Alexander 30939 Публикувано: 15 август, 2020 Сподели Публикувано: 15 август, 2020 Guachinches е нещо наистина специално в Тенерифе. Намират се в северната част, това са скрити за туристите локални кръчми, в които готвят най-автентичната домашна храна. Използва се локални пресни продукти и рецепти, все едно ви готвят на село или някъде в Родопите. Често гуачинчетата нямат табели и е трудно случайно да попаднете на тях. Намират се в къщите на собствениците и задължително предлагат собствено вино или най-малко от зоната. Някои са насочени повече към морски продукти, други по-малко има и смесени. Днес бяхме на проба в едно такова морско гуачинче. Всички морски неща са на няколко часа- от сутринта и нямам думи да опиша колко са вкусно. За капак цените са много ниски, ще видите накрая точно цифри. Клиентите бяха само испанци, като над 80% са местни. Меню рядко има, казват какво имат. Друг ден ще отидем да пробваме рибите, реших че наведнъж няма да е добра идея. Ето входа, няма надписи или табели, днес е празник и събота едновременно и имаше повечко хора, но не сме чакали повече от 10мин. Това е едната зала, има още една. Хляб с анасон, масло и отличен зехтин. От тук се избира каква риба желае клиентът- всичко е диво и прясно по 16евро/кг, но ще ги пробвам следващият път. Днес пробвахме Камаронес- специфични дребни скариди. Специфичните Лапас, нещо между мида и рапан като вид. Прилича на мида, но е с една черупка. Бях ял тук там, но тези определено бяха най-добрите до сега. Сервират ги на нагорещен тиган. Половинка октопод, доста голям беше и разбира се от местните картофи с мохо, като червеното беше с козе сирене. И въпреки, че уж нямаше да ядем десерт не устояхме на предложение за домашна торта с боровинки. Нещо като чийзкейк беше. Към това имаше 1,5л вода и 2х250мл от двата им вида студено бяло вино. Всичко беше страхотно и се надявам да не изчезнат напълно подобни места след години. И накрая сметката Ако сте любител на храните препоръчвам с две ръце да ги пробвате, ако ходите към Тенерифе. 19 2 6 Връзка към мнение
Jorro 4488 Публикувано: 15 август, 2020 Сподели Публикувано: 15 август, 2020 17 minutes ago, Alexander said: Guachinches е нещо наистина специално в Тенерифе. Намират се в северната част, това са скрити за туристите локални кръчми, в които готвят най-автентичната домашна храна. Използва се локални пресни продукти и рецепти, все едно ви готвят на село или някъде в Родопите. Често гуачинчетата нямат табели и е трудно случайно да попаднете на тях. Намират се в къщите на собствениците и задължително предлагат собствено вино или най-малко от зоната. Някои са насочени повече към морски продукти, други по-малко има и смесени. Днес бяхме на проба в едно такова морско гуачинче. Всички морски неща са на няколко часа- от сутринта и нямам думи да опиша колко са вкусно. За капак цените са много ниски, ще видите накрая точно цифри. Клиентите бяха само испанци, като над 80% са местни. Меню рядко има, казват какво имат. Друг ден ще отидем да пробваме рибите, реших че наведнъж няма да е добра идея. Ето входа, няма надписи или табели, днес е празник и събота едновременно и имаше повечко хора, но не сме чакали повече от 10мин. Това е едната зала, има още една. Хляб с анасон, масло и отличен зехтин. От тук се избира каква риба желае клиентът- всичко е диво и прясно по 16евро/кг, но ще ги пробвам следващият път. Днес пробвахме Камаронес- специфични дребни скариди. Специфичните Лапас, нещо между мида и рапан като вид. Прилича на мида, но е с една черупка. Бях ял тук там, но тези определено бяха най-добрите до сега. Сервират ги на нагорещен тиган. Половинка октопод, доста голям беше и разбира се от местните картофи с мохо, като червеното беше с козе сирене. И въпреки, че уж нямаше да ядем десерт не устояхме на предложение за домашна торта с боровинки. Нещо като чийзкейк беше. Към това имаше 1,5л вода и 2х250мл от двата им вида студено бяло вино. Всичко беше страхотно и се надявам да не изчезнат напълно подобни места след години. И накрая сметката Ако сте любител на храните препоръчвам с две ръце да ги пробвате, ако ходите към Тенерифе. Ако не говориш испански имаш ли шанс да си поръчаш нещо на английски? 1 Връзка към мнение
