Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

@tonica, вече завиждам. Не само заради разходката по край морето, но заради сафридчето.

 

Аз съм запланувала един винен кебаб за тази вечер, но още не съм се наканила да го започвам. До преди малко бях развърнала импровизиран фризьорски салон у дома 😊. Готвенето след малко. 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз лично търся някакви добри рецепти за патладжани и тикви, понеже все месо ядем... Обаче чак мусака с патладжани мисля, че не бих си сготивл.

Някой с идеи за нещо интересно като рецепта по въпроса?

Връзка към коментар

По едно време карах само на патладжани, тикви, краставици и всякакви такива зеленчуци плюс 3-4 пъти месо в седмицата.

Правил съм си предимно патлажданите на скара иначе съм правил и печени кюфтета от тикви. https://nahrani.me/recepti/tip/qstiq-tikvichki-patladjan/ тук има разни рецепти, от които мисля още утре да избера нещо, макар че половината неща не съм ги и чувал 😄

Е някой ако е готвил нещо от тези (палачинки от тиквички, рататуй, лазаня с патлаждан) може да сподели дали е било вкусно.

 

Браво бе, тук освен за самолети, схеми и пътешествия си говорим и за манжда - много яко и то особено сега когато забавлението стига до хладилника макс.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Има една разядка с патладжан... ммм

Ама не е готвено. Иначе патладжан кебап (пак от турската кухня) с кюфтета помежду патладжана. Или най- простичко- патладжан с доматен дос.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, koletoA321 каза:

Аз лично търся някакви добри рецепти за патладжани и тикви, понеже все месо ядем... Обаче чак мусака с патладжани мисля, че не бих си сготивл.

Някой с идеи за нещо интересно като рецепта по въпроса?

Ето идейки от мен:

https://merudia.bg/patladjan_sas_sirene_i_nar/
https://merudia.bg/prediastie_s_patladjani_i_bamia/

https://merudia.bg/lesta_s_patladjan_po_srabski/

https://merudia.bg/salata_s_patladjan_i_ovche_sirene/

🙂 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Имам гости от близкото обкръжение, разбирай съседната къща, и съм опекла задно агнешко бутче. Не съм голям фен на агнешкото, но другата част от компанията и фамилията е, а и в този сезон си е добър избор с традиционна зелена салата.

20200419_183955.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, koletoA321 каза:

Аз лично търся някакви добри рецепти за патладжани и тикви, понеже все месо ядем... Обаче чак мусака с патладжани мисля, че не бих си сготивл.

Някой с идеи за нещо интересно като рецепта по въпроса?

Рататуй (с тиквички и патладжани). Аз само веднъж пробвах и не съм във възторг, ама сега като посвърши месото ще го пробвам пак.

Имамбаялдъ също. Аз го харесвам, ама децата не баш и не правя много. Жълтите тикви аз ги правя само задушени в тенджера, на кубчета (за гарнитура). Ама не знам дали с българските сортове става добре.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 32 минути , neuromancer каза:

Рататуй (с тиквички и патладжани). Аз само веднъж пробвах и не съм във възторг, ама сега като посвърши месото ще го пробвам пак.

Имамбаялдъ също. Аз го харесвам, ама децата не баш и не правя много. Жълтите тикви аз ги правя само задушени в тенджера, на кубчета (за гарнитура). Ама не знам дали с българските сортове става добре.

А крем супа от тиква не обичате ли?
 

https://recepti.gotvach.bg/r-61010-Крем_супа_от_тиква_и_сметана?p=1

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Dango каза:

И аз да налея масло в огъня - каракьоз на скара и пържена хамсия за вечеря.

Ей, ще ме уморите значи... Нямате милост!

 

На нас ни остава само да се облизваме като котараци и да се задоволяваме с магазинска сьомга и ципура.

И да си мечтаем за море....

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 минути , Lyubina каза:

Ей, ще ме уморите значи... Нямате милост!

 

На нас ни остава само да се облизваме като котараци и да се задоволяваме с магазинска сьомга и ципура.

И да си мечтаем за море....

 

 

Ми нали видЕ - извадили сме си месалчето от Сицилия и пътуваме ли,пътуваме:))))

Връзка към коментар

И при нас морска вечеря - вече аха, аха да замирише на лято и като задуха тоя ми ти луд, леден вятър. Ама иде де, иде топлото...

