Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Дани Магелани
преди 32 минути , AlexandraKo каза:

Ние по здравословни причини, от година, като не сме на път, ядем само домашно приготвена храна, носим си си и кутийки в офиса, Пък, изненадващо се оказа, че готвенето ми харесва:))))))

Миналата година, като  бяхме в САЩ и Канада, на закуска, във всички хотели имаше преса за гофрети+ готовата смес с дозатор, ставаха, за около минута.

Не обичам гофрети, пробвах веднъж, колкото да опитам, много бяха крехки и хрупкави.

Другите хора се редяха на опашка  и после си ги поливаха с кленов сироп.

Явно, по ония ширини си го любят тоз артикул:))))))

 

И в моите хотели в САЩ на закуска си правехме така гофрети.

Но най-хубавите бяха неизненадващо в Белгия и изненадващо в Япония. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ето ги и патладжановите лодки,пълнени с кайма и зеленчуци и запечени с Grana Padano на люспи.

Лодките,направо кораби,че доста едрички патладжани бях избрала:))))

 

1419468067_IMG_20200520_2010533.jpg.235e433a69b3d9ae21619c12e133490e.jpg

  • Харесвам 9
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Май само аз готвя всеки ден:)))

 

преди 2 часа, DaBo каза:

И аз готвя всеки ден, от много години

Ами...респект!

Аз вече съм включила на лятна предавка.

Рязко минаваме на скари, салати и бързо приготвена храна дооо...Димитровден:boast:

Е, с леки отклонения.

Мини палачинки с череши🍒🍰  за закуска.

20200520_213434.thumb.jpg.7563f0d0e51a0602a85742323e57c21e.jpg

 

За вечеря Наденички запечени на фурна, таратор и салата Капрезе - хапнати, не документирани. 

 

Преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

+ чаша вино😉🙂

20200520_201500.jpg

Е това си заслужава поне бутилка хубаво вино! 

  • Харесвам 12
  • Браво 1
Връзка към коментар

О, аз под готвено разбирам домашно приготвено нещо - скарата също влиза в категорията. 😉 Понякога се занимавам повече, понякога нещо наистина набързо. Ние сме само двама и става лесно. Просто се храним навън повече през уикенда, ама през последните два месеца всичко беше затворено при нас. Тепърва отварят летните тераси. 

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Днес ми беше най-приятното готвене, с презентацията на @Guinness,сегичка ще ида да го похваля и в другата тема.:)))

От вчерашните патладжани ми остана сърцевината.

На ситни късчета я запекох с масло,после залях с доматен сос/първо го сгъстих на котлона/,с чесън и босилек,отгоре настъргано Кача Кавало и запекох.

Домашни /уж/,наденички  и гуакамоле за разкош:)))

Десерт - кето- бисквити от кокосово брашно,с глазура от сметана и какао.

 

758526731_IMG_20200521_1756312.jpg.efccf1628c741234479808e919e6c7e4.jpg

 

Наздраве!

  • Харесвам 15
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 23 часа, AlexandraKo каза:

Май само аз готвя всеки ден:)))

 

Алекс, адмирации за което!

 

Аз готвя в момента 2 неща през ден и пак ми се вижда често 😉. Че и ми писна да измислям какво да готвя, ама както е тръгнало, ще откараме поне до септември в тази конфигурация 🙂 .

Днес направих едно нестандартно говеждо по бургундски, с което затвярам зимните манджи и почвам летните. А говеждото е нестандартно, защото хем е експресно в тенджерата под налягане, хем не е с бургундско вино, а с бордо, а и накрая го сервирах с дребна паста, вместо както обикновено, с картофи. Ама който му намира кусури, да не яде! 😂

За довечера - шишчета на скара и салата!

 

 

20200521_123225.jpg

  • Харесвам 8
  • Браво 2
Връзка към коментар

От мен - наздраве 🙂

Рецепта за соленките, моите са с пармезан и риган (трябваше да им добавя малко сол) 

https://radi-homemade.blogspot.com/2020/05/salty-cookies-with-yellow-cheese-and.html?fbclid=IwAR0_c8C1syXVXrbVnGDykWpolcg1zg3bhcJHQ6UzXeANBVrdzjd-0nGY54Q

 

DSC_0840-3.jpg

  • Харесвам 11
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 47 минути , Роца каза:

Алекс, адмирации за което!

 

Аз готвя в момента 2 неща през ден и пак ми се вижда често 😉. Че и ми писна да измислям какво да готвя, ама както е тръгнало, ще откараме поне до септември в тази конфигурация 🙂 .

Днес направих едно нестандартно говеждо по бургундски, с което затвярам зимните манджи и почвам летните. А говеждото е нестандартно, защото хем е експресно в тенджерата под налягане, хем не е с бургундско вино, а с бордо, а и накрая го сервирах с дребна паста, вместо както обикновено, с картофи. Ама който му намира кусури, да не яде! 😂

За довечера - шишчета на скара и салата!

 

 

20200521_123225.jpg

Благодаря!

Е, то и аз готвих за Коледа телешко по  бургундски,  с Мавруд, пък си стана екстра :))))
Ще го харесат, и хич и няма да разберат, че не било с Бургундско, ами - с Бордо:)),

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ризото с гъби по италианска рецепта с домашно правен бульон от печени говежди кости, затова е леко тъмно:

 

9BFA25CC-52C3-4DD7-A407-D455E6BFEA90.jpeg.073759aad13554a10ccef1ba6a0af885.jpeg

 

@Роца, да споделиш тази рецепта за говеждото? Правила съм по Джулия Чайлдс, то че вкусно - вкусно е, ама голяма хамалогия. Имам такава тенджера тоест мултикукър херметик и много обичам да готвя с нея, че е супер бързо и хич не му треперя по време на самото готвене. 

  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Картофено кюнефе и тараторче за вечеря. 

 

Рецептата:

 

Spoiler

🥔🌿КАРТОФЕНО КЮНЕФЕ🌿🥔
Вкусен-превкусен аламинут, който ще ви заплени.
Необходими продукти:
600 гр. картофи
70 гр. краве масло
150 гр. Моцарела
1 яйце
сол, черен пипер
малко олио за пържене
За поднасянето: наситнен магданоз, зелен лук
Можете да увеличите грамажите на картофите, Моцарелата и кравето масло до желаните от вас количества - 1 кг картофи, 110 гр масло, 250 гр моцарела, 2 яйца
ПРИГОТВЯНЕ:
Обелете, нарежете и сварете картофите. Отцедете ги от водата и ги намачкайте с ръчен пасатор в купа с кравето масло. Добавете яйцето, сол и черен пипер на вкус и завършете пасирането.
Разделете сместа на две и разстелете едната половина в мазнина в тиган. Включете тогава котлона
Притиснете картофената смес към дъното на тигана.
Разпределете отгоре нарязаната на филийки Моцарела и отгоре нанесете останалата част пасирани картофи. Притиснете надолу.
Запържете от едната страна, обърнете в голяма чиния или в друг тиган, за да запържите и от другата страна картофеното Кюнефе.
Извадете в чиния за сервиране, наръсете с пресен наситнен магданоз или нарязан зелен лук и консумирайте горещо.
💛Да ви е сладко!/ Afiyet Olsun!💛
Рецептата е от групата "Турски вкусотии".

 

IMG_20200521_202051.jpg

 

 

IMG_20200521_191620.jpg

  • Харесвам 13
Връзка към коментар

@DaBo, рецептата е много лесна.

 

Продукти:

за  6 порции

Около 1 кг говеждо месо (такова, което се готви дълго - плешка, горен бут)

1 глава лук

100 г пушени гърди

1 с.л. олио

1 скилидка чесън

70 г доматено пюре

около 600 мл червено вино

500 г култивирани печурки

Мащерка

1 дафинов лист

Около 30 г масло/олио

 

Пушените гърди се нарязват на тънки "клечки", а говеждото - на едри парчета (около 7-8 см). Лукът се почиства и нарязва на дребно.

1 с.л. олио се загрява в тенджерата и в него се запечатват пушените гърди до златисто. Добавят се парчетата месо и се запечатват от всички страни. Когато са готови, се добавят лукът и нарязания на ситно чесън, опослява се, подправя се с черен пипер. Прибавя се доматеното пюре, дафиновият лист и мащерката и се разбърква добре. Накрая се прибавя виното (трябва да стигне до горната част на месото). Оставя се да поври около 2-3 минути, докато алкохолът се изпари. Тенджерата се затваря и се оставя на тих огън за 35-40 минути, след като започне да "свисти".

Междувременно гъбите се почистват и нарязват на едро. Задушават се в маслото със щипка сол, докато цялата вода се изпари. 

Когато говеждото е готово, тенджерата се отваря и гъбите се добавят в соса. Ако сосът е много рядък, може да се сгъсти с малко нишесте/брашно (но обикновено на мен не ми се налага).

Сервира се с варени картофи и поръсено с магданоз. Даже е по-вкусно на другия ден 🙂 .

  • Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, aleksandrina каза:

Картофено кюнефе и тараторче за вечеря. 

