Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 18 часа, Роца каза:

Благодаря на всички за пожеланията от името на рожденика!

@Kalina Ivanova, и шампанско имаше, ама не в чийзкейка 😂

 

И да не е само спам, тези дни сме на азиатска кухня: 

- японска от снощи - панирани пилешки хапки (кара-аге)

- корейска днес на обед - оризови "пръчици" в лютив сос (токбоки), салата с бланширан пресен спанак, фъстъци в сладко-солен сос

- китайска за вечеря - питки бао

 

20230520_201056.jpg

 

20230521_120908.jpg

 

20230521_192753.jpg

Черпя те с още малко японско, да си припомниш вкуса на Осака🙂

Сготвих набързо едни окономияки-та😄. Много ойши станаха понеже не бяха в моите ръце😉

Това с цветенцата и яйцето си поръчах😋 с три вида месо: свинско, телешко и риба - дотонборияки, а другото на свеки е по-простичко.

IMG_0071.jpeg.c582704f36dea8d55a452fc6df3f7f13.jpeg
 

IMG_0076.jpeg.1adf82a51c135476e7df72acd246d4c7.jpeg

 

IMG_0078.jpeg.b7be933116a365eeb4f3e445fcc3398e.jpeg

 

IMG_0085.jpeg.03dc89ef23fee7410079ded723fb34c8.jpeg

 

IMG_0093.jpeg.c097cc6f766ef2065b7fde6207bdbcbc.jpeg

  • Харесвам 15
  • Браво 10
Връзка към коментар

Итадакимас! 😉

Ох, Осака 😍

Искам пак да съм там, да обикалям, снимам и ям. Сама! И не само в Осака!🤣🤣🤣

Ама като не мога, ще взема да си направя едни окономиякита този уикенд, за утеха.

  • Харесвам 2
  • Смея се 8
Връзка към коментар

Баница със зелении...  

В нея има какво ли не.

От двора - пресен лук, лапад и джоджен, а комшийката помогна още като напълни една торбичка с киселец, спанак и манголд. Получи се баница вълшебство. 

20230524_173713.jpg.8c63125bed4c540fb188ad8683005de7.jpg

 

20230524_173829.jpg.1ee92d3cd8e3ced168f0e1c41cbbd892.jpg

За десерт череши! От другия комшия, който всяка година ме увещаваше как за 24.05. са узрели, пък аз не му вярвах. Тая година ме убеди, узрели са. 🙂

20230524_174104.jpg.93bc04543164521231f20a1664450f75.jpg

 

Честит Ни най-хубав празник! 

  • Харесвам 18
  • Браво 15
Връзка към коментар
преди 3 часа, Polina каза:

От другия комшия, който всяка година ме увещаваше как за 24.05. са узрели, пък аз не му вярвах. Тая година ме убеди, узрели са.

Даже позакъсняха, че слънцето ни е кът тази пролет 

20230523_130956.jpg.5c8dde2846ebc08d0de1e0cfd9675e9a.jpg

 

20230523_131334.jpg.ac364ed9d430b6b1d51dd87b76e4221f.jpg

И да не е само черешов поста...

Трапезно пролетно зелено от тия дни

Супа от градински зелении и горски гъбки за разкош

20230519_124132.jpg.144f177e106ab65fe746eef322426ea0.jpg

Разядка с извара и авокадо

20230209_173427.jpg.363bfeec0c9253539f056d6488082aaf.jpg

и вечерята ни днес...Риба на скара в условия на ремонт

20230524_141059.jpg.76cbb520d9e321e56a4fb59e355c3b3a.jpg

И ремонта и скарата ми скъсаха нервите:dash1:

20230524_203118.jpg.719ff6569a554e5fba0b0d417f324012.jpg

Да идва това лято вече

20230506_170803.jpg.317f3278f0c615e349cd07a37c735252.jpg

 

 

  • Харесвам 23
  • Браво 5
Връзка към коментар

Не е много за тази тема, но какво пък! 

Честито лято! Честит уикенд! Наздраве! 🙂

20230526_181926.jpg.79d0e4f7134ab25b610cfe2804cdcc27.jpg

 

Ягоди с джоджен - ароматът завладява сетивата. Просекото ги кара да празнуват 🫠

 

  • Харесвам 16
  • Браво 7
Връзка към коментар
На 24.05.2023 г. в 22:13, Kalina Ivanova каза:

Супа от градински зелении и горски гъбки за разкош

С това сварено яйце в супата направо ме върна в Япония. Рамен = супа+сварено яйце 😄

  • Смея се 5
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Хек пане. Ама да не си мислите, че съм купил полуфабрикати?! Не! Целият фабрикат с корнлейкса е мое дело. И красиво, и вкусно се получи. Така с корнфлейкс за вери фърст тайм го правя. 🙂

20230605_204944.jpg.3159a314f66a85a865c781286dfd9d79.jpg

 

Отвън супер хрупкаво, отвътре супер приготвено. И бялото вино беше супер 😊

  • Харесвам 11
  • Браво 10
Връзка към коментар
преди 17 минути , Lindt каза:

как се прави тази палачинка? 

Аз и казвам Карпатка, че има торта с такива блатове

 

3 яйца разбиваме с щипка сол и 30гр захар(по желание) +1 пак ванилена захар или капки ванилов екстракт+лимонова кора(по желание)+200мл прясно мляко и брашно до рядко палачинково тесто(не мерих колко), добавих шепа боровинки в тестото накрая 

Загряваме(220С) във фурната тиган с 50гр масло+малко зехтин до силно горещо, и изсипваме сместа.

Печем до  загар и планинска форма :girl_haha:, при мен 12-15 мин.

Гарнираме с плодове.

След фурната леко спихва формата на палачинката, но е супер вкусна.

Търпи импровизации според вкуса и фантазията 

  • Харесвам 14
  • Благодаря 6
Връзка към коментар

Много яка палачинка, @Kalina Ivanova. Ще се пробва 🙂 От мен - торта "Леден вятър" и орехови сладки с крем кафе. Давам рецепта само за сладките, тъй като сайтът, от който видях тортата е заразен с вирус. https://www.24kitchen.bg/recipe/orehovi-sladki-s-krem-kafe 

 

DSC_0770.jpg

 

DSC_0771.jpg

 

DSC_0775.jpg

  • Харесвам 8
  • Браво 12
Връзка към коментар
преди 17 минути , Eva eva каза:

Много яка палачинка, @Kalina Ivanova. Ще се пробва 🙂 От мен - торта "Леден вятър" и орехови сладки с крем кафе. Давам рецепта само за сладките, тъй като сайтът, от който видях тортата е заразен с вирус. https://www.24kitchen.bg/recipe/orehovi-sladki-s-krem-kafe 

 

DSC_0770.jpg

 

DSC_0771.jpg

 

DSC_0775.jpg

@Eva eva и в следващия Мастър шеф голямата награда!

  • Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 37 минути , Eva eva каза:

Много яка палачинка, @Kalina Ivanova. Ще се пробва 🙂 От мен - торта "Леден вятър" и орехови сладки с крем кафе. Давам рецепта само за сладките, тъй като сайтът, от който видях тортата е заразен с вирус. https://www.24kitchen.bg/recipe/orehovi-sladki-s-krem-kafe 

 

DSC_0770.jpg

 

DSC_0771.jpg

 

DSC_0775.jpg

Браво! Перфектни!

Ти нали не ядеш сладко? Да търсиш помощ за изяждането им?

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

И аз се подреждам, ако е нужна помощ за изяждането на тортата и сладките 😉

Тия дни снимах само две азиатски неща: свинско филе с кимчи в уок- (японско-корейски фюжън) и корейски сандвичи с омлет (и разни други допълнения).

 

20230607_193843.jpg

 

20230610_193929.jpg

  • Харесвам 13
  • Браво 7
Връзка към коментар

Постна мусака от тиквички и патладжан по Пантелейски 😄

Поглеждам с какво разполагам и започвам да готвя. Тиквички и патладжани нарязани по дължина, доматено пюре, чесън, копър, малко ориз, за да обере соковете и да свърже останалите във вкусен съюз. Заливката е от кисело мляко, яйце и брашно, разбъркани до консистенция на гъста боза. Най-отгоре съм настъргал едно старо, твърдо сирене Гауда. Вкусно е. Щеше да е супер със стръкове пресен чесън, но.....през работната седмица не може. 

20230611_185939.jpg.6cafb7f535aec4c6ca3bd716947591bc.jpg

 

20230611_185946.jpg.ddb19d7e96d511349dab2ed55df1a7fa.jpg

 

20230612_193909.jpg.92b1a4cc575a7d719a6f950617c7451c.jpg

  • Харесвам 14
  • Браво 5
Връзка към коментар
преди 56 минути , tara каза:

Познах чинията от пътеписа за Истанбул.

Точно така! 🙂 Обичам чинии и съм решил да си купувам по 1 при пътуванията ми. Тази е от Истанбул. Малка чинийка си купих и от Сеул и скоро ще я снимам. 🙂

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

След две седмици в България, 4 дни във Вегас и кратък кухненски мързел след това, днес наготвих много неща, но този сом на тиган с кето сос стана превъзходен! 

IMG_6387.jpeg.aea341556128f12d6911a0acea45ecaf.jpeg

 

Споделям тази измислена от мен рецепта за соса, защото се получи доста вкусен и върви с хиляди неща:

 

В мазнината (моята беше 50/50 масло и гхи), в която съм пържила рибата (ако не е прегоряла), слагам нарязан на ситно чесън на вкус, 2-3 с.л. бадемово брашно до златисто, черен пипер, изливам 1 ч.ч. сметана за готвене. Като се сгъсти малко, добавям настърган пармезан на вкус. Когато се хомогенизира със сметаната, слагам около 1/2 ч.ч. вода, сока на 1/2 лимон и зелени подправки. Правила съм го с магданоз, мащерка, днес имах розмарин и всеки път се получава вкусно.

 

 

  • Харесвам 15
Връзка към коментар

Лятото е вече тук. Пина колада с кант кокосови стърготини. Принасям се мислено в Корибите. 🍸🍸🍸

20230614_184332.jpg.8421fad026798d5e70e3defd2080607e.jpg

 

Както го гледате така бяло и безлично, ако знаете само колко е ароматно, сладко и лежерноооооооооо 🫠

  • Харесвам 12
  • Браво 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.