Alexander 30940 Публикувано: 2 февруари, 2022 Автор Сподели Публикувано: 2 февруари, 2022 Още малко имена ZAMBURIÑAS - миди Сен Жак navajas- дяволски нокти bogavante-омар От рибите най-хубави са Cherne, Pámpano, Alfonsiño, Abade, Sama, Bocanegra, Morena frita, Mero и т.н. Написани са по хубост и цена, но като цяло няма лоши. ястия с almogrote-на базата на локален козе кашкавал от Ла гомера, има салати, пълнени гъби и други неща с това нещо. От локланите картофи - от скъпите, които са черни и много жълти вътре не съм виждал да продават по кръчмите, но може да питате. Papas Negras Yema de Huevo, в превод черни картофи, жълтък от яйце 1 1 Връзка към мнение
master_of_germs 54150 Публикувано: 2 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2022 @ven62, имай предвид, че днес 2-ри февруари е празник в Тенерифе. Денят на черната мадона от Канделария. Та работните времена навсякъде по острова ще са странни. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Virgin_of_Candelaria Ние си свалихме приложението guachinches modernos. Дава доста опции, лошото е, че доста от тях затварят, дорде ние се приберем от преходите си. Снощи бяхме в El bodegon de Argelio в Ла Лагуна. Пържен заек (conejo frito) за 7 евро половин порция пържени месни хапки (4,70 евро, иначе цялата пак е за 7) ни наяде, че и остана за вкъщи. Според мене леко бяха препържили. 2 евро за 1/4 литър вино. Същото заведение в гугъл мапс е отбелязано като guachinche de argelio. Намира се точно пред църквата Ла Консепсион. 5 1 1 Връзка към мнение
master_of_germs 54150 Публикувано: 2 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2022 В същото приложение намерихме оня ден за вечеря Cofradia de Caletillas. В гугъл мапс е отбелязано като Cofradia pescadores de Candelaria. То не е типично гуачинче, а е сред многото други заведения на крайбрежната улица. Но в понеделник късно вечер не открихме други работещи гуачинчета около нас. Като цяло от четвъртък до неделя са по-активни голяма част от гуачинчетата. Наблегнахме на октоподите (аз като цяло не си падам особено по риби и морска храна, но октоподите са изключение и гледам да си поръчвам, когато ми се удаде възможност. Беше много вкусно, но и сметката излезе двойна спрямо гуачинчето в Ла Лагуна. Десертът "на баба" с бадеми крем и кафе беше страхотен, а аз обичайно не ям сладки работи, но тук се чудех и за втори. 7 3 Връзка към мнение
Alexander 30940 Публикувано: 2 февруари, 2022 Автор Сподели Публикувано: 2 февруари, 2022 Пробвайте някое от тези които съм описал. La huerta de Ana y Eva има всичко, El barco-само риба и морски, como en casa, El Fogón, El bala perdida, casa goya В големите градчета и по централните части само името е гуачинче. Колкото по-забутано, толкова по-добре. Има и някои изключения де. Апликацията я пробвах, ама не ми хареса, явно е много нова и няма база данни. Вижте във фейса guachinches modernos de tenerife, по снимките ще се ориентирате какво има. 1 1 Връзка към мнение
ven62 30700 Публикувано: 2 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2022 преди 15 часа, master_of_germs каза: @ven62, имай предвид, че днес 2-ри февруари е празник в Тенерифе. Денят на черната мадона от Канделария. Та работните времена навсякъде по острова ще са странни. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Virgin_of_Candelaria Ние си свалихме приложението guachinches modernos. Дава доста опции, лошото е, че доста от тях затварят, дорде ние се приберем от преходите си. Снощи бяхме в El bodegon de Argelio в Ла Лагуна. Пържен заек (conejo frito) за 7 евро половин порция пържени месни хапки (4,70 евро, иначе цялата пак е за 7) ни наяде, че и остана за вкъщи. Според мене леко бяха препържили. 