Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, bobole4e каза:

Моето дългоочаквано пътуване до Гърция започна с фалстарт ☹️. От толкова четене и информация никой не беше разбрал, че ако в една кола са повече от трима души те трябва да са семейство с кръвна връзка( т. е. не братовчеди, лели и т. н)

Стана голяма разправия на границата, глобиха ни 150евро. Компромиса, който направиха е да е една глоба, а не на човек по 150 евро. Сега търсим къде да я платим-на границата не може, в селото където сме никой няма представа какво се прави. До пет дни бил срока, то документа е само на гръцки.

Забравих да кажа, тестваха с QRкод започващ с 93 днес. Ние имахме и с 43 но само тези  с 93 тестваха. Фактури не искаха, QRкода сканират само на тези, които тестват на границата. 

Съжалявам за случилото се. Може би @harta ще знае къде трябва да се плати. Иначе преди време бях търсила за глоби по пътищата в Гърция и бях попаднала на тази статия. Не знам колко е валидно все още и дали и за глоби от гранична полиция важи, но според статията ако глобата е от полицията, трябва да се плати в пощата (taxydromeio):

http://livingingreece.gr/2007/04/20/fines-parking-tickets-moving-violations-greece/

преди 5 часа, Madelin каза:

Питане към ходилите в Кефалония. Днес и утре ни обещават доста силен северозападен вятър, абе сериозно си духа. Някой има ли препоръка за по-закътано плажче?

От плажовете, на които бяхме Foki е в голям залив и предполагам, че ще е закътан и неветровит. Но това са предположения само, при нас беше тихо времето, не знам в кой район сте и не сме обиколили много плажове, та не знам колко ще е полезно мнението ми.

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 5 часа, Madelin каза:

Питане към ходилите в Кефалония. Днес и утре ни обещават доста силен северозападен вятър, абе сериозно си духа. Някой има ли препоръка за по-закътано плажче?

Antisamos е закътан в залив

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , Blagovesta78 каза:

Не.Дортмунд-Санторини или Дортмунд-Миконос 

Само внимавайте много при попълването на PLF формуляра. Не качиха хора с объркани цифри на личните карти в него. И да знаете, че дори и да се чекирате онлайн, пак трябва да отидете на чек ин гишето, за да ви видят QR кода и другите документи.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , Blagovesta78 каза:

А може ли да споделиш къде отседнахте,доволни ли се от хотела?

В Имеровили отседнахме. Хотелът е Prekas Apartements. За нас си беше супер. Стаята нищо особено, ама като вземех вилчето с басейна беше яко. Но имаш и кухня дори вътре в стаите. Мога да препоръчам страхотна таверна във Фиростефани - таверна Романтика. Питаш за Василис и му показваш моя снимка. ... Абе за по-сигурно покажи на жена ми снимка и гледай какво става - узо, ракия. Каквото ти душа сака. В Ия много добро място за евтин обяд е Pitogyros, на две крачки от автобусната спирка и на още две от гледката за Калдерата. Ако искате да видите сините куполи и да си направите готина снимка - Latitude: 36.461465 Longitude: 25.375176, точно преди магазина за бижута Minerali се свива в ляво.

Ако спите в Имеровили и ползвате градски, трябва да хванете автобуса до Фира и после от там за Ия. Ама внимание - по този маршрут важи един билет (че ние се прецакахме първия път, да си вземем един до Фира и после още един до Ия).

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 24 минути , ivailo_radev каза:

В Имеровили отседнахме. Хотелът е Prekas Apartements. За нас си беше супер. Стаята нищо особено, ама като вземех вилчето с басейна беше яко. Но имаш и кухня дори вътре в стаите. Мога да препоръчам страхотна таверна във Фиростефани - таверна Романтика. Питаш за Василис и му показваш моя снимка. ... Абе за по-сигурно покажи на жена ми снимка и гледай какво става - узо, ракия. Каквото ти душа сака. В Ия много добро място за евтин обяд е Pitogyros, на две крачки от автобусната спирка и на още две от гледката за Калдерата. Ако искате да видите сините куполи и да си направите готина снимка - Latitude: 36.461465 Longitude: 25.375176, точно преди магазина за бижута Minerali се свива в ляво.