Пресен Ватос

 

20200425_212238.thumb.jpg.aba431dbb6592b6c644353d67b7039c8.jpg

 

 Сос Скордаля

 

20200425_202254.thumb.jpg.39a221386e79adb6771fad41652b6ecf.jpg

 

 

  • Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 15 минути , Kalina Ivanova каза:

И при нас морска вечеря - вече аха, аха да замирише на лято и като задуха тоя ми ти луд, леден вятър. Ама иде де, иде топлото...

Пресен Ватос

 

20200425_212238.thumb.jpg.aba431dbb6592b6c644353d67b7039c8.jpg

 

 Сос Скордаля

 

20200425_202254.thumb.jpg.39a221386e79adb6771fad41652b6ecf.jpg

 

 

Ти,по-кротко,с тия риби,да не ти се изсипем на  гости:))))))

Шегувкам сееее :))))

  • Харесвам 2
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 39 минути , AlexandraKo каза:

Ти,по-кротко,с тия риби,да не ти се изсипем на  гости:))))))

Шегувкам сееее :))))

Ааа черноморската риба много си я тачиме. 

Това лято се очертава ваканционно да е и за мен, че лято и ваканция не съм слагала в едно изречение отдавна.

Гости ще срещаме, риби ще печеме, бирички ще пиеме, че и място по плажовете ще има бол:dance3:

Заповядайте!

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

И вкъщи стана любим. Подкарала съм турска кухня- много съблазнителни рецепти има в групата, от където ги гледам. И хлябове има страхотни... Скоро мисля да правя султан кебап. 

  • Браво 1
Връзка към коментар

Иначе си поиграх с едни други десерти. 

Основата е панакота,  отгоре е винено желе. Първото е с розе,  второто с шампанско.

Цветята са ядливи. Далеч съм от мечтаният изглед, но долу- горе добре.

За утре съм оставила пробите с теменужка, ще видим как ще станат.

 

20200426_141825.jpg

20200426_142037.jpg

  • Харесвам 13
  • Браво 8
Връзка към коментар

Хайде,че слагам закуската:))))

След малко,ще има и кафенце 

848165454_IMG_20200424_1914362.jpg.c5308e875d3fae96fcdc15d04569322f.jpg

 

Покрай вас и увлечена от вашите умения,съм си наизвадила,разни кухненски работи,дето отлежаваха с години в един шкаф:))

Като тази силиконова формичка за палачинки и яйца.

 

1070999099_IMG_20200426_0841582.jpg.d1733478ae6e4b817494eee3a42f0a35.jpg

 

Слагаш я в тигана  и те стават,като цветенце.

  • Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към коментар

Като си имаш цял чувал, какво ли не, зелено, днес се готви,само здравословна храна:))

И еко- био, че на градината нито се тори, ното се пръска. Каквото даде - това, само се полива.

 

До тук е готов тараторът. Пресен чесън, копър, джоджен, магданоз, краставици, зехтин, мляко и орехи, всичко, освен млякото е домашно.

Сложих от всички подпправки, че имам по много:)))

И манджата, дето я готвя и тя ще е зелена, ама, като стане, тогава ще покажа:))

 

83F4E302-BFE0-43BB-BF1F-E35CA9BD4139.thumb.jpeg.55fd219ec25833182f77eb5e4ea98b72.jpeg

 

  • Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към коментар

Обядът днес ципура с неизвестен произход, с гръцки зехтин и риган, и индийски микс от сол и 3-4 вида пипер, донесен от Сейшелите :).

Отстрани пресен "самоковски" картоф с био копър от гранината на свеки + дойчемаркен бутер и зехтин в съотношение 50:50 :).

20200426_122101.jpg

20200426_120020.jpg

  • Харесвам 17
Връзка към коментар

Ето я и “ зелната ми супа”, стана сташно вкусна:

Лапад, коприва, маруля, копър, магданоз,джоджен, домашни домати от буркан, мАсълце,  люто червено пиперче и хималайска сол. Отгоре, малко настъргана Моцарела.

Крутоните опекох от царевично хлебче, намазано със зехтин и поръсено със сминдух.

 

D54D6EDB-A7ED-433B-8CFF-C62F20159D91.jpeg.b62651af6e4cedb2adabba8f9bb9e316.jpeg

  • Харесвам 8
  • Браво 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

    • ramina
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.