2 евро за 1/4 литър вино. Същото заведение в гугъл мапс е отбелязано като guachinche de argelio. Намира се точно пред църквата Ла Консепсион. Да беше го написал по-рано това за всетенерифския празник. Сутринта с жена ми едвам намерихме отворен магазин. Mercadona, HiperDino , ... , дори Lidl - нищо отоворено. С мъка намерихме едно малко Dino Express за най-необходимото. Но пък Mercadillo del Agricultor си работеше съвсем нормално, та накупихме 6-7 вида плодове като за ... китайския народ. Синът ми се ограничи с "Пак ще хвърляме храна..." За вечеря, мако понаплашени, проверихме нашето си (местно) Гуачинче (Guachinche La Montañita). Работеше си. Изкупихме и него: Само някакво сирене (Gueso fresco) пропуснах. От всичко остана почти половината и за утре. (трите десерта - не) Solomillo-то си беше кръг с 30-на см. диаметър. Тя, собственичката правилно ме питаше половин порции ли искам или цели, ама аз ... 3 Връзка към мнение
Alexander 30940 Публикувано: 3 февруари, 2022 Автор Сподели Публикувано: 3 февруари, 2022 aaa взимайте половин порция! това със целите си е набутвация, не може да се пробва после нищо. Особено в ана и ева е чудо, дори половин пак е много. 2 Връзка към мнение
master_of_germs 54150 Публикувано: 3 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2022 преди 12 минути , Alexander каза: aaa взимайте половин порция! това със целите си е набутвация, не може да се пробва после нищо. Особено в ана и ева е чудо, дори половин пак е много. А, което остане, си го взимаме за вкъщи 🙂 Снощи пак окъсняхме с прибирането от Анага. (По прогноза беше дъждовно на целия остров, докато в Чаморга само прикапваше и затова обиколихме в онзи район). Нито смогнахме да отидем в близката Канделария за празника. в "наше село" Радасул долу магазинът СуперДино си работеше нормално, но и заведението срещу него с храна за вкъщи (препоръчано от хазяйката ни), и местното гуанчинче Ла Пиментера бяхя затворили рано. На двеста метра от нас има едно приятно барче с тераса. Домакините ни бяха похвалили сандвичите им, та си взехме арепас (върло сме им почитатели). Много вкусни, но и като цена, и като грамаж бяха наполовина на ония, дето ядохме във венецуелския ресторант в Мадрид. Та си доядохме вкъци с остатъците от предната вечеря от лалагунското гуачинче 🙂 Сега пак вали цяла нощ... Така че нищо чудно днес да се навъртим още за обяд в района около Пуерто де ла крус с многото гуачинчета. 2 Връзка към мнение
master_of_germs 54150 Публикувано: 3 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2022 От нас две допълнителни бонус точки за La huerta de Ana y Eva. 😉 Само половинки порции, ама соломийо-то си остана цялото за вкъщи 🙂 @Alexander,благодарим за препоръката за пълнените домати. Взехме още papas arrugadas, ropa viieja polpo, atun en salsa, Ама да беше казал, какъв зверски наклон има улицата! Паркирали сме, ама, честно, страх ни е да влезем в колата сега след кръчмето. 😮 1 1 1 Връзка към мнение
ven62 30700 Публикувано: 3 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2022 преди 29 минути , master_of_germs каза: ... Ама да беше казал, какъв зверски наклон има улицата! Паркирали сме, ама, честно, страх ни е да влезем в колата сега след кръчмето. 😮 Ти нали не си шофьора. Изчакай на равното. Вярно си е , че това Тенерифе е колкото Европа по отношение на климата. При вас валяло, при нас - изгорехме. Цял ден мажа внучката през 20 мин. с 50-ти фактор, а тя, както всеки може да предположи, стой мирно и изобщо не се дърпа. ...Луд станах! 2 3 Връзка към мнение
frequent_flyer 405 Публикувано: 3 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2022 Напълно съгласен съм за купуването на половин порции при Ева и Ана. 4 половинки за двама поръчахме и видяхме голям зор с приключването им 🙂 Иначе макар и по-комерсиално, за нас това беше най-доброто guachinche в Тенерифе. Прилагам и менюто и снимка от заведението. 4 Връзка към мнение
Alexander 30940 Публикувано: 4 февруари, 2022 Автор Сподели Публикувано: 4 февруари, 2022 преди 7 часа, master_of_germs каза: От нас две допълнителни бонус точки за La huerta de Ana y Eva. 😉 Само половинки порции, ама соломийо-то си остана цялото за вкъщи 🙂 @Alexander,благодарим за препоръката за пълнените домати. Взехме още papas arrugadas, ropa viieja polpo, atun en salsa, Ама да беше казал, какъв зверски наклон има улицата! Паркирали сме, ама, честно, страх ни е да влезем в колата сега след кръчмето. 😮 Щом ви е било страх, значи е било малко виното..доматите са панирани, ако освен не са били някакви нови-пълнени по-нагоре има паркиране на равно, за другия път май не ядеше морски, но най-доброто за морски и с най-ниски цени е el barco, то ми е като припев, през ден, два съм там задължително, а другите ги сменям. за телешко има също добри 2 Връзка към мнение
master_of_germs 54150 Публикувано: 5 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2022 На 4.02.2022 г. в 5:11, Alexander каза: Щом ви е било страх, значи е било малко виното..доматите са панирани, ако освен не са били някакви нови-пълнени по-нагоре има паркиране на равно, за другия път май не ядеше морски, но най-доброто за морски и с най-ниски цени е el barco, то ми е като припев, през ден, два съм там задължително, а другите ги сменям. за телешко има също добри Ям морски, ама не всеки ден. Мерак ни беше да пробваме сепии ( choco ) и любимата ти риба cherne. Намерихме и двете в Amigos del norteна връщане от los gigantes до магистралата. Може би не еточно гуачинче,ама е сравнително евтино и страшно вкусно 🙂 5 2 Връзка към мнение
Radnev 15279 Публикувано: 6 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2022 На 2.02.2022 г. в 10:31, master_of_germs каза: Наблегнахме на октоподите... Това пипало наистина ли е толкова голямо или става дума за зрителна измама??? Ей!!! И вие се изхулузихте, кулинарни чревоугодници такива. От "КанарИте на Канарите" (очакваме пътепис с това име😉), гледай докъде я докарахме. 😁😁😁 1 Връзка към мнение
ven62 30700 Публикувано: 6 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2022 Преди 1 час, Radnev каза: Това пипало наистина ли е толкова голямо или става дума за зрителна измама??? Ей!!! И вие се изхулузихте, кулинарни чревоугодници такива. От "КанарИте на Канарите" (очакваме пътепис с това име😉), гледай докъде я докарахме. 😁😁😁 Пипалото си е нормално и няма зрителна измама. Обяснението е, че бухльото се е степал от безбройните му натиквания по багажи и раници. 1 1 Връзка към мнение
master_of_germs 54150 Публикувано: 7 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2022 Пипалото беше най-голямото, което съм ял. По средиземноморието обичайно слагат порция от две пипала. Тук беше едно, ама като за две и половина. А ретроспективен фотодневник за канарИте на КанАрите явно ще трябва да се пише. Че по тия канарИ обичайно няма обхват и интернет, а после става късно и се занимаваме с други неща... Като например на пристанището у наше село в bar la terraza Radazul да слушаме как местни младежи на възраст я моя, я като на @ven62 са наизвадили едни китари и пеят и свирят, докато си пийват бирички. 😉 И ние се включваме, ама само с биричката. Не пеем, за да не опразним заведението 😉 Това беше от нас. Осем дни, а ни се ще да бяха осем седмици... примерно. Полетът ни е рано и комай няма да се спи тая нощ. И все пак, за да успокоя @Radnev, Клъвдий IV Бух преди няколко часа изкачи трихилядник 😉 6 6 Връзка към мнение