Ако спите в Имеровили и ползвате градски, трябва да хванете автобуса до Фира и после от там за Ия. Ама внимание - по този маршрут важи един билет (че ние се прецакахме първия път, да си вземем един до Фира и после още един до Ия).

Много благодаря за инфото!Определено ще се възползвам 🙂

• Благодаря 1
Публикувано:

Бръмбар - все си мисля, за теб. Бяхме на Елафонисос и прекарахме чудесно, не ми се тръгваше. Видях пътеписа ти. Отидох, върнах се и снимки още не съм сложила никъде. 

По принцип като се плаща нещо в пощата взимат комисионна. Взимат по едно-две евро отгоре. От глоби за паркиране е най-добре в икономическите отдели на кметствата, от които е издадена глобата. В случая по-горе, звъннах на полицията и ми казаха в пощата. По принцип на самата глоба пише къде да се плати, но на тази не пише.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
2 hours ago, bobole4e said:

Моето дългоочаквано пътуване до Гърция започна с фалстарт ☹️. От толкова четене и информация никой не беше разбрал, че ако в една кола са повече от трима души те трябва да са семейство с кръвна връзка( т. е. не братовчеди, лели и т. н)

Стана голяма разправия на границата, глобиха ни 150евро. Компромиса, който направиха е да е една глоба, а не на човек по 150 евро. Сега търсим къде да я платим-на границата не може, в селото където сме никой няма представа какво се прави. До пет дни бил срока, то документа е само на гръцки.

Забравих да кажа, тестваха с QRкод започващ с 93 днес. Ние имахме и с 43 но само тези  с 93 тестваха. Фактури не искаха, QRкода сканират само на тези, които тестват на границата. 

Имахте ли си отделни кодове пътниците от различните семейства? Да не би затова да е глобата, а не, че е забранено да сте повече хора от различни семейства в колата?

Публикувано:

Искам да запитам за всеки възрастен отделна форма ли трябва да се попълни? Аз попълних една за цялото семейство и не ми даде грешка. Все пак ние нямаме официален брак и не сме с една фамилия

Публикувано:
преди 14 минути , Victoria каза:

Имахте ли си отделни кодове пътниците от различните семейства? Да не би затова да е глобата, а не, че е забранено да сте повече хора от различни семейства в колата?

С три кода бяхме, но кодовете ни ги гледаха само за тестовете - спрямо началните цифри дали да те тестват или не. Не, човека обясни - не могат да пътуват в една кола толкова много  хора, ако нямат роднинска връзка. Това е от 09.08.2020 прието. 

• Харесвам 4
Публикувано:
На 27.08.2020 г. в 18:08, анамари каза:

Цибалаб имат семейни отстъпки - при 4 човека цената е 85 лв. на човек. Никой не проверява кой на кого какъв е. 

Ако ви се ходи до Пловдив - в Писанец 150 лв. пул тест до 5 човека + по 5 лв. на всеки за превод. Също не проверяват кой какъв е. 

Ние направихме в Пловдив - общо 170 лв. за четирима. Около 8 ни взеха проби, към 15 часа бяха готови. Могат да се получат резултатите по Еконт.

От Пловдив сме и искаме да си организираме другата седмица пътуване до Гърция, но сме двама + дете, съответно в Рамус е по 100 лв. за всеки, тоест 300 лв. общо. Може ли информация за пул теста на Писанец, минахте ли границата безпроблемно? Ще се радвам всеки да сподели кое ще е по-добър вариант - пул тест или PCR? Благодаря предварително на отзовалите се 🙂 

Публикувано:
преди 17 минути , nestinarka каза:

От Пловдив сме и искаме да си организираме другата седмица пътуване до Гърция, но сме двама + дете, съответно в Рамус е по 100 лв. за всеки, тоест 300 лв. общо. Може ли информация за пул теста на Писанец, минахте ли границата безпроблемно? Ще се радвам всеки да сподели кое ще е по-добър вариант - пул тест или PSR? Благодаря предварително на отзовалите се 🙂 

Ами то е грехота да си от Пловдив и да не се възползваш от Писанец. Ние от София се отнесохме до там. 😀 Никакви проблеми с преминаването на границата, в момента сме на плажа. 😅

Пул теста си е ПСР, само че групов и затова е по-евтин - 150 лв. до 5 човека. На всеки участник се издава отделен сертификат за резултата на български и английски.

