Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , DaBo каза:

Скромна скара:

 

00CD457E-7699-4068-BD5F-6EEC664B59F5.jpeg.2a83d49b36894a32fda40553a67a1cfe.jpeg

Е, скромна, скромна...., колко да е скромна!? Направо си плаче за една студена биричка.......няколко пъти 🙂

  • Харесвам 2
Публикувано:
13 minutes ago, Pantelej Putnik said:

Е, скромна, скромна...., колко да е скромна!? Направо си плаче за една студена биричка.......няколко пъти 🙂

Ами наздраве... по няколко пъти! 🍻 🍻 🍻

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, slujitel каза:

У нас е голяма драма.  Де драма,  де комедия.  С тези нови манджи и сладкиши,  които майсторя, а моите мъже в къщи не са ги чували....пък те къде станали, къде не....

Ееее, нали виждаш, че и аз така. Ама, полека-лека, ще се научиш. Аз цяла  година съм в експерименти, не всички успешни. Ако знаеш, що яйца са отишли в кофата, като не внимавам и се пресекат.:(((

Опит си трябва.

  • Харесвам 1
Публикувано:

Бисфитки с шоколад 🙂 Много любими на всякакви малки и големи дечица, даже и на такива с мустачки 😄

Рецепта (заменям маргарина с масло и ползвам черен шоколад) https://receptite.com/рецепта/американски-бисквити-с-шоколад-cookies 

 

DSC_0418-3.jpg

 

 

237-2.jpg

  • Харесвам 11
  • Браво 3
Публикувано:

@Eva eva , любимите на моите щерки и точно със същите промени ! Въртят ги почти всяка седмица, а вчера ги направиха ...сини в чест на Гунди и Котков. 😂 Не са красиви като твоите, но явно са вкусни, щото само тия останаха.

20200701_203430.jpg

  • Харесвам 8
  • Браво 4
Публикувано:

Днес залових едни пресни шайбички от толстолоб и ги опекох по следния начин:

На дъното на тавата масълце, 3 глави кромид на едро и 1 връзка пресен лук, овкусени с малко вегета.

Наредих рибата, полях с бяло вино+черенпипер+щипка червен+вегета.

Ето преди печенето:

 

816EA181-5395-4F80-9B9B-5A56A212C54F.jpeg.c50f73390b2822b2fee81010fa09ae2e.jpeg:

 

Сервирах с бели аспержи, мариновани лукчета и чери доматки:

 

8DFB7112-3265-4495-87E4-426C6187E412.thumb.jpeg.152a1eef5c207fb90df83901a1802999.jpeg

 

Гарнитура - патладжани с доматен сос и сушени домати:

 

1201F961-CA5A-425E-9830-84969AFEFDEA.thumb.jpeg.1bfb2eb9faf4032346b31acec8f8337e.jpeg

 

Вместо хляб - картофено пюре с моцарела:

 

722B1D26-B61C-4584-9825-A50404AB18C3.thumb.jpeg.47fe9c771e225616f423553104522667.jpeg

 

Виното си е ясно:))))

  • Харесвам 12
  • Браво 4
Публикувано:

Скир с люти чушки, магданоз, чесън и зехтин-много добре се получи. Искаше ми се и някакви ядки да сложа, но нямах.

И спагети с патладжани, свежи слънчеви домати и пармиджано. Наздраве 😊

IMG_20200702_190834.jpg

IMG_20200702_191603.jpg

  • Харесвам 11
  • Браво 6
Публикувано:
преди 7 минути , Juliaaa каза:

Скир с люти чушки, магданоз, чесън и зехтин-много добре се получи. Искаше ми се и някакви ядки да сложа, но нямах.

И спагети с патладжани, свежи слънчеви домати и пармиджано. Наздраве 😊

IMG_20200702_190834.jpg

IMG_20200702_191603.jpg

Наздраве, с едно Перно:)))

 

6A2AD07C-5FAB-4F23-B9F1-99582DB4213F.jpeg.9538b6738f72e2af8b37b66e7b464870.jpeg

  • Харесвам 9
  • Благодаря 2
Публикувано:

Ох, този скир го гледам и при нас от няколко седмици. Ще взема да му дам шанс.

При нас тези дни, освен несниманите домати по провансалски и скара, имаше "Hiyashi chuka", което в превод би трябвало да означава "студен китаец" (според книгата ми с японски рецепти) 🤣🤣🤣. Представлява студени соба нудъли с различна гарнитура (домат, краставица, царевица, шунка и омлет на палачинка). А тази вечер, bibelkaas, елзаски сос от прасно сирене и сметана, с лук,чесън и зелении, сервиран с варени картофи и карамелизиран лук с пушени гърди. Само виното не беше елзаско, а бургундско алиготе.

 

20200701_190914.jpg

 

20200702_191441.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 3
Публикувано:

Не знам защо купих толкова много пилешко месо. Подмятаме го няколко дни, но пък стана много вкусно. Зеленчуци на скара към месото:

 

12C0FCFD-9EB7-4989-A971-16DF6AD596CA.jpeg.ef0fe04d743057598560b4b054211b15.jpeg

  • Харесвам 17
  • Браво 2
Публикувано:

Кладница, задушена с масло, бяло вино и чесън.

 

8E9A74DF-6915-4D0B-80C3-B2F68E7C7BE7.jpeg.d8643093344be1aa9e82f726da66c518.jpeg

 

Таханови хлебчета- сърца, с по едно сиренце Пекорино за разкош:))))


06DE3F82-B54E-41CF-AF4C-066E9D482B9D.thumb.jpeg.1f0e40404390496ace04f694ac9ada2a.jpeg

 

И по рецептата за за тахановия  хляб - за закуска , пица, с прошуто, моцарела и домати с босилек на Барила:

 

8B6AECA6-C653-4B96-904D-1618048501DC.jpeg.17859bdd8c18eda4156f956f53aee5e4.jpeg

 

Първо пека блата 15 минути, после нареждам отгоре и пека още 15 минути.

  • Харесвам 14
  • Браво 1
Публикувано:

Ей, днес готвих спагети с кюфтенца! И после каквото сготвих - всичкото си го изплюсках сам!

Ох, тежко ми е!

 

 

  • Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Наааай-после, ядем от черешите, които обичам:)))

Черни, твърди,сочни, сладки, с почти изсъхнали дръжки, страхотни!
 

3ED0F068-0632-4057-B3B3-6BB2EB397B0A.thumb.jpeg.97b3963e855f5064c94d9513a4350a3b.jpeg

  • Харесвам 8
  • Браво 3
Публикувано:

Набързо, тиквички, със сос от скир , чесън и балсамов оцет + магданоз  и копър.

Скирът  е супер за разядки, млечна  салата  и сосове. Вместо изцедено мляко. 
 

D6C66674-BCE7-4D66-BC09-74ABFC338BC8.thumb.jpeg.583a3283323af2e249b902cbc641b33a.jpeg

 

И едни  кето курабийки от тахан, яйца, много орехи и подсладени с еритрол.

 

EECBD943-DEDD-4650-960E-9CF62F70ACE7.jpeg.6748ce9fefee8394b4fff2e0194d26c5.jpeg

 

  • Харесвам 11
  • Браво 2
Публикувано:

Абе, хора, вие прост боб не ядете ли, бе??   🙂

п.п. Хубави са си ви манджите, да не ми се докачите, ей! И да ви е сладко!  🙂

  • Харесвам 3
Публикувано:

Най ни е вкусен с манатарки, преди седмица си сготвихме с пресни. Бяха избили след големите дъждове. 

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , Светославов каза:

Най ни е вкусен с манатарки, преди седмица си сготвихме с пресни. Бяха избили след големите дъждове. 

А Що не го показАхте?😊

Не ми е хрумвало, а сигурно е много вкусно.Има ли нещо по специално в приготвянето или си готвиш боб и слагаш манатарки? 🙂

 

  • Харесвам 1
Публикувано:

Мари, Мари, от една гола снимка ни вкус ще се усети, ни мирис. Нищо специално при готвенето. Аз винаги бланширам в подсолена вода и след това ако решим, част от гъбките за готвене, а останалите във фризера. 

Късна есен или зимата към бобеца освен манатарки добре му идва и малко шарено свинско, да си къкри тихичко няколко часа. 

  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 15 минути , Светославов каза:

Мари, Мари, от една гола снимка ни вкус ще се усети, ни мирис

Ама преди седмица и ние имахме пресни манатарки.Освен това беше по-хладно и подходящо за дълго варене на боб, пък и аз се бях заела да търся интересни рецепти с гъби.Виж колко фактора се натрупаха 🤣

Така че, споделяйте, и да не усетим вкус и мирис - имаме въображение🤩

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, iaia_mama каза:

Абе, хора, вие прост боб не ядете ли, бе??   🙂

п.п. Хубави са си ви манджите, да не ми се докачите, ей! И да ви е сладко!  🙂

Ааааа, ти не внимаваш!
Ядем, как да не ядем - на предната страница съм показала точно боб, с три цвята чушки:)))))))

 

image.jpeg.50a97305debbaba968be787cf62d2191.jpeg

 

 

 

И понеже ме заразихте с тия гъби:

 

Паста с манантарки, кайма, домати Барила, чесън и пресен босилек.Пармезанът е ясен.

След малко ще има брънч:)))))

 

 

2EEC78BF-C74D-4C63-85B4-D1390A6D6FE3.jpeg.bb4eefafb81d62c303152017c19d95a6.jpeg

 

  • Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

    • tanil1965
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.