naTpuoT Публикувано: 9 декември, 2013 Сподели Публикувано: 9 декември, 2013 Омразни не, но определено очаквах много повече от Берн, Париж и Милано. При всичкиположения не съжалявам,че съм бил в нито един от тях, но не бих се върнал там с ентусиазъм. 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 9 декември, 2013 Сподели Публикувано: 9 декември, 2013 (редактирано) Интересна тема... Преди време пътувах много по работа, та освен, че пътуванията бяха безплатни и ми плащаха отгоре на това. Та тогава разделях дестинациите и градовете на такива, за които бих дал пари за да ги посетя и за такива, за които не бих. Никога не бих дал пари за посещение на Лос Анжелис или Ямайка, ако ми плащат за престоя са ОК Има градове, които изобщо не харесвам, но в които има интересни неща, в Неапол и в Атина например са едни от най-интересните археологически музеи, има и някои красиви места, но като цяло градовете и хората в тях не ми харесват. В Париж, Мадрид и Барселона съм ходил по повече от 10 пъти, някои пъти за по седмица и никога не ми е омръзвало... Истанбул постоянно еволюира и се придвижва нагоре в класациите ми - все повече ми харесва (последно време летим доста от там и си оставяме по един ден преди и след полетите). Учудващото е, че по всички мои правила не би трябвало да ми харесва Дубай, а всъщност много ми харесва, 2 пъти съм стоял по няколко дни (на път за Азиатски дестинации) и не бих отказал отново. Вярно, че имам приятели с вила на първа линия на плажа в района на Джумейра 1, но не е само това, колкото и да е "измислен" града, много сгради са си шедьоври на модерната архитектура, а не просто стъклени небостъргачи. Мега проектите им са също най-най (най-високият, най-големият и пр.) Времето на годината и климата оказват огромно влияние в-у дестинациите, това винаги трябва да се премисля много, много внимателно при планиране. Дъждовна и облачна седмица в Карибско море почти обезмисля цялото пътуване. Монтреал може да ви се стори великолепен през Май и ужасен през Февруари. Март в Масай Мара е коренно различен от Август, когато е топ сезон и милионите мигриращи антилопи гну и зебри са там. Та... нещата за мен опират до дали бих похарчил определени пари за определена дестинация през определено време на годината Редактирано 9 декември, 2013 от FlyTraveler 7 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 10 декември, 2013 Сподели Публикувано: 10 декември, 2013 (редактирано) Чак омразни не знам, обаче Индия е едно от местата, които никак не ме привличат. На няколко пъти се опитвам да се убедя, че е интересно, обаче като поразгледам малко снимки и клипове и пак се отказвам. Редактирано 10 декември, 2013 от Бръмбар 1 Връзка към коментар
forry Публикувано: 10 декември, 2013 Сподели Публикувано: 10 декември, 2013 (редактирано) Интересна тема... Аз въпреки, че съм с доста крайни възгледи като цяло, не мога да сложа чак етикет "омразен" на един град, но определено има места по света, за които колкото и да се пъна не мога да се сетя за нито една причина да се върна там отново. Такива за мен са например: Майданпек (Сърбия), Прищина и Феризай в Косово, Подгорица (това е най-недолюбваната от мен столица, от тези, които съм посещавал), Поти (Грузия), Кукъс и Пешкопи(Албания). От по-големите и значими европейски градове в тази категория слагам Дортмунд, Болоня, Барселона и Варшава. А градовете, в които и да ми плаща някой няма да отида са Пинарбашъ и Кешан в Турция, Мукачево, Черновци и Могильов Подолски в Украйна, както и на повечето места от типа на нашият морски бетонен мастодонт-Слънчев бряг... П.п. Това, което съм изредил е от местата, на които съм бил и имам преки впечатления, а иначе има доста места, на които не бих отишъл, къде от липса на финанси, къде от вътрешната убеденост, че и да имам финансите - просто не биха ми допаднали. Ама това вече е друга тема. Редактирано 10 декември, 2013 от forry 3 Връзка към коментар
edbloom Публикувано: 10 декември, 2013 Сподели Публикувано: 10 декември, 2013 Темата наистина е интересна И аз нямам чак омразни засега слава богу, но не мога да не спомена за някои "греди"... За Милано е излишно да споменавам, ужасна провинция, по-зле от него е може би съседния Бергамо - пълно с всякакви отрепки, които гледат на кръв нонстоп. Не съм расист, но в Бергамо съотношението на черни към бели е 60 на 40 % и всички мега намусени. Аз си го обяснявам, че през деня ходят в Милано да работят/крадат и т.н и просто живеят в Бергамо като по-евтино. И на двете места съм бил по няколко пъти само временно заради прекачванията през летището в Бергамо и не съм ходил специално заради тях. Последното ми пътуване обаче си беше такова и за първи път не бях много очарован - Холандия и Амстердам. Сигурно и заради времето и сезона,края на Октомври-началото на Ноември - във Вонделпарк например имаше цифром и словом 10 човека. Самия Амстердам толкова много ми го бяха хвалели, така и не разбрах за какво. С тия хиляди мостове, центъра е абсолютно еднотипен, всичко изглежда еднакво навсякъде. Много важно е и да се ходи някъде когато ти се ходи, а не години след това. В Амстердам много исках да ида преди 7-8 години, сега просто го направих заради ниската цена от Wizz до Айндховен. В Ротердам не беше лошо,доста модерен град , попаднах петък и вечерта беше много силно, но Събота нямаше кой да ме напсува по улиците - празно и мрачно. Вечерта също нямаше нищо общо с петъчната вечер. Преди време ми бяха подарили една книга за пътуване в кой град кога е готино да се иде, откъм сезон, фестивали и т.н. Трябва една такава тема да се направи и тук. 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 10 декември, 2013 Сподели Публикувано: 10 декември, 2013 Така като се замисля местата, на които не искам пак да се връщам се определят от това, че не съм изкарала достатъчно добре поради организационни причини, излъгало е очакванията ми или просто не е предизвикало достатъчно естетическа наслада у мен. Спомням си една от първите ми все още организирани екскурзии до Корфу, в която водачката на групата така ме изнерви с простотиите си, че и до ден днешен това е мястото в Гърция, на което не бих искала да се върна. Иначе мястото е уникално като природа и двореца на кралица Сиси. Не бих искала да се върна в Бенидорм. За мен това е мястото с изключително грозно застрояване, пълен кич и атмосфера, определена от английските пенсионери. За капак хотел с рейтиг 8.6 в букинг и стая, в която не функционира нито осветление, нито вода. Доста неприятен спомен. Мисля, че не бих се върнала и в Сен Тропе - там все очаквах да почувствам атмосферата от филмите с Луи Дьо Фюнес, ама не ми се получи. 1 Връзка към коментар
Excited Публикувано: 10 декември, 2013 Сподели Публикувано: 10 декември, 2013 И аз не мисля, че "мразя" някое от посетените места и честно казано бих се върнала навсякъде където съм ходила дори и там където не ми е харесало, защото от 1 посещение не знам дали съм добила правилно впечатление. Примерно бях преди няколко години в Казабланка и не ми допадна, валеше, беше студено, бяхме само 3 момичета и не се чувствахме много сигурни, но ако някой ден отново ми се отвори възможност да отида през Май примерно бих отишла. А виж в Маракеш още не съм била и имам голям мерак Мисля, че това да не ти хареса някой град също се влияе от това какви са ти били очакванията. Примерно отидохме до Франкфурт с едни приятелки преди 3-4 години само за уикенд, не очаквах нищичко, а то пък вземхме, че си изкарахме страхотно и бих се върнала там отново. Връзка към коментар
maialearrosto Публикувано: 10 декември, 2013 Сподели Публикувано: 10 декември, 2013 Любовта и омразата са абстрактни съществителни. Как да отмерим половинка любов или четвърт омраза? Понякога се връщам в едни по-ранни свои сухопътни пътувания и като си спомня грозния рекет и бездушието по околните КПП-та, ме втриса, имам предвид Сърбия, Хърватия, Гърция и особено италианския "Фернети". Преди години нашите ахмаци на Калотина пък рекетираха българите от другата страна на границата, от Димитровград. И едните, и другите имаме едни и същи паспорти, но нямаме идея за това, което ни обединява. За това кое е наше. А когато рекетът се извършва от митничари и граничари, заслужава особено тежко наказание и дълъг срок в романтичния Врачански затвор, да кажем. Захари Стоянов оригинално отбелязва в "Записките", че колкото по-назадничава е една страна, толкова повече печати има в тескеретата. За щастие вече идват нови служители от Гранична полиция, необременени от грозното минало, добри и чисти младежи, виждам ги. И бре, Сливница, де бре, Драгомане, да можехте да говорите... 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 10 декември, 2013 Сподели Публикувано: 10 декември, 2013 И аз нямам чак омразни, но не бих се върнала в: - Братислава - не ми хареса, може би заради мястото, в което бях отседнала, и си съкратих престоя. - Брно - нямаше какво да правя след 18ч и влязох в един магазин да зяпам. Бях с раница и фотоапарат. На излизане ме настигнаха, върнаха и качиха в някакъв склад, в който трябваше да се съблека, за да се убедят, че не съм взела нищо от магазина. Много неприятно преживяване. Връзка към коментар
charlotte Публикувано: 10 декември, 2013 Сподели Публикувано: 10 декември, 2013 Тази тема прилича на "Най-омразните дестинации на Уизеър". Аз добавям обаче Дубай и Куала Лумпур, за смяна на полет обаче е ок. Иначе не бих посетил отново Шарлероа, Лиеж и Дортмунд. Брюксел е готин, само да има слънце, тогава хората леко полудяват и дори някои се усмихват. За останалото време има траписти. 2 1 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 10 декември, 2013 Сподели Публикувано: 10 декември, 2013 Казваш Дубай не си струва. Връзка към коментар
charlotte Публикувано: 10 декември, 2013 Сподели Публикувано: 10 декември, 2013 Струва си, просто на мен не ми харесва за да прекарам още три дни отново. Отиди и виж ако имаш възможност. Аз лично и Магреба съм го отказал до пенсия. Всичко е вътрешно усещане, не си падам по блинг-блинг дестинации. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 10 декември, 2013 Сподели Публикувано: 10 декември, 2013 И аз така с Куала Лумпур и Сингапур ... в никакъв случай не са ми омразни , но за повече от веднъж не виждам какво може да ме привлече там като турист. За прекачване и няколко часа или ден бих се върнал с удоволствие и дори бих търсил stop-over , но като целенасочена самостоятелна дестинация не ме привлича. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 10 декември, 2013 Сподели Публикувано: 10 декември, 2013 Иначе бих предприел една обиколка из провинциална Малайзия , Лангауи и Борнео - 1 Връзка към коментар
Еминко Публикувано: 10 декември, 2013 Сподели Публикувано: 10 декември, 2013 Чак омразни градове нямам:-),но има градове в които не бих отишъл пак на всяка цена.Не ,че съм бил на много места!И като се замисля тези градове се намират на Балканите.Мисля си ,че бих пропуснал Истанбул,Атина,Скопие ,Белград и Любляна.Това се места които стават само"за един път"!!..забравих и един град който се намира само на 15км от БГ граница и той е Къркларели(Лозенград)....Но какво значение има това:-)?Към този Балкански букет бих присъединил и столицата на обединена Европа:-))) Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 10 декември, 2013 Сподели Публикувано: 10 декември, 2013 Хмм , споменаваш Истанбул , но си забравил да отбележиш Турция сред държавите където си бил - Връзка към коментар
Angelika Публикувано: 10 декември, 2013 Сподели Публикувано: 10 декември, 2013 Колко е шарен света?!?! Истанбул е в моите ТОП 3 и бих отишла отново и отново след като вече съм била там, има няма 2356922358 пъти . И бих отишла отново, защото е с хиляди лица. Омразни дестинации нямам..имам *бързи* места на които не съм се застоявала дълго.....и като се замислих кои са за да ги изпиша ..оп..греда. Нямам пример. Това е или защото съм всеядна на пътуване..или защото пътувайки не скучая...ама нивгаш... 6 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 3 януари, 2014 Сподели Публикувано: 3 януари, 2014 Преди време ми бяха подарили една книга за пътуване в кой град кога е готино да се иде, откъм сезон, фестивали и т.н. Трябва една такава тема да се направи и тук. Може ли да ми кажеш името на тази книга? Напоследък има твърде много за четене на компютъра, а твърде малко ми задържат вниманието книгите.Това би ми помогнало да си легна и да чета. Много ми харесва идеята за пътувания по време на карнавали заради цветовете, еуфорията и формите, но пък се изнервям от тълпи. По темата има много места, на които не бих се върнала и малко, на които не бих отишла по веднъж. Примерно Виена ме отегчи до безобразие и сега съм скептична към всички немскоговорящи, напълно незаслужено. Поради което съм си избрала Рим, Истанбул и Барселона за 2014, за да се излекувам и оцветя. Анталия беше много скучна за мен, но Памуккале, Кападокия и Ефес са ми вечните участници в плановете и все не стигам до там. Връзка към коментар
Childish Публикувано: 3 януари, 2014 Сподели Публикувано: 3 януари, 2014 (редактирано) Предполагам, че е тази: http://www.amazon.com/Where-When-Eyewitness-Travel-Guides/dp/0756630738/ref=pd_sim_sbs_b_1 Преведена е и на български: http://www.noviteknigi.com/?cid=3&pid=27516 Редактирано 3 януари, 2014 от Childish Връзка към коментар
Фил Публикувано: 3 януари, 2014 Сподели Публикувано: 3 януари, 2014 Преведена е и на български: http://www.noviteknigi.com/?cid=3&pid=27516 Пътуване - Кога къде да отидем.... Раздвоени сте между еротично пътешествие и ски екскурзия? Ски екскурзия се досещам какво може да бъде , но какво предсатавлява "еротично пътешествие" ? 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 3 януари, 2014 Сподели Публикувано: 3 януари, 2014 Хахахахахаха. В оригинала се споменава меден месец, не знам доколко е еротично пътешествие. (Аз се затрудних да определя и коя от двте книги точно са превели (затова си и редактирах поста и пак не съм убедена)) Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 3 януари, 2014 Сподели Публикувано: 3 януари, 2014 Аз пък си помислих, че е печатна грешка и всъщност са имали предвид екзотично пътешествие(то аз така и го прочетох преди Фичо да обърне внимание) 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 януари, 2014 Сподели Публикувано: 3 януари, 2014 Взех я назем тази книга от една приятелка, само съм я прегледал на тоя етап, но не е нищо особено. Има по 1-2 странички информация за различните страни и т.н. Почти съм сигурен, че онлайн има някъде по-изчерпателен ресурс, само трябва да го намерим 1 Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 3 януари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 3 януари, 2014 Примерно Виена ме отегчи до безобразие и сега съм скептична към всички немскоговорящи, напълно незаслужено. Поради което съм си избрала Рим, Истанбул и Барселона за 2014, за да се излекувам и оцветя. Значи Барселона ще те довърши със сигурност. Най-добре си избери някой нормален испански град, за да почувстваш истинската Испания 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 3 януари, 2014 Сподели Публикувано: 3 януари, 2014 (редактирано) Значи Барселона ще те довърши със сигурност. Най-добре си избери някой нормален испански град, за да почувстваш истинската Испания А не ... отказвам да го приема. Във Виена Хундервасер, зоопаркът и битакът, заобиколен от блестящата виенска архитектура ме израдваха. В Барселона Гауди, парковете, океанариумът, етномузеят и Къщата на музиката ще ми доставят удоволствие, а ако е толкова скучно останалото ще ходим на плаж и лунапарк. Не съм толкова напреднала в проучването за там още де, ако заспамя любимия от януари какво ще види септември, ще ме изгони. Предполагам, че е тази: http://www.amazon.com/Where-When-Eyewitness-Travel-Guides/dp/0756630738/ref=pd_sim_sbs_b_1 Преведена е и на български: http://www.noviteknigi.com/?cid=3&pid=27516 Благодаря! Редактирано 3 януари, 2014 от Lindt 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега