Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

Вече втори ден сме на Родос и докладвам набързо. Прекрасно време и определено има доста туристи, за щастие без да е фрашкано - на улицата и в заведенията постоянно чувам немски, английски и руски. Уцелихме чудесен хотел на първа линия - https://www.apollobeach.gr/ - храната и хигиената са на високо ниво, а плажът е идеален, особено с опцията за шезлонг на тревичка за нехаресващите пясък като мен.

Много добра идея беше да вземем кола под наем. Такситата са доста скъпи, а разстоянията големи. В общи линии колата почти се избива само от трансфера летище-хотел-летище. Цените на всичко останало иначе са доста приемливи като цяло.

Маските са мираж, с редки изключения. Оставам с впечатление, че гърците (поне тук и в момента) са същите симуланти като нас в България, т.е. не се държи особено на правилата и препоръките на здравното им министерство и много неща са проформа, а контрол дефакто липсва. Е, поне дезинфектанти има навсякъде. Ако трябва да направя сравнение с Испания отпреди 2 седмици - разликата в това отношение е колосална.

Направи ми впечатление също, че на летището в Атина не проверяваха особено pcr тестовете, ако не броим беглия едносекунден поглед.

Изчезвам към плажа, после може да пусна малко снимки 🙂

• Харесвам 22
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, bobole4e каза:

А иска ли се още фактура за теста? 

гръцкия митничар само погледна, че имаме qr code и че имам няколко теста. Нито ги е броил, нито е сверявял имена. Румънците ги гледаха много внимателно.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

определено има доста туристи, за щастие без да е фрашкан

Това във Фалираки ли? Защото аз никъде не видях туристи освен там, на Антъни Куин, Линдос и малко в самия Родос (малко като за него)... Чак ми се повдигнаха веждите 😁 Може би за две седмици се е понапълнило...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , Боян Димитров каза:

Чух, че за деца под 10 години пср не е необходим. Това вярно ли е?

Да, вярно е.

В линка от закаченото най-горе мнение е описано всичко.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , searus каза:

Да, вярно е.

В линка от закаченото най-горе мнение е описано всичко.

Абе описано е, ама моят случай не е описан и да взема да питам пак и тук. Живея в Германия, но бях в България и вчера се прибрах от Бургас в Дюселдорф. В петък пък летя за Санторини (живот и здраве де). Така и дилемата е следната. Тук, в Германия, имам право на безплатен тест, понеже съм се прибрал от България. Аз ще си го и направя днес вечерта, така ще съм в 72-та часа преди полета за Санторини. Обаче от лабораторията малко се запъват с издаването на сертификата на английски и т.н. Може и да стане де, ама не знам дали ще е преди полета 😄 Според сайта от линка горе, PCR тест се изисква за пасажери на полети от България, Румъния и т.н. Аз не съм пасажер на полет от България, а на такъв от Германия (и не е за да ги мамя, ами наистина си живея в Германия и ще летя от тук), обаче пък във формуляра за QR кода искат да пиша къде съм бил в последните 14 дни. Да не стане на летището да ме привикат и да кажат "Къде е PCR теста" и ходи им обяснявай какво пише на сайта им после. Иначе резултатът ще го имам, ама е много вероятно да е на немски само.

Публикувано:
преди 6 минути , ivailo_radev каза:

Абе описано е, ама моят случай не е описан и да взема да питам пак и тук. Живея в Германия, но бях в България и вчера се прибрах от Бургас в Дюселдорф. В петък пък летя за Санторини (живот и здраве де). Така и дилемата е следната. Тук, в Германия, имам право на безплатен тест, понеже съм се прибрал от България. Аз ще си го и направя днес вечерта, така ще съм в 72-та часа преди полета за Санторини. Обаче от лабораторията малко се запъват с издаването на сертификата на английски и т.н. Може и да стане де, ама не знам дали ще е преди полета 😄 Според сайта от линка горе, PCR тест се изисква за пасажери на полети от България, Румъния и т.н. Аз не съм пасажер на полет от България, а на такъв от Германия (и не е за да ги мамя, ами наистина си живея в Германия и ще летя от тук), обаче пък във формуляра за QR кода искат да пиша къде съм бил в последните 14 дни. Да не стане на летището да ме привикат и да кажат "Къде е PCR теста" и ходи им обяснявай какво пише на сайта им после. Иначе резултатът ще го имам, ама е много вероятно да е на немски само.

Аз го разбирам така, че щом живееш в Германия и летиш оттам, няма да ти искат тест предварително, но след като си бил в България скоро, най-вероятно, ако QR кодът им го покаже, ще те отделят на летището в Гърция и ще те тестват на място. 

• Харесвам 3
Публикувано:
В момента, searus каза:

Аз го разбирам така, че щом живееш в Германия и летиш оттам, няма да ти искат тест предварително, но след като си бил в България скоро, най-вероятно, ако QR кодът им го покаже, ще те отделят на летището в Гърция и ще те тестват на място. 

Да ти кажа и аз така го разбирам, ама не знам дали не е понеже съм много положителен 😄 Аз днес си правя при баба Меркел теста и утре ако е положителен си запазвам някъде за спане по калдерата, пък после ще се боря за документ на английски. А в Гърция каквото сабя покаже.

• Харесвам 1
Публикувано:

Можеш за всеки случай да си носиш и адресната регистрация в немско, ако още я дават на хвърчащи хартийки (или си с немски паспорт?)... Искаш да кажеш, ако тестът е отрицателен, предполагам 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , searus каза:

Можеш за всеки случай да си носиш и адресната регистрация в немско, ако още я дават на хвърчащи хартийки (или си с немски паспорт?)... Искаш да кажеш, ако тестът е отрицателен, предполагам 😉

Да, още са хвърчащи хартийки. Паспорт още не съм си изкарал немски. А иначе - да, имах предвид ако тестът е отрицателен (т.е. резултатът е с положителен за мен характер 😄 )

Публикувано:

@ivailo_radev летейки от Германия към Гърция със сигурност не се изисква да имаш предварителен тест, независимо дали си с немски или български паспорт.

При попълване на инфото за QR кода вече имаш 2 вариации:

1) Не споменаваш скорошния си престой в България и влизаш в Гърция без повече усложнения.

2) Споменаваш престоя в България и на кацане в Гърция 95% ти правят безплатен тест на място.

Т.е. зависи изцяло от съвестта ти 🙂 На практика никой няма да се занимава да проверява в детайли.

@bobole4e на летището в Атина абсолютно никой не гледаше/питаше за фактури или касови бележки, въпреки че имахме такива.

@searus да, хотелът ни е във Фалираки. Вечер видимо е много пълно в района. 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ако бях на твое място и имам отрицателен тест след влизането в Германия, аз бих пропуснала в plf-а да спомена за България. В крайна сметка със сигурност няма никой да заразиш, но ще си спестиш още 1 неприятен тест. В случая не е до съвест даже, защото тест ще имаш. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

Накратко, ситиацията на Родос е такава:

"Нито ме погалиха, нито ме нахраниха, а имат наглостта да ме снимат" 

• Смея се 5
Публикувано:
преди 46 минути , tch каза:

"Нито ме погалиха, нито ме нахраниха, а имат наглостта да ме снимат" 

"И погалена и нахранена... иначе не позирам!"

20200825_164858.jpg

• Харесвам 16
  • Браво 1
Публикувано:
преди 44 минути , ven62 каза:

Това е друга котка.:wink:

Разбира се. Тя видя първата колко добре бе погалена и нахранена и сама се навря в кадър, тъй като очакваше същото вип обслужване 😉

Доволно коте - доволен турист!

• Харесвам 4
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 14 минути , Георги Матеев каза:

Разбира се. Тя видя първата колко добре бе погалена и нахранена и сама се навря в кадър, тъй като очакваше същото вип обслужване 😉

ОК. давай така с котките.

Че, ако постнеш някой безлюден плаж - лошо ще ми стане.

Особено след тия Алпи т.е. имам силно изразен цветен дисбаланс. Зеленото ми е over, ама много, а синьото, морско синьото го няма никакво.

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

преди 48 минути , antea каза:

страхотно есенц-мото! :smile:

И на мен ми мина нещо такова през акъла, но си викам "Не, @Георги Матеев не е с такова "долно" подсъзнание като мен."

:biggrin:

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:
Преди 1 час, ven62 каза:

И на мен ми мина нещо такова през акъла, но си викам "Не, @Георги Матеев не е с такова "долно" подсъзнание като мен."

Тогава би било "доволен турист - доволно коте".

Публикувано:
преди 4 часа, ven62 каза:

ако постнеш някой безлюден плаж - лошо ще ми стане.

преди 3 часа, ven62 каза:

"Не, @Георги Матеев не е с такова "долно" подсъзнание като мен."

В момента съм на нудисткия плаж (Mantomata beach). Не е съвсем безлюдно, но пък е красиво, а средна възраст на плажуващите е 25-30 години. Та се обърках - последно да поствам ли плажни снимки или не? 😊

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Смея се 16
Публикувано:
преди 1 час, Георги Матеев каза:

В момента съм на нудисткия плаж (Mantomata beach). Не е съвсем безлюдно, но пък е красиво, а средна възраст на плажуващите е 25-30 години. Та се обърках - последно да поствам ли плажни снимки или не? 😊

Може като предишните - на доволни котета 😄 

• Харесвам 1
  • Смея се 11

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.