Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, Kalina Ivanova каза:

Тук си я събираме

Бе знам аз, че гъбарите не обичат много да си разкриват находищата, особено пък публично :grin:,  ама ей така подпитах за най-общи насоки, че отдавна не съм мяркал булки :rolleyes: (не че много обикалям де) .

  • Смея се 2
Публикувано:

И аз,като @Тони- пържени чушки и патладжани,с доматен сос,с много чесън и босилек.

За гарнитура на постната манджа,едни тлъстички скумрийчици:))))

Виното,обаче,съм го престудила, станало,направо ледено:(

Та го извадих за малко от хладилника.

Клафутита,  снощи наклафутих ,поне за три дни още,туй ще е десерт.

905603775_IMG_20200612_1951312.jpg.f401c1e5fa40d6d9cb8057e20b29a11b.jpg

 

Хайде,наздраве!

Уф,много трудна и натоварена седмица беше!Радвам се,че свърши:)))

 

 

  • Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:

Скира е любимия ми продукт,  идеален е за всякакви десерти. Другите продукти, които ползвах нещо не ми бяха по вкуса, че ми киселееха или имаха вкус на сирене. Бонбони със скир, масло, кокосово и ленено брашно, какао и стевия. Станаха страхотни на вкус. 

20200612_200233.jpg

  • Харесвам 10
  • Браво 3
Публикувано:
преди 24 минути , aleksandrina каза:

Сирене по шопски, питки и черешов пай. 

 

IMG_20200612_192924.jpg

 

IMG_20200612_200855.jpg

 

IMG_20200612_184253.jpg

Ехееее,каква весела

 питка!Като детенце,с червени бузки!

Браво!

 

А ние,вече сме си дояли и десерта...С по малко Перно:))(

154979054_IMG_20200612_2043042.jpg.636e6227d2682cd425e8090759dcdeb3.jpg

  • Харесвам 2
  • Браво 4
Публикувано:
28 minutes ago, aleksandrina said:

Сирене по шопски, питки и черешов пай. 

 

IMG_20200612_192924.jpg

 

IMG_20200612_200855.jpg

 

IMG_20200612_184253.jpg

Ама много ти се отдават печивата. Наистина разкош. Сменяй професията🙂

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 15 часа, luba_rizova каза:

Аз моите не мога да ги ям от сладост. Ама толкова са сладки, че имам чувството, че получавам диабет след третата

Тази година и аз попадам все на хубави череши, даже и вишните са вкусни 🙂 Половината сладко от вишни свърши вече :))))))

  • Харесвам 2
Публикувано:

Днес,менюто  е изцяло на Barilla.

Паста:

 

129559671_IMG_20200613_0950462.jpg.b0bea4871d7be4f2e80bc4b636bca4f8.jpg

 

И лазаня с лапад.

Корите,доматеният сос - от Барила,лапад,босилек и чесън- от градинката.

Доматения сос го сгъстявам още малко с масълце.

 

487926756_IMG_20200613_0945042.jpg.ae67f141843d3418f136f08de4fd6d25.jpg

 

Ето,тези неща са ми любими и ползвам,най- често тях.

 

740153463_IMG_20200612_1850302.jpg.fce36dc91ec397c6d550078a6fcfb547.jpg

 

849593888_IMG_20200612_1854132.jpg.f5c50e0ed32e1307e8ebb100807ce0ae.jpg

 

337700527_IMG_20200612_1852232.jpg.c45569cf0dc3966199b748f13fa99f85.jpg

  • Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:
преди 37 минути , AlexandraKo каза:

 

 

740153463_IMG_20200612_1850302.jpg.fce36dc91ec397c6d550078a6fcfb547.jpg

 

849593888_IMG_20200612_1854132.jpg.f5c50e0ed32e1307e8ebb100807ce0ae.jpg

337700527_IMG_20200612_1852232.jpg.c45569cf0dc3966199b748f13fa99f85.jpg

Искам да се похваля,  че твоя начин на хранене успя да нормализира кръвното на моя съпруг.  Когато прочетох твоя пост и реших да препиша от теб, кръвното му беше около 160 горна граница. Сега от една седмица вече не надхвърля 130, като понякога, като тази сутрин например е 118. Не взема никакви лекарства,  откриването на високото му кръвно съвпадна с твоя пост и аз реших да опитам. Все пак посети и лекар де.

  • Харесвам 4
  • Браво 5
Публикувано:
Преди 1 час, slujitel каза:

Искам да се похваля,  че твоя начин на хранене успя да нормализира кръвното на моя съпруг.  Когато прочетох твоя пост и реших да препиша от теб, кръвното му беше около 160 горна граница. Сега от една седмица вече не надхвърля 130, като понякога, като тази сутрин например е 118. Не взема никакви лекарства,  откриването на високото му кръвно съвпадна с твоя пост и аз реших да опитам. Все пак посети и лекар де.

Браво, браво!
Ама, разбира се, щом може да се коригира с хранителен режим, е много по-добре. Че влезе ли човек, в спиралата на лекарствата за високо кръвно, е за цял живот.

Радвам се, че има резултат. Като свикне човек, не е трудно, не е и нужно да брои калории, а и разбира, колко ни тровят с храната. Отделно, дето си е вкусно.

Не помня от кога не сме яли салам, луканка,сирене, кашкавал или млека на нашенски производител. 
Всъщност, преди - от време на време, от година - изобщо.

Захар  не потребяваме от сто години - и кафе, и чай - с мъничко мед.

Обичаме червено вино, сега пием само бяло.

Отказва се човек от някои неща, в името на това, да се чувства добре.

Щото, каквото и да се говори - като си има човек, здравословен проблем, това му е доминантата.

И нищо не му е сладко - ни ядене, ни пиене, ни пътуване.

 

Та по тоя повод, преди, непрекъснато, или стягах куфари, или разтурях куфари:))))

Сега, като не го правя, запълвам времето в кухнята, с нови измишльотини:)))

 

Пече се пица, с блат от брашно от Амарант.

И таханови хлебчета, с пълнеж от прошуто и моцарела.

Амарант ползвам за пръв път, ще видим, как е на вкус:))))

 

  • Харесвам 6
Публикувано:

За. Пръв път правя хляб от Амарантово брашно.И е на път,да ми стане фаворит.

Досущ,като истинския е на вкус.

Направих нещо,като пърленка ,с прошуто и  прясна моцарела ,отгоре - настъргана моцарела.

За сега,това ми хареса повече от тахановите пърленки.

 

1608420123_IMG_20200613_1221132.jpg.ff1cc88c153186a9a2b46a450a6502b5.jpg

 

Нарязана:

1639693026_IMG_20200613_1345182.jpg.4bbc9cf7a27b779b068ad5ae79bfb080.jpg

 

Със същата плънка направих и таханови мъфини:

 

174911535_IMG_20200613_1336412.jpg.89a32f3e90688dc1f539c87a9179f493.jpg

 

Пече се и клафути, пак доизмишльотено,ама,ако става за ядене,ще го покажа:))))))

  • Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

А,станаха и клафутените мъфини.

Този път,забърках  4 яйца, 60 гр. кокосово масло, 1/2 водна чаша ленено брашно и 1 капачка еритрол .

2 чаши череши и 1 чаша орехи.

Пекох ги в гнезда,с тази плънка от много череши и орехи станаха чудни . Много плод, малко тесто, колкото, да спои черешките и орехите.

И с лененото брашно,май са по- добре,от миналия път,когато смесих орехово и кокосово .

11665073_IMG_20200613_1359012.jpg.0099474c96f1914a51027e8928639188.jpg

 Едното го обърнах,за да се види и отдолу.

 

1731909358_IMG_20200613_1408162.jpg.309bffd0982ff44048c588bbe2265ee9.jpg

  • Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

 

Обичаме червено вино, сега пием само бяло.

Отказва се човек от някои неща, в името на това, да се чувства добре.

 

А какво му има на червеното вино, че не трябва да се пие? 🤔

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 29 минути , AlexandraKo каза:

 

 

1731909358_IMG_20200613_1408162.jpg.309bffd0982ff44048c588bbe2265ee9.jpg

И аз харесвам лененото повече от кокосовото,  особено в комбинация с канела. Току що приготвени бисквитки за утре сутрин за кафето. Крема сирене, масло,  ленено брашно,  канела и стевия. 20200613_144341.jpg.4f7928a523f5320513cd2c88a6e0a72c.jpg

преди 4 минути , Miralex каза:

А какво му има на червеното вино, че не трябва да се пие? 🤔

Вдига кръвното,  и у нас изчезна от менюто на мъжа ми. Аз не пия вино, така, че не беше трудно.

  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 15 минути , Miralex каза:

А какво му има на червеното вино, че не трябва да се пие? 🤔

Аааа,нищо му няма,екстра си е.Но на нас ни повдига кръвното:(((Нали сме къде 100:(((годишни,не на кила:))))

Вие си пийте на воля.На вас не ви пречи.

Публикувано:
преди 4 минути , slujitel каза:

И аз харесвам лененото повече от кокосовото,  особено в комбинация с канела. Току що приготвени бисквитки за утре сутрин за кафето. Крема сирене, масло,  ленено брашно,  канела и стевия. 20200613_144341.jpg.4f7928a523f5320513cd2c88a6e0a72c.jpg

Дай,рецептата,моля,да,забъркам и аз. Изглеждат супер.

А със стевията не свикнах:(((

Да ти кажа, от лененото брашно, по едно време бях поръчала цял кашон,по- нагоре в темата разказах.Оказа се,че е с изтичащ срок на годност или пък,нещо не си беше наред- горчеше,едно такова и го изхвърлих.

Вчера видях едно друго,та взех и се оказа различно.

