Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 5 минути , Василена каза:

За обяд мисля да спретна телешки пържоли с картофено пюре и панирани чушки .

И аз съм на подобен обяд.

 

Намерих снимки на тази фабада, типично испанско ядене от северната част на страната-Астуриас, има много разновидности.

Тази е класическата боб, чорисо, морсия-кървавица, бекон/гърди, лук. Колкото повече време се вари на тих огън по-добре става.

574275510_.jpg.94d50c1b7259b1b681be0be0aaefedec.jpg1538783768_.jpg.52cae0fe8c0adf65ff282bc3a927784e.jpg

  • Харесвам 14
Връзка към коментар

Тъй като моят винен кебап вчера беше заменен от пържоли (половинката немА нерви да ме чака и докато аз правех красива, той хвърли пържолите да се правят), тази вечер винен кебап (или както е известно от едно друго място more lembas bread 😉 )

 

 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
На 25.04.2020 г. в 17:38, stoyan.gotsev каза:

Е някой ако е готвил нещо от тези (палачинки от тиквички, рататуй, лазаня с патлаждан) може да сподели дали е било вкусно.

 

В сезона на тиквичките и патладжаните правя рататуй (класическия, не този от филмчето 😉 ) поне веднъж месечно, в къщи много се тачи. Така че, у нас поне, го намираме за вкусно 🙂 . 

 

А след като мъжът ми онзи ден се върна след 3 часов пазар (от които час и половина чакане да влезе в магазина) с 2 килограма брашно, наред с всичко останало, този уикенд правих разни печива 🙂 - киш Лорен и елзаска "опърлена" тарта  (flammekeuche).

 

 

26042020-IMG_0006.jpg

 

20200425_192248.jpg

 

П.П. сега видях поста на @Lyubina - аз за лятото имам цел - да си вляза в джапанките. Засега ми стават 😂

  • Харесвам 11
  • Браво 2
  • Смея се 12
Връзка към коментар
преди 4 минути , Lyubina каза:

Хора, стига с тези тестени вкусотии, аз съм оптимистка, надявам се, че все пак лято и море ще има.

 

 

Еее, недей чак така:)))То и дебели ходят на море:))))

В тази връзка, една наборка се тюхка, че имала бръчки, бузи и пр.

Пък аз я успокоих. Викам и: “ Хич да не ти пука!Беше, каквото беше. Оттук нататък, единствената грижа, е да няма болежки.”

  • Харесвам 11
Връзка към коментар
преди 8 минути , Роца каза:

В сезона на тиквичките и патладжаните правя рататуй (класическия, не този от филмчето 😉 ) поне веднъж месечно, в къщи много се тачи. Така че, у нас поне, го намираме за вкусно 🙂 .

Може ли рецептата, моля? Че аз като правих не стана баш, ама дали рецептата, дали майстора...

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

@neuromancer, това е моята рецепта (аз в повечето случаи я правя вече "на око"). Тукашните чушки са едни големи, затова слагам само две, но общо-взето гледам съотношението на зеленчуците да е еднакво. Ти, разбира се, може да си ги натъманиш по вашия вкус.

  • Харесвам 2
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

Бре все съм си мислела, че тоз рататуй нещо по засукано, а то като моя гювеч ама без картофите 😁.

Иначе и ние сме на пица, както всяка неделя, ама не остана за снимка.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

От последните няколко дни: бейгъл belt+c и импровизирано капрезе - когато нямам пресен босилек, слагам маслини и каперси.

 

724342302_IMG_3447copy.thumb.jpg.cb8c42a5e980710d84e6fad0fbb1b986.jpg

 

219845111_IMG_3465copy.thumb.jpg.c254ce88af277d9c88c13196df3381e4.jpg

 

Спагети Puttanesca - малко сме променили рецептата, но това е основната: https://www.bingingwithbabish.com/recipes/pastaputtanesca

 

1775707936_IMG_3453copy.thumb.jpg.68b5fedbd7af881f92c325eecfd0c9c3.jpg

 

Поглезихме се и със стек блек ангъс, аспержите са с лимонов сок и много чесън.

 

12509472_IMG_3469copy.thumb.jpg.1c5ee748703aec19201ce7bc65c89a66.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 6
Връзка към коментар
преди 36 минути , DenitsaS каза:

импровизирано капрезе - когато нямам пресен босилек, слагам маслини и каперси

Аз за тези моменти си държа бурканче с домашно песто... 🙂 

 

От тази вечер - ореховки, съвместно приготвени със съпруга ми.  👩‍🍳🧑‍🍳

Orehovki.jpg

  • Харесвам 12
  • Браво 4
Връзка към коментар

@Роца и @AlexandraKo, в джапанки те ще вляза, проблемът ни е, че мразя да пазарувам дрехи (и обувки) по Интернет. Ако продължавате с тестени вкусотии и разкошни десерти, ще трябва да ходя само по джапанки 😉.

А гардероб в условията на карантина трудно се актуализира. 

  • Харесвам 2
  • Смея се 3
Връзка към коментар
На 25.04.2020 г. в 18:38, stoyan.gotsev каза:

По едно време карах само на патладжани, тикви, краставици и всякакви такива зеленчуци плюс 3-4 пъти месо в седмицата.

Правил съм си предимно патлажданите на скара иначе съм правил и печени кюфтета от тикви. https://nahrani.me/recepti/tip/qstiq-tikvichki-patladjan/ тук има разни рецепти, от които мисля още утре да избера нещо, макар че половината неща не съм ги и чувал 😄

Е някой ако е готвил нещо от тези (палачинки от тиквички, рататуй, лазаня с патлаждан) може да сподели дали е било вкусно.

 

Браво бе, тук освен за самолети, схеми и пътешествия си говорим и за манжда - много яко и то особено сега когато забавлението стига до хладилника макс.

Благодаря за препоръката. Изглежда наистина има много опции в страничката за тези ястия. Ще пробвам някое

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 12 часа, chandni каза:

Аз за тези моменти си държа бурканче с домашно песто... 🙂 
👩‍🍳🧑‍🍳

Orehovki.jpg

Това е много добра идея, ще си направим и ние 🙂 А може ли да споделиш рецептата за ореховките?

 

Също така някой има ли рецепта за меденки? Ето от този вид (снимката не е моя):

 

10829.jpg.99df9e389936364c8767841d89f7f31a.jpg

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 11 минути , DenitsaS каза:

Това е много добра идея, ще си направим и ние 🙂 А може ли да споделиш рецептата за ореховките?10829.jpg.99df9e389936364c8767841d89f7f31a.jpg

Правихме ги по тази рецепта, но станаха прекалено сладки и аз лично бих намалила захарта поне до 200 гр. че дори и по-малко... Пекохме ги на 180 градуса и ги извадихме между 15-та и 20-та минута, докато все още бяаха леко меки отгоре, като отлепянето им от хартията се прави след като изстинат, за да не се натрошат.

преди 18 минути , DenitsaS каза:

Също така някой има ли рецепта за меденки? Ето от този вид (снимката не е моя):

10829.jpg.99df9e389936364c8767841d89f7f31a.jpg

А по снимката, която си пуснала, открих ето тази рецепта за меденките 🙂

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Правоъгълен неугледен "Гараш", но страшно вкусен.

20200415_092345.jpg.0cb23f2e902d5a8e58d80206e232ef40.jpg

 

IMG-47b2683e31debe4f166d61286abcd642-V.jpg.1dabdf0cd099023fee5fc5c6fff59960.jpg

 

Рецептата е за пастички, но от многото възможни, тя най-много ми допадна.

https://www.kulinarno-joana.com/2013/04/garash-pastichki/amp/

  • Харесвам 15
  • Шок 1
  • Браво 3
Връзка към коментар

Десертите са много изкушаващи! 🙂

@Тони, би ли казала рецептата и тънкостите на панакатата - изглежда много красива! Винаги ми е бил проблем при по-тежка  официална  вечеря, какъв да е десерта, за да не  е много калоричен и тежък/ като торта например/и мисля, че панакотата ще подхожада много.

След като случайно ми попадна това клипче / не е за готвене , а за спортуване/ https://www.youtube.com/watch?v=InJ2QApDLcA и видях какво прави този човек и попрочетох  негови писания , реших от вчера за една седмица да спра тестено, сладко и алкохол - да видя ще оживея ли и как ще се чувствам 🙂 Та засега само чета и събирам идеи и се радвам за всички, които могат да хапват и да не им се лепи 🙂

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В случая при моят десерт горната част, при правене всъщност е долната , е от  две чаши вино, 150 захар и пакетче желатин. Загрявам виното със захарта до стопляне и прибавям разтвореният и  набъбнал вече желатин. После в купичките наливам първо колкото да се покрие добре дъното, прибавям листенцата от ядливи цветове и чакам да стегне в хладилника поне час. После добавям ако искам други листенца,  плодче, може и зрънца от нар и мента и изливам и останалото вино.

Стяга пак около час. За панакотата ползвам ето тази рецепта, като я намалям наполовина, защото е много ако ще се прави комбиниран крем. Ако ще е само панакота е ок. 

http://www.mycookingbookblog.com/panakota-osnovna-recepta/

Аз после добавих и нея и оставих в хладилника за поредно стягане.

Преди вадене от купичката е добре да се потопи за 15 ина секунди във вряла вода. Така излиза много лесно и придобива малко лъскав вид. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.