 

Рецептата:

 

  Покажи

🥔🌿КАРТОФЕНО КЮНЕФЕ🌿🥔
Вкусен-превкусен аламинут, който ще ви заплени.
Необходими продукти:
600 гр. картофи
70 гр. краве масло
150 гр. Моцарела
1 яйце
сол, черен пипер
малко олио за пържене
За поднасянето: наситнен магданоз, зелен лук
Можете да увеличите грамажите на картофите, Моцарелата и кравето масло до желаните от вас количества - 1 кг картофи, 110 гр масло, 250 гр моцарела, 2 яйца
ПРИГОТВЯНЕ:
Обелете, нарежете и сварете картофите. Отцедете ги от водата и ги намачкайте с ръчен пасатор в купа с кравето масло. Добавете яйцето, сол и черен пипер на вкус и завършете пасирането.
Разделете сместа на две и разстелете едната половина в мазнина в тиган. Включете тогава котлона
Притиснете картофената смес към дъното на тигана.
Разпределете отгоре нарязаната на филийки Моцарела и отгоре нанесете останалата част пасирани картофи. Притиснете надолу.
Запържете от едната страна, обърнете в голяма чиния или в друг тиган, за да запържите и от другата страна картофеното Кюнефе.
Извадете в чиния за сервиране, наръсете с пресен наситнен магданоз или нарязан зелен лук и консумирайте горещо.
💛Да ви е сладко!/ Afiyet Olsun!💛
Рецептата е от групата "Турски вкусотии".

 

IMG_20200521_202051.jpg

 

 

IMG_20200521_191620.jpg

Много красиво си го подредила, браво!:give_rose:

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Предварително се извинявам за качеството на снимките, но нямах време за по-добри. С това почерпих колегите си за празника вчера - леопардов бриош и торта "Къртичина". Вкусен беше бриошът много, но голяма играчка...

IMG_20200521_082938.jpg

IMG_20200521_082744.jpg

  • Харесвам 10
  • Браво 5
Връзка към коментар
преди 10 минути , elenitta каза:

Предварително се извинявам за качеството на снимките, но нямах време за по-добри.

Ееееее, как можа да пуснеш такива снимки?!? Направо се разстроих! 🤣

 

П.П. Какво им е на снимките? Разстроих се, че не мога да опитам. 😁

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Днеска само месих:))))

Пърленка  , забъркана с  тахан от тиквени семки  и  крема сирене в сместа и отгоре , запечена  моцарела.

Пълнен патладжан с кайма  от оня ден и салата с розови домати.

Хлябът пък е,от сусамов тахан.

Гуакамолето е дежурно - непрекъснато ни е на масата.

Но го правя само от авокадо, пасиран чесън , малко сол и сос от нар.

 

1679480582_IMG_20200522_1918252.jpg.891181d9941eca487707c5306c362dd5.jpg

 

Забъркала съм и някакъв сладкиш от орехово брашно.

Да видим,ще става ли за показване,че още се пече:(

  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Малко ме е срам да пиша в тая тема, че не мога да се меря с някои в аранжирането...

Днес правих picanha, което е според мен най-вкусното говеждо, намира се на края на гърба пред опашката на кравата. Най-добре е на скара, ама това беше нарязано на пържоли...

Миризмата не може да се пусне във форума за съжаление

IMG_20200522_114100430.jpg

С малко масло и сол

IMG_20200522_125229015.jpg

С пържени картофи на горещ въздух и бамя. Бирата незнам как избяга от кадъра, а и вече свърши

  • Харесвам 15
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 40 минути , neuromancer каза:

Малко ме е срам да пиша в тая тема, че не мога да се меря с някои в аранжирането...

Днес правих picanha, което е според мен най-вкусното говеждо, намира се на края на гърба пред опашката на кравата. Най-добре е на скара, ама това беше нарязано на пържоли...

Миризмата не може да се пусне във форума за съжаление

IMG_20200522_114100430.jpg

С малко масло и сол

IMG_20200522_125229015.jpg

С пържени картофи на горещ въздух и бамя. Бирата незнам как избяга от кадъра, а и вече свърши

Еееее,ти си просиш комплимент!:)))

Имаш го - браво,изглежда страхотно! Говеждото хич не е просто и лесно. Иска  си майстора.

 

И моят сладкиш е готов,много вкусен стана.

Ама,май прекалих със стафидите и кайсиите,накиснати в коняк,та ще се яде с лъжичка.

Яйца,масло,орехово брашно,орехи и плодовете.

С малко еритрол,че нали да е кето и НВ.

Отгоре има глазура от сметана с какао и кокосови стърготини.

1152756798_IMG_20200522_1937203.thumb.jpg.c766ef6b389c0d664c2a871dca18f531.jpg

  • Харесвам 8
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.