Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 31 минути , slujitel каза:

Този тиган не е ли за грил?

Ми, де да го знам:((

Ама, кат рече тъй, извадих опаковката от кофата - верно е грил. Ама ние, нали няма да пържим в него - ти видя ли клипчето?
И тука, почти ще го печем омлетеното руло - само с няколко капки мазнина. Пише: хелти кукинг, баш, като за нашия случай.

И да ти кажа, тоз ми хвана окото, заради сгъваемата дръжка

CFA1F924-78EC-4633-80C6-F2A8F825DA27.thumb.jpeg.e1c8128f3f770dbf7ca3a7ee9123c64d.jpeg

 

  • Харесвам 2
Публикувано:

@AlexandraKo, дано не съм лош пророк, но не съм много сигурна, че грил-тиган е най-подходящият съд за печене на тънките азиатски омлети. Преди 2 седмици се пробвах на тамагояки (японският братовчед на омлета от клипчето) и се озорих доста с печенето и навиването му, а хем бях с гладък керамичен тиган... Сега, може и аз да не съм от най-сръчните, де, та затова да ми се опъна 😂

  • Харесвам 3
Публикувано:

То като е на вълни дъното ще стане на дупки ако е тънък или трябва да е дебел...

Това за стекове или сьомга да прилича на скара

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 35 минути , Роца каза:

@AlexandraKo, дано не съм лош пророк, но не съм много сигурна, че грил-тиган е най-подходящият съд за печене на тънките азиатски омлети. Преди 2 седмици се пробвах на тамагояки (японският братовчед на омлета от клипчето) и се озорих доста с печенето и навиването му, а хем бях с гладък керамичен тиган... Сега, може и аз да не съм от най-сръчните, де, та затова да ми се опъна 😂

 

преди 9 минути , neuromancer каза:

То като е на вълни дъното ще стане на дупки ако е тънък или трябва да е дебел...

Това за стекове или сьомга да прилича на скара

Ми гледах, че и на каката тиганът не е гладък, пък стават. Ще заложа на повечко майсторлък:))))))

Утре ще го мъча тоз омлет, че днеска ме мързи:(

 

5328A1E0-8F01-40D7-9F02-830A6F04A281.jpeg.7ab28f2761aadb6ee3ecd784a3f06796.jpeg

 

Публикувано:

Алекс, мисля че този грил тиган няма да стане. Аз имам такъв, използвам го освен за печене на разни меса, за гриловане на зеленчуци - омазвам нарязани зеленчуци - патладжан, тиквички, чушки, лук, каквото там има със зехтин с ръце - пека на грил тигана и после заливам с някой дресинг, пека и халуми и воала гарнитура или леко ястие. 

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , Бръмбар каза:

Алекс, мисля че този грил тиган няма да стане. Аз имам такъв, използвам го освен за печене на разни меса, за гриловане на зеленчуци - омазвам нарязани зеленчуци - патладжан, тиквички, чушки, лук, каквото там има със зехтин с ръце - пека на грил тигана и после заливам с някой дресинг, пека и халуми и воала гарнитура или леко ястие. 

Нека пробвам де:)))

 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

Нека пробвам де:)))

 

Пробвай  и ще кажеш как е. Аз го правих на тиган за палачинки ( с равно дъно), чудех се и за уока дали да не пусна в употреба, но реших че с за палачинките ще е по- лесно. Но каквото и стане, препоръчвам ти да запазиш тигана и да  не го подаряваш. Доста употреби има. 

  • Харесвам 2
Публикувано:

В един приятел съм , а друг приятел донесе половината си покъщина за готвене по sous vide метода. Ще го пробваме. Телешки стекове. След 2 часа и 30мин ги вадим и ще видя резултата: 

 

20201018_184049.jpg.77a28dbded4766033e552db587b702c7.jpg

 

20201018_184319.jpg.49532b06461cf7cb035fc5593b5a6e4b.jpg

 

20201018_184251.jpg.d37610d4fed7ffc30b5ed9fcf169ea0a.jpg

  • Харесвам 10
Публикувано:
преди 26 минути , Граф Вронски каза:

