Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2020 и актуална информация

Препоръчани мнения

Публикувано:

Голдън бийч Тасос - от Четвъртък сме тук, сравнително празно е, водата е чиста и топла...вчера ходихме до Алики, нищо общо с преди (последно сме били преди 7 год.) 😭 Водата е мръсна, искат по 10 евро за чадър и 2 шезлонга, искахме да заведем децата да погледат рибките, тотално разочарование...Парадайз Бийч решихме да пропуснем и да си останем със спомените; на таверните наоколо обслужването е чудесно, храната вкусна и цените са добри 

IMG_20200905_095356.jpg

IMG_20200905_095324.jpg

IMG_20200905_095307.jpg

IMG_20200905_094601.jpg

• Харесвам 13
Публикувано:

Тези дни взех едни полети до Закинтос през Бергамо от промоцията на Ryanair с идеята, че поне няма да искат pcr на отиване, а и бях чел, че няма проблем да направиш прекачване в Италия, когато е за няколко часа. 

Сега обаче е много противоречива информацията за прибиращи се от Гърция към Италия. На някои места пише, че е задължително преставянето на pcr при кацане в Италия, другаде пише, че италианците тестват на летището, а за транзитно преминаващи не намирам информация.
Може ли някой да ме посъветва с кого мога да се свържа, за да ми дадат достоверен отговор какво мога да направя в моя случай, понеже и прекачването на прибиране e 1 час и 15 минути? Според вас има ли някаква възможност да се получи такова пътуване?

Публикувано:

В един от по-ветровитите дни на Кефалония, пообиколихме полуостров Пали. За протокола, цената на ферито от Аргостоли е 7.90 за двама възрастни и кола, пътува около 20 минути.

Първо отидохме на Кси. Дали защото нямаше много хора, дали заради ръждивия мек пясък, прозрачната топла вода и синия хоризонт, Кси ме изпълни с едно радостно, детско усещане. Тръгнахме си с усмивки и хукнахме на север, към Атерас.

Заливчето е много хубаво и доста закътано. Реално плажна ивица няма, но водата е супер, с пясъчно дъно.

IMG_20200902_174807.thumb.jpg.563ed1415d9438c1958e2f56ae5ffe04.jpg

След това се юрнахме да видим Петани и прочутия му залез. Самият плаж не ме изпълни с бурен телешки възторг, може би защото отидохме привечер и водата вече не беше онова синьо, а в доста мастилен оттенък. И яки вълни. Мъжът ми се завря във водата (май за около 5 Мин), каза че е било като в центрофуга, пък и изглеждаше като излязъл от такава + 500 клечки и други украшения по него.

Ноо залезът е фантастичен,изгледахме в захлас как слънцето се изтъркаля по ръба на скаличката.

IMG_20200902_190715.jpg.51ca5b5eab7920798ce4e53b14158e9e.jpg

IMG_20200902_193658.thumb.jpg.bdeccea3360d9f4f649e92e4548b08c0.jpg

IMG_20200902_200000.jpg.078fc7e93a86dca8f1e31445d79e33d7.jpg

За пълен разкош, докато се прибирахме към Аргостоли се насладихме и на изгрев - на пълната Луна.

• Харесвам 22
  • Браво 3
Публикувано:

Бих искала да попитам - правилно ли се ориентирам, че ferryhopper нямат допълнителни такси? Цената ми е същата, както на официалния сайт? Пише, че билетите са електронни. Като си купя билет, колко време след това да се чекираме? Компанията е SEAJETS.

Публикувано:

Та, да си кажа за вчерашното ни приключение. Такова чакане по граници мисля че никога през живота не ми се е случвало. Приблизително 4 часа. Най дългият ми престой до сега беше на Хърватско-словенската граница, април 2017.

Накрая никой не ни поиска PCR резултатите, и QR кода едва погледнах. Минахме за няма и минута, а колите преди нас доста ги държаха, ровеха документи, отиваха ги, някои слизаха (може би за тест - не знам). Възможно е и защото бяха с ра, лични регистрации: Чехия, Македония, едната беше с транзитен номер, друга - с онези сините табели с ХХ номер.... 

Пристигнахме до дестинацията си в 11,30.

Днес,плаж, чадъри те на разстояние, лично видях касе дезинфекцитат маси и шезлонги, сервитьорите с маски. Чадъри и шезлонги има за всички желаещи, никой не мята хавлии да ги запази, нито ми казва "дай някой лев, да ти запазя" 

Това е едното плажче:

IMG_20200905_101601.jpg

Цените на плажа са като миналата година, само фреш от портокали ми се стори по скъп - 4 Евро. 

За кръчмите утре или като се приберем. 

• Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:

Ние днес на обед минахме за час и половина,при положение,че опашката започна от българските караулки.

Абе мърлява работа.Малко се чуствах като 2000  година,всички искаха да ми кажат,че е по-добре да не им влизаме в държавата.Тестваха ме,аз шофирах.

Сега сме в Офриньо.Тук е полупусто.Собствениците на любимото ни кръчме казаха,че не е имало почти никакви туристи.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 12 минути , Emil Chakalov каза:

Абе мърлява работа.Малко се чуствах като 2000  година,всички искаха да ми кажат,че е по-добре да не им влизаме в държавата.

Като знам как мъжа ми има слабост към Гърция, снощи каза че следващите години сериозно ще мисли дали отново да ги посетим. 

Не знам дали от умората (добре че не беше горещо, иначе сигурно щяхме да се върнем 😀), или се почувства обиден... 

• Харесвам 5
Публикувано:
2 hours ago, Lyubina said:

Като знам как мъжа ми има слабост към Гърция, снощи каза че следващите години сериозно ще мисли дали отново да ги посетим. 

Не знам дали от умората (добре че не беше горещо, иначе сигурно щяхме да се върнем 😀), или се почувства обиден... 

Винаги може да отидете и със самолет и да си спестите висенето по границите. То като цяло в нормално време само около празниците стават опашки.

Вчера пристигнахме в Гърция с вечерния полет на Ейджън - 55 мин полет до Атина и 60 мин чакане на нашето летище + 15 мин за излизане от Атина. Почти без нерви 😄 

• Харесвам 8
Публикувано:

Да попитам и тук, че нещо нямам много успех в другата тема. Някой знае ли дали от Наксос може да се наемат лодки до Куфонисия? И изобщо има ли смисъл да се спи на Куфонисия или става само за плаж и е по-добре да се остане на Наксос като база? Не ми се стои 3 дни с маска на Миконос и почнах да се оглеждам наоколо.

Публикувано:

Здравей те, предстои ми пътуване следващата неделя обаче имам едно опасвние относно qr кода. Задължително ли е да въведа адреса на който ще отседна и дали това те го проверяват. 

Публикувано:

Днес преминаване в посока България през Промахон: 14:50-17:10 часа. Опашката беше малко след тола - на около 500 метра от гръцкия пункт (на него проверяваха българските граничари). Проверяват подробно документи и талон кола, връчват и събират глоби. По 2-3 минути на кола. Питам граничаря какво става баш на празника. Той ми вика, че така ще е вече - пълни проверки. Аз пък му отговорих, че пак ще ходим и ще чакаме 1-2-3 часа, абе колкото трябва. 

Направо не ми се мисли какво ще е в понеделник.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, Jeko каза:

Здравей те, предстои ми пътуване следващата неделя обаче имам едно опасвние относно qr кода. Задължително ли е да въведа адреса на който ще отседна и дали това те го проверяват. 

Не те пуска да продължиш,ако не си го въвел.Аз не можах да намеря името на улицата,т.е. оказа се,че няма, и писах пак името на селото и мина.Не мисля,че някой ще проверява,освен ако са ти правили тест на границата и той излезе положителен.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, feel_the_rush каза:

Да попитам и тук, че нещо нямам много успех в другата тема. Някой знае ли дали от Наксос може да се наемат лодки до Куфонисия? И изобщо има ли смисъл да се спи на Куфонисия или става само за плаж и е по-добре да се остане на Наксос като база? Не ми се стои 3 дни с маска на Миконос и почнах да се оглеждам наоколо.

Преди 3 год. сме ходили на еднодневен трип с лодка от Парос до Куфонисия, но лодката идваше от Наксос и мина да ни натовари от Писо Ливади. Сега си намерих в имейлите името на лодката е било Naxos Star. Резервирали сме от пароска агенция - Polos tours Paros. Цената е била 40€ за възрастен и 20€ за дете до 10 год. 

Селцето на Куфонисия е прекрасно, много симпатично. Ние плавахме в ужасен вятър и вълни. Доста страшно беше. Водните таксита не ходеха до основния плаж Пори, заради вятъра, но аз бях решила да го видя на всяка цена. Е, по време на ураган, не ми хареса кой знае колко. Другите куфониски плажове не са кой знае какво. Селският не е лош. Според мен за 2-3 дни има какво да се прави на Куфониси. Стига да не духа много, ще е приятно.

Естествено на Наксос ще имате повече забавления и места за обикаляне отколкото на Куфониси. На мен просто очакванията ми бяха прекалено големи, специално за Пори. Иначе водата там е с уникален цвят.

В момента маските на Миконос не са толкова страшни, даже половината от хората не носят или са под носа.

• Харесвам 1
Публикувано:

Да докладвам за противоепидемичните мерки тук.В супера всички бяха с добре поставени маски.

По кръчмите сервитьорите са с маски или шлемове.Масите не са на 1,5м.

Снощи като се прибирахме минахме през едно барче.Сами вижте за какво става на въпрос.Господ да ги обича!

