Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
2 minutes ago, Aureliano said:

Изглежда, че няма пълна яснота от кога трябва да е точно тестът. Вероятно ще се застраховам и ще го направим в неделя.

Някой може ли да каже как е при Рамус с вземането на резултата? Лично ли трябва всеки да отиде да си вземе подпечатания резултат или може един член на семейството да вземе и за останалите?

И ние ще сме тогава там. Работят до 15 ч. Понеделник един от нашата група ще вземе листата, ще му дадем картончетата с паролите за всеки случай.  Само да не стане издънка и да са готови тогава, че летим вторник в 6 сутринта.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 31 минути , Aureliano каза:

Изглежда, че няма пълна яснота от кога трябва да е точно тестът. Вероятно ще се застраховам и ще го направим в неделя.

Някой може ли да каже как е при Рамус с вземането на резултата? Лично ли трябва всеки да отиде да си вземе подпечатания резултат или може един член на семейството да вземе и за останалите?

Може да вземеш и на другите членове на семейството, но искат техните лични карти/паспорти. И на снимка казаха, че става да им ги покажеш.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 минути , miroslava каза:

Може да вземеш и на другите членове на семейството, но искат техните лични карти/паспорти. И на снимка казаха, че става да им ги покажеш.

Аз така мисля да направя, ще взема и на останалите,  ще нося копие от лични карти, за да сверя данните. Аз работя близо до лабораторията, в която ще правим тестовете.

Публикувано:
преди 42 минути , Aureliano каза:

Утре ще питам и ще ти пиша,  ще се тествам в Рамус, аз реших в четвъртък да си правя тест, пътувам в неделя, ще минавам границата по суша. Предпочитам така, отколкото да не ми излезе теста, ако го направя в петък. Ще са минали по-малко от 72 часа, освен ако не отвисим 10 часа на границата:)  Според мен най-много да ми направят втори тест на границата, но вече ми е все тая. Веднъж да излезе отрицателен и да тръгна:)

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

При нас за тестове, правени в събота в Рамус (не в централата), резултатът на мъжа ми излезе същия ден след 18ч., а на нас с детето в неделя, не знам точно кога са излезли, но при всички положения беше след обед (до 12:30 не бяха излезли). Нямаше как да се вземат готовите резултати след обед в неделя, защото работят до 15ч., т.е. ако пътувахме в понеделник рано сутринта , нямаше да можем да вземем резултатите. Затова предпочетох  да ги направим 3 дни по-рано.

• Харесвам 3
Публикувано:
3 hours ago, Asya Assenova said:

Утре ще питам и ще ти пиша,  ще се тествам в Рамус, аз реших в четвъртък да си правя тест, пътувам в неделя, ще минавам границата по суша. Предпочитам така, отколкото да не ми излезе теста, ако го направя в петък. Ще са минали по-малко от 72 часа, освен ако не отвисим 10 часа на границата:)  Според мен най-много да ми направят втори тест на границата, но вече ми е все тая. Веднъж да излезе отрицателен и да тръгна:)

Нещо се притесних дали ако направим теста в неделя ще е готов понеделник. Извинявам се, че така нахалствам, но дали ще е удобно да попиташ до колко часа ще работят понеделник? Нали е празничен ден и затова се притеснявам. Още веднъж, извинявай, че така те ангажирам, но звъня от няколко дни и по никакъв начин не мога да се свържа 😞

• Харесвам 1
Публикувано:

Питане към ходилите в Кефалония. Днес и утре ни обещават доста силен северозападен вятър, абе сериозно си духа. Някой има ли препоръка за по-закътано плажче?

Публикувано:
преди 23 часа, анамари каза:

Миналата сряда минахме с пул тест от Писанец. 

Добре, а касова бележка гледат ли? Касовия бон само един ли е за всички участници в пул теста, това проблем ли е? Всеки ли трябва да има бележка? Извинявайте, че толкова много въпроси, но с тези безкрайни изисквания и неяснота...  😄

Публикувано:
преди 6 минути , Моника каза:

Добре, а касова бележка гледат ли? Касовия бон само един ли е за всички участници в пул теста, това проблем ли е? Всеки ли трябва да има бележка? Извинявайте, че толкова много въпроси, но с тези безкрайни изисквания и неяснота...  😄

Една фактура с един касов бон издават, но никой не ги иска изрично. Подадохме цялото тесте с листове - по 3 листа на човек, погледна дали има за всички в колата и толкова. Не е сверявал имена и ЛК, документите през това време са у българина. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 часа, Eva eva каза:

Нещо се притесних дали ако направим теста в неделя ще е готов понеделник. Извинявам се, че така нахалствам, но дали ще е удобно да попиташ до колко часа ще работят понеделник? Нали е празничен ден и затова се притеснявам. Още веднъж, извинявай, че така те ангажирам, но звъня от няколко дни и по никакъв начин не мога да се свържа 😞

Здравей! Питах, и в неделя, и в понеделник, нищо, че е национален празник, ще работят до 15 ч. Може и друг да получи резултата, , трябва да носи копие от документа, с който ще се пътува. Опашката минава много бързо, тестът е за секунди, не боли изобщо, дори не се усеща, чудя се защо се тиражират тези измислици колко е страшен. Това за Рамус на Сточна гара!Весела ваканция!