Alexander 30940 Публикувано: 7 февруари, 2022 Автор Сподели Публикувано: 7 февруари, 2022 преди 10 часа, Radnev каза: Това пипало наистина ли е толкова голямо или става дума за зрителна измама??? Ей!!! И вие се изхулузихте, кулинарни чревоугодници такива. От "КанарИте на Канарите" (очакваме пътепис с това име😉), гледай докъде я докарахме. 😁😁😁 Ето ти мащаб, монета от 50цента 8 1 1 Връзка към мнение
Radnev 15279 Публикувано: 7 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2022 преди 2 часа, Alexander каза: Ето ти мащаб, монета от 50цента Това нещо изглежда леко ..... зловещо😬 @master_of_germs Чакаме дневника с нетърпение. Покрай турския ти пътепис много се вдъхнових. Напълно е възможно Фригия, Изник и планината Улудаг да се случат съвсем скоро.🥳 4 Връзка към мнение
Alexander 30940 Публикувано: 1 ноември, 2022 Автор Сподели Публикувано: 1 ноември, 2022 Отново лоши новини за инфлацията. в любимото el barco, рибите са поскъпнали от 16 на 17€/кг. тази която ядохме я видях в магазин за 12,90€/кг, само че по-дребна. Това в чинията е точно 3кг. масовите риби в магазина са 4-6€/кг Лапас и миди Намерих ново добро място El pino, размерите са зловещи. Половин порция я като една, нормалната - цялата е за 2-3 човека. Телешко дърпано 1/2 порция Пържен заек 1/2 порция Пържен заек цяла порция супа с два вида калмари, два вида миди, скариди и два вида риба е пак 5€ колкото беше и преди 3год на същото място. менюто ел пино 9 1 Връзка към мнение
Alexander 30940 Публикувано: 1 ноември, 2022 Автор Сподели Публикувано: 1 ноември, 2022 La venta de marrero. супата от горния пост е от тук, добавям още неща. 10 Връзка към мнение
Madonna 670 Публикувано: 2 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 2 ноември, 2022 Тези снимки само ме накараха да започна да проучвам пътуване до Тенерифе 🙂 и май има възможност да го съчетаем с круиз от там. Дали сте правили този вариант? Връзка към мнение
Alexander 30940 Публикувано: 4 ноември, 2022 Автор Сподели Публикувано: 4 ноември, 2022 Rincón Norteño - Los Realejos Препоръчаха ми я заради манджата с козе месо, една от най-известните на острова, всеки път ям от нея поне веднъж. Имаше и домашни крокети и разни меса, телешко бонфиле и др. това да два вида говежди бонфилета козата е в елипсовидна чиния, която си е за двама направо. друго много автентично е El cubano, все едно си на село буквално, петела се разхожда между масите. поръчахме сирене с мохо и микс, ентрекот, секрето и др за 4 човека и дойде това нещо, около 3 педи дълго. Десерта ме срази, хем не съм много по десертите, типично quesillo с доста яйца и с кокос и лимон 9 2 Връзка към мнение
antea 13297 Публикувано: 4 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2022 @Alexander, ти просто нямаш милост, никаква! само заради тия кръчмета ще се вдигнем до Тенерифе, без изобщо някога да съм се интересувала или проучвала дали нещо друго би ни харесало там кой е най-ефективният начин за стигане? 🙂 1 1 2 Връзка към мнение
master_of_germs 54150 Публикувано: 4 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 4 ноември, 2022 Ама аз, както съм ходил тази година, пак ми се прищя 😉 2 1 Връзка към мнение
Alexander 30940 Публикувано: 5 ноември, 2022 Автор Сподели Публикувано: 5 ноември, 2022 Нова звезда! Casa Pedro - El Toscal не е гуачинче, има доста неща и е много хубаво. Подобно е на Anna y Eva, които са във ваканция до утре и не ги посетих. авокадо със сьомга или октопод малки калмари, Carne fiesta с телешко или коза. супер десерти 12 Връзка към мнение
Alexander 30940 Публикувано: 30 декември, 2022 Автор Сподели Публикувано: 30 декември, 2022 Чак в местната преса се пише за La huerta de Ana y Eva. последния път не го посетих, понеже бяха във ваканция. 4 1 Връзка към мнение
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега