Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

1 minute ago, aleksandrina said:

След фрикасето ми останаха белтъци, които бидеха трансформирани в целувки. 

 

IMG_20200512_193407.jpg

IMG_20200513_143320.jpg

Аз се замислих кога няма да ме домързи да направя една торта Павлова. Става много хубава, препоръчвам ако не сте я опитвали. 🙂

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
Just now, t_petkov said:

Аз се замислих кога няма да ме домързи да направя една торта Павлова. Става много хубава, препоръчвам ако не сте я опитвали. 🙂

Само съм я чувала. Хайде, давай да видим ...и да направим . 😉

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 31 минути , Alexander каза:

За първи път пробвам с панчета тънко нарязана, стана изненадващо добре.

Така, като гледам, имаме едни 1000 калории на парче. 😄   

  • Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Опекох хлебчета в два варианта - като малки хлебчета и като пица,с моцарела отгоре.

За гарнитура скир и пюре от червени чушки,с чесън,малко Пармиджано и много магданоз.

След малко ще са готови и кокоските.

 

1193011696_IMG_20200513_1737512.jpg.c68c286c1d0885b2662d0455fa68dd15.jpg

 

Пюрето от червени,печени чушки:

 

768932819_IMG_20200513_1743373.jpg.be6fcb19b1141fa213172600a74f5f32.jpg

 

Пак го измишльотих,но стана много вкусно.

Ама то,чушки,сирене ,чесън и магданоз,с малко черен пипер,няма как да не е вкусно:))))

  • Харесвам 13
Връзка към коментар

Воала ги и кокоските ,едните - с претенция за трюфели :)))))

Този път,освен стърготини,масло  и крема сирене,сложих смлени орехи и бадеми.

Едните овалях в кокосови стърготини,другите - в чисто био-какао , каквото и да значи.

Тия вторите ми се видят по-по. Ама,след малко ще дойде Сърът,да отсъди:)))

Нали ми е главният фен и дегустатор. Само той ми обръща внимание,на готварското творчество:)))))

1898386661_IMG_20200513_1802172.jpg.980dc5182f86143e848854725146a926.jpg

  • Харесвам 12
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 5 минути , AlexandraKo каза:

Воала ги и кокоските ,едните - с претенция за трюфели :)))))

Този път,освен стърготини,масло  и крема сирене,сложих смлени орехи и бадеми.

Едните овалях в кокосови стърготини,другите - в чисто био-какао , каквото и да значи.

Тия вторите ми се видят по-по. Ама,след малко ще дойде Сърът,да отсъди:)))

Нали ми е главният фен и дегустатор. Само той ми обръща внимание,на готварското творчество:)))))

1898386661_IMG_20200513_1802172.jpg.980dc5182f86143e848854725146a926.jpg

Ааа, не е вярно,  всеки следобед чакам с нетърпение поста ти.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Включвам се избирателно

с Гъбки пълнени със сиренца всякакви, влезли в кадър преди печене, след ...няма документ

 

20200512_210538.jpg.2b624fc737742f6a47584e894398dd15.jpg

 

И едни Соленки с чедър,

дето изпиха доста бяло винце...незнайно как, ама достойно отбелязваме края на туй злощастно, карантинно положение

 

20200513_180518.thumb.jpg.df84f278154cee87d2ce034ed45500c7.jpg

 

20200513_114001.jpg.9a473b4717eb52cf7610f370c1254fd0.jpg

 

20200513_113912.thumb.jpg.2e705bb9880336ad11e8ba6b80c0f25e.jpg

 

Я да ми споделите, как успявате със снимките на приготвената вече храна. 

На мен все ми се изплъзва тоз момент.

Туткам се нещо май...и то после не (о)става за снимка:flirt:

 

 

  • Харесвам 13
  • Браво 2
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 3 часа, Pantelej Putnik каза:

Така, като гледам, имаме едни 1000 калории на парче. 😄   

A ,  @Alexander  си е тънък , не смята калории,завииииижд:((((((((((

   

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, slujitel каза:

Ааа, не е вярно,  всеки следобед чакам с нетърпение поста ти.

Ооо,благодаря ти,:tender:

Журито рече,че са еднакво вкусни.

Заповядай, виртуална почерпка,моля,

1000240644_IMG_20200513_2034172.jpg.e8c59e19947f8bfd0b362df32fc2c2e0.jpg

Имах предвид дЕца и внуци:( 

преди 2 часа, Kalina Ivanova каза:

Я да ми споделите, как успявате със снимките на приготвената вече храна. 

На мен все ми се изплъзва тоз момент.

Туткам се нещо май...и то после не (о)става за снимка:flirt:

 

 

Не давам да се яде,докато не съм снимала:))))))

 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар
преди 25 минути , AlexandraKo каза:

Ооо,благодаря ти,:tender:

Журито рече,че са еднакво вкусни.

