Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Днес само малко хляб /самун екмек/ и плачещ кекс,  рецепти все от тази група- Турски вкусотии. 

Обявявам седмица на турската кухня у дома.

 

20200430_125131.jpg

20200430_131031.jpg

  • Харесвам 11
  • Браво 6
Връзка към коментар
преди 3 часа, Тони каза:

самун екмек/ и плачещ кекс,  рецепти все от тази група- Турски вкусотии. 

Обявявам седмица на турската кухня у дома

Я направо пускайте и рецептите, че от тук по-лесно се откриват. 🙂 

Стана ми интересно, какво ще рече "плачещ кекс"

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
12 minutes ago, Lyubina said:

Я направо пускайте и рецептите, че от тук по-лесно се откриват. 🙂 

Стана ми интересно, какво ще рече "плачещ кекс"

Както пише за него админката на групата- от този кeкс наистина ти се доплаква... от възхищение. 

 

🍫🥮ПЛАЧЕЩ КЕКС🥮🍫
 

Spoiler

От този кейк наистина ти се доплаква - от възхищение! Името на кейка идва от разливащата се шоколадова заливка върху долните слоеве. 
Един от популярните турски сладкиши, който всяка домакиня приготвя с удоволствие и показва с гордост.
Необходими продукти:
За кейковия блат:
4 яйца
1 водна чаша захар
1 супена лъжица олио
1/2 водна чаша прясно мляко
3 супени лъжици какао
1 и 1/2 водни чаши пресято брашно
1 пакетче ванилия
1 пакетче бакпулвер
За заливане:
2 водни чаши прясно мляко
За сметановия слой:
2 пакета Сладкарски крем с аромат на сметана на Др. Йоткер (или на марка по избор)
1 и 1/2 водна чаша студено прясно мляко
За шоколадовия сос:
1 водна чаша прясно мляко
½ чаена чаша захар
2 супени лъжици какао
1 супена лъжица нишесте
60 гр. черен шоколад
ПРЕПОРЪКА: СМЕТАНОВИЯ СЛОЙ МОЖЕТЕ ДА ПРИГОТВИТЕ И С ДВЕ ОПАКОВКИ ТЕЧНА СЛАДКАРСКА СМЕТАНА ОТ 200 МЛ ИЛИ 1 ЦЯЛА ОПАКОВКА ОТ 500 МЛ КАТО Я РАЗБИЕТЕ С МИКСЕР. 
АКО ПОЛЗВАТЕ ТЕЧНА СМЕТАНА, НЕ Я РАЗБИВАТЕ С МЛЯКО!!!
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивате яйцата и захарта в купа.
Добавяте останалите съставки и бъркате до хомогенна смес.
Изсипвате тестото в намазнена квадратна тава (28х28) или кръгла с подобен размер и печете в загрята на 170 С фурна за около 35 минути.
Вадите блата от фурната и набождате повърхността с клечка за зъби.
Заливате с 2 водни чаши прясно мляко.
БЛАТЪТ Е ТОПЪЛ, ПРЯСНОТО МЛЯКО Е СЪС СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА.
Оставяте кейка напълно да се охлади и нанасяте равномерно отгоре разбитата със студено прясно мляко сметана.
Приготвяте и шоколадовия сос, като смесвате в тенджера на котлона съставките и бъркате до сгъстяване.
Охлаждате шоколадовия сос и заливате отгоре кейка с него. Шоколадовият сос трябва да е изстинал!
Оставяте кейка да почине няколко часа, нарязвате го и го декорирате по ваше усмотрение – цели ядки, малки червени плодове, смлени шам-фъстъци, филирани бадеми, шоколадови капки, кокосови стърготини и т.н.
            💙Да ви е сладко! / Afiyet Olsun!💜

 

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Малко идеи от мен за днес. Трудно ми е да измислям менюто вече. Това е от вчера, днес мисля да спретна яхния с картофи и месо или да ги сместя в гювеча. Успешен ден на всички!

IMG_20200429_083609.jpg

IMG_20200429_192009.jpg

IMG_20200429_204145.jpg

IMG_20200429_204157.jpg

IMG_20200429_204224.jpg

IMG_20200430_102757.jpg

  • Харесвам 10
  • Браво 8
Връзка към коментар

Аз имам една молба: може ли рецепта за лесен и вкусен хляб/питка с прясна мая, ако може нещо, което да не се меси три часа и половина и да втасва петнадесет 😃.  Като започна тази работа с извънредното положение и от всякъде започнаха да ме заливат снимки на питки, кексове и т.н. (включително и тук) и аз реших да си купа мая /прясна и суха/, бакпулвер и др. подобни, да съм подготвена, ако случайно ме осени някоя муза да спретна нещо и аз. Да, ама не, вчера видях, че на прясната мая ѝ изтича срока та спешно трябва да я оползотворявам. Питката на @elenitta и хляба на @Тони изглеждат страхотно, най-вероятно няма да си ми по възможностите, ама, ако може все пак да споделят рецептите 😊.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, Lyubina каза:

Стана ми интересно, какво ще рече "плачещ кекс"

Обяснявам: Избираш рецепта за кекс, забъркваш, печеш, нищо не се получава, докато хвърляш всичко в кофата, плачеш. Лесно се прави! 🤣

  • Харесвам 2
  • Смея се 9
Връзка към коментар

Този последният хляб, @Зани а и има още един по- хубав от същата група- Турски вкусотии.. Сега ще ти ги дам, много са лесни и двата и стават супер сполучливи.

 

🥖СОМУН ЕКМЕК🥖
Невероятно ухание у дома и красив външен вид  на хлебчетата ще ви донесе приготвянето на Сомун Екмек по тази рецепта. Правенето на хляб със собствените ръце е вълшебство - съзнанието се изпълва с позитивни чувства, а сетивата се изострят, предвкусвайки неустоимият вкус и аромат на пресен, печен, домашен хляб...
Необходими съставки:
6 водни чаши брашно (добавете още малко брашно, ако се наложи, различните марки брашна са с различен вискозитет)
2,5 (две и половина) водни чаши топла вода
1/2 (половин) водна чаша топло мляко
1 пакет инстантна мая (ако е инстантна мая около 10 грама, ако ползвате жива мая - 30 грама)
3 чаени лъжици захар
2 чаени лъжици сол
Съвети: Топлината на водата и млякото помага на маята да се активира по-лесно и тестото да втаса по-добре.
Кората на хляба ще бъде по-хрупкава като сложите пълен с вода съд във фурната докато се пече.
Освен това ще повлие добре и на текстурата хляба.
ПРИГОТВЯНЕ:
Сипете топлото мляко, топлата вода, инстантната мая и захарта в дълбока купа.
Разбъркайте добре и оставете за няколко минути, маята да се активира.
След това добавете солта.
Започнете да добавяте брашното постепенно, като го пресявате.
Добавяйте лека –полека и на порции брашното, като месите.
Доомесете до тесто, което не лепне по ръката.
Покрийте плътно купата със стреч-фолио и оставете тестото да втаса при стайна температура за 1 - 1,5 часа.
Разделете втасалото тесто на 5 равни парчета.
Всяко парче оформете на леко набрашнен плот в издължена форма и леко заострени краища.
Наредете хлебчетата върху хартия за печене в тава.
Срежете ги по средата с нож по вертикал. Леко ги поръсете отгоре с малко брашно.
Сложете тавата в предварително загрятата на 200 градуса фурна и поставете вътре термоустойчив съд с вода. 
Печете Сомун Екмека за около 30-35 минути, до хрупкава коричка.
Времето за изпичане може да варира според интензитета на печене на вашата фурна – контролирайте процеса.
Извадете да починат на стайна температура и после консумирайте.
        💛Да ви е вкусно! / Afiyet Olsun!💛

 

 

 

 

❄️🍞PAMUK EKMEK🍞❄️
❄️🍞ПАМУЧЕН ХЛЯБ🍞❄️
Топлият домашен хляб няма равен на себе си... 
А турците умеят да правят хляб и то отлично! 
Предлагам на вашето внимание една рецепта за мек като памук домашен хляб.💗
Необходими съставки:
1 опаковка прясна мая (42 грама) или 16 гр суха
1,5 водни чаши топло мляко🥛
1/2 водна чаша зехтин (или олио)
1 чаена лъжичка кристална захар
1 чаена лъжичка сол🧂
Брашно толкова, колкото поеме (около килограм)
Приготвяне:🥣
Разтворете маята с млякото в купата, в която ще 
замесвате тестото. Млякото да е топличко, не ледено от хладилника.
Добавете зехтина (или олиото), захарта и солта и разбъркайте. 
Пресейте брашното и добавете към сместа постепенно, докато се получи меко тесто, което не полепва за ръката. 
Покрийте тестото с кърпа и оставете да втаса за 1 час в топла среда. 
Когато втаса, извадете от купата тестото и го размесете с ръце. Прибавете брашно, ако е необходимо. Разделете тестото на две части и ги поставете върху намазнената хартия за печене. 
Покрийте и оставете да втасва за още 15-20 минути.
Втасалите теста наръсете с брашно и срежете отгоре на 2-3 места с остър нож или дълбоко през средата, но до средата, не до дъно.(за оформление)
Загрейте фурната до 200 градуса. Печенето е около 35-40 минути, ориентировъчно и контролирано. Зависи от фурната.
Поставете термоустойчив съд пълен с вода, заедно с тавата с хлябовете във фурната. 
Така вътре ще се изпарява водата и хлябовете няма да изсъхнат при печенето.
Когато хлябовете са изпечени, извадете ги от фурната и ги покрийте с кърпа, но когато им излезе първата пара.
После извадете хлябовете върху чиста кърпа  и ги оставете да изстинат добре. 
Хапвайте с удоволствие!
Приберете хлябовете в торбичка за през нощта. 
На следващия ден те пак ще са меки...
🧡Да ви е сладко!/ Afiyet Olsun!💛

  • Харесвам 4
  • Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 31 минути , Зани каза:

Аз имам една молба: може ли рецепта за лесен и вкусен хляб/питка с прясна мая, ако може нещо, което да не се меси три часа и половина и да втасва петнадесет 😃.  Като започна тази работа с извънредното положение и от всякъде започнаха да ме заливат снимки на питки, кексове и т.н. (включително и тук) и аз реших да си купа мая /прясна и суха/, бакпулвер и др. подобни, да съм подготвена, ако случайно ме осени някоя муза да спретна нещо и аз. Да, ама не, вчера видях, че на прясната мая ѝ изтича срока та спешно трябва да я оползотворявам. Питката на @elenitta и хляба на @Тони изглеждат страхотно, най-вероятно няма да си ми по възможностите, ама, ако може все пак да споделят рецептите 😊.

Моят хляб е с квас, но се сещам за една рецепта, която приятелите ми много харесаха. Също е от турската кухня. Ще ти сложа линк за по-лесно. Лошото му е, че бързо свършва.

https://vkusenden.blogspot.com/2018/10/ramazan-pidesi.html?m=1

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 50 минути , Pantelej Putnik каза:

Обяснявам: Избираш рецепта за кекс, забъркваш, печеш, нищо не се получава, докато хвърляш всичко в кофата, плачеш. Лесно се прави! 🤣

Ей, тая ми беше любима рецепта в гимназията! Много често я правех!

  • Харесвам 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
1 hour ago, Зани said:

Аз имам една молба: може ли рецепта за лесен и вкусен хляб/питка с прясна мая, ако може нещо, което да не се меси три часа и половина и да втасва петнадесет 😃

Козунаците се месят много- хляб и питка- 10-15 минути са им достатъчни- да се получи гладко тесто. Втасването е около час в повечето случаи (пак само сладките теста- а ла козуначено- втасват повече). 
Прясната мая във фризера и след година пак може да я ползваш. 🙂

 

И малко отклонение- в книгата на Нарине Абгарян "Три ябълки паднаха от небето" имаше един откъс със стара мая, на която срока бил изтекъл и попада в нужника...

