Прескочи до съдържание

Омразни дестинации

Препоръчани мнения

Аз пък съм обиколил доста и съм живял на много места и навсякъде ми харесва. Тайната е в ниските очаквания и да не забравящ откъде си излязъл :)

На мен може би затова ми хареса Истанбул :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Така е , харесвам Истанбул , но просто някак си усещаш , че това не е твоето място ...

От Истанбул летях за Лондон и не знам как точно да го опиша , но още с кацането ми стана едно такова леко на сърцето. Предполагам заради безкрайно лесната ориентация и езика.  :D

• Харесвам 2
Връзка към коментар

4 пъти съм била в Истанбул, но веднъж само съм пообикаляла като хората, веднъж пък за няколко часа тичане насам-натам, а другите два пъти просто се повозих с транспорт из града, за да стигна до летището. Тъй като винаги съм била съвсем сама, мога да кажа, че не съм се чуствала много комфортно от гледна точка на това, че те зяпат непрекъснато, което принципно не ми пречи, но е малко досадно...Иначе да- шарен град...Мисля да намеря време да ида пак някой ден...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Упс, забравих да спомена едно чакане на автобус до доста  късно през нощта, което пък се случи и по време на техни религиозни празници. То не беше виене, не беше чудо...

Връзка към коментар

Ааа, по време на срещата аз ще се къпя в морето или в най-лошия случай ще пътувам за към морето!

Но пък за края на лятото за втората среща ще дойда с тен! ;)  И помня като слон, така че, няма да забравя за Конска!  

И ако някоя "конска" баба си пази семе за домати от ония едновремешните, да ми донесеш, да си посадя на балкона, че ми писна от холандска хибридна реколта! :P

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Истанбул е история, не се ли подготвиш предварително и не посетиш ли основните исторически места, оставаш с предразсъдъците си докрай и помниш този град с новото му лице - хаотично движение, ярки контрасти по улиците, щипка ориенталски кич и тежки реминисценции от националното ни минало...

Смея да твърдя, че съм обиколил доста места по света, но Истанбул е един от най-магнетичните градове, които съм виждал в живота си. Въпросът е с какви очи ще го погледнеш. Лично аз го видях едновременно като имперска столица, център на християнството, град на завоеватели, важно средище на мюсюлманството и съвременен, космополитен град, който служи като естествен мост между Европа и Азия...

• Харесвам 15
Връзка към коментар

Истанбул е история, не се ли подготвиш предварително и не посетиш ли основните исторически места, оставаш с предразсъдъците си докрай и помниш този град с новото му лице - хаотично движение, ярки контрасти по улиците, щипка ориенталски кич и тежки реминисценции от националното ни минало...

Смея да твърдя, че съм обиколил доста места по света, но Истанбул е един от най-магнетичните градове, които съм виждал в живота си. Въпросът е с какви очи ще го погледнеш. Лично аз го видях едновременно като имперска столица, център на християнството, град на завоеватели, важно средище на мюсюлманството и съвременен, космополитен град, който служи като естествен мост между Европа и Азия...

Прав си донякъде :) За мен също е уникално място и се съмнявам някога отново да попадна на такова. Но впечатлението ми основно е повлияно от наблюдение върху хората,  комуникацията с тях и обстановката като цяло...дори не посетих Синята джамия.

Връзка към коментар

Разбира се , че е история и смятам , че я бях изучил доста подробно , но просто всеки си усеща някое място по-така и друго по-инак.  Отидох за седмица с идеята , че е град който не е за 2-3 дни . Запълних си времето приятно и останаха невидяни неща.

Аз затова казвам , че е много интересно място , но я няма тръпката да ме влече все натам  , така като Лондон , Рим или Барселона

П.С. Ако някой търси европейска обстановка там - ще я намери в азиатските квартали.

Редактирано от stenk
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Колко недолюбващи Милано има само...

Аз пък не съм на това мнение. Определено това не е нито най-хубавият, нито най- италианският град, но Милано през пролетта е много... "жизнен".