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
3 minutes ago, Asya Assenova said:

Здравей! Питах, и в неделя, и в понеделник, нищо, че е национален празник, ще работят до 15 ч. Може и друг да получи резултата, , трябва да носи копие от документа, с който ще се пътува. Опашката минава много бързо, тестът е за секунди, не боли изобщо, дори не се усеща, чудя се защо се тиражират тези измислици колко е страшен. Това за Рамус на Сточна гара!Весела ваканция!

Супер си! Много ти благодаря! Успех, негатив тест и много весело изкарване 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте!Някой летял ли е от Германия до Гърция?Интересува ме дали се изисква тест ?Според информацията от официалната страница разбирам,че не се изисква, но ако някой е пътувал ще съм благодарна да сподели 🙂

Публикувано:
преди 29 минути , Blagovesta78 каза:

Здравейте!Някой летял ли е от Германия до Гърция?Интересува ме дали се изисква тест ?Според информацията от официалната страница разбирам,че не се изисква, но ако някой е пътувал ще съм благодарна да сподели 🙂

Не се изисква (ама това е към дата 28.08.2020). Бяхме си го направили, че и ни го преведаха на английски. Никой не го иска при кацането, погледнаха QR кода и ни пратиха да си печем ... каквото имаме да печем. Едни момчета от Бангладеш ги привикаха да им правят тест на място, ама според мен точно понеже са от Бангладеш.

P.S. С българско гражданство сме.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, ivailo_radev каза:

Не се изисква (ама това е към дата 28.08.2020). Бяхме си го направили, че и ни го преведаха на английски. Никой не го иска при кацането, погледнаха QR кода и ни пратиха да си печем ... каквото имаме да печем. Едни момчета от Бангладеш ги привикаха да им правят тест на място, ама според мен точно понеже са от Бангладеш.

P.S. С българско гражданство сме.

Благодаря много за инфото!А докъде летяхте?Аз гледам за Санторини или Миконос в края на месеца. Дано да е хубаво времето 🙂

Публикувано:
преди 32 минути , Blagovesta78 каза:

Благодаря много за инфото!А докъде летяхте?Аз гледам за Санторини или Миконос в края на месеца. Дано да е хубаво времето 🙂

На ‎1‎.‎9‎.‎2020‎ г. в 14:31, ivailo_radev каза:
Мисия Санторини - изпълнена.

Доклад:
Ако някога сте искали да посетите Санторини, то няма по-добър момент от сегашния. Санторини никога няма да е по-достъпен и приятен от сега. Но да го караме едно по едно.
5 дни преди полета, решаваме, че ни се ходи на Санторини. Всъщност аз го реших, след като видях снимката на сините куполи от Ия върху едно меню от Хепи 😄 Тази дестинация съм я прескачал винаги, понеже е скъпа и пренаселена. Погледнах цените на билетите - един дълъг 4-дневен уикенд от Дортмунд ми излезна по 60 евро на човек за двете посоки. Взех ги и после питах Меги дали може да си вземе отпуска за след 4 дни. Пляснахме по един безплатен PCR тест, който се оказа негативен. Понеже малко се забавиха с резултата, запазихме нощувки вечерта преди полета. И това и цените на полетите всяка друга година биха били невъзможни.
Продължаваме обаче с хубавата част. Нощувките. Харесахме един комплекс в Имеровили с идеята да няма чак толкова много туристи там (кой да ти знае, че никакви туристи няма да има) и писах директно на собствениците. Те ми казаха, че нямат свободни двойни стаи, ама могат да ни дадат вила с басейн на цената на двойна стая, при което щях да припадна. Вилата може да я видите на снимките - под 80 евро на вечер струва. Вила със собствен басейн на ръба на скалата и гледка към Калдерата. Три пъти се кръстих като ми потвърдиха плащането.
В деня на полета, рано сутринта ни излезе и QR кода за гръцко и добре, че излезе. На летището преди нас върнаха две момичета, които не им беше излезнал (ама май и те бяха закъсняли с подаването), както и семейство с объркан номер на лична карта на бащата.
При кацането в Гърция ни погледнаха набързо кода и ни пратиха по живо, по здраво. Единствените, които спряха за тест на място, бяха едни момчета от Бангладеш.
Сега за Санторини - мечта просто. Стига да не си собственик на хотел, таверна и т.н. Дори в Ия, където всеки ден иначе има по 8000-10 000 туристи от круизните кораби, сега нямаше никой. Няма блъсканици за гледане на залези или снимки (то най-хубавият залез се оказа от Имеровили от вилата ни), цените по заведенията бяха намаление в сравнение с предишни години (поне така твърдяха собствениците) и беше изключително тихо и спокойно. Отидохме да обядваме в едно много хубаво ресторантче на ръба на скалата във Фиростефани (добавил съм снимка от него) и бяхме единствените туристи заедно с още една маса. Навсякъде ти отделят време и внимание, да те питат какъв си, от коя държава идваш, да си поговорят с теб. Изобщо не си представях така Санторини. Ако имате възможност, отидете, определено си струва тази година.

Santorini-1-3.jpg

Santorini-1-5.jpg

Santorini-1-8.jpg

Santorini-1-9.jpg

Santorini-1-10.jpg

Santorini-1-11.jpg

Santorini-1-13.jpg

Santorini-1-14.jpg

Santorini-1-15.jpg

Santorini-1-16.jpg

Santorini-1-17.jpg

Santorini-1-18.jpg

Две страници назад в темата.

Да отменя малко @ivailo_radev , че той сега е зает.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 32 минути , Blagovesta78 каза:

Ако визираш полетите на Уиз софия-миконос вече са махнати, като последния полет е на 26-ти

• Харесвам 1
Публикувано:

Моето дългоочаквано пътуване до Гърция започна с фалстарт ☹️. От толкова четене и информация никой не беше разбрал, че ако в една кола са повече от трима души те трябва да са семейство с кръвна връзка( т. е. не братовчеди, лели и т. н)

Стана голяма разправия на границата, глобиха ни 150евро. Компромиса, който направиха е да е една глоба, а не на човек по 150 евро. Сега търсим къде да я платим-на границата не може, в селото където сме никой няма представа какво се прави. До пет дни бил срока, то документа е само на гръцки.

Забравих да кажа, тестваха с QRкод започващ с 93 днес. Ние имахме и с 43 но само тези  с 93 тестваха. Фактури не искаха, QRкода сканират само на тези, които тестват на границата. 

• Шок 13
Публикувано:
преди 8 минути , bobole4e каза:

Моето дългоочаквано пътуване до Гърция започна с фалстарт ☹️. От толкова четене и информация никой не беше разбрал, че ако в една кола са повече от трима души те трябва да са семейство с кръвна връзка( т. е. не братовчеди, лели и т. н)

Стана голяма разправия на границата, глобиха ни 150евро. Компромиса, който направиха е да е една глоба, а не на човек по 150 евро. Сега търсим къде да я платим-на границата не може, в селото където сме никой няма представа какво се прави. До пет дни бил срока, то документа е само на гръцки.

Забравих да кажа, тестваха с QRкод започващ с 93 днес. Ние имахме и с 43 но само тези  с 93 тестваха. Фактури не искаха, QRкода сканират само на тези, които тестват на границата. 

Ейййй тия гърци, как си наливат приходи в хазната!

• Харесвам 2
Публикувано:
7 minutes ago, bobole4e said:

До пет дни бил срока, то документа е само на гръцки.

Съжалявам за ситуацията, направо е някаква лудост...

Единият вариант е да се обадите на бг посолството в Атина и да ги питате дали знаят как се действа в тази ситуация.

Друг вариант е да си свалите приложението google translate, ако го нямате и  в него да включите камерата. Прави превод на текста и поне ще се ориентирате малко.

Много вероятно е глобата да се плаща в банка или в пощата.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Егати идиотщината! Много ми е чудно, как  могат да са сигурни, че децата в колата са точно от този дето твърди, че им е баща. Освен да сложат задължителен ДНК тест. Въобще, каква е логиката за подобно изискване? Утре може да решат да глобяват тези, които не са със щръкнали уши, защото това е признак за системно неносене на маска 🥴

@bobole4e, не се ядосвай! Много хубава почивка да имате, заредена само с приятни емоции 🙂 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 53 минути , Ivko каза:

Ако визираш полетите на Уиз софия-миконос вече са махнати, като последния полет е на 26-ти

Преди 1 час, Blagovesta78 каза:

Дортмунд-Санторини

• Харесвам 1
Публикувано:

За децата нямаше проблем, казахме че са с едната майка и двете. Проблема стана, че сме три жени и две деца, всички с различни имена...

Публикувано:
Преди 1 час, Ivko каза:

Не.Дортмунд-Санторини или Дортмунд-Миконос 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.