jorocontrola Публикувано: 28 април, 2024 Публикувано: 28 април, 2024 Вече си се чекирал безплатно? Полетите не почват ли на 02.май?
phasma Публикувано: 28 април, 2024 Публикувано: 28 април, 2024 Е, аз се чекирах за Рига-Будапеща. В София ще ходя в края на май. Но правилата за семействата не зависят от дестинацията. Поздрави на всички! 4
Victoria Публикувано: 6 май, 2024 Публикувано: 6 май, 2024 Разглеждах днес размерите за carry on багажа и освен че сумарният лимит е 8кг, вторият (по-малкият) е с доста големи ограничения. Доколко следят за тези неща дали някой има наблюдения? Идеята ми е с carry on раница и куфар тип за райънеър дали ще е проблем да се ползват на борда на airbaltic?
Дани Магелани Публикувано: 6 май, 2024 Публикувано: 6 май, 2024 Преди 1 час, Victoria каза: Разглеждах днес размерите за carry on багажа и освен че сумарният лимит е 8кг, вторият (по-малкият) е с доста големи ограничения. Доколко следят за тези неща дали някой има наблюдения? Идеята ми е с carry on раница и куфар тип за райънеър дали ще е проблем да се ползват на борда на airbaltic? Аз не бих нарушила изискванията за размери и килограми. Преди лоукост АК да се появят в Балтика, те бяха като тях. Приемливи цени и изисквания за багажа. Доста време пътувах веднъж годишно с тях от и до Виена или Истанбул. Строго се спазваха изискванията. След няколко дни ще проверя как е сега. 1
Alexander Публикувано: 7 май, 2024 Публикувано: 7 май, 2024 София е на корицата на списанието им! Заели са 4-5 страници с информация за града. 14 5
adreno Публикувано: 7 май, 2024 Публикувано: 7 май, 2024 За общо 6 полета в последните няколко дни никъде не караха никой да мери и тегли багажа. Имаше хора видимо над ограничението. 6 1
adreno Публикувано: 7 май, 2024 Публикувано: 7 май, 2024 На прибиране към София ще ни вози ето тази красавица - имат и с литовското и естонското знаме като ливрея: 7
Hakkâri Spor Публикувано: 7 май, 2024 Публикувано: 7 май, 2024 преди 4 минути , adreno каза: ще ни вози ето тази красавица Е самолет в женски род ли е? 😄 Безтурбулентно пътуване желая 😉 @Alexander, супер, че има голяма статия за София. Жалко, че когато аз пътувам, вече ще е друг брой и няма да мога да я прочета. Дано airBaltic задържат полетите за целия сезон и не ги спрат по-рано. Може би интересът на балтийците към България е само.. към Черноморието, не и към София. А като човек видял и трите прибалтийски страни, твърдя, че техните столици са в пъти по-красиви от нашата, та едва ли има с какво да ги трогнем. 2
jorocontrola Публикувано: 7 май, 2024 Публикувано: 7 май, 2024 преди 1 минута , Hakkâri Spor каза: че техните столици са в пъти по-красиви от нашата, та едва ли има с какво да ги трогнем. До София има планини и се намира по-високо от най-високата точка в Балтика. С добра стратегия може много народ да се докара. Все пак всеки търси това, което няма 😉 3
wilks Публикувано: 7 май, 2024 Публикувано: 7 май, 2024 На 22.03.2024 г. в 13:41, epetkov каза: Преди няколко години, анализирайки месторазположението си в източна Европа, приеха концепцията да предлагат удобни връзки през Рига "изток-запад" , "север-юг". Няма да споменаваме българската авиокомпания каква концепция има. Не знам преди колко години са я приели тази концепция, но аз още преди 12-13 г. летях точно с AirBaltic от Стокхолм през Рига (с 20-часов overnight stop), до Севиля на един билет, за някакви смешни пари (40-45 ойро), особено на фона на останалите авиокомпании с прекачване някъде из Европа. Още тогава комплексно ми харесаха по много причини. Цитат Е самолет в женски род ли е? @Hakkâri Spor на английски и кораб, и самолет винаги са в женски род - "she/her", въпреки че не са човешки същества (единствените, които имат/-ха род в английски език). Вероятно от тук и @adreno е възприел тази форма на обръщение за самолет и на български. 3
Coo Публикувано: 7 май, 2024 Публикувано: 7 май, 2024 преди 10 минути , adreno каза: На прибиране към София ще ни вози ето тази красавица - имат и с литовското и естонското знаме като ливрея: Извън темата - Возиш се на скъпото 🙂 30 ойро за играчка това самолетче, тези не знаят какво са парите 🙂 🤪 🙂 https://souvenirs.airbaltic.com/ 1
Alexander Публикувано: 7 май, 2024 Публикувано: 7 май, 2024 Днес полета за София е 80-90% пълен, та може да се задържат. Да, тук не са виждали хълм, камо ли планина. Всичко е като тепсия равно и ниско. В статията за София с това се започва, втората най-висока столица в Европа! 6
jorocontrola Публикувано: 7 май, 2024 Публикувано: 7 май, 2024 преди 4 минути , Alexander каза: Днес полета за София е 80-90% пълен, та може да се задържат. Какви са ти впечатленията за пътниците? Българи или? Това е интересно и от това ще зависи, дали ще имаме полети и за в бъдеще според мен. 1
Hakkâri Spor Публикувано: 7 май, 2024 Публикувано: 7 май, 2024 преди 7 минути , Alexander каза: В статията за София с това се започва, втората най-висока столица в Европа! Коя ли е първата най-висока? Andorra la Vella? И в Нидерландия живеят на ниско и "планина не са виждали", но ако искат да видят планини и модерен град в подножието, може би предпочитат Швейцария, Австрия, Италия... Интересното е, че един и същи съветски ботуш ни е газил и нас, и Балтийските държави, но разликата е между земята и небето, в много отношения. А помня как бяха и те с режим на тока и купонна система в началото на 90-те. Препоръчвам, който ходи в Рига или Талин, да посети Музея на окупацията, има такъв и в двата града 😉 5
new one Публикувано: 7 май, 2024 Публикувано: 7 май, 2024 Пишете в темата за инвазията, де, че тук трудно ви уцелвам, а има интересно инфо. Мерси
era123 Публикувано: 7 май, 2024 Публикувано: 7 май, 2024 3 hours ago, Alexander said: Днес полета за София е 80-90% пълен, та може да се задържат. Дано се задържат. Балтийските "тигри" са машина на времето - виждате бъдещето на България. Там можете да видите счупени стари хора и много много малко млади. Всичко е избягало по света. Интересен демографски експеримент.
