Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Ооооо,как обичам рождените днииии!

@Eva eva,ЧРД!

От простите курабийки,дето ги мога:)))))

1103360520_IMG_20200605_0517542.jpg.bb60c31de6ae1d93f844b29cfe1af76e.jpg

 

@Pantelej Putnik,ЧРД!

Да сте живи и здрави!

И на теб от бонбоните!

 

1475042760_IMG_20200605_0512172.jpg.daa12899b25a9a8f4a4706288a1b2044.jpg

 

  • Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 7 часа, Kalina Ivanova каза:

Еее, айде и аз Сьомга с крем фреш.

Вчера рибена чорба с пресни риби от нашенско.

Всеки ден мога да хапвам риба...

 

И ние така - можем непрекъснато да ядем риба, ама нямааа:(((

Дай, моля, рецептата за тоя крем фреш, изглежда много добре, че довечера пак ще сме на сьомга. Вчера купих четири големи котлета,двата опекох вчера, другите два, ще са за тази вечер.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

@Eva eva Честита да си!

Цвете за теб, че ни радваш с толкова великолепие в торти и не само!

20200602_114912.jpg.caa2e86eb74ba0abd204bf7d51c04b4f.jpg

 

Преди 1 час, AlexandraKo каза:

И ние така - можем непрекъснато да ядем риба, ама нямааа:(((

Дай, моля, рецептата за тоя крем фреш, изглежда много добре, че довечера пак ще сме на сьомга. Вчера купих четири големи котлета,двата опекох вчера, другите два, ще са за тази вечер.

Крем фреш е нещо си между сметана и крем сирене, което си купувам от скандинавско. Когато нямам я заменям с маскрапоне, пак си става супер. 

3-4 супени лъжици от крема(маскрапоне), сол, пепър и много копър. Бъркаме, мажем сьомгата, оставяме за малко да поеме аромати. Няколко капки зехтин за разкош. Печем. 

 

 

  • Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Много, много благодаря! 🙂 

Те тези твоите "прости курабийки" и бонбони направо шедьоври. Пък и аранжировката с перлите...….. Браво! 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Pantelej Putnik каза:

Много, много благодаря! 🙂 

Те тези твоите "прости курабийки" и бонбони направо шедьоври. Пък и аранжировката с перлите...….. Браво! 

Ееее, ми перлите са за дамата! За тебе- цветенце.

Благодаря ти!

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз се захванах днес с една торта дулсе де лече, че ще ходя на гости утре и мисля да я занеса. Ама ще видя първо резултата.🤣🤣🤣

Понеже четох, че ако си направиш дулсето е много по-вкусно се заиграх предния ден с него, днес сглобих тортата без глазурата, утре ще се похваля или оплача, зависи.🤣

 Засега имаме това:

20200604_192533.thumb.jpg.e148c8e5d995aa7d79ba50c3b0b11a41.jpg

20200604_192537.thumb.jpg.9a31e618b162a29bb8662eae0b23b9d8.jpg

 

Иначе днес за вечеря- сирене по шопски.

20200605_182005.jpg.83517e8bbbb3e366375087eb80c9e0f2.jpg

  • Харесвам 10
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 15 минути , Тони каза:

Аз се захванах днес с една торта дулсе де лече, че ще ходя на гости утре и мисля да я занеса. Ама ще видя първо резултата.🤣🤣🤣

Понеже четох, че ако си направиш дулсето е много по-вкусно се заиграх предния ден с него, днес сглобих тортата без глазурата, утре ще се похваля или оплача, зависи.🤣

 Засега имаме това:

20200604_192533.thumb.jpg.e148c8e5d995aa7d79ba50c3b0b11a41.jpg

20200604_192537.thumb.jpg.9a31e618b162a29bb8662eae0b23b9d8.jpg

 

Иначе днес за вечеря- сирене по шопски.

20200605_182005.jpg.83517e8bbbb3e366375087eb80c9e0f2.jpg

Ааа, какво оплакване, чакаме да се нахвалиш!:)

  • Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

@Eva eva, ехе, Честит РД и на теб! С най-сърдечни пожелания за здраве и много осъществени пътувания! Страхотна тортичка пак си направила! 💐💐💐

 

И моят мъж, и майка ми са близнаци, както и няколко броя супер-дупер близки приятели! 😉
 

Тиквички с ориз хапваше мъжът ми онази вечер, а аз като “по-проста” аспержи с прошуто, но тях не ги снимах:

 

67F5F3E9-4C38-4AAB-BB61-DBD7064A1BB9.jpeg.62a6ea48e7fbb23e8536356a06bed73e.jpeg

  • Харесвам 8
  • Смея се 1
Връзка към коментар

@Тони, преди да видя надписа между снимките- викам си- брех , каква е тази торта с яйце на око и подправки... 😉

Много обичам сирене по шопски и и преди имах нещо като традиция- където и да седнем из България, аз все сирене по шопски си поръчвах. Уж едно и също, ама всеки различно го приготвя. Важното е сирене да има. 😉

  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Сега като казахте сирене по шопски, сетих се, че не знам откога не съм правила... Ще взема да направя близките дни. Аз тези гювечета защо ги мъкна из два континента та чак в трети, хаха! 😂

  • Харесвам 4
  • Смея се 3
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 14 часа, Pantelej Putnik каза:

Защо се чудя ли!? Чудя се тази прогресия на по-красиви и по-красиви торти/снимки докога ще може да се подобрява от Eva eva! Уникална торта...... за снимката не намерих достатъчно силна дума. 🙂 

Торта в комбинация с тези цветя.....прииска ми се да го приема като поздрав за рожденния ми ден днес 😊

Да си честит! Много нови дестинации и хубави емоции, претворени в стихове!

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , Дани Магелани каза:

Да си честит! Много нови дестинации и хубави емоции, претворени в стихове!

Много благодаря за хубавите поздрави и за това, че четеш стиховете ми 🙂

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Някой да знае,изпитана манджа с авокадо?

У нас имаме непрекъснато ,но само на гуакамоле знам да го бъркам и да го слагам в марулевата салата.

 

1442504024_IMG_20200604_2044492.jpg.ba7202b7feb7bdc85ea599690c2756fa.jpg

 

Сър Антъни е образцовият пазарувач, който се грижи за доставките на почти всичко.Навързал си е връзки на пазара и носи все хубави неща.:))))

Па и да не случи някой път,хич не връзвам кусур - не е гардероб,че да е драма:))))

Авокадо носи много вкусно,ама си мислех,дали не може и да се готви?

В нета сигурно има рецепти,но ми се ще нещо препоръчано:))(

 

Връзка към коментар
преди 6 часа, DaBo каза:

Сега като казахте сирене по шопски, сетих се, че не знам откога не съм правила... Ще взема да направя близките дни.

Ама точно това си помислих и аз:lol:..

 

преди 6 часа, aleksandrina каза:

@Тони, преди да видя надписа между снимките- викам си- брех , каква е тази торта с яйце на око и подправки... 😉

Много обичам сирене по шопски и и преди имах нещо като традиция- където и да седнем из България, аз все сирене по шопски си поръчвах. Уж едно и също, ама всеки различно го приготвя. Важното е сирене да има. 😉

И аз тъй, че имах период в който не се доверявах на месАта по ресторантите, които не познавам. И какво, какво...все сирене по шопски...че тогава съм изяла доживотната си дажба сигурно, но много обичам сирене по шопски и...Миш-маш. 

Да ме прощават гурме феновете:wink3:

 

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Някой преди питаше за тавИ.Днес си купих най-новия модел на Luminarc /малееее,все едно,за кола разправям:)))/

Хем голяма,хем дълбочка.

И едни кръглички са получили,най-разни размери,ама,вече нямам къде да ги събирам:)))

И все влача.

Първата снимка е с етикетите вътре,ако не личи добре.

 

245297002_IMG_20200605_1917132.thumb.jpg.8e14d6683198589d6ef478be261c493f.jpg

 

10944318_IMG_20200605_1918112.thumb.jpg.5de86dab3f17b57695555dc76a6ff951.jpg

 

За пловдивчани,мога да река и къде е магазинът,дето са им представители на Луминарк.

А иначе - набръжко,едни задушени зеленчуци / манджа от типа-каквото има в хладилника/,с Пармезан,зелена салата и десерт 

Опекох набръжко хлебчета и две пърленки с Кача Кавало за закуската утре.

 

1628196007_IMG_20200605_1926482.jpg.f26f7936324e6a2c4c0cfd937b5c76c5.jpg

  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Аууу, Миш-маш... И това не съм готвила от.... няма да казвам кога. В Украйна домъкнахме чушкопек, хаха. Време е да излезе от кашона и да влезе в употреба. 😉 Само да не ни изгонят от блока. 😂😂😂

А историята ми с мъкненето на огромен гювеч и пшенично нишесте в ръчния багаж към Колумбия е култова... 😂😂😂

 

От миналата седмица - татковата картофена супа със сирене. Като бяхме малки, с тази супа ни лекуваха. Сърбахме я гореща и се потяхме. 😉 Е, сега не сме болни (за щастие), ама имах два огромни картофа и да не стават зян, станаха на супа:

 

1943F52C-B0D8-4355-899E-AF85A6E30DFF.jpeg.6971d3f3472f57d7a36588efff115221.jpeg

 

 

  • Харесвам 15
Връзка към коментар
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Авокадо носи много вкусно,ама си мислех,дали не може и да се готви?

Сещам се за авокадо с яйце, за печено във фурната. 

На мен ми харесва сурово, слагам в хумус, на салата с домати, дори само с лимонов сок и сол върху филийка ми е вкусно 🙂

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

За обяд - частична "английска закуска" (липсват ни домат, бекон и black pudding, за да е пълна), като hash browns са домашно приготвени.

 

441624843_IMG_3576copy.thumb.jpg.cf5cb5a13060105cd86ae6e1604b307c.jpg

 

За вечеря - кюфтенца от червена леща с млечно-таханов сос.

 

580109669_IMG_3561copy.thumb.jpg.7f8bc04a25d41ab90dbdb910a53bc0b8.jpg

 

За десерт - новата реколта бонбони Рафаело (рецепта на @AlexandraKo) и сладолед с малини, кисело мляко, мед, мента и черен шоколад (рецепта за плодов сладолед на Джейми Оливър)

 

1590408201825.thumb.jpg.6ee956e9e1a4c7942540947562e99977.jpg

 

1590408199028.thumb.jpg.30591daf8906d4ff03315c294da9be41.jpg

  • Харесвам 12
  • Браво 5
Връзка към коментар
преди 10 часа, Juliaaa каза:

@AlexandraKo, авокадо, чесън, зехтин, сол, магданоз и крем сирене - пасираш и имаш супер пастетче. 

@JuliaaaБлагодаря ти!
Тия ги бъркам и аз, но най- ни харесва само авокадо, с чесън и лимон/сос от нар.

И понеже, непрекъснато го имаме на масата, се чудех, за някоя вкусна манджа:)),,

@DenitsaSДеничка, дай моля, рецептата за лекените кюфтенца, изглеждат много апетитно!

 

П.П. Сега се справих с литературата:

 

Авокадото се консумира само сурово, ако се подложи на термична оброботка, става торчиво.”

 

Значи,  ще си го Рупаме, както до сега:)))

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ехеее, тя темата станала Честит рожден ден 😄 Здраве и сбъднати пътувания пожелавам на рождениците, че и на останалите! 

@AlexandraKo, с авокадо може някое десертче да пробваш, на мен ми допадат на вкус.

1. Мус от 1 авокадо, 2 с. л. брашно от рожков, 6-8 фурми (зависи колко сладко предпочитате). С блендера, охлаждане. 

2. Крем от авокадо, банан, какао. Може да се добавят смлени орехи или други ядки, кокосови стърготини и малко кокосво масло, ако искаш да стегне в хладилника. 

И на двете много отива нар за украса, ама сега май няма. 

3. И за една салатка се сещам, дето лятото често правим - смачкано авокадо и обелен розов домат, накълцан на много ситно. Сол, може малко зехтин и чесън. 

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.