Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 минути , flafi каза:

 

Супер, благодаря ти!
Майсторлъкът е, да се уцели точно, та да не е чорбаливо:(((

От веднъж, надали ще успея, но ще пробвам.

 

Публикувано:

Имах един удължен уикенд в Родопите и добре, че напарвих едни 25-30км. преходи по баирите, че да компенсирам (поне частично) усвоените калории   и ...  à la guerre comme à la guerre - в планината като в планината - разни семпли неща, каквото бог дал: 

- на закуска - мекички, сиренце от близката мандра, домашно сладко от диви ягоди, чай от билки - риган, мащерка, жъл кантарион, шипки ...

 

003.thumb.jpg.62389627f3b36a920e8bbdecc8ccee04.jpg

 

 

007.thumb.jpg.010880c0e2403fb4abc967af044567bd.jpg

или баница:


015.thumb.jpg.5392465c4087da32306beec73a9d6110.jpg

или катми - има нещо много очарователно в топящото се мандраджийско масло, което изпълва малките кратерчета на катмите  :smile3:

всичко се приготвя на стара печка на дърва:

 

013.jpg.635afe79a3fd6ed4e809b983ae52da7f.jpg

 

010.jpg.d7597b7782186cd503231a1b54a1ad1c.jpg

 

 

- на обед - родопски шарен боб:

 

 017.thumb.jpg.c9237a8ecfa60c0fb0dc223e58ee6c62.jpg

 

 

- на вечеря - както си му е редът - салатка, сирене от близката мандра и мнооооого отлежала ракийка от малко по-далеч  .... докато жарта стане готова 
  

021.jpg.33401c64a9e2340074622d499344b389.jpg

 

023.jpg.de3ba8e31a79b999509cb547b56cdf49.jpg

 

и крехки вратни пържолки на скара: 


027.thumb.jpg.2a06c949293731f7f742971bddf7adfd.jpg




-  а пък за десерт - домашно подквасено кисело мляко с различни  горски плодове - диви и полудиви ягоди, малини, френско грозде:

 
031.jpg.a9706e8c0847efb5b50036249f6812c9.jpg040.jpg.7e5c200b9236d2ebffd62a52fd82a30b.jpg

 

035.thumb.jpg.939fc7bf1260f0a77c0f0c3533194c03.jpg

 

 

При всяко произнасяне на репликата "чакайте само малко да направя една-две снимки" рискувах сериозно да си изкарам боя, на никого не му се чака!   :grin:

 

Оф, дали ми се прибираше в София, а? :rolleyes:

 

P.S.  В приготвянето на горепосочените ястия моя милост има между 70 и 100% дялово участие. :grin:

  • Харесвам 24
  • Шок 1
  • Браво 13
  • Смея се 1
Публикувано:

Малееее, @Фичо, веднага издавай тайната къде е това местенце!

Въпреки че сериозно рискувам после да трябва да си купувам нов гардероб 😉 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Lyubina каза:

Малееее, @Фичо, веднага издавай тайната къде е това местенце!

Въпреки че сериозно рискувам после да трябва да си купувам нов гардероб 😉 

Ма то е у Филибето:))))

На Четвъртък пазара, срещу входа на  пазара, откъм Марица.

И по пътя за Асеновград, на разклона за Д/Г Воден, има турска кланица, с хубав магазин. Винаги има агнешко и телешко.

  • Харесвам 1
Публикувано:

 

преди 24 минути , AlexandraKo каза:

И по пътя за Асеновград, на разклона за Д/Г Воден, има турска кланица, с хубав магазин. Винаги има агнешко и телешко.

Аз като тръгна за Родопите, месо купувам от  фирмения магазин на Меском-Попов - на излизане от Пловдив в посока  Кадиево, малко преди околовръстното - цък - много съм доволен! 
А зеленчуците - от пазара в Асеновград. 

преди 29 минути , Lyubina каза:

къде е това местенце!

В ройона на Лъки, мои роднини имат една къщура далеч от всяка цивилизация.

  • Харесвам 2
Публикувано:

@flafi, това изглежда мега вкусно, направо докато гледах клипчето и по едно време започнах да  преглъщам. 🙂  Ще го направя, само да намеря такова месо. Благодаря за рецептата 🙂 

  • Харесвам 1
Публикувано:

Голямо браво за @Фичо! Накара ме да се усмихна. Огнището, баницата, катмите, саладките, рИкииката..... Супер! Това си е преживяване. 

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Домашен хумус, по тази рецепта:

 

https://farmhopping.com/b/blog/2015/06/04/как-да-приготвите-перфектния-хумус/

 

Вкусничко стана, намалих само зехтина, че и без туй е мазно:

 

550D646E-FFD1-43BD-8CE7-284B39A34A72.jpeg.3d81f4163b752cfe26734f1b371d2d8d.jpeg

 

Продължавам с другите манджи:)))))) 

 

Продължих:))))

Понеже не се справих на @DenitsaS с кюфтенцата от киноа, измишльотих друго:

Подобна смес плюс още някой зеленчук, задуших и запекох с мАсълце. Вкусно е.

 

2B886910-2EEE-4E97-84B6-0E8005984FF1.jpeg.fc7b82d7a1df75894b355e88d708505a.jpeg

 

А днес, пътьом улових едно  голямко филе от сьомга, та сега чакам Сър Антъни, да си го ядем, с бЕло вино:))))

 

DE165FFA-F7F9-4C98-BD01-044721B5B571.jpeg.7cc160015ea3277e7f48d74baf4f5d24.jpeg

 

 

  • Харесвам 9
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Публикувано:
преди 14 минути , Pantelej Putnik каза:

Честит уикенд! Наздраве!

20200724_183524.jpg.46d59350ca6219419ba7d3c640d7b54e.jpg

Наздраве, с Перно и малинов мус:)))))

 

7094EB8A-ED1F-4EBC-9E91-8790EA9B8C49.jpeg.0383a9169d8ca2574dd299cd952bf4c1.jpeg

 

Какво да кажем, ниййй, с гайдите, дето и утре сме на работа:(((

  • Харесвам 10
Публикувано:
преди 18 минути , AlexandraKo каза:

Какво да кажем, ниййй, с гайдите, дето и утре сме на работа:(((

Да си кажем назраве днес, а за утре ще го мислим....утре. Много ти е хубав малиновия мус 🙂 може ли една лъжичка? 😊

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , Pantelej Putnik каза:

Да си кажем назраве днес, а за утре ще го мислим....утре. Много ти е хубав малиновия мус 🙂

Казахме, казахме:)))

И още ще казваме:))

Благодаря - маскарпоне и малинки, пасирани, с малко медец. Не е много кето, ама, нали викаш, че иде уикенд.😀

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Домашен хумус, по тази рецепта:

Не ми е ясно какво търси содата за хляб в хумуса, ама нейсе 😉

Аз слагам авокадо в хумуса, а един приятел слага сурова тиквичка, все е вкусно.

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , bulpa каза:

Не ми е ясно какво търси содата за хляб в хумуса, ама нейсе 😉

Аз слагам авокадо в хумуса, а един приятел слага сурова тиквичка, все е вкусно.

Содата е ако си вариш сам нахута. Слагаш я във водата, с която киснеш нахута и после лесно се отделят люспите.

  • Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, bulpa каза:

Не ми е ясно какво търси содата за хляб в хумуса, ама нейсе 😉

Аз слагам авокадо в хумуса, а един приятел слага сурова тиквичка, все е вкусно.

Ми там пишеше, че от содата ставал по- пухкав.  Аз лично, не обичам вкуса на сода, та я пропуснах.

Иначе. стана много вкусен.

Е то, може да се сложи всичко, ама няма да е хумус, а някаква друга разядка:))))В коментарите има една жена, дето слага джинджифил:((((

Преди 1 час, miroslava каза:

Содата е ако си вариш сам нахута. Слагаш я във водата, с която киснеш нахута и после лесно се отделят люспите.

Аз купувам едни италиански консерви нахут, дето няма люспи.

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, Emil Chakalov каза:

Айде и аз с жените...

 

53DDC0B2-1C70-44F9-90B2-FD29AF623F32.jpeg

Аааа,  недей така, всички  велики готвачи в света са мъже:)))

 

 

преди 6 часа, Nevena каза:

Ето и моята фюжън вечеря.Когато азия и южна америка се срешнат.20200724_193035.jpg.94c805e8b50d9c91a1d2536e2635c56d.jpg

Много красиво!

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, jul каза:

@Тони, по коя рецепта правиш макароните? 

Ами пробвала съм по доста рецепти,  но тия са ми най-сполучливи сякаш. Има доста варианти, в случая правих тези шоколадовите.

http://sunshineskitchen.com/french-macarons-with-baileys-choco-cream/

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 21 минути , Тони каза:

Ами пробвала съм по доста рецепти,  но тия са ми най-сполучливи сякаш. Има доста варианти, в случая правих тези шоколадовите.

http://sunshineskitchen.com/french-macarons-with-baileys-choco-cream/

Супер са ти се получили!

Направо си мязат на купешки:)))

  • Благодаря 1
Публикувано:

Супа, с пресен лук, коприва, домати, картофчета и някое  топче за разкош:)))))

 

A16705EC-340C-4B4B-A055-AE884ED9535D.jpeg.ee1e4d01dc5e20e926312980dbf9e303.jpeg

 

Тиквички на фурна, по рецепта от турските вкуснотии.

 

45E2E067-FECD-4478-80F8-B1F7701C7A29.jpeg.c279607484767c60fe49e4e77723f8da.jpeg9D618D80-A32A-417F-A4DB-7CC75BF4AFB5.jpeg.224c729a4dc708274d6bf5a001afc50c.jpeg

 

7DE1E127-98A2-4F57-B331-02BAF7310E40.jpeg.da7cd5ec51513792ac669d9bcf371309.jpeg

 

Само че, моите са запечени с моцарела и олиото замених с масло.

Тиквичките ще са гарнитура  на едни чудесни  ущипци с кашкавал:

 

C6689697-D7E1-4D21-8591-7098BDB8C7A8.jpeg.76e8c10d8ba54a8dac9123e01088e051.jpeg

 

Ущипците са от Лидъл, пека ги на скарата, в конвекторната фурна, та всичко мазно се елиминира.

 

Пече се кето- баница и таханов хляб.

 

Хоп, опекоха се:)))))

На хлебчето, всеки път му се радвам, какво хубаво цвете  става:)))

 

72A7C9C7-D038-4C0D-A5A0-407270D50102.jpeg.1fc3eac8657accb8c683d6bda00cfb5a.jpeg

 

 

  • Харесвам 12

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.