преди 43 минути , Боян Димитров каза:

Искам да запитам за всеки възрастен отделна форма ли трябва да се попълни? Аз попълних една за цялото семейство и не ми даде грешка. Все пак ние нямаме официален брак и не сме с една фамилия

Една е достатъчна, стига да са включени всички пътуващи в декларацията. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, Боян Димитров каза:

Ние имаме брак, но сме с различни фамилии и по нищо не може да се разбере, че имаме брак. Пуснахме една декларация - аз бях титуляр, пък осмото чудо на света го пишеше само някъде в края. Никой не го интересуваше - показах им кода, жена ми се усмихна чаровно и ни метнаха едно "ефхаристо" и айде на узото.

• Харесвам 6
Публикувано:

"Семейство" в този смисъл се разбира да живеете заедно (което разбира се няма как да докажете)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, harta каза:

Бръмбар - все си мисля, за теб. Бяхме на Елафонисос и прекарахме чудесно, не ми се тръгваше. Видях пътеписа ти. Отидох, върнах се и снимки още не съм сложила никъде. 

Харта, винаги се радвам някой да мисли за мен, но мисля че в случая е станало объркване. Аз нямам пътепис за Елафонисос. Даже май за никъде нямам пътепис. Мисля, че ме бъркаш с друг човек🙂 

преди 2 часа, neuromancer каза:

"Семейство" в този смисъл се разбира да живеете заедно (което разбира се няма как да докажете)

То доколкото си спомням, даже не не пише да е за семейство, а за домакинство (household) т.е да живеете заедно.

Публикувано:

Ей, как съм се объркала. Какви бръмбари са ми в главата. Barabanka е писала пътепис, а преди малко разбрах, че и Lindt е писала за Елафонисос. Със закъснение отивам да чета. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Кулата, life. Току що пристигаме, опашката е на 4 км от ГКПП. Чакане. 😊 За сега всички са спокойни на нас ни е първи ден (полуден) отпуск от преди кризата. 

• Харесвам 6
Публикувано:

Като гледам обаче как (изобщо не) се движи опашката, започвам да се чудя дали да не си попълня декларация, че ще вляза в Гърция на 5 септември вместо на 4-ти.

• Шок 3
Публикувано:

@Lyubina дръж сеее! До там стигнахте, та сега ли няма да влезете:) На КППта им е ясно, най-много пак да ви бръкнат в носа за тест и после хубавото приближава по няколко лентова магистрала, тъкмо да поразхлади да не пътувате в жегата 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Coo каза:

@Lyubina дръж сеее! До там стигнахте, та сега ли няма да влезете:) На КППта им е ясно, най-много пак да ви бръкнат в носа за тест и после хубавото приближава по няколко лентова магистрала, тъкмо да поразхлади да не пътувате в жегата 😉

От гръцка страна малко със зор може да се нарече "магистрала" в някои участъци това което има, камо ли пък няколко лентова. Единственото положително е липсата на дупки.

Публикувано:

Положението на Кулата хич не е розово.Току-що говорих с познати,които чакат от 20:00 часа и са на около 2 км от границата.

Ние утре мислим да сме по обед на Кулата дано се е поотвалила навалицата.

• Харесвам 2
Публикувано:
49 minutes ago, adreno said:

От гръцка страна малко със зор може да се нарече "магистрала" в някои участъци това което има, камо ли пък няколко лентова. Единственото положително е липсата на дупки.

The grass is greener on the other side: Аз преподреждам къщата и не пътувам по празниците 😉

@Lyubina честитоооооо! 🙂

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.