Опитай и амаранта,ако не си .

От всичките,дето съм пробвала до сега,ленените мъфини днес и амарантовата пърленка са ми най-успешни.

  • Харесвам 1
Публикувано:

Какъв подсладител използвате, който е натурален? Аз само стевия знам

Аз със захарта съм ок, ама жена ми все уж пази линия...

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 34 минути , AlexandraKo каза:

Дай,рецептата,моля,да,забъркам и аз. Изглеждат супер.

А със стевията не свикнах:(((

Да ти кажа, от лененото брашно, по едно време бях поръчала цял кашон,по- нагоре в темата разказах.Оказа се,че е с изтичащ срок на годност или пък,нещо не си беше наред- горчеше,едно такова и го изхвърлих.

Вчера видях едно друго,та взех и се оказа различно.

Опитай и амаранта,ако не си .

От всичките,дето съм пробвала до сега,ленените мъфини днес и амарантовата пърленка са ми най-успешни.

Бисквитки,  3 пакетчета крема сирене, от Била, по 100гр, 2 яйца, масло на око, 7 лъжици ленено брашно,  канела.

Аз не намерих еритрол, намерих стевия и реших да опитам, и понеже ми се получава и свикнах с дозите, карам с нея. Ще купя и еритрол по нататък. Брашната,  аз още съм в началото,  взех ленено и кокосово,  като свършат ще опитам и амаранта. Ние хляб не ядем и брашното върви по помалко. Тези дни ще опитам и пиците ти.

Това е крема сиренето. received_3024231244328356.jpeg.c8e16083395c79fb8e720f02cc3bb9e2.jpeg

преди 38 минути , neuromancer каза:

Какъв подсладител използвате, който е натурален? Аз само стевия знам

Аз със захарта съм ок, ама жена ми все уж пази линия...

Другия е еритрол, четох и за ксилитол, ама не съм запозната с него.

Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

Какъв подсладител използвате, който е натурален? Аз само стевия знам

Аз със захарта съм ок, ама жена ми все уж пази линия...

Натурален е само този от стевия,другите са химии.

На мен стевията ми нагарча,така и не я харесах.

Трябва да взема пак,сега ги има разни стевиоли и пр- на прах,течни на таблетки.

Еритролът уж,най - ниско вреден. Което също е спорно - слагам ги в една графа с Е-тата.Но непрекъснато го намалявам,преди слагах по повече,сега съм на 1/4 от написаното  в рецептите и пак е сладко.Вкусът,според мен ,се възпитава,ще достигна някакви минимални количества и ще остана на тях.

Например,правим компот,без никаква захар - колкото има в ягодите и боровинките.И си е вкусен,а едно време ,свекърва ми слагаше 7 лъжици захар:(((на буркан.

 

  • Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:

Веднъж или два пъти на месец ми идва муза за готвене. И добре, че е така, че както сладко, сладко си хапвам,  скоро ще се търкалям. 

Днес пълнени чушки с домашно смляно месо, любимата ми кремкарамелена торта и сладолед за разкош.

20200613_165927.jpg

  • Харесвам 9
  • Браво 3
Публикувано:
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

Веднъж или два пъти на месец ми идва муза за готвене. И добре, че е така, че както сладко, сладко си хапвам,  скоро ще се търкалям. 

Днес пълнени чушки с домашно смляно месо, любимата ми кремкарамелена торта и сладолед за разкош.

20200613_165927.jpg

Добре де, а какво ядете, като не готвиш?

Публикувано:

Вечерята, шницели от тиквички с извара, със млечно-чеснов сос и салата. @AlexandraKo при нас копривата и лапада преминаха, та наблягаме на тиквичките. 

20200613_183418.jpg

  • Харесвам 9
Публикувано:
преди 17 минути , slujitel каза:

Вечерята, шницели от тиквички с извара, със млечно-чеснов сос и салата. @AlexandraKo при нас копривата и лапада преминаха, та наблягаме на тиквичките. 

20200613_183418.jpg

Супер си е с тиквички, пробвай и с патладжан, много вкусно  става.

Аз ги пека с малко масълце и после  пека

на шницел или огретен. Че избягвам пърженето и много рядко  го правя.

Освен нормалната фурна, непрекъснато ползвам конвекторната тенджера, Сърът я е кръстил “ летящата чиния”:)))

Слагам всичко на скарата, отдолу в тавичка се събира мазнината, която изхвърлям. 

За тази говоря:

 

 

40B2D651-930B-4E3E-B5B5-35B0B322D845.jpeg.c3f723d6a219d221565b6f24af130e6b.jpeg

Ето и с решетката.

 

 

 

 

54E1FAE5-B80D-4B8B-9222-B07BB5B15B29.jpeg.504c590e02705f08ef599da798a32a52.jpeg

 

 

От години я ползвам, тази ни е трета, купили сме си и една резервна:)))

Тенджерата става и за в голямата фурна, че е 17 л.

  • Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.