Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци - сезон 2020

Препоръчани мнения

Публикувано:

Мисля че ще бъде интересно да напишем кой какъв подарък не би искал да получи.

Преди няколко години мисля че при първата размяна получих като подарък използвана вещ.

Бях толкова разочарована и обидена че не искам това да се повтаря отново.

• Харесвам 1
  • Шок 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 42 минути , ttelena каза:

Преди няколко години мисля че при първата размяна получих като подарък използвана вещ.

Много добра идея...

Чаша за чай /която се напука при третото ползване/,  каничка за запарване на чай и "играчка" за елха, която става само за подложка за чаша не са добри идеи за подарък...   

• Шок 2
Публикувано:

Според мен е излишно да се казва кой какво НЕ иска или иска. Идеята на тази размяна не е ли да донесе коледно настроение, да има тръпка от очакването, изненада, а не да мислиш, че ще получиш мечтания подарък от непознат. Разбира се недопустимо е да се изпращат използвани вещи, но това сигурно е бил единичен случай. Има бюджет от 20 лева, който много се е размил и масово не се спазва, включително и аз го надвишавам, но някои хора си се вписват в него и в това няма лошо. Та да задължиш някой да ти търси подарък, който хем да е в бюджета или пък да го надвиши ама да не е шал, шапка, играчка, шоколад, чаша и не знам си какво, лично за мен убива идеята. Вярвам, че всеки като си получи другарче, на което да изпрати подарък, го проучва, вижда какви интереси има според мненията в темите, вижда какви подаръци е получавал минали години и ще се постарае да не повтори и ще избере с внимание подарък.

• Харесвам 26
  • Браво 2
Публикувано:
Преди 1 час, ttelena каза:

Винаги има такъв риск да получите нещо, което ни ви харесва.

Това с ползваната вещ е доста неприятно и е трябвало да пишете на този, който е организирал размяната. Съжалявам, че така се е получило.

Похвално е, че това не ви е отказало от участие!

Тук идеята е повече да се забавляваме, защото едва ли е вероятно да получим от непознат човек най-мечтания подарък.

• Харесвам 16
  • Браво 1
Публикувано:
преди 41 минути , Mary каза:

Винаги има такъв риск да получите нещо, което ни ви харесва.

Това с ползваната вещ е доста неприятно и е трябвало да пишете на този, който е организирал размяната. Съжалявам, че така се е получило.

Похвално е, че това не ви е отказало от участие!

Тук идеята е повече да се забавляваме, защото едва ли е вероятно да получим от непознат човек най-мечтания подарък.

Д

Публикувано:

Никой уважаващ себе си човек,няма да падне на кота нула и да  подари използвана вещ.Това е грозно,извинявам се,и е изключително неприятно.

Начинът по който подаряваме,говори за самите нас.

Учудвам се,че има записани,които след като са проявили интерес към Коледната игра,не влизат редовно във форума да следят развитието и.А и най-вероятно не си отварят и електронната поща,където има известие от магеланци.

Никого не упреквам,всичко се случва.Но нека бъдем по-отговорни и да се постараем да зарадваме магеланското си другарче.

Благодаря на @Mary за толерантността и търпението.

• Харесвам 11
  • Браво 1
Публикувано:

За първи път ще участвам в подобно преживяване във форума. Ще се водя от собствената ми нагласа за подаряване - винаги да подарявам това, на което самата аз бих се зарадвала от сърце. Не ме е лъгал досега този критерий, и сега ще го спазя.

Не подарявам, за да отбия номер, за да се освободя от ненужни вещи или за да спазя "етикет".

Ако не ми носи наслада този акт на даване на енергия и докосване до друга човешка /в случая магеланска/ вселена, каква би била целта ми да участвам? 

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:
преди 1 час, Bozhidar1978 каза:

Много добра идея...

Чаша за чай /която се напука при третото ползване/,  каничка за запарване на чай и "играчка" за елха, която става само за подложка за чаша не са добри идеи за подарък...   

Благодаря ти !!!

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Аз се стремя да подарявам неща, които бих купила за себе си. И да - надхвърлям доста 20 лв., но кой както си прецени. И е трудно да се каже какво да не се подарява - например аз обичам много шалове, но от супер лека вълна, а никой не е длъжен да ми знае прищевките. Аз се радвам много точно на неочакваното и това чувство не бих го заменила!

