Прескочи до съдържание

дневник Guachinches/местни кръчми в Тенерифе.


Alexander

Препоръчани мнения

Guachinches е нещо наистина специално в Тенерифе.

 

Намират се в северната част, това са скрити  за туристите локални кръчми, в които готвят най-автентичната домашна храна.
Използва се локални пресни продукти и рецепти, все едно ви готвят на село или някъде в Родопите.

 

Често гуачинчетата нямат табели и е трудно случайно да попаднете на тях.

Намират се в къщите на собствениците и задължително предлагат собствено вино или най-малко от зоната.

 

Някои са насочени повече към морски продукти, други по-малко има и смесени.

 

Днес бяхме на проба в едно такова морско гуачинче.

 

Всички морски неща са на няколко часа- от сутринта и нямам думи да опиша колко са вкусно.
За капак цените са много ниски, ще видите накрая точно цифри. Клиентите бяха само  испанци, като над  80% са местни. Меню рядко има, казват какво имат.

 

Друг ден ще отидем да пробваме рибите, реших че наведнъж няма да е добра идея.


 

Ето входа, няма надписи или табели, днес е празник и събота едновременно  и имаше повечко хора, но не сме чакали повече от 10мин. 
 

816DA3BB-6EC8-49E8-880E-220CCDDD609A.thumb.jpeg.984559f90e28e95259e85f8fd82f35a0.jpeg015AB4E7-9073-4C21-95D4-68D022820A45.thumb.jpeg.abc1714d055e9475b78d4dc82329accb.jpeg

 

 

Това е едната зала, има още една.


 

Хляб с анасон, масло и отличен зехтин.

 

CE37DD70-B479-462E-AF5B-8B270AF3CDB5.thumb.jpeg.cfd518997804652a4e520ae4e33d4fc1.jpeg

 

От тук се избира каква риба желае клиентът- всичко е диво и  прясно по 16евро/кг, но ще ги пробвам следващият път.

 

0A096C30-5565-4915-A50B-EF73FE320EBC.thumb.jpeg.24e1cbe0a1fda1509a39bb2c58e4f9dd.jpeg

 

 

Днес пробвахме Камаронес- специфични дребни скариди.


805DA9AA-C9E1-4F77-97C1-38A779FE8085.thumb.jpeg.0b7e948aac2b80a251374505cb42b77f.jpeg

 


Специфичните Лапас, нещо между мида и рапан като вид. Прилича на мида, но е с една черупка. Бях ял тук там, но тези определено бяха най-добрите до сега. Сервират  ги на нагорещен тиган.


0F48758C-BC8F-4F27-9416-7D02E854D429.thumb.jpeg.a3325fc257db4a046a553f23acec01b5.jpeg

 

Половинка октопод, доста голям беше и разбира се от местните картофи с мохо, като червеното беше с козе сирене.

 

 

42E14C33-4D7A-41C8-8041-E307CFB96C6F.thumb.jpeg.96d120ae5dea0a5de8665688c33634e5.jpeg

 

И въпреки, че уж нямаше да ядем десерт не устояхме на предложение за домашна торта с боровинки. Нещо като чийзкейк беше.

 

663BE793-5F7E-429B-84C0-209FFFF16B98.thumb.jpeg.7b3a553aaed045cc390621e6a82ff4d0.jpeg

 

Към това имаше 1,5л вода и 2х250мл от двата им вида студено бяло вино.

 

Всичко беше страхотно и се надявам да не изчезнат напълно подобни места след години.

 

И накрая сметката

 

8179C192-7EFD-43DE-A2F6-73568A22511A.thumb.jpeg.fd94f011e8cd5902c7edfd06d85bab2a.jpeg

 

Ако сте любител на храните препоръчвам с две ръце да ги пробвате, ако ходите към Тенерифе.

  • Харесвам 19
  • Благодаря 2
  • Браво 6
Връзка към мнение
17 minutes ago, Alexander said:

Guachinches е нещо наистина специално в Тенерифе.

 

Намират се в северната част, това са скрити  за туристите локални кръчми, в които готвят най-автентичната домашна храна.
Използва се локални пресни продукти и рецепти, все едно ви готвят на село или някъде в Родопите.

