Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

Като гледам снимките в темата, а и тези които правя тази седмица, се сещам за един младеж, когото даваха по телевизията на опашката за влизане в Гърция: " И клизма да ми направят на границата, пак ще ходя там на почивка". Почти го разбирам. Само дето "клизма" само за БГ и румънци, другите я карат тънко. При нас е пълно с италианци и французи и изобщо не смятам, че им е загубен сезона на съседите. Според италианците на ферибота не са им искали тестове за влизане.

Навсякъде се спазват мерките и персонала и на плажа е постоянно с маски. Днес на корабчето постоянно приканваха да се слагат маските, а местата бяха разредени - през 1, което е супер.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 19.08.2020 г. в 18:40, Madelin каза:

Аз запазих час за Лаборатория Геника за следващия четвъртък за мен и мъжа ми.

Геника искат ли допълнително пари за да е теста на английски? Има го в ценоразписа.  Как се доказва, че сте семейство? 🙂 Аз ще пътувам с приятелка, нейното дете и още едно,чуждо дете( нито мое нито на приятелката), чудно ми е не може ли да минем със семеен тест. На повечето места семейните тестове са минимум за трима, т.е. дори тя със собственото си дете не може да се възползва. Струва ми се абсурдно 😞

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 18 часа, Mamas каза:

Като гледам снимките в темата, а и тези които правя тази седмица, се сещам за един младеж, когото даваха по телевизията на опашката за влизане в Гърция: " И клизма да ми направят на границата, пак ще ходя там на почивка". Почти го разбирам. Само дето "клизма" само за БГ и румънци, другите я карат тънко. При нас е пълно с италианци и французи и изобщо не смятам, че им е загубен сезона на съседите. Според италианците на ферибота не са им искали тестове за влизане.

Навсякъде се спазват мерките и персонала и на плажа е постоянно с маски. Днес на корабчето постоянно приканваха да се слагат маските, а местата бяха разредени - през 1, което е супер.

За съжаление дори на корабчетата за дей трип маските са задължителни. Приятелка сподели, че на дей трип-а от Корфу до Паксос и Антипаксос почти 8 часа е стояла с маска в жегата и ме посъветвада не си причинявам това. Разбира се, докато ядеш, пиеш или пушиш, може да си без маска, но после веднага я слагаш. Сякаш, докато се храниш или пиеш бира, не можеш да заразиш някого, ама нали пари даваш, да върви бизнесът. Мисълта да прекарам с маска на кораб часове наред, сериозно ме отказва от дневни пътувания до съседни острови, май ще се отдам на плаж и таверни, стига да се добера успешно до Гърция, че вече броя дните до заминаването.

• Харесвам 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, bobole4e каза:

Геника искат ли допълнително пари за да е теста на английски? Има го в ценоразписа.  Как се доказва, че сте семейство? 🙂 Аз ще пътувам с приятелка, нейното дете и още едно,чуждо дете( нито мое нито на приятелката), чудно ми е не може ли да минем със семеен тест. На повечето места семейните тестове са минимум за трима, т.е. дори тя със собственото си дете не може да се възползва. Струва ми се абсурдно 😞

Аз не мисля, че пул тестовете са само за семейство, просто ако някой е положителен ще трябва да разберете кой, а ако сте семейство е достатъчно сигурно, че всички са положителни. Има пул тестове за фирми например...

• Харесвам 5
Публикувано:

В Геника цената на теста е 89 лв. на човек, семейна отстъпка. Не знам дали това е пул тест. Нещо не ми се струва изгодно. В Рамус е 100 лв. на човек.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, bobole4e каза:

Цибалаб имат семейни отстъпки - при 4 човека цената е 85 лв. на човек. Никой не проверява кой на кого какъв е. 

Ако ви се ходи до Пловдив - в Писанец 150 лв. пул тест до 5 човека + по 5 лв. на всеки за превод. Също не проверяват кой какъв е. 

Ние направихме в Пловдив - общо 170 лв. за четирима. Около 8 ни взеха проби, към 15 часа бяха готови. Могат да се получат резултатите по Еконт.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

@Asya Assenova, според мен не се отказвай от дей -триповете, те са едно от най-яките неща,, вместо маска си вземи кърпа или незнам как се казва за врата и си я носи като диадема. 😉 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, Asya Assenova каза:

За съжаление дори на корабчетата за дей трип маските са задължителни. Приятелка сподели, че на дей трип-а от Корфу до Паксос и Антипаксос почти 8 часа е стояла с маска в жегата и ме посъветвада не си причинявам това. Разбира се, докато ядеш, пиеш или пушиш, може да си без маска, но после веднага я слагаш. Сякаш, докато се храниш или пиеш бира, не можеш да заразиш някого, ама нали пари даваш, да върви бизнесът. Мисълта да прекарам с маска на кораб часове наред, сериозно ме отказва от дневни пътувания до съседни острови, май ще се отдам на плаж и таверни, стига да се добера успешно до Гърция, че вече броя дните до заминаването.

В интерес на истината, ако сте на палубата, поради вятъра маската не се усеща или поне не е толкова неприятно. Във вътрешната палуба има климатик и същи не е толкова неприятно. При нас нямаше храна- бяхме за гмуркане и разглеждане и ни остави около 3 часа да се разходим и хапнем в Гайо. Така че през това време също не носихме маски.

• Харесвам 4
Публикувано:

Има ли магеланци на Крит?
Че ей сега пишат за пожар до Ираклион:

https://blitz.bg/intsidenti/pozhari/golyam-pozhar-bushuva-na-lyubim-na-blgarite-ostrov-v-grtsiya-video_news766377.html

На тия много не им вярвам, / на Блиц/  та дано, да не е сериозно и бързо да се справят.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 час, Levantino каза:

@Asya Assenova, според мен не се отказвай от дей -триповете, те са едно от най-яките неща,, вместо маска си вземи кърпа или незнам как се казва за врата и си я носи като диадема. 😉 

Съгласна съм, ще отида с дей трип до Сивота, но специално този до Паксос е бил с 8 часа престой на корабчето и непрекъснато са правели забележки за маските, ако не се носят правилно. Била съм на Паксос и съм плувала в невероятните води край Антипакси, обожавам дей  триповете и съм луда по гръцките острови и въобще по островите и така съм посетила  доста, но не мога да си се представя часове наред да не сваля маската. Ще видим, има време;) На теб весело на Миконос;)

Преди 1 час, Mamas каза:

В интерес на истината, ако сте на палубата, поради вятъра маската не се усеща или поне не е толкова неприятно. Във вътрешната палуба има климатик и същи не е толкова неприятно. При нас нямаше храна- бяхме за гмуркане и разглеждане и ни остави около 3 часа да се разходим и хапнем в Гайо. Така че през това време също не носихме маски.

Ти си тръгнала от Сивота, аз ще съм на Корфу, по-далече е. Много харесвам Гайос и плажовете на Антипакси....Абе ще видим. Първо отрицателен тест, да стигна до Корфу и после яко релакс:)

• Харесвам 5
Публикувано:

Сивота май е малко скучно..поне на мен така ми се струва, не съм бил., Гайос на Паксос е супер местенцето. Ами само едно ли е корабчето, виж конкуренцията какво предлага. Незнам според мен слуховете за маските са пресилени 😉 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 36 минути , Levantino каза:

Сивота май е малко скучно..поне на мен така ми се струва, не съм бил., Гайос на Паксос е супер местенцето. Ами само едно ли е корабчето, виж конкуренцията какво предлага. Незнам според мен слуховете за маските са пресилени 😉 

Този слух не е. Моя приятелка вчвра се върна от Корфу, била е на същия дей трип, и тя ми сподели впепатления, а много пътува и не е претенциозна. След като и пътуване с впак в Египет приема за търпимо:) На Сивота не съм била, на Пакси и Антипакси ÷ да. Абе да стигна до Корфу веднъж,,, Досега предимно обикалям, ако е писано, тук ще наблегна на релакса:)

Публикувано:

Не се доплаща в Геника за превод. Издават документ на английски, също и фактура с касов бон. Ние нямаме брак, но сме семейство, по 89лв на човек. Мисля, че можете и другото дете да мине с вас, братовчедче например

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 часа, bobole4e каза:

Геника искат ли допълнително пари за да е теста на английски? Има го в ценоразписа.  Как се доказва, че сте семейство? 🙂 Аз ще пътувам с приятелка, нейното дете и още едно,чуждо дете( нито мое нито на приятелката), чудно ми е не може ли да минем със семеен тест. На повечето места семейните тестове са минимум за трима, т.е. дори тя със собственото си дете не може да се възползва. Струва ми се абсурдно

Не, не искат. По 89лв. е теста, ако е за семейство. Не ни искаха някакъв специален документ за доказване, а аз не съм с фамилията на съпруга ми. Но при запазването на час попълваш една форма с личните данни на английски, ако искаш така да си получиш теста. Мисля, че имаше и постоянен адрес, там имаме съвпадение 😄

Тази сутрин ходихме, само ни питаха дали сме семейство. Доста бързо става и не е толкова болезнено.

И да се похваля, отрицателни тестове!!! Веднага се юрнах да събирам багаж. Нямам търпение да дойде събота.:yahoo:

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Благодаря! За съжаление, вече нямат часове преди моето пътуване на 03.09. По телефона са казали ,че ще пробват да ни вмъкнат между другите във вторник. Ще видя дали да рискуваме или направо да ходя в Рамус.

Публикувано:
преди 8 минути , bobole4e каза:

Благодаря! За съжаление, вече нямат часове преди моето пътуване на 03.09. По телефона са казали ,че ще пробват да ни вмъкнат между другите във вторник. Ще видя дали да рискуваме или направо да ходя в Рамус.

Докато ни правеха процедурата, дойдоха няколко човека, които казаха, че са без запазен час и ще почакат да минат записалите се. Не ги отпратиха, така че може да пробвате. Лаборантка прави тестовете през едно прозорче, а нейн колега непрекъснато влиза и излиза, като види нови хора и пита с час ли са, заедно ли са, абе организира народа:)

Тестът сттава за минутка, повече време отнема да платиш и да ти издадат фактура. После викат следващите.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 часа, Asya Assenova каза:

Този слух не е. Моя приятелка вчвра се върна от Корфу, била е на същия дей трип, и тя ми сподели впепатления, а много пътува и не е претенциозна. След като и пътуване с впак в Египет приема за търпимо:) На Сивота не съм била, на Пакси и Антипакси ÷ да. Абе да стигна до Корфу веднъж,,, Досега предимно обикалям, ако е писано, тук ще наблегна на релакса:)

Пътуването с влак в Египет е 100 пъти по комфортно от пътуването с влак в България и 1000 пъти по поносимо от цял ден с маска. 

FB_IMG_1598590892253.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, slujitel каза:

Пътуването с влак в Египет е 100 пъти по комфортно от пътуването с влак в България и 1000 пъти по поносимо от цял ден с маска. 

FB_IMG_1598590892253.jpg

За цяла нощ едва ли, но нямам база за сравнение, нито съм била цял ден с маска, нито цяла нощ в египетски влак:) На снимката не изглежда никак зле, съгласна съм.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 22 минути , Asya Assenova каза:

За цяла нощ едва ли, но нямам база за сравнение, нито съм била цял ден с маска, нито цяла нощ в египетски влак:) На снимката не изглежда никак зле, съгласна съм.

Ася, не е толкова страшно, ходенето с маска. Че чак да те откаже от екскурзиите. Вземи си една хирургична маска, от тия сините, има и зелени и я изпери внимателно. Подсуши я първоначално, между два листа домакинска хартия и после я остави да изсъхне. Тя става по-мека и по-пропусклива и дишането е по-лесно.

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз също нямам проблеми с маската, имам чувството, че ако мисля за нея ме дразни, ако не не ме.

Дори подремвам в самолета с нея, хем използвам  едни по-плътни.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 52 минути , AlexandraKo каза:

Ася, не е толкова страшно, ходенето с маска. Че чак да те откаже от екскурзиите. Вземи си една хирургична маска, от тия сините, има и зелени и я изпери внимателно. Подсуши я първоначално, между два листа домакинска хартия и после я остави да изсъхне. Тя става по-мека и по-пропусклива и дишането е по-лесно.

Благодаря, Алекс! Аз такива ползвам. На мен най-любими ми бяха пътуванията с корабче, гледаш морето, пийваш си биричка, после спирка за плуване, плуваш половин-един час, пак на кораба, правиш слъневи бани, нова бира, пак спирка, но този път на остров, разгледаш, поснимаш, хапнеш вкусно, тагнеш се къде си:)  Сега същото, но с маска, ще видя как е.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Asya Assenova каза:

Точно за цяла нощ. Седалката се пуска на назад, дават ти одеало, чисто ново, има стюард, вечеря и закуска,  климатик. Беше по комфортно и от самолет. 

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.