До момента Брюксел е най-ужасният град, в който съм била. Но последния път, след като се показа слънце започна да ми харесва и да не ми е толкова неприятен.

Определено не искам да се връщам в Букурещ, но знае ли се, ако ме завее вятъра натам отново, може и да променя мнението си.

И не забравяйте:

Beauty is in the eye of the beholder! ;)

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Ха и тук да се обадя... темата е много файска. :)
Къде си представям (!), че ич няма да ми хареса, и не ща да стъпям... на първо място Венеция. Имам чувството, норматив гонят хората да се снимат един път в живота хората на Сан Марко и да обяснят за безподобната романтика наоколо си... която по снимки особено не личи, вероятно защото са повторяеми - сменят се единствено физиономиите на площада. :) Може да има нещичко в атмосферата, което на 2D няма как да се види... но ако нещото се изразява само в миризми, шум и тълпи, нека да си стои там. 
No hard feelings.

В Индия не бих стъпила, даже да ме бият... из Африките не бих бродила. В Южна Африка - никогаш. Стереотипи. И из Мидъл Ийста и Магреба не бих се размотавала, изключая може би по-напудрения Кувейт и Иран, но в Иран само, след като се науча да стрелям... ;)

Всъщност някой да е бил в Пакистан? И Филипините бих прескочила. 
Но то на гол тумбак чифте пищови лесно се разсъждава.  :D

• Харесвам 1
Връзка към коментар

.... ич няма да .... не ща да стъпям... .

....не бих стъпила, даже да ме бият... . не бих бродила....никогаш. ... не бих се размотавала....

...бих прескочила....

Мила Мила, ами то след всичко, което си изброила - какво остана? :D

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Ами домосед мисля беше в Пакистан .  Наистина май зачеркна доста от най-интересните места.

Аз да кажа ли къде не ми се ходи  - на Малдивите например ...ЧЕСТНО !!!

Редактирано от stenk
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Така и мисля да направя. Само дано Wizz подкрепят моето мнение и да пуснат евтини полети до Милано  :D

Wizz Имат намаление 20% днес. Имам мейл, но не съм проверявала.

По темата - Лондон... Била съм 4 пъти за по малко... Ако мога никога повече да не стъпя там ще е супер.... Милано и Толуза не ми харесаха също

Връзка към коментар

Не съм се замислял до сега къде не искам да стъпя. Може би където все още има прояви на реален канибализъм. Вижда ми се идиотско да бия път до някое място накрая на света само...за да бъда изяден от някой Нгобане.  :D 

На другия полюс - мястото, което по необясними причини много искам да посетя, е Севрна Корея. Но с тази самоизолация, и цени на билети до там, не знам как и кога може да стане.  :rolleyes:

Засега трудно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На другия полюс - мястото, което по необясними причини много искам да посетя, е Севрна Корея. Но с тази самоизолация, и цени на билети до там, не знам как и кога може да стане.  :rolleyes:

Засега трудно.

Много е лесно всъщност, има си организирани екскурзии, само пари да има човек. Не че това е лесно де, но откъм бюрокрация нещата са изчистени :)

Да не развалям жизнерадостно хейтърския тон на темата с излишен оптимизъм де...особено на Mila, дето нахрани половината свят :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нямам омразни дестинации... Просто има места, които вероятно няма да видя, защото има толкова много по-интересни. Напр. Дубай и подобните му градове, само бих минал ако пътувам с прекачване оттам...

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Нямам омразни дестинации... Просто има места, които вероятно няма да видя, защото има толкова много по-интересни. Напр. Дубай и подобните му градове, само бих минал ако пътувам с прекачване оттам...

И на мен такива лъскави, световни "топ дестинации" не са ми приоритетни. За мен е много по яко примерно да отида в някое забутано прашно градче в Южна Испания на 5-дневен фестивал с паради и процесии по улиците, и денонощна фиеста, отколкото да се набутам в гард-мол и около мен само стъкла и бетон :)

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.