Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 24 минути , pr284 каза:

Това поредно удължаване на изискването за тест ни отказва от ходене в Гърция през септември. Просто няма как да стане - щом там не се спазват елементарни мерки, за какво ни е да харчим допълнителни пари за тест, за да играем по свирката на некомптенетното гръцко правителство. Стигат ни и нашите политици. Може да минем и без Бялото море този сезон.

@pr284Само трябваше да добавиш "На тия византийци нЕма да им стъпим" и "Всички политици са маскари" и всичко щеше да е точно хаха

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:
53 minutes ago, sndos said:

@pr284Само трябваше да добавиш "На тия византийци нЕма да им стъпим" и "Всички политици са маскари" и всичко щеше да е точно хаха

Ами за всеки влак има пътници. Едни българи си плащат чинно 25 лева за чадър и шезлонг по Черноморието, други са готови да дадат 300 лева за пср тест, за да се доберат до заветната Гърция. Уви, не всички спадаме към горната категория хора, която си позволява толкова излишни екстри по време на почивка.

• Харесвам 7
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, pr284 каза:

Ами за всеки влак има пътници. Едни българи си плащат чинно 25 лева за чадър и шезлонг по Черноморието, други са готови да дадат 300 лева за пср тест, за да се доберат до заветната Гърция. Уви, не всички спадаме към горната категория хора, която си позволява толкова излишни екстри по време на почивка.

Някои сме готови и на по-големи саможертви:

На ‎26‎.‎8‎.‎2020‎ г. в 19:51, Mamas каза:

… се сещам за един младеж, когото даваха по телевизията на опашката за влизане в Гърция: " И клизма да ми направят на границата, пак ще ходя там на почивка".

• Харесвам 2
  • Смея се 15
Публикувано:
6 hours ago, pr284 said:

По принцип повече пт половината от хотелиери са съгласни да ти платят теста под формата на отстъпки от нощувки и т. Н така, че желание да имаш просто.... 

• Харесвам 3
Публикувано:

Как населението прилага мерките:

Метеора - хостът ни посрещна с маска, гледаше да стои далеко, сервитьорите в таверните с маски или шлемове. По масите - един до друг. Нямаше много чужденци. По манастирите не раздаваха дрехи дрехи.

Патра - здрависване с лакти, маските на келнерите висят на ухото или брадичката.

Фери Патра-Сами - мереха температурата на пешеходците, слизане и качване маскирани. На феновете никой не стоеше с намордник, но бяхме и малко хора. Ферито обаче пристигна от Кефалония претъпкано до ушите. 40 мин излизаха коли от гаража, основно гръцки номера.

Кефалония - снощи пристигнахме, отбихме се в една, две агенции в Сами да разчитаме за круизи до Итака. Наставаше едно бъркане по джобове за маски:)  В "нашата" къща домакините направо ни подаваха ръка, никакви маски. 😎

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 минути , ivailo_radev каза:
Мисия Санторини - изпълнена.

Доклад:
Ако някога сте искали да посетите Санторини, то няма по-добър момент от сегашния. Санторини никога няма да е по-достъпен и приятен от сега. Но да го караме едно по едно.
5 дни преди полета, решаваме, че ни се ходи на Санторини. Всъщност аз го реших, след като видях снимката на сините куполи от Ия върху едно меню от Хепи 😄 Тази дестинация съм я прескачал винаги, понеже е скъпа и пренаселена. Погледнах цените на билетите - един дълъг 4-дневен уикенд от Дортмунд ми излезна по 60 евро на човек за двете посоки. Взех ги и после питах Меги дали може да си вземе отпуска за след 4 дни. Пляснахме по един безплатен PCR тест, който се оказа негативен. Понеже малко се забавиха с резултата, запазихме нощувки вечерта преди полета. И това и цените на полетите всяка друга година биха били невъзможни.
Продължаваме обаче с хубавата част. Нощувките. Харесахме един комплекс в Имеровили с идеята да няма чак толкова много туристи там (кой да ти знае, че никакви туристи няма да има) и писах директно на собствениците. Те ми казаха, че нямат свободни двойни стаи, ама могат да ни дадат вила с басейн на цената на двойна стая, при което щях да припадна. Вилата може да я видите на снимките - под 80 евро на вечер струва. Вила със собствен басейн на ръба на скалата и гледка към Калдерата. Три пъти се кръстих като ми потвърдиха плащането.
В деня на полета, рано сутринта ни излезе и QR кода за гръцко и добре, че излезе. На летището преди нас върнаха две момичета, които не им беше излезнал (ама май и те бяха закъсняли с подаването), както и семейство с объркан номер на лична карта на бащата.
При кацането в Гърция ни погледнаха набързо кода и ни пратиха по живо, по здраво. Единствените, които спряха за тест на място, бяха едни момчета от Бангладеш.
Сега за Санторини - мечта просто. Стига да не си собственик на хотел, таверна и т.н. Дори в Ия, където всеки ден иначе има по 8000-10 000 туристи от круизните кораби, сега нямаше никой. Няма блъсканици за гледане на залези или снимки (то най-хубавият залез се оказа от Имеровили от вилата ни), цените по заведенията бяха намаление в сравнение с предишни години (поне така твърдяха собствениците) и беше изключително тихо и спокойно. Отидохме да обядваме в едно много хубаво ресторантче на ръба на скалата във Фиростефани (добавил съм снимка от него) и бяхме единствените туристи заедно с още една маса. Навсякъде ти отделят време и внимание, да те питат какъв си, от коя държава идваш, да си поговорят с теб. Изобщо не си представях така Санторини. Ако имате възможност, отидете, определено си струва тази година.

Santorini-1-3.jpg

Santorini-1-5.jpg

Santorini-1-8.jpg

Santorini-1-9.jpg

Santorini-1-10.jpg

Santorini-1-11.jpg

Santorini-1-13.jpg

Santorini-1-14.jpg

Santorini-1-15.jpg

Santorini-1-16.jpg

Santorini-1-17.jpg

Santorini-1-18.jpg

Страхотно!

А може ли линк към адреса на вилчЕто?

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 минути , AlexandraKo каза:

Страхотно!

А може ли линк към адреса на вилчЕто?

Разбира се - ама си е вилче наистина. За двама човека. То се вижда и от снимката де.

https://www.santorini-hotel-prekas.gr/

• Харесвам 3
  • Благодаря 3
Публикувано:
преди 34 минути , ivailo_radev каза:

...

Santorini-1-3.jpg

Santorini-1-5.jpg

Santorini-1-8.jpg

Santorini-1-9.jpg

Santorini-1-10.jpg

Santorini-1-11.jpg

Santorini-1-13.jpg

Santorini-1-14.jpg

Santorini-1-15.jpg

Santorini-1-16.jpg

Santorini-1-17.jpg

Santorini-1-18.jpg

Поздравления!

Както винаги снимките ти са страхотни. Оставям настрана "бингото", което си уцелил с моментното Санторини.

Тази снимка дето сте на масата … в синьо. На такъв ансамбъл само Александракови ( @AlexandraKo ) мислех, че са способни.

-----

Все пак в бюджета е редно да включиш и двете прекрасни сини рокли на жена ти.:wink:

А и БГ носиите … дека са ви.

:biggrin:

Пообиколете и плажовете.

Напр. Paralia Vlichada - красив е … и не само.

Приятно изкарване.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 6 минути , ven62 каза:

Поздравления!

Както винаги снимките ти са страхотни. Оставям настрана "бингото", което си уцелил с моментното Санторини.

Тази снимка дето сте на масата … в синьо. На такъв ансамбъл само Александракови ( @AlexandraKo ) мислех, че са способни.

-----

Все пак в бюджета е редно да включиш и двете прекрасни сини рокли на жена ти.:wink:

А и БГ носиите … дека са ви.

Пообиколете и плажовете.

Напр. Paralia Vlichada - красив е … и не само.

Приятно изкарване.

Ансамбълът само изглежда ансамбъл - една гръцка салата, един калмар на грил и някакви кюфтенца от домати. Туй то. Ама те като донесат и кошница с хляб и сложат 10 чаши и почва да изглежда дебела работата 😄

А жена ми има едно зимно яке на Wellensteyn за 150 евро и това и е най-скъпата дреха. Рокля над 35 евро нито на това пътуване, нито на някое друго, има на снимките. Златният колан на синята рокля е 10 евро, а сандалките са от Дайхман за 9 евро 😄 😄 😄 Количеството е проблемът при нас, не цената на единична бройка 😄

• Харесвам 10
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 28 минути , ivailo_radev каза:

Ансамбълът само изглежда ансамбъл - една гръцка салата, ...😄

Не ме разбра за ансамбъла, но нямай грижа.:smile:

Като ти остане повече време виж някои снимки на @AlexandraKo

Напр. в тази тема:

https://magelanci.com/forums/topic/6984-%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D1%81-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%85%D0%B8%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/?do=findComment&comment=227662

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 минути , ven62 каза:

Не ме разбра за ансамбъла, но нямай грижа.:smile:

Като ти остане повече време виж някои снимки на @AlexandraKo

Напр. в тази тема:

https://magelanci.com/forums/topic/6984-%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%BA-%D1%81-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%85%D0%B8%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/?do=findComment&comment=227662

Аааааа, сега разбрах. Ама това не го казвай на жени - ще ти обяснят веднага как едното е еди какво си синьо, а другото е еди какъв си цвят 😄

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 45 минути , ivailo_radev каза:

Ансамбълът само изглежда ансамбъл - една гръцка салата, един калмар на грил и някакви кюфтенца от домати. Туй то. Ама те като донесат и кошница с хляб и сложат 10 чаши и почва да изглежда дебела работата 😄

А жена ми има едно зимно яке на Wellensteyn за 150 евро и това и е най-скъпата дреха. Рокля над 35 евро нито на това пътуване, нито на някое друго, има на снимките. Златният колан на синята рокля е 10 евро, а сандалките са от Дайхман за 9 евро 😄 😄 😄 Количеството е проблемът при нас, не цената на единична бройка 😄

Виж сега, цената няма значение. На нЕкоя грозотия и рокля от 1000 евро, няма да се забележи:)))

Тука роклЕто е само  щрих, към хубавото и одухотворено момиче. Дето, както е видно и без рокля си е супер!

Еееех, завижд, завижд, завиииижд, че сте толкова млади:(

Пътувайте, радвайте се на живота, че много бързо минава:(( У-жааааасно бързо.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, ivailo_radev каза:

Мале страхотно 🙂 и на мен пак ми се приходи като гледам какво е спокойно.

Страхотни са снимките. 

преди 1 час, ivailo_radev каза:

Разбира се - ама си е вилче наистина. За двама човека. То се вижда и от снимката де.

https://www.santorini-hotel-prekas.gr/

Благодаря 😊

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз да попитам - има ли официален източник (като изключим Ройтерс и други новинарски агенции), че все още се изиква PCR тест за хора, пристигащи от Бългрия? Аз гледам в сайта, където се попълват PLF (https://travel.gov.gr/#/), но там информацията е, че това изискване е до 31.08.2020. Няма и съобщение в ситуационния център на МВнР. 🤔

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, jorrro каза:

Аз да попитам - има ли официален източник (като изключим Ройтерс и други новинарски агенции), че все още се изиква PCR тест за хора, пристигащи от Бългрия? Аз гледам в сайта, където се попълват PLF (https://travel.gov.gr/#/), но там информацията е, че това изискване е до 31.08.2020. Няма и съобщение в ситуационния център на МВнР. 🤔

Видях информация днес, че го удължават изискването за pcr до 15.09.  от правителствен източник, но не мога да намеря линка в момента..

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, ven62 каза:

:wink:

И покривките на масите са в тон с облеклата им.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 11 часа, jorrro каза:

Властите в Гърция удължиха до 15-и септември всички действащи досега изисквания за влизане на туристи в страната. Пристигащите с полети от България, Румъния, Малта и Испания трябва да представят декларация и задължителен отрицателен PCR тест за коронавирус. През сухопътната граница "Кулата-Промахон" с тест и декларация влизат всички, дори и гръцките граждани.

Те, докато реагират, може да отпадне...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , bobole4e каза:

Все още ли QR кода идва в полунощ на деня, в който пътуваш?

При нас дойде около час след полунощ. Става дума за петък 28.08.2020.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 минути , ivailo_radev каза:

При нас дойде около час след полунощ.

Още по-зле 😞 . Пътуваме утре сутрин и се чудя кога да започна да се притеснявам 🙂

Публикувано:

Летим във вторник с Райън за Ханя и се чудех кога най-рано може да бъде направен тестът, за да влезем в 72-та часа преди заминаването. Интуицията ми беше, че може да се направи в събота, но във фейсбук някои пишат, че тестът може да е най-рано от неделя.

Та как се броят дните според Вас и най-вече как ги броят от Райън, които на практика решават, дали да те пуснат на борда? Някой с опит?

Публикувано:
преди 49 минути , bobole4e каза:

Още по-зле 😞 . Пътуваме утре сутрин и се чудя кога да започна да се притеснявам 🙂

Моят пристигна в 00:12 часа в деня на пътуването (събота). Попълних го в петък след получаване на ПСР-ите.

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.