 

Spoiler

Сърце не ѝ даде да изхвърли маята, изпратена от Тигран. Затова тя прибра другите пакетчета в зимника и си обеща да се отърве от тях – веднъж да им изтече срокът на годност.
   И този ден дойде, при това по някакъв изумителен начин съвпадна с пристигането на Тигран. Валинка изнесе тържествено маята на двора. Сребристобелите пакетчета проблясваха празнично на слънцето. Тя ги повъртя в ръце, помисли, помисли и отиде да донесе ножица, после разряза внимателно всяко от пакетчетата и изсипа съдържанието в една паница. Изхвърли маята в ямата под нужника, а самите пакетчета нареди на купчинка, върза ги с конец и ги прибра в най-горния шкаф в кухнята. Все щяха да ѝ послужат за нещо.
   Накрая с чувство на изпълнен дълг се зае със салито. Направи тесто с брашно, вода и сол, намаза го няколко пъти с топено краве масло с орехов привкус, прибра го в зимника – до другия ден. Салито се яде топло, затова Валинка смяташе да го изпече вече след като пристигнеха любимите на сърцето ѝ гости. Докато свърши едно-друго, кокошката се свари. Валинка прецеди мазния бульон, посоли го, изми зрънце по зрънце булгура – от най-добрия, добави го в бульона, разбърка го, остави го да къкри на слаб огън. Седна да маха костите от месото.
   На най-горната полица в бюфета със съдовете беше сложена снимката на Вано. Валинка собственоръчно ѝ беше измайсторила рамка от капака на кутията с онези обувки. На снимката Вано беше на четиресет и една години, точно колкото сега бе и внук им Тигран.
   – Вано джан – подхвана Валинка и вдигна очи към мъжа си, който се усмихваше. – Няма да се посрамя, няма да опозоря името ти. Ще ги посрещна, както си му е редът – ще ги нагостя така, че да си оближат пръстите, ще им постеля чиста постеля, ще бъда мила и търпелива. Така че не се притеснявай. Наз-ста-ся ще остане доволна.
   Глава 5
   Звездите още не бяха успели да се разтворят в небето, а ранобудните пчели вече жужаха делово, летяха към пробуждащите се растения и влюбените птички пееха песен на новия ден. Светът беше прекрасен и безметежен, светът се радваше и пееше като дете, умито и нахранено след дълъг сън. Въздухът звънтеше тънко и звънко, въздухът струеше и струеше – капка по капка. Въздухът витаеше, изпълваше, рееше се, плискаше се, дишаше и... миришеше. Миришеше така, че цялото село в пълен състав – ако не броим Мукуч Германцанц, който бе заминал за долината, и грохналия Анес, който точно този ден намери да легне с пристъп на подагра – се стече в къщата на Валинка Ейбоганц. Дойде дори Анатолия – хванала под ръка Василий, за пръв път се появяваше пред хората заедно с мъжа си, понеже гледаше да не се показва много-много, за да не привлича излишен интерес, макар че притесненията ѝ бяха безпочвени: вниманието на всички бездруго бе приковано не към нея, а към изплашената Валинка, която си бе омотала лицето с кърпа и объркана, се суетеше край ямата на нужника, която за една нощ беше преляла и бе оплескала със съдържанието си и част от двора.
   Винаги чист и старателно пометен, дворът представляваше такава жалка гледка, че който отвореше портичката, отскачаше назад с ругатни или извръщаше взор към небето, сякаш молеше за състрадание.
   – Какво ли се е случило? – току питаха хората.
   – И ние това се чудим – отвръщаха онези, които бяха дошли по-рано.
   – Маята – простена Валинка.
   Промуши се на една страна през портичката, свали от главата си кърпата и след като приглади с длан косата си и непослушните кичури, отскубнали се от кока ѝ, зарови лице върху дланите си и се разрида.
   – Каква мая? – развълнуваха се хората.
   – Ами онази, дето Тигран ми я прати преди три години. Срокът ѝ на годност беше изтекъл, затова я изхвърлих. А тя явно още е ставала. Лято е все пак, горещо е и през нощта...
   – Започна да им разказва тя, като се давеше от сълзите.
   Наоколо се възцари оглушителна тишина. Маранци се спогледаха недоверчиво и пак се вторачиха в нея, явно очакваха някакво продължение или поне изчерпателно обяснение за случилото се. Но Валинка само изхлипа и разпери ръце, за да им покаже, че това е всичко, няма какво друго да им съобщи.
   – Какво каза? – попита със скърцащ глас Сурен Петинанц, изкуфял недочуващ старец на деветдесет години. – Кой ѝ е стоварил през нощта толкова лайна?
   Ованес прихна. След него в смях избухнаха и другите мъже. Сурен започна да мести недоумяващо поглед от един на друг от съселяните си, накрая махна с ръка и също се разсмя.
   – Помогнете ми да почистя. Днес пристига внук ми. Поне да беше сам, а той идва с цялото си семейство – пак изхлипа Валинка.
   – Така значи, ако беше сам, можеше и да не чистим, а? – заяде се Ованес.
   – Защо се гавриш с нея? – нахвърли му се Ясаман – за разлика от мъжете на жените не им беше никак весело, те бяха скръстили ръце върху гърдите си и стиснали устни, чакаха мъжете да спрат да се кикотят. – Ако Тигран беше сам, щеше сам да почисти всичко. Момче селянче си е... не се плаши лесно. Но жена му – севернячката, – е друго!
   – Да бе. На север серат цветя! Да не са като нас!
   Ясаман изцъка с език и се отдръпна ядосано. Старците се повеселиха още малко, пошегуваха се колко необмислено е постъпила Валинка, като е изхвърлила маята в ямата под нужника, а после станаха сериозни и започнаха да се съвещават как да се справят с бедствието, разплискало се из целия двор.
   След кратки препирни решиха да изкопаят яма, да изгребат в нея каквото се е разплискало, да го засипят с пръст и да я трамбоват, а дупката в клозета да заковат с дъски и да залеят с цимент.
   – Иначе ще втасва и ще смърди чак до зимата – отбеляза в заключение Ованес.

 

  • Харесвам 2
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 5 минути , aleksandrina каза:

Козунаците се месят много- хляб и питка- 10-15 минути са им достатъчни- да се получи гладко тесто. Втасването е около час в повечето случаи (пак само сладките теста- а ла козуначено- втасват повече). 

 

Това за 15-те часа беше образно казано 🙂, имах предвид да не е много хамалогия

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

Обяснявам: Избираш рецепта за кекс, забъркваш, печеш, нищо не се получава, докато хвърляш всичко в кофата, плачеш. Лесно се прави! 🤣

Аз пък си мислех, че става убийствен на вид и вкус, изяжда се целия и след това, като се качиш на кантара .... :cray2:

  • Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
24 minutes ago, Зани said:

Това за 15-те часа беше образно казано 🙂, имах предвид да не е много хамалогия

А, прекрасно те разбрах. 🙂 Имам и хлебопекарна, но откак е това извънредно положение- не съм я ползвала. Та и в нея от-до всичко трае около 3 часа. 

Като се свикне с месенето- е като нещо ... обикновено. 

 

Моята питка е готова:

 

 

IMG_20200430_121739.jpg

 

IMG_20200430_121753.jpg

 

IMG_20200430_122759.jpg

  • Харесвам 14
  • Браво 9
Връзка към коментар

@Костов, на една вълна сме, само че аз ще я готвя за вечеря. 
 

Сега за обяд ядох нещо, което не съм яла от детските си години без да преувеличавам. Кремвирши можех и все още мога да преглътна само и единствено печени с кашкавал. Сурови не ям, затова и нито ги търся, нито ми липсват. Ама до нас има една млекарница (продуктите им са много добри и естествени, щом прясното мляко се разваля на 5-тия ден в хладилника) и имат също 4-5 вида колбаси. Момичето ме убеди да пробвам сосинките им тоест кремвиршите и днес за обяд имам кремвирши с кашкавал на фурна и салата: 
 

B0C943F4-0ED5-42A6-BAE7-BA34CDBF2CBA.jpeg.1e1009dc1efa230fb112845aa9b6f1d5.jpeg

 

 

  • Харесвам 13
  • Браво 1
Връзка към коментар

Тук стана нещо такова:

 

"2 ден на карантината:
- Някой знае ли на омлета с яйца и сирене, първо яйцата ли се слагат?

32 ден на карантината:
- Вие закръгляте ли пламъка на Boeuf bourguignon, или директно го сервирате на леко затоплена чиния?"

  • Харесвам 3
  • Смея се 23
Връзка към коментар

Днес за обяд: киш с аспержи и пушена сьомга. Аспержите са сезонни и откакто ги пуснаха по магазините тази пролет, всяка седмица купувам поне по една голяма връзка. Приготвям ги на грил тиган, като след това ги овкусявам само с малко балсамов оцет; във фурната с парче бекон навито около тях; а сега за първи път и в киш. Стана много вкусно; единственият минус може би е това, че аспержите отпускат малко вода и кишът става малко "сочен". 

 

1121368619_quichesalmon.jpg.565ddaa89c73a0dfff6db74a38257d69.jpg

  • Харесвам 13
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 3 часа, Зани каза:

Да, ама не, вчера видях, че на прясната мая ѝ изтича срока та спешно трябва да я оползотворявам.

Аз имам друго предложение:

Понеже като направиш питка трябва да се изяде, после идват угризенията с килата и неработещите фитнеси, та

мои колежки купуват прясна мая, разтварят я в повечко цветя и си поливат цветята.

Това е, диетично за теб, хранително за китките !

  • Харесвам 3
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 17 минути , Mistela каза:

Аз имам друго предложение:

Понеже като направиш питка трябва да се изяде, после идват угризенията с килата и неработещите фитнеси, та

мои колежки купуват прясна мая, разтварят я в повечко цветя и си поливат цветята.

Това е, диетично за теб, хранително за китките !

Да бе, да, а какво да правя това красиво сито, което си купих днес 😂

IMG_20200430_151436.jpg

  • Харесвам 2
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 2 часа, Костов каза:

За обяд приготвих супа топчета

 

20200430_125843.jpg.56143291b1439c3268c89eeddbb46b47.jpg

Костова ти каза „прави, каквото искаш“, и ти сготви супа топчета, а? Хитрец си ти, ааа! :grin:

А аз се притеснявах да не си направил някоя глупост... 

преди 2 часа, DaBo каза:

@Костов, на една вълна сме, само че аз ще я готвя за вечеря. 

 

Питай @Костов дали няма да ти ъплоудне 100-200 мегабайта супа от неговата, да си спестиш готвенето :cool:

 

 

И да не съм съвсем офтопик, някой има ли хубава рецепта за кус-кус? Например @Роца?

  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 3 минути , Goal & Boss каза:

Костова ти каза „прави, каквото искаш“, и ти сготви супа топчета, а? Хитрец си ти, ааа! :grin:

А аз се притеснявах да не си направил някоя глупост... 

 

Какви глупости на гладен корем, бе човек? Сега пък, като се наядох ми се доспа и пак не мисля да правя глупости 😉 😂

  • Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Goal & Boss каза:

И да не съм съвсем офтопик, някой има ли хубава рецепта за кус-кус? Например @Роца?

За кой кус-кус питаш? Арабския или дребните макарони, които ние наричаме "кус-кус" (всъщност, май не само ние, понеже по различни сайтове съм ги срещала и като "израелски кус-кус")?

Ако е за арабския, не го харесвам особено и го приготвям само от време на време като гарнитура на ястие със сос. Веднъж правих и една рецепта с кус-кус, пиле и фурми, ако искаш, мога да я потърся...

Ако е за "нашия" кус-кус, освен за закуска със сирене и захар 😉 , съм го правила на салата (със сушени домати, моцарела, рукула... или с пиле, задушени тиквички и кедрови ядки) и веднъж го пробвах вместо ориз в мляко с ориз. А наскоро в едно кулинарно предаване видях как един тризвездно-мишленски шеф го приготви по технологията на ризото, като му добави само пармезан и пипер, та си скътах идеята в един край на главата за експериментиране някой ден (правила съм така киноа и не беше зле).

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Опекох солен кекс, със зеленчучета,пармезан и италиански кренвирши.

Отгоре е поръсен с пармезан.Като го разрежа,ще видим как е на вкус и на цвят:))))

 

405794264_IMG_20200430_1839472.thumb.jpg.67d582d52f5f2fbea91d7e8944d0db5a.jpg

 

93892781_IMG_20200430_1840112.jpg.a41a738850a65e43fb553cdbe346a264.jpg

  • Харесвам 8
Връзка към коментар

От вчера - соленки с чедър. Много вкусни, правя ги редовно 🙂

Ето я рецептата, само печенето при мен е на 200 градуса, 14 минути.

http://sentimentsinthekitchen.blogspot.com/2017/02/blog-post_22.html

 

 

 

DSC_0186-3-3.jpg

  • Харесвам 11
  • Браво 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.