След 2 часа и 30мин ги вадим и ще видя резултата

Ако нещо не ви допадне крайния резултат-довършвате ги на котлон или скара за около минута на страна( запечатване само).  Гледах в Черешката на тортата така приготвяха месо и Манчев изрично каза, че не е ок този метод баш за месо-накрая го доопичаха...затова споделям :smile3:

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 21 минути , bobole4e каза:

Ако нещо не ви допадне крайния резултат-довършвате ги на котлон или скара за около минута на страна( запечатване само).  Гледах в Черешката на тортата така приготвяха месо и Манчев изрично каза, че не е ок този метод баш за месо-накрая го доопичаха...затова споделям :smile3:

Да, да, това и ще направим. Благодаря.

  • Харесвам 1
Публикувано:

@Граф Вронски, как стана месото? Аз, признавам, съм малко скептична към червено месо, готвено су вид. Някак си този метод ми върви повече за бяло месо или риба.

 

Нашата вечеря: корейски тост-сандвич с омлет със зеленчуци  (Gilgeori toast), поляти с белгийска бира от Гент 😂

 

20201018_200310.jpg

  • Харесвам 14
Публикувано:
преди 8 минути , Роца каза:

@Граф Вронски, как стана месото? Аз, признавам, съм малко скептична към червено месо, готвено су вид. Някак си този метод ми върви повече за бяло месо или риба.

 

Нашата вечеря: корейски тост-сандвич с омлет със зеленчуци  (Gilgeori toast), поляти с белгийска бира от Гент 😂

 

20201018_200310.jpg

Ми, ядем и плачем. 4-ма момчета сме и тука загинахме. Много ни хареса, крехко и сочно: 

 

20201018_211014.jpg.86161f269b789f15eb343095485f7e0f.jpg

 

20201018_211601.jpg.518d6b52c67cae7a752f49672a7297b1.jpg

 

20201018_213941.jpg.83224001062174993e4f9375b3f8d113.jpg

 

20201018_214113.jpg.0fb0e7e11927f8efc5024b57730b5a62.jpg

 

20201018_215229.jpg.0a17a540d5a748610d0a730a63850db7.jpg

 

20201018_215332.jpg.0df4e2809d3d4cc4562fec1f12d2a68d.jpg

 

За първи път ям стек по този метод (ял съм дърпано телешко, приготвено навън, пак ми хареса много)

 

  • Харесвам 10
  • Браво 8
Публикувано:
преди 16 часа, Граф Вронски каза:

Ми, ядем и плачем. 4-ма момчета сме и тука загинахме. Много ни хареса, крехко и сочно: 

Браво, секси изглежда телешкото! 

  • Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

@Граф Вронски, какъв уред използвахте? Имам много хубав вакуматор, но знам, че има и някакъв нагревател за съда с вода, нали? 
 

Аз използвах последните хубави плодове на пазара да изсуша още пестил, направих и чипс от пъпеш. Много ни хареса, другата година ще повторя:

 

2C4F26CA-0C57-47A9-8319-352C643F0D01.jpeg.923cf7194546202e785d6944ba816f4b.jpeg

 

D3778C92-7C3A-4D7A-A42B-AFC9EF1077B6.jpeg.a3ecdfd799c0fd904cd7cc1bf1d5768b.jpeg

 

B292C85A-69E8-40FF-8B01-E82062930AF9.jpeg.f18cb3e994f1991ae60b2ba29c63e8eb.jpeg

 

Сега следва поредицата “Отмъщението на кантара”: 😂

 

E6C466E2-BB57-4D39-9110-80E824DCE967.jpeg.8d9fa89388181cd947c658e34d4e98ba.jpeg


C23B129F-EFCB-4A1E-B6FD-F7EF830FBB8A.jpeg.1cca31530162f9cc80dd77e5eecb7e80.jpeg

 

F152096C-D27F-4882-955B-F8F297339599.jpeg.c2bf8b248dfe729d497b128c1094d6f7.jpeg

 

Далеч съм от майсторите на пици тук, но така или иначе това се случва не повече от 2-3 пъти в година, а и камъкът за пици доста помага за вкуса.

  • Харесвам 11
  • Браво 5
Публикувано:

Я да ви се похваля/оплача.

Онзи ден - събота се връщам към София през Петрохан. И на Гинци едни баби продават гъби - сърнели.

Спирам.

0т 5лв. за един плик и 10 лв, за една касетка … накрая си тръгнах с 3 касетки за 15 лв.

Тайната ми мисъл беше да ги дам на тъщата и тя да се оправя - мариновани, сушени, замразени, ...

С жена ми ще минем след някой-друг ден да вземем готовата продукция.

Но, … тя отказа … категорично. Не знаела как, … мрън, мрън.

Такъв номер ми скрой. Жена ми и тя - оправяй се.

...

И аз какво да правя … google каза, че най-лесното е сушене. Взех един зидарски конец от железарията и нанизах 5 връзки със сърнели.

Все пак ги занесох на тъщата. Да съхнат при нея.

Сега като изсъхнат какво да ги правя. Да ги стрия на брашно - било ароматно, като подправка. Или така да ги оставя.

 

И най-важното - после как да ги ям.

 

 

  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 минути , ven62 каза:

Но, … тя отказа … категорично. Не знаела как, … мрън, мрън.

Такъв номер ми скрой. Жена ми и тя - оправяй се.

А ти хапна ли от гъбите пред тях? 🤔

  • Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, DaBo каза:

@Граф Вронски, какъв уред използвахте? Имам много хубав вакуматор, но знам, че има и някакъв нагревател за съда с вода, нали? 
 

Не знам марката. Ще питам моя приятел и ще ти кажа. Реално самият уред е нагревателя - прилича на модерен бързовар, така му измислих, защото има диспей за задаване на температура и на време. Ето това, което съм оградил със зелено: 

 

20201019_181508.jpg.8142df14f080ce1b7e2eea124b9dce85.jpg

 

Моят другар каза, че го е пробвал да го слага в тенджере, но не било удобно. Реално той има пластмасова кутия с капак и метален стилаж (за редене на вакумираните пликове ,за да не плуват ), машинка за вакумиране и пликове.

 

 

  • Харесвам 1
Публикувано:
20 minutes ago, Граф Вронски said:

Не знам марката. Ще питам моя приятел и ще ти кажа.

Питай го, ако е удобно и ми пиши на съобщение. Много ги бях загледала в немския амазон, но нищо не ми хвана окото. То тук е доста сложно с доставките от Европа и ще е пак една одисея, но не пречи да опитам. 😉

  • Харесвам 1
Публикувано:

@Роца Су вид готвенето за телешко у нас е добра опция, по простата причина, че хубаво телешко-стекове за директно хвърляне на скара почти няма или дори да имат тук-там  приемливо е на много  сериозни цени.

 

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, ven62 каза:

И аз какво да правя

Точно сърнели никога не сме сушилни, но едва ли е нещо по-различно от сушенето на манатарки 🙂

Цели гъби нанизани на конец, май само по детските филмчета съм гледала. Иначе манатарките се нарязват на филийки, слагат се върху решетка или мрежа, на проветриво място. Има уреди за дехидратация на плодове и зеленчуци, може би @DaBo такова нещо използва, те също вършат работа. Важно е гъбите да изсъхнат добре. После ги слагаш в  буркан и в хладилника. Ако искаш да ги ползваш като подправка, вадиш, стриваш колкото ти трябва в ястието. Ако искаш да ги прибавиш на по-едри парчета, първо ги накисваш за 15-20 минути във вода и после в манджата. Но си мисля, че месото на сърнелата е доста по-крехко от това на манатарката например и съвсем ще се загуби при сушене.Може би е по-добре да ги нарежеш на филии и в няколко отделни торбички във фризера.Когато ти потрябват, вадиш и слагаш в ястието, без да размразяваш. А сърнелата май я панираха. Не си падам по панировки и не съм пробвала, но може пък да стане добре 🙂

 

 

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 часа, bulpa каза:

А ти хапна ли от гъбите пред тях? 🤔

И по-важното, почерпи ли тъщата? 😂

 

@Alexander, ясно, благодаря! Наистина в такъв случай, су вид би било добро решение.

  • Смея се 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.