2F1A8F56-7B1B-4FEA-A4ED-751305D2E234.jpeg

• Харесвам 7
  • Шок 1
Публикувано:

Ами ние сме в Неа Перамос, на плажа всичко е ок, в таверната в когато бяхме снощи, също. По барове не ходим, така че нямам представа какво се случва там. 

ПП. Цените бяха смешно ниски. Четирима човека се нахранихме плюс бутилка вино и ципуро за мъжете, за 52 Евро. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 27 минути , Emil Chakalov каза:

Да докладвам за противоепидемичните мерки тук.В супера всички бяха с добре поставени маски.

По кръчмите сервитьорите са с маски или шлемове.Масите не са на 1,5м.

Снощи като се прибирахме минахме през едно барче.Сами вижте за какво става на въпрос.Господ да ги обича!

2F1A8F56-7B1B-4FEA-A4ED-751305D2E234.jpeg

Абсолютно по същият начин изглеждаха баровете в Ханя през юли, даже не през нощта, още след 6-7ч. привечер. И затова е и нахално и обидно, да затварят КППта, да ни подлагат на подобни проверки, да искат все още задължителни тестове и да измислят тъпи условия, като това за кръвната връзка на пътуващите в една кола, при положение, че от месец сме с по-малко заразени от тях. Медиите представиха нещата все едно ние сме ги заразили, но на всички пътували до Гърция ни беше ясно, че проблема идва от непукизма на самите гърци.

• Харесвам 17
Публикувано:
Преди 1 час, Lyubina каза:

Ами ние сме в Неа Перамос, на плажа всичко е ок, в таверната в когато бяхме снощи, също. По барове не ходим, така че нямам представа какво се случва там. 

ПП. Цените бяха смешно ниски. Четирима човека се нахранихме плюс бутилка вино и ципуро за мъжете, за 52 Евро. 

Вие сте съвсем близо до нас.Утре е пазара в наше село.Ако обичате farmers market,може да го посетите.Може да пием по фрапе.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря за поканата. За съжаление, ние избягахме само за празниците и утре ще трябва да хващаме дългия път за дома (и поредния граничен кошмар). 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 18 часа, feel_the_rush каза:

Днес не е имало дей трип от Наксос до Куфонисия поради силен вятър, мой приятел е сега на Наксос. Аз изкарах една чудесна седмица на Куфониси преди три години и пак бих повторила,  но обичам лежерните почивки. Въпрос на вкус е. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Тези дей трипове обаче не са всеки ден и ако духа в определения ден е малко трудно да се измести в друго време, ако престоят е ограничен.

В района си духа от петък. Вчера вълнението беше 7 Бофорта. Ние пътувахме от Тинос към Сирос. На големите ферита не се усеща много. Днес е малко по-добре, около 6. Но разхлажда приятно. 

• Харесвам 3
Публикувано:
19 minutes ago, dechy said:

Тези дей трипове обаче не са всеки ден и ако духа в определения ден е малко трудно да се измести в друго време, ако престоят е ограничен.

В района си духа от петък. Вчера вълнението беше 7 Бофорта. Ние пътувахме от Тинос към Сирос. На големите ферита не се усеща много. Днес е малко по-добре, около 6. Но разхлажда приятно. 

Феритата нали си вървят нормално?

Публикувано:

Вчера вървяха. Поне големите. Може бързите и катамараните да не вървят. Не знам. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 часа, dechy каза:

Как ви се видя Тинос? От 2-3 години го заглеждам, но все по друг начин се подреждат плановете.

Публикувано:

@Eva evaТази седмица се очертава доста ветровито по островите. Според мен най-изгодната дневна екскурзия от Наксос до Куфонисия с тръгване от Наксос таун в 9:30 или от Агиа Анна в 10ч. и връщане в 18ч30./19.00  като има спиране за 2 часа в Ираклия и 4.15 часа в Куфонисия струва 35 евро.  Предлага се всяка сряда-петък и неделя в момента.  С обикновените ферита в момента няма как да отидеш и да се върнеш за 1 ден, само с нощувка. Алтернативната екскурзия е в 2 варианта  с катамаран и вкл. обяд за 50 евро, но тя е по-малко време на Куфонисия, защото включва или Като Куфониси за 2часа  и после 3 в Куфонисия или пещерата Рина и после 3ч Куфонисия.

Публикувано:
Преди 1 час, Madelin каза:

Как ви се видя Тинос? От 2-3 години го заглеждам, но все по друг начин се подреждат плановете.

Tинос е прекрасен остров - запазил автентичността си. Храната и таверните в селцата са уникални, с местни продукти и рецепти. Няма много туристи, на много места не знаят английски. Нямах големи надежди за плажовете, но и те надхвърлиха очакванията ми. Поне някои от тях.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Браво 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.