Alexander 30939 Публикувано: 15 август, 2020 Автор Сподели Публикувано: 15 август, 2020 Много силно ме съмнява, но това не трябва да те отказа. Ще видиш какво ядат другите и ще посочиш. Местните са много добронамерени и спокойни, а както казах са собственици и работят семейно. 3 Връзка към мнение
Jorro 4488 Публикувано: 15 август, 2020 Сподели Публикувано: 15 август, 2020 1 hour ago, Alexander said: Много силно ме съмнява, но това не трябва да те отказа. Ще видиш какво ядат другите и ще посочиш. Местните са много добронамерени и спокойни, а както казах са собственици и работят семейно. Почвам да уча испански тогава :)))) 1 1 1 Връзка към мнение
Alexander 30939 Публикувано: 16 август, 2020 Автор Сподели Публикувано: 16 август, 2020 Днешното кръчме- не е баш гуачинче, но е добро и го знам от преди. Пак взехме Лапас- 7 евро Супата е с два вида миди, калмари, скариди и два вида риба и е много голяма порция-5 евро Манджата е Потас по Канарски. Пота е това което се продава у нас за калмар, но не е-писала съм във форума за него-8 евро имаше Cherne на английски wreckfish за по 9 евро на човек, но порции за 3-ма. Явно такива да били като размер 15 1 Връзка към мнение
Alexander 30939 Публикувано: 17 август, 2020 Автор Сподели Публикувано: 17 август, 2020 Няма място в Европа, където бял тон- bonito, който е по-хубав от нормалният тон да струва 2,19 евро за килограм. Рибите са по 4-5 кг и съвсем пресни, не винаги ги има. Тъкмо ги нареждаха, затова са в тези легени. Това е в голям магазин - хипермаркет. Като стана дума за цени, млякото което у нас е в пъти по-скъпо в същия магазин и не е намалено или на оферта нещо. Днес минахме през друго гуачинче El Pimiento, пак ядене до спукване и 10-11 евро на човек с пиенето. Тези имат 4 риболовни корабчета и страхотна кръчма с тераса. 19 3 Връзка към мнение
AlexandraKo 116622 Публикувано: 18 август, 2020 Сподели Публикувано: 18 август, 2020 А,пък ей тия,зелените чушчици,колко са вкусниииии:))) Тука през вечер има бял тон,аз също го харесвам мааалко повече от червения:)))Ама и двата вида не ги отказвам:))) 3 Връзка към мнение
Alexander 30939 Публикувано: 19 август, 2020 Автор Сподели Публикувано: 19 август, 2020 Днес дойде ред на друго гуачинче, което бях набелязал La Pimienta в Matanza, бяхме 5 човека. Пак е скрито по стръмните улици, бяхме с резервация за обяд, като излизахме имаше 8-10 човека да чакат. На влизане се пръскаш с гел и избираш каква риба искал, ако желаеш риба. Измерват я и отиваш към масите. Кухнята е на входа и се вижда всичко Октоподът беше най-крехкият и нежен който съм ял някога. Взехме три риби-общо малко над 2кг излязоха, pez perro - риба куче- беше към 1кг розова, boca negra, черната уста към 500гр и типичната за тук vieja-стара към 600гр. Разбира се с местни картофи папас и мохота. Едвам стигнахме до десерт, но взехме по 1 за двама. Тук е малко по-скъпи от предните места, да речем с 10-15%. Това са пудинг подобно на крем карамел, има го в цяла Испания и frangollo canario, много е вкусно не бях ял до сега. Представлява млечен крем с брашно от царевица, ядки, стафиди, канела и др. 12 Връзка към мнение
AlexandraKo 116622 Публикувано: 19 август, 2020 Сподели Публикувано: 19 август, 2020 Бонитото, днес гледах в Мадрид, в една пескария, беше 10 пъти по- скъпо. Тази цена от 2/€ кг е просто подарък:))) Един път, на Тенерифе, без да искаме, попаднахме на едно такова място. Имаше салата с октопод и остопод на скара - беше най- вкусният, който ядохме. После се опитахме да го намерим пак, ресторантчето и не успяхме:((( 1 Връзка към мнение
Alexander 30939 Публикувано: 19 август, 2020 Автор Сподели Публикувано: 19 август, 2020 2 евро/кг е цена в магазин. На кръчма няма как да е толкова. В Тенерифе рибите по гуачинчетата са 16-18 евро/кг и по нормални кръчми над 20. 1 Връзка към мнение
AlexandraKo 116622 Публикувано: 19 август, 2020 Сподели Публикувано: 19 август, 2020 преди 2 минути , Alexander каза: 2 евро/кг е цена в магазин. На кръчма няма как да е толкова. В Тенерифе рибите по гуачинчетата са 16-18 евро и по нормални кръчми над 20. Ма то и аз, за магазина ти говоря, не за ресторанта:))) На ресторанта днес ядохме сьомга, по къде 20 и нещо порцията. 1 Връзка към мнение
Alexander 30939 Публикувано: 20 август, 2020 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2020 Това гуачинче ни беше трудно да го посетим, просто в неделя не работи вечер, в понеделник и вторник изобщо. Казва се La huerta de Ana y Eva-градината на Ана и Ева. Доста има писано за него по разни испански форуми и вчера му дойде реда. Отодохме вечерта, чакахме 30-40мин да влезем, едно че има хора, второ работят с около 50% от капациетс с разредени маси. Товс може би е най-доброто място за магеланцире от форума, защото това е първото място кудето има нещо като меню-представлява касов бон. Малко, но от сърце. Друг е въпроса, кой колко ще резбере само от едно име какво ще яде. На входа има гел и дъска на която ви записват името и чакате да ви извикат. Менюто, от почти всичко има половин и цяла порция-въпреки това този път се провалихме с количеството на това което поръчахме.... От интериора, пода е от дребни камъни или нещо подобно, зелено е, има атмосфера. Всичко поръчано е половинки порции, но както ще видите само името е половинка, даже за основните питахме, защото беше нереални и решихме, че са се объркали и са записали цели. Запечено местно козе сирене с мохо-типично за гуачинчетата и тук като цяло. Запечено руло от козе сирене. Sabroso de almorgote- цилиндричната част е нещо като тортия, но с картофи, тон и малко лук. Отгоре е зелено мохо и алморготето, по-различно местно мохо с козе сирене вътре-от Ла Гомера идва като продукт. И трите основни, само едрият боб можеше да мине до някъде за половин порция. Fabada Carne fiesta -свинско с картофи най-общо И Solomillo Huerta -свинско бон филе по градинарски. Месото беше на скара и ужасно сочно. Едвам изядохме 60%, десерт не взехме с изключение на един банан, цялата чепка е сложена на изхода. Имаше на много добра цена тешешка пържола-chuleton 18евро/кг в магазин е почти невъзможно да се купи за толкова, както и ентрекот за 16, пак подарък. Дргуят път ще ям това 100%. На вратите на тоалетните имаха интересни декори. Вино, вода и сок за пиене и накрая пак 10,50 на човек, просто без думи. 14 4 Връзка към мнение
Roberto Baggio 3734 Публикувано: 20 август, 2020 Сподели Публикувано: 20 август, 2020 Страхотна тема, чета и се облизвам 🙂 Благодаря за усилията, които полагаш. 4 1 Връзка към мнение
neuromancer 25118 Публикувано: 20 август, 2020 Сподели Публикувано: 20 август, 2020 Е не, така ми се приходи на Канарските острови... Ама догодина най-рано Тия гуачинчета само в Тенерифе ли са или и по другите острови има? 1 Връзка към мнение
Alexander 30939 Публикувано: 20 август, 2020 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2020 Основно са в Тенерифе и то в северната част, където има лозя. В Г Канария има малко. 1 Връзка към мнение
vorbis 2178 Публикувано: 20 август, 2020 Сподели Публикувано: 20 август, 2020 преди 12 минути , Alexander каза: Основно са в Тенерифе и то в северната част, където има лозя. В Г Канария има малко. Мислех, че причината да са съсредоточени в северната част е, че там е основно местното население, а не наличието на лозя. Ако някой има впечатления от гуанчинче на Кран Канария, да не се срамува, а да пуска информация. 🙂 1 Връзка към мнение
Alexander 30939 Публикувано: 20 август, 2020 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2020 Където са лозята там са и хората-местните- така че има логика в мисленето. А виното е задължително, тези заведения са обвързани с виното. Преди 50-60год на юг е било само камъни, продавали са земята за стотинки. В Г Канария се казват bochinche, макар и да има и гуачинчета. @Василена ще каже за там. 2 Връзка към мнение
Alexander 30939 Публикувано: 20 август, 2020 Автор Сподели Публикувано: 20 август, 2020 Следващото посетено не е точно гуачинче, но реално е много подобно. В Испания има ужасно много вариации на кръчми, за разлика от У нас. restaurante, bodegón, tasca, mesón, guachinches и др, като и аз не знам точно как се определят кое какво е. Днешното беше tasca близо до столицата, заведе ни наша местна позната. На вид е както другите, прилича на плевня с високи тавани и държи хладно вътре без нужда от климатици. Има част за пиене и аперитиви в началото и след това зала с маси. Следва залата, менюто е написано на двете реквлмни дъски на Хайнекен и се носят до теб когато ще поръчваш, не че беше необходимо. Поръчахме garbanzo -нахут- в Испания се яде много, готви се като боб с разни неща вътре като бекон, чорисо и др. Chopitos - много малки цели сепии, има го в Испания също. панирани пръчки от козе кашкавал Имаше и други неща, но се повтарят от предните и ще ги прескоча. Десерта беше торта 3 шоколада в чаша, като най-отдолу имаше бисквита. Пробвахме и вината им. Всичко беше както обичат да казват в Испания за кръчмите - трите Б-та, bueno, bonito, barato-хубаво, вкусно, евтино. Цените са идентични на предходните кръчми. 5 1 Връзка към мнение
Василена 1122 Публикувано: 21 август, 2020 Сподели Публикувано: 21 август, 2020 На 20.08.2020 г. в 17:20, Alexander каза: Където са лозята там са и хората-местните- така че има логика в мисленето. А виното е задължително, тези заведения са обвързани с виното. Преди 50-60год на юг е било само камъни, продавали са земята за стотинки. В Г Канария се казват bochinche, макар и да има и гуачинчета. @Василена ще каже за там. В Гран Канария е бочинче (bochinche ). Bochinche El Chato, Bochinche Asador Cat´tita, Bochinche Los Jamones , Bochinche Bar Juansito, Casa Josefina И още много други .Ако някой се интересува ще дам конкретна информация. Относно телешка пържола ( chuleton ) на магазина е 14 Евро килото на оферта е 12 Е . Ентрекота е с 14 Е нормална цена . Всеки месец намирам оферти за по 9,99 Е килото , тогава купувам и замразявам на порции. Има един ресторант в Лас Палмас води се "скъп" там обикновено празнуваме рожденните дни напоследък , но е само за месо и имат невероятна скара малко ала аржентинската и месото е първо качество . Та един една телешка пържола близо 400г. там с гарнитурата излиза 18Е. 5 Връзка към мнение
vorbis 2178 Публикувано: 22 август, 2020 Сподели Публикувано: 22 август, 2020 преди 9 часа, Василена каза: Ако някой се интересува ще дам конкретна информация. Ама моля ти се, иска ли питане! 😉 2 Връзка към мнение
AlexandraKo 116622 Публикувано: 22 август, 2020 Сподели Публикувано: 22 август, 2020 преди 10 часа, Василена каза: В Гран Канария е бочинче (bochinche ). Bochinche El Chato, Bochinche Asador Cat´tita, Bochinche Los Jamones , Bochinche Bar Juansito, Casa Josefina И още много други .Ако някой се интересува ще дам конкретна информация. Интересуваме се и още каааак!:)))) Нали, някои ходим в чужбина само, за да ядеееем.:)))И да пиееееем! 3 3 Връзка към мнение
Светославов 4054 Публикувано: 22 август, 2020 Сподели Публикувано: 22 август, 2020 преди 6 минути , AlexandraKo каза: някои ходим в чужбина само, за да ядеееем.:)))И да пиееее А, не сваляй гарда, ама май последният път се разминахте с музикални вечери, освен ако аз съм изпуснал нещо в сводките ти 🙂 1 Връзка към мнение
Alexander 30939 Публикувано: 22 август, 2020 Автор Сподели Публикувано: 22 август, 2020 Приключихме с пробите и като цяло разходката в Тенерифе. За изпроводяк минахме да обядваме в El Barco, писах за него и за нас това е най-доброто място. За предястие взехме дежурните Lapas с масло и чесън, взехме малка порция нахут с риба треска, много добро беше и една едричка риба - el perro-куче, розовата която ядохме в La Pinienta -писано е по-назад. На първата снимка е, беше само една. Рибката излезе 1,6кг и почти я изядохме с голям зор. За десерт отново торта с боровинки. В крайна сметка прескочих вечерята.. 7 1 Връзка към мнение
Дани Магелани 20787 Публикувано: 22 август, 2020 Сподели Публикувано: 22 август, 2020 преди 16 минути , Alexander каза: Приключихме с пробите и като цяло разходката в Тенерифе. За изпроводяк минахме да обядваме в El Barco, писах за него и за нас това е най-доброто място. За предястие взехме дежурните Lapas, взехме малка порция нахут с риба треска, много добро беше и една едричка риба - el perro-куче, розовата която ядохме в La Pinienta -писано е по-назад. На първата снимка е, беше само една. Рибката излезе 1,6кг и почти я изядохме с голям зор. За десерт отново торта с боровинки. В крайна сметка прескочих вечерята.. Ти си готов да водиш групи на кулинарен туризъм до Канарите! Аз бих се възползвала, ако цената на услугата е като за магеланци. И няма да ти искам комисионна за идеята си.😀 4 1 1 1 Връзка към мнение
Фил 68732 Публикувано: 24 август, 2020 Сподели Публикувано: 24 август, 2020 На 18.08.2020 г. в 2:09, Alexander каза: където бял тон- bonito, който е по-хубав от нормалният тон да струва 2,19 евро за килограм. На 18.08.2020 г. в 12:17, AlexandraKo каза: Тука през вечер има бял тон,аз също го харесвам мааалко повече от червения:))) Бял тон ли? Какво е това бял тон, на мен ми прилича на паламуд? Връзка към мнение
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега