Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Кето - пърленка, с бадемово брашно и моцарела.

 

586112046_IMG_20200517_1206052.thumb.jpg.d4e7f760b3856d315f48aec99bca6964.jpg

 

И  хлебче от  слънчогледов тахан.

 

2086446354_IMG_20200517_1255192.jpg.42c5f1820970dc198c49ad4641b5dd24.jpg

 

141429969_IMG_20200517_1256582.jpg.f9776675f75a79159c1b96dc944f7554.jpg

 

Ще си ядем сьомгичката,дето я пекох вчера,че понеделник ни е винаги дъъъълъг ден и няма време за готвене:(

  • Харесвам 13
Връзка към коментар

@aleksandrinaне е само от топлото. Пуснаха ни навъъъъън 😜

@bobole4e, добре, че сподели за тортата, че мислех да я мъча.

Сега ще забъркам едно бързо ризото с тиквички и скаради, придружено от зелена салатка. Тези дни си купихме тиган за паеля, но никъде не намирам подходящ ориз. Инак мъж ми се е цанил за главен паелист, ама... 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

@jul, аз съм така- стопли ли се и всякакъв мерак за месене и въртене около печката рязко ми минава. Приготвям, разбира се това- онова, но все гледам да е нещо бързо + салата или таратор. А и ние си ходим съботно- неделно до къщичката на зелено и спокойно и там мятаме скара и само една салата правя. 🙂 Ама пък бирата си върви. 

Наздраве на всички! 

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@DaBo, чак неприятно топло беше, някакви въздушни маси от Сахара, гарнирани съответно с жълт пясък по колите. Сега се охлади. Дано не прекалено, че вместо в Белгия, където трябваше да сме по план, ще пазарим кемпер и ще хващаме друмите 😏

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
7 minutes ago, jul said:

@DaBo, чак неприятно топло беше, някакви въздушни маси от Сахара, гарнирани съответно с жълт пясък по колите. Сега се охлади. Дано не прекалено, че вместо в Белгия, където трябваше да сме по план, ще пазарим кемпер и ще хващаме друмите 😏

Ние пък трябва да сме на Крит сега, та затова ми липсва баш това много горещо. 🏖️ Но и тук ще се стопли, де. Надявам се скоро.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 3 часа, traveler каза:

Ами набързо,ясно е.От скитане няма време.

Разочарован съм!:derisive::mosking:

Чакай и аз да те разочаровам,с един аламинут:)))Някакви ущипци,с кашкавал ,които се оказаха много вкусни.

Набръжко:)))

 

1071508324_IMG_20200517_1142202.jpg.8fa4306338a2e322da865dba17b5822c.jpg

  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Бърза вечеря - сандвич.

Хляб с квас

Естествено пушена сьомга с букова дървесина(по етикет)

Поширано яйце

Сос със заквасена сметана и меко сирене

 

Обилно полят с бира🍻

 

20200519_210857.jpg.2c37267f8b14901662c446bb484f96f7.jpg

 

20200519_210833.jpg.2b4f783420e32f7077bdfcadc7a57cfd.jpg

 

 

 

 

  • Харесвам 13
  • Браво 3
Връзка към коментар

Аааааааааааааа.... вече трети път пиша нещо, :dash1:

 

Исках да се оплача че моите хора все още не са си изяли пилешкото в живота. Онзи ден любимият донесе едно огромно кокошко-пиле, та след разфасоването му :assassin:първата вечер - в плик с подправки и на фурна.

Снощи от пилешки гърди и малко месце, крилца - бульон. Трябваше да се оползотвори. Затова подходих съвсем рутинно: пилешка супа за тази вечер. Салата направих от страхотни розови домати от кварталното магазинче (е, малко бяха златни ;) )

За разкош - чаша розе.

Ох, утре пак отначало. :dash1: 

Признавам си, че вече не ми се готви.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 7 часа, Роца каза:

Роцев вчера порастна с още една година, та ви черпя с "тортата" му - чийзкейк с вкус на торта с моркови (carrot cake cheesecake)

 

 

20200518_174311.jpg

 

20200519_165704.jpg

Да ти е жив и здрав Роцев и много да те слушка!:give_rose:

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@Eva eva, а получават ли се хрупкави гофретите?

Че съм пробвала много рецепти, но никога задоволителен резултат.

Къде се крие тайната на belgian waffles?:girl_sigh:

преди 2 минути , Дани Магелани каза:

Сега ме изкуши да ти дойда на гости!

Инак...и аз така:give_rose:

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
3 minutes ago, Kalina Ivanova said:

@Eva eva, а получават ли се хрупкави гофретите?

Че съм пробвала много рецепти, но никога задоволителен резултат.

Къде се крие тайната на belgian waffles?:girl_sigh:

Инак...и аз така:give_rose:

Мисля, че тези са най-хрупкави от всички рецепти, които съм опитвала. Но аз не си ям десертите и не мога да кажа със сигурност 🙂 

  • Харесвам 2
  • Шок 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Май само аз готвя всеки ден:)))

 

Две такива пици.

Без  нормално брашно,ами с бадемово,за да НВ,с италиански кренвирши и Пармиджано на люспи.Доматите и босилекът са домашни.

 

843658929_IMG_20200520_1822352.jpg.7d5e575034aa70d6e2d3963fc1882489.jpg

 

Готвя и пълнени патладжани,ама няма да станат скоро.

 

  • Харесвам 9
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 36 минути , bulpa каза:

За сметка на това, всички ядем всеки ден 😉

 

Ние по здравословни причини, от година, като не сме на път, ядем само домашно приготвена храна, носим си си и кутийки в офиса, Пък, изненадващо се оказа, че готвенето ми харесва:))))))

преди 4 часа, Дани Магелани каза:

Сега ме изкуши да ти дойда на гости!

Миналата година, като  бяхме в САЩ и Канада, на закуска, във всички хотели имаше преса за гофрети+ готовата смес с дозатор, ставаха, за около минута.

Не обичам гофрети, пробвах веднъж, колкото да опитам, много бяха крехки и хрупкави.

Другите хора се редяха на опашка  и после си ги поливаха с кленов сироп.

Явно, по ония ширини си го любят тоз артикул:))))))

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

И аз готвя всеки ден, от много години насам... Моят мъж също всеки ден си взема храна за обяд. 

От вчера: печени червени чушки с доматен сос. Доматеният сос става перфектен с хубавите им домати, ама чушките не са като нашите. На болгарский перец отговарят онези големи и месести чушки, близки до камбите, а това на снимката са чушки капия, които също нямат нищо общо с българските:

 

1E3F1D56-E945-4C95-9166-D177BAAA093F.jpeg.d2fe793ca2dc590ea354f677dfd77308.jpeg

  • Харесвам 10
  • Браво 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.