Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 2 часа, Костов каза:

Какви глупости на гладен корем, бе човек? Сега пък, като се наядох ми се доспа и пак не мисля да правя глупости 😉 😂

Гладна мечка хоро не играе, пълен чувал не се превива... :girl_crazy:

  • Харесвам 2
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Ето го разрязан соленият кекс,с малко гуакамоле и домашна лютеничка,идеално предястие.

 

1874903396_IMG_20200430_1912422.jpg.835d24605403f59f766b87f79939c14d.jpg

 

Манджата се пече,след малко ще я покажа:))))

  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Ето го и основното.

Лодки от патладжани,пълнени с кайма и запечени с Кача Кавало и зелена салата.

 

1489706089_IMG_20200430_1937382.jpg.2bc84a4d8be4d0b3d30d1ba015b5fcb9.jpg

 

977516204_IMG_20200430_1936062.jpg.99d6304496d0f44359ad1aa349218ff9.jpg

 

Хайде,наздраве,с бяло винце!

  • Харесвам 12
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 19 минути , Lyubina каза:

@Зани, новото сито е да си пасираш плодове 🙂 

Здравословно и по-диетично от тестените. И аз искам.

Не е вярно, за брашно и пудра захар е 🙂

  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

@Костов и @Роца и аз се точа на едно мароканско пиле с кус-кус и фурми! Малката много обича кускус - само задушен с масло (говорим за нормален кус-кус, не alphabet pasta 🙂 ) Ето тази рецепта съм си нацелила, дано се получи добре.

 

@Зани от сърце ти препоръчвам хлябовете с по 15-24 часа втасване и всякакви разни сложни техники и "важни думички" като autolyse, poolish, leaven и т.н. Не че са кой знае колко по-вкусни от другите, но докато стане хляба и ти минал мерака да го ядеш...А технологията на правене сама по себе си е вид терапия. Сега големия ми син е пристрастен към хляба, а аз - към месенето. Идеално ни се получава.

 

  • Харесвам 6
  • Смея се 2
Връзка към коментар

@samuraika, точно тази рецепта от BBC GoodFood правих преди време и не беше никак зле 🙂 , особено ако обичате сладко-солени комбинации. Ще трябва да я повторя... някой ден. 

 

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 15 часа, Роца каза:

За кой кус-кус питаш? Арабския или дребните макарони, които ние наричаме "кус-кус" (всъщност, май не само ние, понеже по различни сайтове съм ги срещала и като "израелски кус-кус")?

Ако е за арабския, не го харесвам особено и го приготвям само от време на време като гарнитура на ястие със сос. Веднъж правих и една рецепта с кус-кус, пиле и фурми, ако искаш, мога да я потърся...

Ако е за "нашия" кус-кус, освен за закуска със сирене и захар 😉 , съм го правила на салата (със сушени домати, моцарела, рукула... или с пиле, задушени тиквички и кедрови ядки) и веднъж го пробвах вместо ориз в мляко с ориз. А наскоро в едно кулинарно предаване видях как един тризвездно-мишленски шеф го приготви по технологията на ризото, като му добави само пармезан и пипер, та си скътах идеята в един край на главата за експериментиране някой ден (правила съм така киноа и не беше зле).

За арабския питам, за арабския. Всъщност аз вече си намерих рецепта, която изглежда добра :grin:

 

Спойлер

 

 

  • Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Много рядко се случва, но снощи вечерята се състоеше от:

-пържени кюфтета

-пържени картофи

-салата от градината

-сос на основа печен чесън

-прясно изпечени франзели

- ягодов пай с шамфъстък и меренг

 

Сутринта, гледам, останалите кюфтета ги употребяват и за закуска! Ти да видиш! 

  • Харесвам 5
  • Смея се 6
Връзка към коментар

Понеже вчера оспамих темата с глупости, се чувствам длъжна да покажа, че оползотворих 1/3-та от маята с направата на мекици. Всъщност, втасването 15 часа наистина не е чак толкова лоша идея, снощи замесих тестото, а сутринта ги изпържих, иначе децата щяха да закусват в 11:30 часа, понеже майка им става късно 😊.

 

IMG_20200501_095737.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 9
Връзка към коментар
преди 5 минути , Зани каза:

Понеже вчера оспамих темата с глупости, се чувствам длъжна да покажа, че оползотворих 1/3-та от маята с направата на мекици. Всъщност, втасването 15 часа наистина не е чак толкова лоша идея, снощи замесих тестото, а сутринта ги изпържих, иначе децата щяха да закусват в 11:30 часа, понеже майка им става късно 😊.

 

IMG_20200501_095737.jpg

А някои закусват кюфтета...

Абе, колеги, ако сложа мая в каймата, дали ще повиша рандемана на кюфтетата?

  • Харесвам 1
  • Смея се 9
Връзка към коментар
Преди 1 час, Зани каза:

Понеже вчера оспамих темата с глупости, се чувствам длъжна да покажа, че оползотворих 1/3-та от маята с направата на мекици. Всъщност, втасването 15 часа наистина не е чак толкова лоша идея, снощи замесих тестото, а сутринта ги изпържих, иначе децата щяха да закусват в 11:30 часа, понеже майка им става късно 😊.

 

IMG_20200501_095737.jpg

Да, ама, виж, какви са ти  хубави мекичките!:))))

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 24 минути , bibi каза:

@AlexandraKo, преди да прочета описанието си помислих, че някой от фамилията ти е спретнал тематично блюдо, свързано с професията ти. Много съм зле ! 😂😂😂

Може и така да се приеме:))))

Нали ще участват и зъби...в яденето:)))))

Връзка към коментар
преди 4 часа, Зани каза:

Понеже вчера оспамих темата с глупости, се чувствам длъжна да покажа, че оползотворих 1/3-та от маята с направата на мекици. Всъщност, втасването 15 часа наистина не е чак толкова лоша идея, снощи замесих тестото, а сутринта ги изпържих, иначе децата щяха да закусват в 11:30 часа, понеже майка им става късно 😊.

 

IMG_20200501_095737.jpg

Ау, че красиви мекици. Много апетитни. Как се получава тази кръгла форма с дупка в средата? В много олио ли се пържат? Мерси за отговора. 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, rdd каза:

Ау, че красиви мекици. Много апетитни. Как се получава тази кръгла форма с дупка в средата? В много олио ли се пържат? Мерси за отговора. 

Ами трябваше да са нещо като гевречета, ама много ми лепкаше тестото и не можах да направя по-големи дупки 🙂. В рецептата пишеше 300 мл олио, ама не съм го мерила. По тази рецепта ги правих - http://vaninablogaddress.blogspot.com/2019/03/blog-post_22.html?m=1

  • Харесвам 4
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

Ще дояждаме снощните патладжани,в компанията на млечна салата и артишок с гуакамоле.666440065_IMG_20200501_1857482.thumb.jpg.1ee8843251d41e98c92566d6718ba8cc.jpg

 

Покривката се случИ малко Коледна,ама,карай:)))))

  • Харесвам 8
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Ето го и моят "Плачещ кейк". 

Вкъщи много се хареса.

Аз предпочитам сметаново, ванилени сладкиши, какаовите не са ми фаворит. Опитах го- чудесно напоен е. 

 

IMG_20200501_201510.jpg

 

IMG_20200501_201711.jpg

  • Харесвам 11
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 2 часа, DaBo каза:

Кюфтета на фурна със свежа салата:

 

B0D28911-04FC-4542-B862-D7E81CCBC95E.jpeg.b02764fdd9e5b106ad8c91762458847c.jpeg

Хич ме няма по месата, но тези кюфтета не ми излизат от ума. 
Ще съм благодарна за насоки как да ги направя. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.