Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ние тази вечер също бяхме на японска кухня, ама с пиле - ояко дон. Тъй де, докато ровя и подреждам програмата за Япония, поне да съм тематично и в кухнята 🤣

 

 

20230128_195357.jpg

  • Харесвам 7
  • Браво 11
Публикувано:

Изключително доволен съм от постигнатия резултат. Вчера на работа правех проба за багета без никакво добавяне на мая, само с квас.

20230131_040043.jpg

20230131_040058.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 13
Публикувано:

Скоро ми попадна рецепта за меки курабийки с ябълки и днес я спретнах. Много добре се получиха, сгънахме половината с детето.😀

IMG_20230131_142409.jpg

  • Харесвам 15
Публикувано:
преди 10 минути , elenitta каза:

Скоро ми попадна рецепта за меки курабийки с ябълки и днес я спретнах. Много добре се получиха, сгънахме половината с детето.😀

/cdn-cgi/mirage/034ca7a76e6da3f2119788b991057ea6827c0b35a5af9b578a3366eae5c28eef/1440/https://magelanci.com/uploads/monthly_2023_01/IMG_20230131_142409.jpg.a5a24da8acc5a63bd2dfa8c76b9f39e4.jpg

  Нищо не лайквам без рецепта! 😄😄  Давай бързо рецептата, щом са меки и с ябълки.

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 часа, Йосиф Милчов каза:

А нещо за брашното да кажеш? Какво е, че изглеждат направо WOW, за вкуса и аромата не се и съмнявам изобщо

То след тази ювелирна работа, моя опит с квас е лаишки, но продължавам да го правя, да видим до къде ще ме отведе ината ми.

20230130_105625.jpg.ed9aa02d326456dd0e5c756372fd9302.jpg

И едно шункомезе

Преди...

20230128_125058.jpg.d57d491d318b086f194d84306e4d91cc.jpg

...и след

20230131_161104.jpg.0ab92c2c950f87d2ebe432c88bae9607.jpg

 

Като за първи опит е далеч от истината, но бием с качество и натюрел супермаркетските такива. 

 

  • Харесвам 5
  • Браво 10
Публикувано:
На 28.01.2023 г. в 21:32, Lindt каза:

Ева, може ли подробности за това суши? Откъде взе рибата и на каква рецепта се спря? 

Че съм си купила водорасли и ориз и чакам да се престраша 🙂 

Ние сме правили с риба тон и със сьомга от Метро, но сме ги купували свежи - в деня, в който зареждат риба. 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, tonica каза:

  Нищо не лайквам без рецепта! 😄😄  Давай бързо рецептата, щом са меки и с ябълки.

Меки ябълкови курабийки 🍎
Нужни са ви:
2 бр яйца
100 гр захар(може и кафява)
100 гр масло на с.т.(може и олио 80мл)
350 гр брашно(може да поеме и по-малко,за това се добавя по-малко)
1 пакетче  бакпулвер 
2 бр ябълки
Канела 
Пудра захар
 
Разбийте на пухкава смес яйцата със захарта,прибавете маслото и разбийте докато се разтопи добре.
Прибавете пресятото брашно с бакпулвера като внимавате с брашното,защото всички брашна са различни в поемането на течности.
Накрая добавете двете ябълки нарязани на малки парченца,разбъркайте добре за да могат парменцата ябълки да се смесят с тестото.
С помощта на две лъжици си помогнете да оформите курабийки те,като с едната вземате от сместа,а с другата освобождавате.
Печете на 180• в предварително загрята фурна за 20 Мин.
Накрая готовите курабийки се поръсват с пудра захар смесена с малко канела,а може и само с пудра захар.
Buon appetito 😋
  • Харесвам 5
  • Благодаря 3
Публикувано:
На 2.02.2023 г. в 16:30, Marusinka каза:

Не знам кой е бил, майка ми така прави мусака с разбити белтъци. На мен обикновено не ми се занимава толкова. 

  • Харесвам 2
Публикувано:

 

На 2.02.2023 г. в 21:30, Marusinka каза:

Не си спомням кой беше споделил за заливка на мусака с разбити на сняг белтъци, но му благодаря от сърце!