Alexander Публикувано: 7 май, 2024 Публикувано: 7 май, 2024 преди 3 часа, Hakkâri Spor каза: Коя ли е първата най-висока? Andorra la Vella? И в Нидерландия живеят на ниско и "планина не са виждали", но ако искат да видят планини и модерен град в подножието, може би предпочитат Швейцария, Австрия, Италия... Интересното е, че един и същи съветски ботуш ни е газил и нас, и Балтийските държави, но разликата е между земята и небето, в много отношения. А помня как бяха и те с режим на тока и купонна система в началото на 90-те. Препоръчвам, който ходи в Рига или Талин, да посети Музея на окупацията, има такъв и в двата града 😉 Даже го пише в самото заглавие на снимката. Мадрид преди 3 часа, jorocontrola каза: Какви са ти впечатленията за пътниците? Българи или? Това е интересно и от това ще зависи, дали ще имаме полети и за в бъдеще според мен. Над 50% да. Имаше 3-4 магеланеца с още хора или 15 човека наши. преди 22 минути , era123 каза: Дано се задържат. Балтийските "тигри" са машина на времето - виждате бъдещето на България. Там можете да видите счупени стари хора и много много малко млади. Всичко е избягало по света. Интересен демографски експеримент. Няма страшно, като закъсат ще си внесат, като останалите умни европейци. 3 1
boogy83 Публикувано: 7 май, 2024 Публикувано: 7 май, 2024 Ако не друго, поне разгледах надморските височини на някои градове в Европа 🙂 Андора ла Веля, Андора - 1,023 метра надморска височина Мадрид, Испания - около 667 метра надморска височина Сан Марино, Сан Марино - около 749 метра надморска височина Прищина, Косово - 576 метра надморска височина София, България - 550 метра надморска височина Сега видях, че в статията пише втората най-висока в EU, тоест европейския съюз. Интересен факт. 3
epetkov Публикувано: 7 май, 2024 Публикувано: 7 май, 2024 преди 4 часа, Hakkâri Spor каза: че един и същи съветски ботуш ни е газил и нас, и Балтийските държави, но разликата е между земята и небето, в много отношения. Не е само до съветския ботуш. Ние сме били много години част от Османската империя, а те не са били. Влиянието на католицизма и лютеранството при тях е в пъти по-голямо отколкото при нас. 1
phasma Публикувано: 8 май, 2024 Публикувано: 8 май, 2024 Днес и утре има 48 часово промо на аирбалтик: за полети май и юни. https://www.airbaltic.com/en-LV/campaign/48h-express-sale?utm_source=airBaltic+newsletter&utm_campaign=3460c5b868-20240508express-sale-EN-LV&utm_medium=email&utm_term=0_-3460c5b868-[LIST_EMAIL_ID]&ct=t(20240508express-sale-EN-LV)&goal=0_44979842b3-3460c5b868-298527237&mc_cid=3460c5b868&mc_eid=74e0e5f999 4
phasma Публикувано: 8 май, 2024 Публикувано: 8 май, 2024 Нещо погледнах, май става само като взимаш начална точка Рига 😞 София-Рига-София не става 😞 Но ако някой му трябва една посока от прибалтика/скандинавия-Sofia има билети за някои дати по 46-58 евро.
pr284 Публикувано: 8 май, 2024 Публикувано: 8 май, 2024 преди 23 часа, epetkov каза: Не е само до съветския ботуш. Ние сме били много години част от Османската империя, а те не са били. Влиянието на католицизма и лютеранството при тях е в пъти по-голямо отколкото при нас. Българите са типичен южен народ, в което според мен е главната разлика...
iMari Публикувано: 8 май, 2024 Публикувано: 8 май, 2024 Мисля си, че главната разлика е, че там винаги са приемали руснаците за окупатори, а не за освободители. 😉 Страхотно е, че представят София по-този начин. От тук може да се даунлоудне списанието. Стилизираната снимка на корицата не ми изглежда да е от София или бъркам? 7
Фил Публикувано: 8 май, 2024 Публикувано: 8 май, 2024 преди 2 часа, iMari каза: Стилизираната снимка на корицата не ми изглежда да е от София или бъркам? По-скоро прилича да е картина. Но такава сграда с такъв фонтан в София няма. Интересно обаче художникът откъде е гледал, понеже за разлика от природните пейзажи, които понякога може и да са плод на фантазията на артиста, картините, изобразяващи градска среда, обикновено са рисувани като художникът наблюдава конкретно място, или поне от снимка... Освен ако това не е пример на така модерните последно време изкуствено генерирани "AI-произведения"...
stanimir Публикувано: 8 май, 2024 Публикувано: 8 май, 2024 Историята на Прибалтика и България е много много различна още от преди Октомврийската революция и разликите са лесно обясними. Ние сме били част от източна цивилизация , те от западна. Полско - Литовското Кралство в 16-18 век :
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега