Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 минути , Aureliano каза:

Та как се броят дните според Вас и най-вече как ги броят от Райън

Незнам Райън как ги броят, но на резултата има освен дата и час на взимане на пробата. За по-сигурно направете го в нд.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , bobole4e каза:

Незнам Райън как ги броят, но на резултата има освен дата и час на взимане на пробата. За по-сигурно направете го в нд.

Не знам за другите лаборатории, но на Рамус час няма, а само дата.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , Aureliano каза:

Летим във вторник с Райън за Ханя и се чудех кога най-рано може да бъде направен тестът, за да влезем в 72-та часа преди заминаването. Интуицията ми беше, че може да се направи в събота, но във фейсбук някои пишат, че тестът може да е най-рано от неделя.

Та как се броят дните според Вас и най-вече как ги броят от Райън, които на практика решават, дали да те пуснат на борда? Някой с опит?

То няма много какво да броят. 72 часа преди влизането в Гърция (to have a negative molecular test result (PCR) for COVID-19, performed up to 72 hours before their entry to Greece). Поглеждате кога е часът на кацане в Гърция и връщате 72 часа назад.

• Харесвам 2
Публикувано:
6 minutes ago, ivailo_radev said:

То няма много какво да броят. 72 часа преди влизането в Гърция (to have a negative molecular test result (PCR) for COVID-19, performed up to 72 hours before their entry to Greece). Поглеждате кога е часът на кацане в Гърция и връщате 72 часа назад.

Ами явно има за съжаление. Има различни интерпретации. Според някои часът изобщо не се гледа, а денят в който се прави тестът се брои като пълни 24 часа. Така събота, неделя и понеделник се събират общо 72 часа и пътувайки вторник не се включваш в тях, въпреки че тестът може да е от събота следобед, а полетът да е във вторник сутрин например. 

Затова и се чудех дали някой няма конкретен опит, за да съм по-сигурен. Причината е, че събота е доста по-удобно за правене на тест, най-малко заради значително повечето опции.

Публикувано:

Изпробвано, само че с Уиз. Тест в събота и полет във вторник. Полетът беше рано сутринта. На тестовете на Рамус няма час, само на касовата бележка, но нея никой не я иска. 

При нас кодовете дойдоха в 00:07ч. в деня на пътуването. Вече започват с 41. Не забелязах да тестват някой от самолета на летището в Миконос.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 23 минути , Христиан каза:

Не знам за другите лаборатории, но на Рамус час няма, а само дата.

Да уточня тогава, че става въпрос за Геника.

Публикувано:
преди 5 минути , Aureliano каза:

Ами явно има за съжаление. Има различни интерпретации. Според някои часът изобщо не се гледа, а денят в който се прави тестът се брои като пълни 24 часа. Така събота, неделя и понеделник се събират общо 72 часа и пътувайки вторник не се включваш в тях, въпреки че тестът може да е от събота следобед, а полетът да е във вторник сутрин например. 

Затова и се чудех дали някой няма конкретен опит, за да съм по-сигурен. Причината е, че събота е доста по-удобно за правене на тест, най-малко заради значително повечето опции.

Ако тестът е в събота следобед, а полетът вторник сутрин, тогава са по-малко от 72 часа. Затова са написали 72 часа, а не 3 дни.

Пример:

Събота 16:00 - Тест

Неделя 16:00 - Стават 24 часа

Понеделник 16:00 - Стават 48 часа

Вторник излитане 10:00 - Стават 66 часа, кацане 12:00 - стават 68 часа.

Освен това не е толкова важно какви са интерпретациите на някои хора, а какви са интерпретациите на този, който ще проверява. И ако няма за какво да се хване, няма за какво да се хване.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 59 минути , Aureliano каза:

Летим във вторник с Райън за Ханя и се чудех кога най-рано може да бъде направен тестът, за да влезем в 72-та часа преди заминаването. Интуицията ми беше, че може да се направи в събота, но във фейсбук някои пишат, че тестът може да е най-рано от неделя.

Та как се броят дните според Вас и най-вече как ги броят от Райън, които на практика решават, дали да те пуснат на борда? Някой с опит?

Събота. Не с Раян, а с кола минахме на третия ден, като дните започват да се броят от следващия. На нашите тестове нямаше час, а само дата. 

• Благодаря 1
Публикувано:

На мен не ми е много ясно с тези 72 часа, значи пътуваме в неделя, тестът трябва да го направя в четвъртък така ли и трябва да следя и часовете от четвъртък до неделя да са 72 часа, тоест на границата трябва да пристигнем в рамките на тези 72 часа?

В София само Рамус ли работи събота, защото предполагам, че резултатите ще са готови в събота? 

Относно пул тестовете, последно каквото е коментирано оставам с впечатление, че може да се мине с такъв?

Публикувано:
Преди 1 час, Aureliano каза:

Можете и в събота - до вторник са 72 часа - 24 до неделя, 48 до понеделник и 72 до вторник. Аз ще пътувам в неделя и ще си правя теста в четвъртък. На теста не пише час, а само дата. Весела ваканция.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Освен Рамус, в събота мисля че работи и централата на Цибалаб. Резултати могат да се вземат от всички поделения на Рамус, но се чака за резултати на същата опашка, както за вземане на тест. Препоръчаха ни лабораторията на Рамус на Сточна гара, защото там има отделна регистратура, но не отидохме там.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 13 минути , dechy каза:

Освен Рамус, в събота мисля че работи и централата на Цибалаб. Резултати могат да се вземат от всички поделения на Рамус, но се чака за резултати на същата опашка, както за вземане на тест. Препоръчаха ни лабораторията на Рамус на Сточна гара, защото там има отделна регистратура, но не отидохме там.

Аз утре мисля там да ходя да се тествам, че тази в квартала ми няма да работи, а пък на Сточна гара ми е близо до работата. Ако станаг готови резултатите до петък, ще мога да ги взема и да не се разкарвам в събота. Специално на Рамус срокът е 36 часа, обикновено стават готови още на същия ден, но не искам да рискувам, а и мои познати са минавали границата и по възду, и по суша с тестове, правени преди 3 дни или 72 часа - никъде на теста не пишат в колко часа е направен.Аман от простотии с тези тестове, гърците имат повече болни от нас. Вместо там да похарчим парите, ги даваме за глупости.

Публикувано:
1 hour ago, Aureliano said:

И ние летим във вторник. Решихме да направим тестовете в неделя. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 31 минути , Моника каза:

На мен не ми е много ясно с тези 72 часа, значи пътуваме в неделя, тестът трябва да го направя в четвъртък така ли и трябва да следя и часовете от четвъртък до неделя да са 72 часа, тоест на границата трябва да пристигнем в рамките на тези 72 часа?

В София само Рамус ли работи събота, защото предполагам, че резултатите ще са готови в събота? 

Относно пул тестовете, последно каквото е коментирано оставам с впечатление, че може да се мине с такъв?

Миналата сряда минахме с пул тест от Писанец. 

• Харесвам 1
Публикувано:

От сайта на Рамус:

Пробата за PCR тест за Корановирус (COVID-19) се дава два дни преди планираното пътуване (Например – ако пътувате в петък след обяд, трябва да дадете проба в сряда). Датата на резултата е датата на вземане на пробата.

https://ramuslab.com/заповед-за-лицензиране-на-лаборатори/

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , Oldkozel каза:

От сайта на Рамус:

Пробата за PCR тест за Корановирус (COVID-19) се дава два дни преди планираното пътуване (Например – ако пътувате в петък след обяд, трябва да дадете проба в сряда). Датата на резултата е датата на вземане на пробата.

https://ramuslab.com/заповед-за-лицензиране-на-лаборатори/

А ако пътувате в петък сутринта? Много интересно са го написали, аз също го четох.   В сайта на Рамус пише, че резултатът излиза до 36 ч. от пробата. Да, често излиза още на същия ден, но ако случайно точно твоят тест излезе след 36 ч?  Има хора, правили тестове и преди три дни, и преди два дни и все са минали границата.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Aureliano каза:

Понеже имах същия въпрос и го зададох тук и в Рамус.

Тук никой очевидно не знае и всичко е свободни интерпретации.

В Рамус ми казаха, че се брои 00,00 часа от деня в който е взета пробата, независимо дали е сутринта или следобяд. По тази причина снощи отказах да направя теста в Рамус и днес ходих в Цибалаб, които са ми почти съседи на работното място.

Чаках час и половина, за да вляза.

Утре след 18 часа мога да получа резултата, като на сайта им има публикуван темплейт за сертификат на английски и на немски (ако на някой му трябва).Разпечатвате го и го носите при получаване на пробата, за да го подпечатат.

• Харесвам 3
Публикувано:

Ние пътувахме четвъртък сутринта ( към 8 беше полета), тестове правихме в понеделник сутрин към 10 в Рамус. На документа пише само дата. Никой не ни направи забележка. Не са искали и да ни тестват допълнително на летището в Атина. Кода дойде в 00.07 нощта преди полета. Минахме с кода от телефона цялото семейство.

• Харесвам 4
Публикувано:

Само да се включа набързо, върнахме се от Ситония, споделил съм малко впечатления и снимки в отделна тема, така че на който му е писнало да чете за писиари, мисиари, часове, рамуси, бамуси и прочие простотии, може да оплакне око в темата Ситония 2020 🙂 

• Смея се 1
Публикувано:
преди 19 минути , Asya Assenova каза:

А ако пътувате в петък сутринта? Много интересно са го написали, аз също го четох.   В сайта на Рамус пише, че резултатът излиза до 36 ч. от пробата. Да, често излиза още на същия ден, но ако случайно точно твоят тест излезе след 36 ч?  Има хора, правили тестове и преди три дни, и преди два дни и все са минали границата.

Рамус дава само дата на теста, но не и час. Така на сертификата ще имаш дата събота, а летиш във вторник (т.е. на четвъртия ден). Затова Рамус се застраховат и ти казват сряда за петък, за да влязат в трите дни (доколкото технически не могат да удостоверят 72 часа) и дават резултати в рамките на 36 часа. Естествено може да тръгнеш да доказваш с часа на фискалния бон и 72-та часа, написани в гръцкото приложение, но аз лично не бих си причинил такова главоболие (ако нямаш на разположение работеща лаборатория в неделя е друг въпрос, де). Но всеки си знае сам за себе си.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , Oldkozel каза:

Рамус дава само дата на теста, но не и час. Така на сертификата ще имаш дата събота, а летиш във вторник (т.е. на четвъртия ден). Затова Рамус се застраховат и ти казват сряда за петък, за да влязат в трите дни (доколкото технически не могат да удостоверят 72 часа) и дават резултати в рамките на 36 часа. Естествено може да тръгнеш да доказваш с часа на фискалния бон и 72-та часа, написани в гръцкото приложение, но аз лично не бих си причинил такова главоболие (ако нямаш на разположение работеща лаборатория в неделя е друг въпрос, де). Но всеки си знае сам за себе си.

Имам позната, която работи в агенция, която плаща тестовете на клиентите си или по-точно ги включва в цената, и тя ми каза, че на пътуващите в неделя, казват да си правят тестове в четвъртък, работят с Рамус.

• Харесвам 1
Публикувано:

В Софиямед на документа, който дават се отбелязва часа на взимане на пробата т.е когато са ти бръкнали в гърлото. Ангажират се да излезе до 24 часа. При нас излезе същия ден - взети проби около 9:00, on-line резултатите излязоха около 19:30 и на практика на следващата сутрин т.е. след 24 часа си взехме бележките. Регистратурата, от където се взимат документите, работи до 19:00.

Като гледам, правилно не се споменава тази лаборатория тук.

Единственото й хубаво нещо е, че пробата е само от гърлото - не ти бъркат в мозъка през носа.

А, и става много бързо. Успяхме за около 15 мин.,  в рамките на безплатния им паркинг (май до 20 мин), да платим и да ни вземат пробите. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, Aureliano каза:

Аз бях писала и сега се повтарям. Летяхме с Раян от Букурещ до Ханя. На летището в Букурещ гледат само дали имаш PCR тест. Като кацнахме в Ханя бяха минали 75 часа от теста. Проверяващият ред по ред чете и искаше да види часа, може би на румънците пише. Извини ми се и каза, че като не вижда час, ще ми направят повторен ( само на титуляра, бяхме 4 -членно семейство).

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , maiche каза:

Аз бях писала и сега се повтарям. Летяхме с Раян от Букурещ до Ханя. На летището в Букурещ гледат само дали имаш PCR тест. Като кацнахме в Ханя бяха минали 75 часа от теста. Проверяващият ред по ред чете и искаше да види часа, може би на румънците пише. Извини ми се и каза, че като не вижда час, ще ми направят повторен ( само на титуляра, бяхме 4 -членно семейство).

Моя приятелка сега беше в Гърция, тестът, направен два дни преди пътуването - тества се в понеделник, пътува в сряда сутринта и въпреки това на Кулата пак й правят тест. Не е пътувала никъде последните 14 дни. Пътува ортанизирано, с автобус, от целия автобус само на трима души правят тест - общото - между 20 и 40 години са тестваните.

Публикувано:

Изглежда, че няма пълна яснота от кога трябва да е точно тестът. Вероятно ще се застраховам и ще го направим в неделя.

Някой може ли да каже как е при Рамус с вземането на резултата? Лично ли трябва всеки да отиде да си вземе подпечатания резултат или може един член на семейството да вземе и за останалите?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.