Заповядай, виртуална почерпка,моля,

1000240644_IMG_20200513_2034172.jpg.e8c59e19947f8bfd0b362df32fc2c2e0.jpg

Имах предвид дЕца и внуци:( 

Не давам да се яде,докато не съм снимала:))))))

 

Благодаря,  благодаря. 

Връзка към коментар
преди 2 часа, Kalina Ivanova каза:

 

И едни Соленки с чедър,

дето изпиха доста бяло винце...незнайно как, ама достойно отбелязваме края на туй злощастно, карантинно положение

 

20200513_180518.thumb.jpg.df84f278154cee87d2ce034ed45500c7.jpg

Я да ми споделите, как успявате със снимките на приготвената вече храна. 

На мен все ми се изплъзва тоз момент.

Туткам се нещо май...и то после не (о)става за снимка:flirt:

 

 

Моля те сподели рецептата за тези соленки - изглеждат много вкусни, както не съм обядвала ми се приядоха! 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
27 minutes ago, Травеолани said:

Моля те сподели рецептата за тези соленки - изглеждат много вкусни, както не съм обядвала ми се приядоха! 

Тези ми приличат на едни, които аз правя редовно 🙂  Може и да са същите 🙂 

 

http://sentimentsinthekitchen.blogspot.com/2017/02/blog-post_22.html 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

Не давам да се яде,докато не съм снимала:))))))

:lol::lol::lol: Де да го можех и аз.

 

преди 1 час, Травеолани каза:

Моля те сподели рецептата за тези соленки - изглеждат много вкусни, както не съм обядвала ми се приядоха! 

Заповядай:

С тези продукти и в зависимост от големината на формичката за изрязване, се получават около 30бр

300гр брашно + 1 бакпулвер + 1чл сол + 200гр настърган Чедър(аз рендосвам на ситно и едро). Разбъркваме хубаво + 200гр студено масло на малки парченца( аз рендосах на едро). Претриваме до трохи, но не продължително, за да не се размекне маслото. + 2 яйца + 150 гр кисело мляко. Размесваме. Получава се меко тесто. Слагаме на набрашнен плот и само с 2-3 движения доомесваме. Разточваме на кора 1,5-2 см, изрязваме с кръгла формичка(моите 5 и 6см), мажем с жълтък и поръсваме с каквото обичаме( при мен с маково семе).Печем върху пекарска хартия на 200С за около 15мин, до готовност. Соленките се надигат във височина и се виждат слоеве от тесто и Чедър.

За +18  бялото винце....за-дъл-жи-тел-но!

За останалите...айрянче!

 

Ето и друг вариант на рецептата, Гризини с кашкавал-

сменяме Чедъра с кашкавал и формата - идеални са за малчугани.

20190325_161528.jpg.c8c59cd5a8462376296edafd3c5ba2a3.jpg

 

  • Харесвам 16
Връзка към коментар
преди 27 минути , Kalina Ivanova каза:

:lol::lol::lol: Де да го можех и аз.

 

Заповядай:

С тези продукти и в зависимост от големината на формичката за изрязване, се получават около 30бр

300гр брашно + 1 бакпулвер + 1чл сол + 200гр настърган Чедър(аз рендосвам на ситно и едро). Разбъркваме хубаво + 200гр студено масло на малки парченца( аз рендосах на едро). Претриваме до трохи, но не продължително, за да не се размекне маслото. + 2 яйца + 150 гр кисело мляко. Размесваме. Получава се меко тесто. Слагаме на набрашнен плот и само с 2-3 движения доомесваме. Разточваме на кора 1,5-2 см, изрязваме с кръгла формичка(моите 5 и 6см), мажем с жълтък и поръсваме с каквото обичаме( при мен с маково семе).Печем върху пекарска хартия на 200С за около 15мин, до готовност. Соленките се надигат във височина и се виждат слоеве от тесто и Чедър.

За +18  бялото винце....за-дъл-жи-тел-но!

За останалите...айрянче!

 

Ето и друг вариант на рецептата, Гризини с кашкавал-

сменяме Чедъра с кашкавал и формата - идеални са за малчугани.

20190325_161528.jpg.c8c59cd5a8462376296edafd3c5ba2a3.jpg

 

Благодаря! Колко грама е едно пакетче бакпулвер?

Връзка към коментар
преди 13 часа, Alexander каза:

За първи път пробвам с панчета тънко нарязана, стана изненадващо добре.

 

8B948595-F611-45BA-BDDF-59E1A46A7D7F.jpeg

7127C05B-1B6F-40AE-A1F7-AD5D0C897C4B.jpeg

Е,как няма да стане, панчетата е по-вкусна от бекона,според мен,

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ето ги моите питки - много вкусни станаха! Използвах чаша с по-голям диаметър, другия път ще пробвам с по-малка. Отгоре поръсих с шарена сол. 

 

Благодаря за рецептата @Kalina Ivanova


E587FEE4-8696-4777-BD41-5640991BFB94.jpeg.b7c466fa375a6d6330ab01b1892ad1d1.jpeg

 

45C97CF5-991C-459F-9ECB-729B0F47BA7E.jpeg.fcc12d31306da2f15f13c0a93848e1d7.jpeg

 

98C1E8C5-9A7C-4644-AB5F-FE97750FC971.jpeg.d543a80883476266127a7d495083a70c.jpeg

 

  • Харесвам 9
  • Браво 7
Връзка към коментар
преди 17 минути , Травеолани каза:

Ето ги моите питки - много вкусни станаха! Използвах чаша с по-голям диаметър, другия път ще пробвам с по-малка. Отгоре поръсих с шарена сол. 

 

Благодаря за рецептата @Kalina Ivanova


E587FEE4-8696-4777-BD41-5640991BFB94.jpeg.b7c466fa375a6d6330ab01b1892ad1d1.jpeg

 

45C97CF5-991C-459F-9ECB-729B0F47BA7E.jpeg.fcc12d31306da2f15f13c0a93848e1d7.jpeg

98C1E8C5-9A7C-4644-AB5F-FE97750FC971.jpeg.d543a80883476266127a7d495083a70c.jpeg

Чудничко изглеждат!

преди 7 часа, Kalina Ivanova каза:

:lol::lol::lol: Де да го можех и аз.

 

Заповядай:

С тези продукти и в зависимост от големината на формичката за изрязване, се получават около 30бр

300гр брашно + 1 бакпулвер + 1чл сол + 200гр настърган Чедър(аз рендосвам на ситно и едро). Разбъркваме хубаво + 200гр студено масло на малки парченца( аз рендосах на едро). Претриваме до трохи, но не продължително, за да не се размекне маслото. + 2 яйца + 150 гр кисело мляко. Размесваме. Получава се меко тесто. Слагаме на набрашнен плот и само с 2-3 движения доомесваме. Разточваме на кора 1,5-2 см, изрязваме с кръгла формичка(моите 5 и 6см), мажем с жълтък и поръсваме с каквото обичаме( при мен с маково семе).Печем върху пекарска хартия на 200С за около 15мин, до готовност. Соленките се надигат във височина и се виждат слоеве от тесто и Чедър.

За +18  бялото винце....за-дъл-жи-тел-но!

За останалите...айрянче!

 

Ето и друг вариант на рецептата, Гризини с кашкавал-

сменяме Чедъра с кашкавал и формата - идеални са за малчугани.

20190325_161528.jpg.c8c59cd5a8462376296edafd3c5ba2a3.jpg

 

Ще се пробвам и аз тези дни, но ще заменя брашното с бадемово или с лешниково, да е с по-малко въглехидрати и ще доложа резултат. :)))

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 4 часа, AlexandraKo каза:

но ще заменя брашното с бадемово или с лешниково, да е с по-малко въглехидрати и ще доложа резултат. :)))

Ако откриеш тип брашно и без калории...

  • Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, Kalina Ivanova каза:

:lol::lol::lol: Де да го можех и аз.

 

Заповядай:

С тези продукти и в зависимост от големината на формичката за изрязване, се получават около 30бр

300гр брашно + 1 бакпулвер + 1чл сол + 200гр настърган Чедър(аз рендосвам на ситно и едро). Разбъркваме хубаво + 200гр студено масло на малки парченца( аз рендосах на едро). Претриваме до трохи, но не продължително, за да не се размекне маслото. + 2 яйца + 150 гр кисело мляко. Размесваме. Получава се меко тесто. Слагаме на набрашнен плот и само с 2-3 движения доомесваме. Разточваме на кора 1,5-2 см, изрязваме с кръгла формичка(моите 5 и 6см), мажем с жълтък и поръсваме с каквото обичаме( при мен с маково семе).Печем върху пекарска хартия на 200С за около 15мин, до готовност. Соленките се надигат във височина и се виждат слоеве от тесто и Чедър.

За +18  бялото винце....за-дъл-жи-тел-но!

За останалите...айрянче!

 

Ето и друг вариант на рецептата, Гризини с кашкавал-

сменяме Чедъра с кашкавал и формата - идеални са за малчугани.

20190325_161528.jpg.c8c59cd5a8462376296edafd3c5ba2a3.jpg

 

Изглеждат ужасно апетитно ☺️Ще се правят!

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, bulpa каза:

Ако откриеш тип брашно и без калории...

Съвсем без няма, но има с много малко калории - брашната от гъби. От печурка, от пачи крак, имат по 15-20 кал/100 гр.

Но първо - намират се трудно и второ / то  май, е преди първото/ - са над 100 лева килото.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.