AC28C82F-DF65-496D-90DE-65CBA328344D.jpeg

C8ECF5DB-0407-4B68-9E50-6903D484B688.jpeg

Аз съм споделяла, но може и друг да го е правил... 🙂 Радвам се, че си останала доволна.

 

На 4.08.2022 г. в 9:19, chandni каза:

Разбиваме белтъците на сняг, а жълтъците смесваме с киселото мляко и брашното, след което смесваме двете купи внимателно, за да не падне "снега" и заливаме мусаката, след което запичаме.

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Времето даде ръка и направихме малко луканчици и пастърмичка от свинска рибица. Сега ще чакам да съхнат

 

IMG_20230205_094012776_HDR.jpg.f88f4ffc15d4857c6c248a7e4b0e701a.jpg

 

А оня ден готвих боб с луканка в гювеч. Като за пръв път добре се получи.

 

IMG_20230203_181431879.jpg.5672e5cf2e9419f9d7c792fb42a71b71.jpg

 

Щерката наследница пък направи руло от тиквички. Става и за мезе

 

IMG_20230203_203331704.jpg.be4b918fb352947e4ffda55a3e734abb.jpg

  • Харесвам 13
  • Шок 1
  • Браво 9
Публикувано:

 Пътешествията са в застой до началото на март. За градинарстване / другото хоби / не става. Ударихме го на кулинария, нови рецепти и позабравени стари.

Ориз и зеленчуково къри. За първи път правя, ще донагаждам рецептата. Трябва да е малко по-гъсто според мен.

viber_image_2023-02-05_19-19-21-950.jpg.c232268c4b4e8aaa9773826a4a40dcb5.jpg

 

По искане на мама правиш пак рулца от лаваш. 

viber_image_2023-02-05_19-19-22-256.jpg.18579c81c8f7f54cd06ced6ee9411ef0.jpg

 

Имах да връщам посуда на съседката, ама нали не се връща празна решихме да правим от мамините мини меденки. Оказва се, че аз нямам записана рецептата, а мама не я помни цялата. Затова разгърнахме отново тефтера и та-дам.. пандишпанено руло с млечно-маслено-орехов крем. Върнах се в детството ми, обожавах го това руло.

viber_image_2023-02-05_19-19-32-082.jpg.a65221cff4cc34ef1464cbc8bc8734aa.jpgviber_image_2023-02-05_19-19-32-218.jpg.b6e08b1f2f7c326da729f4c855b21b08.jpg

 

  • Харесвам 19
  • Браво 2
Публикувано:
преди 20 часа, Костов каза:

Времето даде ръка и направихме малко луканчици и пастърмичка от свинска рибица. Сега ще чакам да съхнат

 

IMG_20230205_094012776_HDR.jpg.f88f4ffc15d4857c6c248a7e4b0e701a.jpg

 

А оня ден готвих боб с луканка в гювеч. Като за пръв път добре се получи.

 

IMG_20230203_181431879.jpg.5672e5cf2e9419f9d7c792fb42a71b71.jpg

 

Щерката наследница пък направи руло от тиквички. Става и за мезе

 

IMG_20230203_203331704.jpg.be4b918fb352947e4ffda55a3e734abb.jpg

Евала!! Аз съм с обилно слюнкоотделяне по домашните луканки и пастърма. Искам!!

 

преди 20 часа, neuromancer каза:

Не знам кой е бил, майка ми така прави мусака с разбити белтъци. На мен обикновено не ми се занимава толкова. 

И на мен не ми се занимаваше, ама имаме недостиг на яйца тук и са супер скъпи, затова реших, че ако ги разбия на сняг, ще ми трябват по-малко и така стана. Няма само от самолетни билети да пестим, я! 😂

  • Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 11 минути , Marusinka каза:

Евала!! Аз съм с обилно слюнкоотделяне по домашните луканки и пастърма. Искам!!

 

И на мен не ми се занимаваше, ама имаме недостиг на яйца тук и са супер скъпи, затова реших, че ако ги разбия на сняг, ще ми трябват по-малко и така стана. Няма само от самолетни билети да пестим, я! 😂

Как така недостиг? Въх! Те че и тук не са евтини, не са, ама поне има колкото искаш в магазина.