 

Често гуачинчетата нямат табели и е трудно случайно да попаднете на тях.

Намират се в къщите на собствениците и задължително предлагат собствено вино или най-малко от зоната.

 

Някои са насочени повече към морски продукти, други по-малко има и смесени.

 

Днес бяхме на проба в едно такова морско гуачинче.

 

Всички морски неща са на няколко часа- от сутринта и нямам думи да опиша колко са вкусно.
За капак цените са много ниски, ще видите накрая точно цифри. Клиентите бяха само  испанци, като над  80% са местни. Меню рядко има, казват какво имат.

 

Друг ден ще отидем да пробваме рибите, реших че наведнъж няма да е добра идея.


 

Ето входа, няма надписи или табели, днес е празник и събота едновременно  и имаше повечко хора, но не сме чакали повече от 10мин. 
 

816DA3BB-6EC8-49E8-880E-220CCDDD609A.thumb.jpeg.984559f90e28e95259e85f8fd82f35a0.jpeg015AB4E7-9073-4C21-95D4-68D022820A45.thumb.jpeg.abc1714d055e9475b78d4dc82329accb.jpeg

 

 

Това е едната зала, има още една.


 

Хляб с анасон, масло и отличен зехтин.

 

CE37DD70-B479-462E-AF5B-8B270AF3CDB5.thumb.jpeg.cfd518997804652a4e520ae4e33d4fc1.jpeg

 

От тук се избира каква риба желае клиентът- всичко е диво и  прясно по 16евро/кг, но ще ги пробвам следващият път.

 

0A096C30-5565-4915-A50B-EF73FE320EBC.thumb.jpeg.24e1cbe0a1fda1509a39bb2c58e4f9dd.jpeg

 

 

Днес пробвахме Камаронес- специфични дребни скариди.


805DA9AA-C9E1-4F77-97C1-38A779FE8085.thumb.jpeg.0b7e948aac2b80a251374505cb42b77f.jpeg

 


Специфичните Лапас, нещо между мида и рапан като вид. Прилича на мида, но е с една черупка. Бях ял тук там, но тези определено бяха най-добрите до сега. Сервират  ги на нагорещен тиган.


0F48758C-BC8F-4F27-9416-7D02E854D429.thumb.jpeg.a3325fc257db4a046a553f23acec01b5.jpeg

 

Половинка октопод, доста голям беше и разбира се от местните картофи с мохо, като червеното беше с козе сирене.

 

 

42E14C33-4D7A-41C8-8041-E307CFB96C6F.thumb.jpeg.96d120ae5dea0a5de8665688c33634e5.jpeg

 

И въпреки, че уж нямаше да ядем десерт не устояхме на предложение за домашна торта с боровинки. Нещо като чийзкейк беше.

 

663BE793-5F7E-429B-84C0-209FFFF16B98.thumb.jpeg.7b3a553aaed045cc390621e6a82ff4d0.jpeg

 

Към това имаше 1,5л вода и 2х250мл от двата им вида студено бяло вино.

 

Всичко беше страхотно и се надявам да не изчезнат напълно подобни места след години.

 

И накрая сметката

 

8179C192-7EFD-43DE-A2F6-73568A22511A.thumb.jpeg.fd94f011e8cd5902c7edfd06d85bab2a.jpeg

 

Ако сте любител на храните препоръчвам с две ръце да ги пробвате, ако ходите към Тенерифе.

Ако не говориш испански имаш ли шанс да си поръчаш нещо на английски? 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Много силно ме съмнява, но това не трябва да те отказа.

Ще видиш какво ядат другите и ще посочиш.

 

Местните са много добронамерени и спокойни, а както казах са собственици и работят семейно.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
1 hour ago, Alexander said:

Много силно ме съмнява, но това не трябва да те отказа.

Ще видиш какво ядат другите и ще посочиш.

 

Местните са много добронамерени и спокойни, а както казах са собственици и работят семейно.

Почвам да уча испански тогава :))))

  • Браво 1
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Днешното кръчме- не е баш гуачинче, но е добро и го знам от преди.

 

Пак взехме Лапас- 7 евро 

 

Супата е с два вида миди, калмари, скариди и два вида риба и е много голяма порция-5 евро 

 

 Манджата е Потас по Канарски. Пота е това което се продава у нас за калмар, но не е-писала съм във форума за него-8 евро 

 

imageproxy.php?img=&key=44c9c277a0e57062imageproxy.php?img=&key=44c9c277a0e57062

 

 

 

 

2BAC6CBD-4F68-4D85-8A1B-CD7CFBEF75FF.jpeg

70446429-C7F3-4010-A450-11A3AB7F8DA3.jpeg

AC9BE9DE-22E5-41FC-9741-911F651CA0A4.jpeg

100E2C0F-49D2-4C3A-8233-62723F5B3B45.jpeg

B6B0E2E7-3E64-4426-9669-5347B6579DB7.jpeg
 

 

имаше Cherne на английски wreckfish за по 9 евро на човек, но порции за 3-ма. Явно такива да били като размер 

  • Харесвам 15
  • Браво 1
Връзка към мнение

Няма място в Европа, където бял тон- bonito, който е по-хубав от нормалният тон да струва 2,19 евро за килограм. 
Рибите са по 4-5 кг и съвсем пресни, не винаги ги има. Тъкмо ги нареждаха, затова са в тези легени. Това е в голям магазин - хипермаркет.

 

EA1771DA-83F7-428B-8C35-4E7BC8E6C148.thumb.jpeg.80358fba333ae161c6395dcc87ba287e.jpeg

 

 

Като стана дума за цени, млякото което у нас е в пъти по-скъпо в същия магазин и не е намалено или на оферта нещо.

 

036609D0-2F24-4DC3-ABD6-5355C7B8E405.thumb.jpeg.290d74ae45f10c98bfd31f8039cb3161.jpeg
 

 

 

Днес минахме през друго гуачинче El Pimiento, пак ядене до спукване и 10-11 евро на човек с пиенето.

Тези имат 4 риболовни корабчета и страхотна кръчма с тераса.

 

DBE3221B-6FFB-4B2A-970C-B50A026EAA57.thumb.jpeg.72eff981cdbc45c228e3c3df0fa466bf.jpeg

 

 

881767A5-DAC0-4E0C-AE52-BA4D19D7C7AA.thumb.jpeg.8e4ac980cfba9200e0cb9f70d9813f41.jpegDE9ED2DA-4087-4715-9DBE-0E7BB2D3AE86.thumb.jpeg.0df7045cda768764df163f9e5b26e313.jpeg0D05A084-5B66-4B6F-97E7-28D72BB8355C.thumb.jpeg.ee8a08916d1298c87df2a8a503989240.jpeg5601DA0C-B1F6-4866-9F88-2C485A32688F.thumb.jpeg.a6db8c89f69e0e50b052864fbc12d883.jpeg

 

 

  • Харесвам 19
  • Браво 3
Връзка към мнение

А,пък ей тия,зелените чушчици,колко са вкусниииии:)))

Тука през вечер има бял тон,аз също го харесвам мааалко повече от червения:)))Ама и двата вида не ги отказвам:)))

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Днес дойде ред на друго гуачинче, което бях набелязал La Pimienta в Matanza, бяхме 5 човека.

 

Пак е скрито по стръмните улици, бяхме с резервация за обяд, като излизахме имаше  8-10 човека да чакат.

На влизане се пръскаш с гел и избираш каква риба искал, ако желаеш риба. Измерват я и отиваш към масите.

 

A83104A5-C43D-40BC-8F95-C2393B354449.thumb.jpeg.90ba50979c5f3a764536bde47ae6482c.jpeg1C729641-D523-4690-8D14-73660E54AE02.thumb.jpeg.2074862a28ce33b5cafbedc47f259246.jpeg

 

Кухнята е на входа и се вижда всичко 

 

4228C6A8-1EAC-42DB-9A93-09DE9D11C961.thumb.jpeg.3c28407060689582c8914b7153513757.jpegBD1B91FF-8898-436D-A35C-B118A4569FC7.thumb.jpeg.e412be87ae893eb996c11e19a54b3cc6.jpeg54848986-8938-4AE5-88D4-EE36F9A05EE6.thumb.jpeg.d72686be9dbd65e99965c487e0c363bf.jpeg12220295-F552-4C90-BCBA-CF5E3B117FA5.thumb.jpeg.dea94fe8678f370c735230539f952e7e.jpeg

 

Октоподът беше най-крехкият и нежен който съм ял някога. 
 

8A2313EA-9C1E-4A8E-AABD-7E23A6E99495.thumb.jpeg.30808b18d81ba2b999542f6bb6df4e1d.jpeg

 

Взехме три риби-общо малко над 2кг излязоха, pez perro - риба куче- беше към 1кг розова, boca negra, черната уста към 500гр и типичната за тук vieja-стара към 600гр.
Разбира се с местни картофи папас и мохота.
 

201A7B08-FB91-4E99-9FEB-57370AB8BE0F.thumb.jpeg.1d90f8f6d52aefb9ac2c1a4ac90d9826.jpeg
 

Едвам стигнахме  до десерт, но взехме по 1 за двама.

 

Тук е малко по-скъпи от предните места, да речем с 10-15%.

 

Това са пудинг подобно на крем карамел, има го в цяла Испания и frangollo canario, много е вкусно не бях ял до сега.

Представлява млечен крем с брашно от царевица, ядки, стафиди, канела и др.

 

7EF54C4C-0627-40B0-B187-FA44E41FB9CE.thumb.jpeg.5ad2a96def7d6566806d4c3dedadc970.jpeg

 

  • Харесвам 12
Връзка към мнение

Бонитото, днес гледах в Мадрид, в една пескария, беше 10 пъти по- скъпо.

Тази цена от 2/€ кг е просто подарък:)))

Един път, на Тенерифе, без да искаме, попаднахме на едно такова място. Имаше салата с октопод и остопод на скара - беше най- вкусният, който ядохме. После се опитахме да го намерим  пак, ресторантчето и не успяхме:(((

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

2 евро/кг е цена в магазин.

На кръчма няма как да е толкова.

В Тенерифе рибите по гуачинчетата  са 16-18 евро/кг и по нормални кръчми над 20. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 2 минути , Alexander каза:

2 евро/кг е цена в магазин.

На кръчма няма как да е толкова.

В Тенерифе рибите по гуачинчетата  са 16-18 евро и по нормални кръчми над 20. 

Ма то и аз, за магазина ти говоря, не за ресторанта:)))

На ресторанта днес ядохме сьомга, по къде 20 и нещо порцията.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Това гуачинче ни беше трудно да го посетим, просто в неделя не работи вечер, в понеделник и вторник изобщо. Казва се La huerta de Ana y Eva-градината на Ана и Ева.

 

Доста има писано за него по разни испански форуми и вчера му дойде реда.

Отодохме вечерта, чакахме 30-40мин да влезем, едно че има хора, второ работят с около 50% от капациетс с разредени маси.

Товс може би е най-доброто място за магеланцире от форума, защото това е първото място кудето има нещо като меню-представлява касов бон. Малко, но от сърце.
Друг е въпроса, кой колко ще резбере само от едно име какво ще яде.

На входа има гел и дъска на която ви записват името и чакате да ви извикат.

 

678F9497-E4F0-4A88-9F1D-4069C313B9A9.thumb.jpeg.06ea5f9ce552b9ca504d0c2a210f1a57.jpegB7529D4A-4284-4780-86FD-B22FD95F78DC.thumb.jpeg.dbabbfcf1415ddeeee3017feb8667bbe.jpeg8BEDB355-D78A-4497-84C7-F1082CCC2906.thumb.jpeg.756ddf765e98a3ce690e446696ce700d.jpeg

 

Менюто, от почти всичко има половин и цяла порция-въпреки това този път се провалихме с количеството на това което поръчахме....


0F6B6E97-FEE9-4798-B25A-CB6FE4272D98.thumb.jpeg.6d58c7c6b5c92b4a9e37f3f0f064ec39.jpeg

 

От интериора, пода е от дребни камъни или нещо подобно, зелено е, има атмосфера.

 

E6C4D84F-FC83-402D-9E04-A2EEFF50A876.thumb.jpeg.5b49742fd926530d7d96f53a144617a3.jpegCF7E70ED-800C-4D21-8BB6-760606AA4E73.thumb.jpeg.d3a6b989217ae8f8ab2f2d3ff9864f7d.jpeg18AFC53C-EBC6-4A62-9C49-7D9CCCB494CB.thumb.jpeg.ec35abf7fe46a67db7b0274303b0dd89.jpeg

 

Всичко поръчано е половинки порции, но както ще видите само името е половинка, даже за основните питахме, защото беше нереални и решихме, че са се объркали и са записали цели.

 

Запечено местно козе сирене с мохо-типично за гуачинчетата и тук като цяло.

 

A4A7478A-1C72-470F-AC31-915D258D7F8C.thumb.jpeg.62d7e011b9a8d2675fef01ac2e67aa85.jpeg


 

Запечено руло от козе сирене.

 

4758B85F-E216-4F54-8D7A-032CB8466C9E.thumb.jpeg.cdaefffd1ebf73944bf49b470aeeecc5.jpeg

 

Sabroso de almorgote- цилиндричната част е нещо като тортия, но с картофи, тон и малко лук. Отгоре е зелено мохо и алморготето, по-различно местно мохо с козе сирене вътре-от Ла Гомера идва като продукт. 
 

23FB699F-FBB4-466C-BB07-03AE6F8E2FCC.thumb.jpeg.0957a36e6c9c84bd7c6f14e267837b32.jpeg

 

И трите основни, само едрият боб можеше да мине до някъде за половин порция.

 

Fabada

 

9A50B69D-6863-4826-B876-5FD5A5BF387A.thumb.jpeg.402bba7a10c0fd7f34847b657afbf35c.jpeg
 

Carne fiesta -свинско с картофи най-общо 

 

A6196F4C-74CB-4222-822F-D938F63AF6E0.thumb.jpeg.691518afde9cd6f344332abf412a0fd1.jpeg

 

И Solomillo Huerta -свинско бон филе по градинарски. Месото беше на скара и ужасно сочно.

 

03AED141-9D08-423E-8BC8-928D89C496E3.thumb.jpeg.c78fe6db96c2bbc1c21e3ee6532ee9f8.jpeg

 

 

Едвам изядохме 60%, десерт не взехме с изключение на един банан, цялата чепка е сложена на изхода.

 

26ADFC16-3E80-4C67-86F6-661ECD5BB573.thumb.jpeg.59bdcb8cf496893c08f489eeb29a6432.jpeg

 

Имаше на много добра цена тешешка пържола-chuleton 18евро/кг в магазин е почти невъзможно да се купи за толкова, както и ентрекот за 16, пак подарък.

Дргуят път ще ям това 100%.

 

0CEAE732-FA82-47E3-9A09-795A44E9A022.thumb.jpeg.43e1c82b8f92f64838a4124584b38804.jpeg

На вратите на тоалетните имаха интересни декори.

 

A3F5F3B5-64A6-430F-9892-E959C1539CD6.thumb.jpeg.4545a3188026b66e5abeaca3d4de8956.jpeg

 

 

Вино, вода и сок за пиене и накрая пак 10,50 на човек, просто без думи.

 

 

  • Харесвам 14
  • Браво 4
Връзка към мнение

Е не, така ми се приходи на Канарските острови... Ама догодина най-рано

Тия гуачинчета само в Тенерифе ли са или и по другите острови има?

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 12 минути , Alexander каза:

Основно са в Тенерифе и то в северната част, където има лозя.

В Г Канария има малко.

Мислех, че причината да са съсредоточени в северната част е, че там е основно местното население, а не наличието на лозя. 

 

Ако някой има впечатления от гуанчинче на Кран Канария, да не се срамува, а да пуска информация. 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Където са лозята там  са и хората-местните- така че има логика в мисленето.

А виното е задължително, тези заведения са обвързани с виното. 
 

Преди 50-60год на юг е било само камъни, продавали са земята за стотинки.

 

В Г Канария се казват bochinche, макар и да има и гуачинчета.

@Василена ще каже за там.

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Следващото посетено не е точно гуачинче, но реално е много подобно.

В Испания има ужасно много вариации на кръчми, за разлика от У нас.

restaurante, bodegón, tasca, mesón, guachinches и др, като и аз не знам точно как се определят кое какво е.

 

Днешното беше tasca близо до столицата, заведе ни наша местна позната.

 

На вид е както другите, прилича на плевня с високи тавани и държи хладно вътре без нужда от климатици.

 

Има част за пиене и аперитиви в началото  и след това зала с маси.

 

59E444AE-1F47-4666-A83C-B652E735B75F.thumb.jpeg.70e3175ed2b1a23533ea3e0238deaf50.jpeg

3491FBF8-8BC6-40A5-93B1-48D62A9D1536.thumb.jpeg.0ac82f7479a5253787bf28dbea7e4f1b.jpeg

 

 

Следва залата, менюто е написано на двете реквлмни  дъски на Хайнекен и се носят до теб когато ще поръчваш, не че беше необходимо.

 

 

 

B77877E4-94F7-4DD9-8BB1-FFD4B87AC576.thumb.jpeg.97b6055cff391886578fceac9d0380cb.jpeg

83DB21EB-ADB2-42F4-8E1B-AACEFB955556.thumb.jpeg.1d571cc1680faabb96dfc33941b9ccb9.jpeg

 

Поръчахме garbanzo -нахут- в Испания се яде много, готви се като боб с разни неща вътре като бекон, чорисо и др.
EDF66F5B-AAA1-4A79-A00F-207E2190852D.thumb.jpeg.8739431561befac300f5fb6765d454c6.jpeg
 

 

Chopitos - много малки цели сепии, има го в Испания също.

 

 

8CEDC119-82FB-4151-B083-E8C7000C1156.thumb.jpeg.5cd358794c1270582ee928f9e875dead.jpeg
 

 

панирани пръчки от козе  кашкавал 

E5EDC25F-1D9D-491D-8851-AF70576EE892.thumb.jpeg.00df6f02ee85378017f3d9c3a56be7ed.jpeg

 Имаше и други неща, но се повтарят от предните и ще ги прескоча.

 

Десерта беше торта 3 шоколада в чаша, като най-отдолу имаше бисквита.

 

772FA8E3-4FB4-44F6-B94D-4BD240C692B2.thumb.jpeg.58295c907d4ea0b747168ca7d0403989.jpeg6350BC5A-03C7-4122-8DDE-65B90530C295.thumb.jpeg.05866a4ee89a67f606da42803120313d.jpeg

 

Пробвахме и вината им.

Всичко беше както обичат да  казват в Испания за кръчмите - трите  Б-та, bueno, bonito, barato-хубаво, вкусно, евтино.

Цените са идентични на предходните кръчми.

 

 

 

  • Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към мнение
На 20.08.2020 г. в 17:20, Alexander каза:

Където са лозята там  са и хората-местните- така че има логика в мисленето.

А виното е задължително, тези заведения са обвързани с виното. 
 

Преди 50-60год на юг е било само камъни, продавали са земята за стотинки.

 

В Г Канария се казват bochinche, макар и да има и гуачинчета.

@Василена ще каже за там.

 

 

В Гран Канария е бочинче (bochinche ).

И още много други .Ако някой се интересува ще дам конкретна информация. 
Относно телешка пържола ( chuleton ) на магазина е 14 Евро килото на оферта е 12 Е . 
Ентрекота е с 14 Е нормална цена . Всеки месец намирам оферти за по 9,99 Е килото , тогава купувам и замразявам на порции. Има един ресторант в Лас Палмас води се "скъп" там обикновено празнуваме рожденните дни напоследък , но е само за месо и имат невероятна скара малко ала аржентинската и месото е първо качество . Та един една телешка пържола близо 400г. там с гарнитурата излиза 18Е.

 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
преди 10 часа, Василена каза:

В Гран Канария е бочинче (bochinche ).

И още много други .Ако някой се интересува ще дам конкретна информация. 

 

Интересуваме се и още каааак!:)))) Нали, някои ходим в чужбина само, за да ядеееем.:))):drinks::drinks:И да пиееееем!:drinks:

  • Харесвам 3
  • Смея се 3
Връзка към мнение
Светославов
преди 6 минути , AlexandraKo каза:

някои ходим в чужбина само, за да ядеееем.:))):drinks::drinks:И да пиееее

А, не сваляй гарда, ама май последният път се разминахте с музикални вечери, освен ако аз съм изпуснал нещо в сводките ти 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Приключихме с пробите и като цяло разходката в Тенерифе.

За изпроводяк минахме да обядваме в El Barco, писах за него и за нас това е най-доброто място.

 

За предястие взехме дежурните Lapas с масло и чесън, взехме малка порция нахут с риба треска, много добро беше и една едричка риба  - el perro-куче, розовата която ядохме в La Pinienta -писано е по-назад. На първата снимка е, беше само една.

Рибката излезе 1,6кг и почти я изядохме с голям зор. 

 

За десерт отново торта с боровинки.

В крайна сметка прескочих вечерята..

 

5A0D5C89-DC24-464A-8083-A199CC3EAD78.thumb.jpeg.d3fd78f3e19a5159a08c7de9ce5bee55.jpeg36064A15-7C50-4EB1-B0E6-1E6806C93F02.thumb.jpeg.15e8844b705f415ec08e60c753066dfa.jpeg8677D3A4-B0ED-49CB-A50E-C3F49CCB9049.thumb.jpeg.747151fce739c2788e5d726449625048.jpegE2D6DAC0-DEC4-428C-9213-7C7AEF4B3D79.thumb.jpeg.bb9aa9bccf95433e8948d2bfa81770bc.jpeg387DB699-3AFB-4D34-BB9C-87B4BA73DFFC.thumb.jpeg.205df23a4913d7987298af6ce934a2ba.jpeg2818B722-2E4D-4C37-BAFD-A3F1FBE37B74.thumb.jpeg.cc9a27b6f6182a51560857b0fdcbcfb1.jpeg919C057C-9F76-433B-A2BE-964457D23B45.thumb.jpeg.357cca6338881be1cb876b9170e54531.jpeg

  • Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към мнение
Дани Магелани
преди 16 минути , Alexander каза:

Приключихме с пробите и като цяло разходката в Тенерифе.

За изпроводяк минахме да обядваме в El Barco, писах за него и за нас това е най-доброто място.

 

За предястие взехме дежурните Lapas, взехме малка порция нахут с риба треска, много добро беше и една едричка риба  - el perro-куче, розовата която ядохме в La Pinienta -писано е по-назад. На първата снимка е, беше само една.

Рибката излезе 1,6кг и почти я изядохме с голям зор. 

 

За десерт отново торта с боровинки.

В крайна сметка прескочих вечерята..

 

5A0D5C89-DC24-464A-8083-A199CC3EAD78.thumb.jpeg.d3fd78f3e19a5159a08c7de9ce5bee55.jpeg36064A15-7C50-4EB1-B0E6-1E6806C93F02.thumb.jpeg.15e8844b705f415ec08e60c753066dfa.jpeg8677D3A4-B0ED-49CB-A50E-C3F49CCB9049.thumb.jpeg.747151fce739c2788e5d726449625048.jpegE2D6DAC0-DEC4-428C-9213-7C7AEF4B3D79.thumb.jpeg.bb9aa9bccf95433e8948d2bfa81770bc.jpeg387DB699-3AFB-4D34-BB9C-87B4BA73DFFC.thumb.jpeg.205df23a4913d7987298af6ce934a2ba.jpeg2818B722-2E4D-4C37-BAFD-A3F1FBE37B74.thumb.jpeg.cc9a27b6f6182a51560857b0fdcbcfb1.jpeg919C057C-9F76-433B-A2BE-964457D23B45.thumb.jpeg.357cca6338881be1cb876b9170e54531.jpeg

Ти си готов да водиш групи на кулинарен туризъм до Канарите! 

Аз бих се възползвала, ако цената на услугата е като за магеланци. И няма да ти искам комисионна за идеята си.😀

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към мнение
На 18.08.2020 г. в 2:09, Alexander каза:

където бял тон- bonito, който е по-хубав от нормалният тон да струва 2,19 евро за килограм. 

 

На 18.08.2020 г. в 12:17, AlexandraKo каза:

Тука през вечер има бял тон,аз също го харесвам мааалко повече от червения:)))


Бял тон ли? :rolleyes:  Какво е това бял тон, на мен ми прилича на паламуд? 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.