Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

@Marusinka - моля те дай рецептата за шоколадовия пай! Имаш ли го сниман в разрез? 😆

Надявам се гостите ти да са донесли някои от нещата. Не мога да си представя иначе колко време ти е отнело да приготвиш всичко това + грижа за три деца, две от които малки! 

  • Смея се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Травеолани каза:

@Marusinka - моля те дай рецептата за шоколадовия пай! Имаш ли го сниман в разрез? 😆

Надявам се гостите ти да са донесли някои от нещата. Не мога да си представя иначе колко време ти е отнело да приготвиш всичко това + грижа за три деца, две от които малки! 

Ай ся, като ще host-вам Деня на благодарността, трябва всичко да си сготвя сама 😂 Само алкохол получих за подарък (ще се оплача в темата за Вино) и Cheeseball-a. Но имах страшно много помощ от към аниматори за децата, съдомиячи, картофобелачи, сметанобиячи, а и на мъжа ми сестрата направи ябълковия и банановите пайове. 

Даже сервирах 1 час по-рано от колкото бях обявила, защото пуйката се сготви по-бързо и вече бях готова с другото.

 

Това е най-вкусният шоко пай, който някога ще си направиш 😍 Можеш да направиш коричката сама̀ с масло и Graham crackers или готова от магазина. Направи си таймер за след всяко яйце за 4 мин, не 3 и аз обичам домашна бита сметана, не Cool whip, затова си я правя всеки път.

 

4E365519-8647-4AD3-BEE0-F873F6E1B5B2.jpeg.deda468c603d933effa7ff63d36f8677.jpeg

(събрах го в един съд с ябълковия)

 

BFBEC735-DD66-4400-89AA-5221E697E563.jpeg.7f7e4f5d099e6282746d86445334def7.jpeg

FC7C6147-BDA6-40DB-B398-DAAE6D0B5A07.jpeg.ac785dece50b05d931ed640528b044e6.jpeg

  • Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

В Израел ядох много яки date pastry. Казаха ми, че супер лесно се приготвяло, мажеш тестото с паста от фурми, после настъргани орехи и плетеш 😄 та, и както @elenitta ми подсказа за тестото за пица, реших да ги направя тази сутрин:

 

20221127_110543.jpg.7535f3217b5a52e889a4db88c45bc312.jpg

 

20221127_110951.jpg.863ed7b3538fc97e5110d8ef427ae89b.jpg

 

20221127_113204.jpg.d297e0bf5ed99fff75b975eb18f5c69b.jpg

 

Почти като тези в Израел се получиха. 😎

  • Харесвам 13
  • Браво 8
  • Смея се 1
Връзка към коментар
На 21.11.2022 г. в 3:56, Травеолани каза:

Аз днес направих една любима гръцка супа - авголемоно. 


69E301B8-7949-495B-9E8B-DEB57B9C0673.jpeg.49b8da7b460c4c4ac1d846d681b86300.jpeg

Опитах и аз тази рецепта. Ммм вкусна се получи. Ще я приготвям и за напред. Благодара, че ме научихте на нова рецепта за супа от пиле, след десетки години над печката.

IMG_20221127_140940.jpg

  • Харесвам 9
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 3 часа, Граф Вронски каза:

В Израел ядох много яки date pastry. Казаха ми, че супер лесно се приготвяло, мажеш тестото с паста от фурми, после настъргани орехи и плетеш 😄 та, и както @elenitta ми подсказа за тестото за пица, реших да ги направя тази сутрин:

 

20221127_110543.jpg.7535f3217b5a52e889a4db88c45bc312.jpg

 

20221127_110951.jpg.863ed7b3538fc97e5110d8ef427ae89b.jpg

 

20221127_113204.jpg.d297e0bf5ed99fff75b975eb18f5c69b.jpg

 

Почти като тези в Израел се получиха. 😎

Сега ще трябва да издирвам и паста от фурми. Пробвах да с чопъра, но до паста не ги докарвам 😀.

 

преди 3 часа, EliDion каза:

Ме става ли много твърдо това тесто като се опече или си е като хляб с пълнеж. Още не съм го пробвала.

За мен не са твърди, но аз и не харесвам дебелите теста. Като ги намажеш отгоре с яйце, а вътре с повечко кашкавал и не ги препичаш, стават много хубави. Усеща се плънката и са много добри дори като изстинат.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Напоследък често вземам от бутер тестото на Лидл, но което е охладено. Тези плетенички на Еленита стават и с него. Не е твърдо и няма да се постигне подобие на гризини. Аз с него правя охлювчета - сладки с тиква, ябълка и орехи, а за утре за училище спретнах солени със спанак и крема сирене. Първия път като го пробвах ми дойде вповече ронливо. Вече намазвам с разбито яйце отгоре и отстрани и става добре.

 

73F64ED6-5606-4C54-B133-C6E7CDAE9CF0.jpeg

  • Харесвам 14
Връзка към коментар
преди 4 часа, elenitta каза:

Сега ще трябва да издирвам и паста от фурми. Пробвах да с чопъра, но до паста не ги докарвам 😀.

 

За мен не са твърди, но аз и не харесвам дебелите теста. Като ги намажеш отгоре с яйце, а вътре с повечко кашкавал и не ги препичаш, стават много хубави. Усеща се плънката и са много добри дори като изстинат.

Oooo, не съм толкова смел да си правя и паста от фурми 😄 взех я наготово от магазин Зелен.
Да, при мен се получиха леко твърди след като изтинаха.

  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

Напоследък често вземам от бутер тестото на Лидл, но което е охладено. Тези плетенички на Еленита стават и с него. Не е твърдо и няма да се постигне подобие на гризини. Аз с него правя охлювчета - сладки с тиква, ябълка и орехи, а за утре за училище спретнах солени със спанак и крема сирене. Първия път като го пробвах ми дойде вповече ронливо. Вече намазвам с разбито яйце отгоре и отстрани и става добре.

 

73F64ED6-5606-4C54-B133-C6E7CDAE9CF0.jpeg

И на мен ми беше ронливо Лидлското бутер тесто. Може ли да споделиш точно как правиш спаначено-кремсиренките?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 45 минути , Madonna каза:

И на мен ми беше ронливо Лидлското бутер тесто. Може ли да споделиш точно как правиш спаначено-кремсиренките?

Размразих 5-6 кубчета спанак, забърках с 1 малка опаковка крема сирене, леко посолих и намазах върху тестото. Навивам на руло откъм късата страна и после режа филийки около 1.5-2 см. Слагам ги легнали върху хартия за печене и със силиконова четка ги намазвам с разбито яйце. Сладки с тиква и ябълки по се харесват🙂

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

По никое време по неволя правих скалички😄

Вчера гледам 1/3 кисело мляко, което няма какво да го правя и за да не го хвърлям, викам ще направя кекс😄. Понеже имам и шоколад, хайде нещо по-съблазнително да е - портокалов кекс с шоколад😋. Отидох купих портокал. Изнамерих една рецепта /да не я виждам повече🙉/ и почвам. Да се опече, пече, ама не. Един час стоя, сто пъти се изгорих да бода с клечка, не и не. То изгоря отгоре, извадих го и какъвто е станал. Ужасен, клисав отвътре и кора отгоре🙊. Иначе ароматен😄. Да не хвърлям тъпия кекс днес го намлях с чопъра и хайде на скалички. Купих и кокосови стърготини заради това да не хвърлям кекса с оползотворения остатък от киселото мляко 😂

За пръв път правя скалички. Изглеждат добре. Сега за трети път отиват в хладилника, а утре ще ги тестваме с колеги 🙃

BBD27017-9E9D-43FD-8451-B6146C3F2409.jpeg

  • Харесвам 5
  • Браво 9
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 11 часа, rdd каза:

Опитах и аз тази рецепта. Ммм вкусна се получи. Ще я приготвям и за напред. Благодара, че ме научихте на нова рецепта за супа от пиле, след десетки години над печката.

IMG_20221127_140940.jpg

За нищо 🙂, радвам се, че ти е харесала! 
А аз пък от вас взех идеята да сложа и пилето вътре 🙂 . 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

@Marusinka рецептата не е ли ориентировъчно като тази https://preppykitchen.com/french-silk-pie/  Гледах я тази рецепта и се чудех дали ще се справя, а на живо направо е 🥰🥰

 

2553_img_gallery_orig (1).jpg

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, Травеолани каза:

За нищо 🙂, радвам се, че ти е харесала! 
А аз пък от вас взех идеята да сложа и пилето вътре 🙂 . 

Съвсем малко пиле сложих, така да има все пак. На порция по едно късче.

Връзка към коментар
преди 6 часа, darinamarinova каза:

@Marusinka рецептата не е ли ориентировъчно като тази https://preppykitchen.com/french-silk-pie/  Гледах я тази рецепта и се чудех дали ще се справя, а на живо направо е 🥰🥰

 

2553_img_gallery_orig (1).jpg

Доста различна и по-сложна за изпълнение ми се струва тази. На свекърва ми рецептата е с коричка/блат като за чийзкейк. Тук ги продават готови, но лесно може да се направи със смлени канелени бисквити и масло. После обработката на яйцата в твоята е с темпериране и нещо може винаги да се прецака, докато при мен просто се бъркат с миксер дълго време, а и шоколада разтопявам в микровълновата печка, вместо на котлон и реално за 20 мин съм готова с пая. Оставя се за няколко часа в хладилник преди да се сервира.

Опитвала съм с коричка от брашно и също става доста вкусно, но отнема часове да се сглоби.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Днес най-сетне се преборих с мързела и започнах борбата с една 3 кг тиква-цигулка, която седи в нас от 1 месец. Направих ризото, крем супа, печена тиква и замразих някаква част за бъдеща супа. 

Най-вкусна стана салатата от чери домати :girl_wink:

  • Харесвам 5
  • Шок 1
  • Браво 3
  • Смея се 10
Връзка към коментар
преди 2 часа, Lindt каза:

Днес най-сетне се преборих с мързела и започнах борбата с една 3 кг тиква-цигулка, която седи в нас от 1 месец. Направих ризото, крем супа, печена тиква и замразих някаква част за бъдеща супа. 

Най-вкусна стана салатата от чери домати :girl_wink:

"Оранжево небето, оранжево морето, оранжева тревата, оранжев и градът.

С оранжевите майки, оранжеви дечица, оранжеви китари, оранжево звънят."

 

Щеше ми се да вкарам някъде и нещо за оранжевия Живко, ама ще се пренасити стихчето сякаш ...
 

  • Браво 1
  • Смея се 11
Връзка към коментар
преди 8 часа, Брани каза:

"Оранжево небето, оранжево морето, оранжева тревата, оранжев и градът.

С оранжевите майки, оранжеви дечица, оранжеви китари, оранжево звънят."

 

Щеше ми се да вкарам някъде и нещо за оранжевия Живко, ама ще се пренасити стихчето сякаш ...
 

Да ти пратя ли Жижо с оранжево яке, за да влезе като илюстрация 😄

  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 5 часа, Lindt каза:

Да ти пратя ли Жижо с оранжево яке, за да влезе като илюстрация 😄

Надали ще успее да мине пред стената. То и аз вече не мога, че като зидах, забравих да сложа врата …

  • Смея се 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.