Прескочи до съдържание

Air Baltic [airBaltic] - новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз моя направо го слагам тук, за да не ми пишат 🙂😜 Подозирам, че е сходен код, поне преди така правеха 🙂

Screenshot_20250608_202910_airBaltic.jpg.8ed646c58c2a0cdfae7c8bdee918ea1f.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:

Air baltic предлагат безплатен starlink интернет по време на полетите. Това го пиша на 10000 метра височина. Преди малко говорих по вайбър с дъщеря ми и връзката беше ок. 

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 4 часа, EmoKrastev каза:

Air baltic предлагат безплатен starlink интернет по време на полетите. Това го пиша на 10000 метра височина. Преди малко говорих по вайбър с дъщеря ми и връзката беше ок. 

Супер беше нета през целия полет! Видео разговори без проблем. Youtube си вървеше без проблем. Честно казано в Рига интернета от Tele2 беше по-бавен и забиваше. 

Дано по-дълго остане безплатен. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 4 часа, EmoKrastev каза:

Преди малко говорих по вайбър с дъщеря ми и връзката беше ок. 

Мисля, че това е причината да няма (бърз) нет по време на полет. Само си представи 100 човека да говорят едновременно. И някой от другата страна да каже "говори по-силно". 👹

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , Zaro каза:

Мисля, че това е причината да няма (бърз) нет по време на полет. Само си представи 100 човека да говорят едновременно. И някой от другата страна да каже "говори по-силно". 👹

Нета по време на полета беше доста бърз, а доста хора говореха по месинджъри. Дано да го запазят така

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

За шест полета с Airbaltic за последната седмица само в единия (Стокхолм-Рига) имаше нет. Лично за мен е по-добре, защото не искам да пътувам в говорилня с разговори на високоговорител (такава си беше, добре, че полетът е кратък).
Повечето полети се бордваха в последния момент, но вчера от Рига за София имаше доста време и извадиха кантарчето за багаж. Изискванията за базови потребители са 8 кг ръчен общо за двете чанти и много хора бяха препратени да заплатят 30€. Понеже четох тук за такива случайни проверки, а и Pegasus ме „обучиха“ да съм стриктна – бяхме точни. Е, наложи се да обличам яке и да слагам разни бутилки по джобове за всеки случай. 😉 @ДиянаВ, за инфо.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

Засега два пъти съм летял София-Рига-София, нямаше нет. Миналата година летях с Еър Балтик: Мюнхен-Билбао-Мюнхен, имаше слаб нет. А говоренето на високоговорител е върховна простотия, също и гледането на клипчета и всякакви шумове от телефона, никой не е длъжен да ги слуша. Аз им правя забележка винаги, на обществено място сме, в крайна сметка. Ама въпрос на възпитание. Винаги настоявайте тези нахалници да си изключат спийкъра, не сме длъжни да им слушаме разговорите.  Това сред турците и арабите е мноого популярно. А и както забелязвам … Балканците 😄

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, Argentique каза:

За шест полета с Airbaltic за последната седмица само в единия (Стокхолм-Рига) имаше нет. Лично за мен е по-добре, защото не искам да пътувам в говорилня с разговори на високоговорител (такава си беше, добре, че полетът е кратък).
Повечето полети се бордваха в последния момент, но вчера от Рига за София имаше доста време и извадиха кантарчето за багаж. Изискванията за базови потребители са 8 кг ръчен общо за двете чанти и много хора бяха препратени да заплатят 30€. Понеже четох тук за такива случайни проверки, а и Pegasus ме „обучиха“ да съм стриктна – бяхме точни. Е, наложи се да обличам яке и да слагам разни бутилки по джобове за всеки случай. 😉 @ДиянаВ, за инфо.

Щях да те питам за багажа как е положението, но сега трябва да си търся друг повод да ти позвъня😁

В Букурещ при полет на Уиз последния път също имаше една мощна жена, която следеше само за ръчния багаж - и куфарчета, и раници, и всякакви торби. Преди това бяха абсолютно неглиже на гейтовете. Наобратно от Тенерифе даже бяха двама с такава служба. Ставаха разправии, че и аз се притисних с моята издута раница, но имах в главата си варианти. 
За Прибалтийските ще погледна и размерите - имам чувството, че моя малък куфар е по-голям от на другите домашни любимци, може би в ръбовете е по-широк. Не знам, съгласна съм да има контрол, но почват да прекаляват и става очевиден начин за събиране на пари, а не за контрол🤔

• Харесвам 2
Публикувано:

Във вторник на полета Рига- София, имаше една млада злодейка, която караше всички да си мерят багажа. Моят куфар и раница сумарно бяха 13,30кг, при разрешени 8кг. Злодейката ми каза да отида да платя или да си редуцирам багажа. Аз естествено , отидох да го редуцирам. На втори опит багажа ми беше 11кг. ....Пак не става . И накрая, на трети опит, държах в ръцете си половината багаж и на кантара показа 9кг. и злодейката, дори се усмихна и каза ОК. Минах! След 5 крачки на ръкава си прибрах всичко в раница и куфар. Сега, като се замисля, може пък да не е била чак такава злодейка 🙂 

• Смея се 1
Публикувано:

Е как жена, която следи да се спазват правилата и всъщност си върши работата, бива наричана “злодейка”? Кое й е злото? Предполагам, че се казва в шеговит тон, но вината е този, който не зачита правилата и ги гази, а не в този, който проверява дали се спазват. Аз лично си меря багажа на ръчно кантарче с кука (закачам раницата да виси) и ако надвишава тежестта, махам някои неща, я книга, я чадър… за да съм според изискванията. Тоест лишил съм се от нещо, в името на това, да спазвам мерки и теглилки. И не ми е приятно, когато друг човек не се е лишил, трупал е без да му пука (погазвайки правилата), без да се съобразява. Накрая този, който си върши работата, за която е назначен и проверява размери и тегло на багажите бива наричан “злодей”. Или най-често: “се заяжда”.

Нямам предвид конкретния случай, описан в коментара преди моя, а принципно, въобще. Масово хората в темите за лоукостовете казват как на летището “се заяждат за багажа”.  Ми спазвайте си указание размери и никой няма да се “заяжда”.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• mila2000
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.