна за правене, трябва ти само продуктите и да следваш няколко стъпки. А и се прави бързо, не повече от 25-30 мин.

 отнема.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

@Alexander, никак! Напълно съм сериозна. Не знам защо, в моето съзнание, паеята е нещо сложно. 

Между другото, ще стане ли и без типичния тиган за паея? Че нямам такъв.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 38 минути , Роца каза:

@Alexander, никак! Напълно съм сериозна. Не знам защо, в моето съзнание, паеята е нещо сложно. 

Между другото, ще стане ли и без типичния тиган за паея? Че нямам такъв.

И аз нямам в момента такъв и не мисля да купувам отново, последния остана в Тенерифе преди 5 години. 

Избираш си най-широката тенджера и си готова-снимките горе са с такава. Тиган не ти трябва, ако имаш широка тенджера. Ако пък е много голям за 6-7 порции няма къде да го сложиш, трябва много  голям газов котлон или пак се връщаме, че не е необходим, освен за красота. 

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Супер, благодаря ти за насоките! Имам една широка чугунена, в нея ми е надеждата 🙂.

Другия уикенд като нищо да взема да се пробвам.

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Роца каза:

Супер, благодаря ти за насоките! Имам една широка чугунена, в нея ми е надеждата 🙂.

Другия уикенд като нищо да взема да се пробвам.

 

чугун не ти трябва за това.

Трябва да е по-нормална и тънка, защото се пържи в началото. Дори тези тигани за паея не са дебели.

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Вчера ми се дояде нещо като торта, ама не точно, но не и кекс, а бисквитките ми омръзнаха...Отворих хладилника и оттам ми смигаше в червено на края на срока едно крема сирене и реших, че ще чийзкейк. Отдавна съм си запазила една рецепта и ѝ чаках реда. Малко я поизмених, защото не мога да правя всичко което ми казват и както ми казват 😀😀😀. Шегувам се! Просто в момент на умопомрачение купих три кутии спекулос и трябваше да ги намаля, ако исках да избегна инцидент при отваряне на шкафа 😀. Обаче се оказа пък, че крема сирене е крайно недостатъчно, та ходих и до магазина. Общо време за приготвянето няма да кажа, да не ми се смеете. Та представям ви чийзкейк с вкус на шведски канелени кифлички. Доооста вкусен! Извадих го уж да го декорирам за довечера, ама не се стърпях.

IMG_20221115_112110.jpg

 

IMG_20221115_112231.jpg

 

IMG_20221115_112719.jpg

 

IMG_20221115_112821.jpg

  • Харесвам 14
  • Браво 6
Връзка към коментар
преди 19 минути , Alexander каза:

За мен това не е готвене, а слагане в тигана за няколко минути, ама все пак.

8EF761F6-FCCD-4F4F-AB70-B9EC51C91F65.jpeg

F9589471-298A-4F34-BEAA-8B7AC421D6E0.jpeg

така най-добре, иначе се въртиш два часа, пък не е по-вкусно 😁

  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Alexander каза:

това не е готвене

Напротив, това си е класика в готвенето. Тая мръвка по друг начин приготвена ще бъде само изкелиферчена и развалена. Но на красивия кухненски натюрморт липсва  само една кана червена амброзия. И щеше да се получи супер, хипер, мега класика. ( Последното го каза внучката, имайки на предвид адетите на дядо си 🙂). 

  • Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

За мен единственият начин за готвене на такова месо е печене на скара или тиган  и в края сол. 
може и малко черен пипер след като е готово.

абсолютно нищо друго.

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Роце, не се прави, паеята е супер лесна, пък за кулинар като теб направо - фасулка работа. Аз съм я правила и в такава тава, но честно както Александър ти е дал съвет и в широка тенджера става. 

117812E6-E482-43B0-B2C6-DB29EAEB3808.jpeg.10353533730c66ce49bc81e0b0a48ca5.jpeg

 

863E0841-52E7-4B95-9A7B-567B272D41A9.jpeg.2b2a43961a11b6aa6190ed94adc68586.jpeg

 

Вчера ми се наложи да се завия с одеяло вкъщи, защото настана студ и мраз и при мен, затова днес направих едно бяло чили. Използвах рецептата само за база и понеже ми се стори идейно да се пасира бобът, направих същото и с карфиол, гъби и нахут, за да стане гъста без да се налага да слагам сметана, крема сирене и брашно както е оригиналът. Добавих и малко настъргани моркови. Стана супер вкусно, но изобщо не толкова фотогенично като на снимката от рецептата, затова слагам тази от сайта.

 

https://thecozycook.com/white-chicken-chili/


B03E8975-9C1F-4FA2-91FC-8E00DA009E36.jpeg.d91e09e5879b9455ec52cd7228bf88b6.jpeg

 

  • Харесвам 10
Връзка към коментар

У дома започва нова серия експерименти (защото доскоро експериментирахме с гювеч, троянска керамика - всичко опитахме там без сладкиши 😉 и омлет): реших да се сдобия в крайна сметка с AIr Fryer и черния петък до известна степен спомогна за това. Тази вечер експериментирах с картофки и пилешки крилца, приготвени по две различни технологии. 

Тъй като дозите бяха минимални и поради първи опит, не документирах. Но станаха. Дори и не миришеше толкова на готвено, колкото си представях, което за нас е важно. 

В следващите дни опитите продължават. 

  • Харесвам 10
  • Браво 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.