Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Патладжани ще готвя утре.

 За днес стига готвене:)))

Последно:

Мляко с ориз,лъжичка домашно сладко от боровинки и малко орехи ,за разкош:))))

411460971_IMG_20200516_1641502.jpg.c1f58c15fb96f3f2cc9d3a0b6856ac28.jpg

 

  • Харесвам 10
Връзка към коментар

От вчера - любимата ни паста със сос aglio e olio и с добавка домати, аспержи и скариди. 

 

58099051_IMG_3549copy.thumb.jpg.d357bb1cad25813193206c738a685a47.jpg

 

Днес се поотпуснахме със стек и картофки, но има и такива дни 😄

 

1826569873_IMG_3553copy.jpg.21db5265ceec33e2396acf6fce753a9f.jpg

 

За десерт - сурови бонбони с фъстъчено масло, сушени червени боровинки, кашу и смлени овесени ядки. Преди и след глазурата от тъмен шоколад:

 

253412622_IMG_3546copy.thumb.jpg.377e4dfd562df15ab70ba5bacaa00071.jpg

 

1589390672690.thumb.jpg.c8cebe170a71b1e0340c529a59a44270.jpg

  • Харесвам 14
  • Браво 6
Връзка към коментар
На 16.05.2020 г. в 4:31, Василена каза:

По това време спим, но след няколко часа ще напиша една интересна рецепта .

@Василена чакаме рецептата, дето ни я обеща:))))

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искам да се похваля, че най-накрая събрах кураж да направя  тортата на Силвена Роу от Мастършеф:

https://masterchef.btv.bg/article/news/mastarklas-s-chef-silvena-rou-bezglutenova-vegan-torta.html

 

Тортата всъщност е много лесна, но времеемка. Резултатът- по скоро интересен, отколкото нещо уау...Като за първа подобна торта в живота ми съм доволна, че я направих. Но няма начин това нещо да замени вкуса на нормална торта в живота ми :no:

 

viber_image_2020-05-17_10-57-19.jpg.79ed91595db8e9cde78e385d698d99f4.jpg

 

 

  • Харесвам 14
  • Браво 2
Връзка към коментар

Днес съпругът ми изпробва новата си "играчка" - подарък за рождения му ден - керамична плоча за пица. 🙂 Много добре му се получи - тестото стана с хрупкава коричка, като в същото  време остана меко и сочно отвътре. Определно има огромна разлика с печенето без плочата. Блатът отдолу се изпича много равномерно и не остава суров. Бих казала, че много се доближава до печена на пещ. 🙂

IMG_2660.JPG

 

IMG_2650.JPG

  • Харесвам 13
  • Браво 7
Връзка към коментар
преди 15 минути , chandni каза:

Определно има огромна разлика с печенето без плочата.

Аз последно като правих пица, пробвах  както някой тук беше споделил-затоплих тавата във фурната и сложих пицата върху горещата тава в горещата фурна - много добре се опече.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 2 часа, rdd каза:

Може ли рецепта? Благодаря предварително!

Може, може:

Както казват мастър-шефовете, “царицата на рибите няма нужда от сложни сосове, а само от бяло вино и лимон”.

 

Разбърквам  в чаша бяло вино малко сол, черен пипер и лъжица лимонов сок.

Мазнина не слагам, тя си има достатъчно. Заливам сьомгата, завивам с фолио, 10-15 минути, после го махам, да се запече, още десетина минути и е готова.

Вместо бяло вино, може с бира, ама ние не потребяваме:(

  • Харесвам 2
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

Ей, да ви кажа аз на какви рецепти попаднах!!

 

Спойлер

ИЗКУСТВЕНА АРТЕРИАЛНА И КАПИЛЯРНА КРЪВ – ВАРИАНТ №1 
 
Съставки: 
1.  Сух концентрат за подсладена плодова напитка малина; 
2.  Гореща вода. 
 
Приготвяне:
 Концентратът се разтваря в горещата вода в съотношение 2:1. Разтворът трябва да се бърка до пълно разтваряне на сухото вещество, като може да се загрее отново на водна баня.

 

 

Спойлер

ИЗКУСТВЕНА ПОТ 
 
Съставки: 
1.  Глицерол; 
2.  Вода. 
 
Приготвяне:
85%  глицерол  се  смесва  с  вода  и  се  поставя  в  пулверизатор  за  по-равномерно разпръскване.

 

Ето от тази книга ги взех рецептите: https://firstaidbg.com/wp-content/uploads/2016/05/Simulacia-na-incidenti.pdf  :grin:

  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

След вчерашната презентация за Япония, днес бяхме на японска вечеря: niku-miso domburi (с тройна доза кориандър за мен 😉 ) и маринована ряпа.

 

20200517_193804.jpg

  • Харесвам 10
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 10 минути , bibi каза:

@Nevena , може ли рецептата кимчито ? Благодаря !

Използвах като базис рецептата на тази жена в youtube

.https://www.maangchi.com/recipe/tongbaechu-kimchi

Но също изгледах и доста видеа и  адаптирах малко рецептата.Накрая всичко съм слагала на око но горе долу пропорцийте са като от видеото.Понеже нямам подходвщото брашно от ориз сготвих малко ориз с повечко вода и го блендирах за да получа оризовата кашичка.От други видеа видях че слагат парче ябълка която се блендира или ако имаш пюре се слага ойоло 1,2 лъжици.Използвала съм червен пипер лютив и сладък също сухи червени чушки с две думи сложих доста лютичко защото обичаме но това зависи от човека.Към китайското зеле съм прибавила и моркови нарязани също и репички поради липса на бвлата ряпа която те използват и пресен лук ,чесън и джинджифил.По принцип използват различни видове рибени сосове тук в БГ е трудно да се намервт всички така че съм използвала фиш соса който продават в Била.Сложих и сушени скариди който съм си донесла от Корея.Отне ми нвколко часа да го приготвя  сложих го за около седмица в кален съд  на балконано все още беше хладно времето след  това го извадих и го сложих в буркани иначе се омирисва целият хладилник най вече на ферментирал чесън .За това най добре е да бъде затворено добре.Като видиш видеото ще разбереш и уточненията който съм направила. Нямам точни мерки затова и не съм ги написала.Ако имаш още  въпроси  на линия съм.

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Вчера за първи път се видяхме с други човешки същества от близо три месеца. Времето ни изневери обаче и затова по домашному се организирахме.
Бургери по Хамерикански, дори питките ги правих по рецептата на един американски шеф. Общо 8 бургера, нямаше време за читава снимка, народът беше мнооого гладен: 🍔 Гарнитура 🍟

 

9F3F23A2-3FBB-46B7-8688-D81BE83E728B.thumb.jpeg.d4a0f3a34254a6084374d3eb90070c27.jpeg

 

  • Харесвам 17
  • Браво 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.