 

От мен chicken piccata:

 

IMG_3746.jpg.f771cd3c0d0167a5d01a8db6f372173f.jpg

  • Харесвам 13
  • Браво 3
Публикувано:
преди 3 минути , DaBo каза:

Как така недостиг? Въх! Те че и тук не са евтини, не са, ама поне има колкото искаш в магазина.

 

От мен chicken piccata:

 

IMG_3746.jpg.f771cd3c0d0167a5d01a8db6f372173f.jpg

Ми, не съм сигурна каква е причината, защото не гледам новини, но навсякъде пише, че има лимит и са някъде с 50%, другаде с двойно, че и тройно увеличение за 1 дузина.

Ето, това е миналата седмица, когато за първи път от 2-3 месеца видях такъв магазин като Метро зареден с яйца.

A05900AF-6C1A-4008-A2F6-D5170AE5E2BD.png

  • Шок 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 часа, Marusinka каза:

Евала!! Аз съм с обилно слюнкоотделяне по домашните луканки и пастърма. Искам!! ...

 

Като станат ще ти пратя една луканка и половинка пастърма. Само кажи къде? Пък ако си идвате в България може и лично предаване. 

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
В момента, Костов каза:

Като станат ще ти пратя една луканка и половинка пастърма. Само кажи къде? Пък ако си идвате в България може и лично предаване. 

😍😍😍 май месец живот и здраве!

  • Харесвам 2
Публикувано:

Наздраве, магеланска банда 🙂 Бъдете здрави, щастливи и обичани 🙂 

Рецепта https://www.oetker.bg/bg-bg/recepti/r/shokoladova-torta-srce?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=fb_post&utm_content=post_08.02&fbclid=IwAR1jmnBnTGGDubhIvxNJnnMNnu-nO_jTNK2FWbSMZAxbKXBPD7bwbx2FxOg

 

DSC_0928-3.jpg

  • Харесвам 19
  • Благодаря 3
  • Браво 7
Публикувано:

Хек филе с лук, моркови, масло, лимонов сок и бяло вино в комбинация с басмати ориз на пара. За свежест - сезонна салата: морков, ряпа, ябълка, ядки, лимонов сок.

20230215_201506.jpg.29b4a18613aaee1821faeb05eb4d5941.jpg

 

20230215_201526.jpg.3cf9c4cda6cdd35a73f5266eb57350cf.jpg

 

20230215_201621.jpg.ae1bdc1822a2119250b7585155195986.jpg

 

20230215_201627.jpg.93fc02af60a61440d1f29d890a4d3516.jpg....с любезното съдействие на бяло вино от Хърватска.

20230128_205131.jpg.f7124ff16b1442f016ad9b6b0bf17666.jpg

  • Харесвам 8
  • Браво 5
Публикувано:

Аз мога да се отчета само с неделния брънч: "три кекса" - с пиле и чушки, с пушена риба и праз и много шоколадов.

 

 

20230212_111452.jpg

  • Харесвам 12
  • Браво 8
Публикувано:

Ние снощи имахме гости и за първи път от 1 седмица готвих, защото имахме много храна останала от партито за Супер Купата.

New York strip стек на тиган, сьомга, макарони със сирена на фурна, гъби и зеленчуци. 

5D2293E7-D5A6-4736-91B1-A11E625DCFBE.jpeg

943BDD69-2B4F-421D-B273-3F7418D68DAA.jpeg

7B4E7C3F-3AB8-470C-AFF4-020013734869.jpeg

  • Харесвам 17
  • Браво 1
Публикувано:

@Marusinka, какво беше направила за Superbowl-а? Интересно ми е, защото по кулинарните общности все чипсове, начоси и подобни се пускат в дните преди мача.

 

От мен един бибимбап от събота (снимката е кофти, но беше направена10 секундипреди да заровя клечките в купата 😄):

 

20230218_195331.jpg

  • Харесвам 11
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Аз пък искам да знам как прави брюкселското зеле 🙂 Ние си го обичаме, но за момента аз използвам една рецепта на Лидия Бастианич (за задушено такова, или го правя на гратен), а тук ми се струва че виждам нещо различно. 

Време е да разнообразя програмата 🙂 

  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.