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:

Не знам защо го водим този разговор, ама да се обадя и аз 😂😂😂. Кофти подарък тук никой няма да получи, защото участва заради изненадата и споделянето й 🙂

Щом аз за РД получих от сестра ми тиган за палачинки и от два дни ги мятам до тавана с кеф, смятайте ... 😆 Хм ... това беше намек, че вече имам тиган за палачинки и подсказка, че кантар вкъщи би ме депресирал 😂😉😛 

• Харесвам 2
  • Смея се 13
Публикувано:
преди 2 минути , ДиянаВ каза:

кантар вкъщи би ме депресирал

Може би единствено това трябва изрично да е забранено в тазгодишната размяна - кантар

• Харесвам 4
  • Браво 2
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 3 минути , ДиянаВ каза:

кантар вкъщи би ме депресирал

Може да е кухненска везна, да си мериш брашното за палачинките. И въобще , тази година при сушата от пътешествия очаквам повече подаръци с готварска насоченост  😉

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:
1 minute ago, funny said:

Може би единствено това трябва изрично да е забранено в тазгодишната размяна - кантар

Точнооо. Въвеждаме забрана за кантари. Край. Който иска сам да си самопричинява такава покупка в такава година👍

2 minutes ago, bobole4e said:

Може да е кухненска везна, да си мериш брашното за палачинките. И въобще , тази година при сушата от пътешествия очаквам повече подаръци с готварска насоченост  😉

По-добре за консумация 😂. Така и така сме отървали юздите😁

• Харесвам 6
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 26 минути , ДиянаВ каза:

@Костов, а дано да не съм ти аз, защото искам ти да си моето. От всички участници точно за теб имам идея какъв да е подаръка 😛

Сетих се! Ще ми подариш палачинки! 😄 Само да се разберем, ти ли ще дойдеш у нас да ги направиш или ние да дойдем у вас? 😉 😄 😄

Всъщност, каквото реши съдбата, движена от леката ръка на Снежанка @Mary,това ще е.

• Харесвам 4
  • Смея се 4
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

защото искам ти да си моето

Винаги ми е било любопитно как биха се оформили двойките, ако всеки си избира на кого иска да подари! :laugh: 

Понеже това е трудно за реализиране, то ще ви "почерпя" с късметчета, когато му дойде времето. И всеки ще си избере ... номер.

• Харесвам 4
  • Браво 2
  • Смея се 2
Публикувано:

И аз се стремя винаги да подарявам това, което мисля да получа като подарък. 🙂 

Ама и палачинки да получа като Коледен подарък 😉 няма да се обидя, аз много си ги харесвам. 😉

Стремя се да подарявам това, на което сам се бих зарадвал. 🙂 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 37 минути , Lorette каза:

Хей, група! Няма ли да има сбирка около Коледа?

Поздрави!

Ще прихвана темата, да кажа че сбирка няма как да има. Поне такава на живо. Но ще има нещо виртуално, което ще бъде обявено идните дни 🙂

• Харесвам 10
  • Браво 2
Публикувано:
Преди 1 час, Иван Попов каза:

И аз се стремя винаги да подарявам това, което мисля да получа като подарък. 🙂 

Ама и палачинки да получа като Коледен подарък 😉 няма да се обидя, аз много си ги харесвам. 😉

Стремя се да подарявам това, на което сам се бих зарадвал. 🙂 

И аз съм фен на палачинки, домашно сладко, домашен мед, домашен шоколад   🙂   

• Харесвам 6
Публикувано:

Това с разрешено/забранено/препоръчително ми се струва несъвместимо с думата"изненада". Аз съм получавала ненужни подаръци, надявам се моите да не са били такива. Най - хубавото е, че всички обичаме да пътуваме, което доста улеснява избора, дори да не се познаваме лично. И за да не звуча нравствено поучително, искам да кажа, че всъщност моят пост е само за да спомена, че аз се радвам на  самолетни билети и диаманти...:)

Извън шегата - в Магеланската Коледа най - много обичам момента, в който  разопаковам подаръка и се чудя от кого е и какво има вътре. И още повече се радвам, ако моят подарък е изненадал приятно получателя си, въпреки че не винаги ми е лесно с избора. Обичам много и  късметчетата и сладките на Мари, които получаваме на Коледната сбирка, защото почти винаги се сбъдват..:)

• Харесвам 11
  • Браво 3
  • Смея се 3
Публикувано:

И аз много харесвам всичко домашно. Примерно - домашни самолетни билети, домашти златни кюлчета... ей, такива работи 🙂 Шегата настрана, тук са събрани много хора с различни възможности. Нека никой не се притеснява да подари каквото може и е преценил.

• Харесвам 5
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 1 минута , Ивайла каза:

Най - хубавото е, че всички обичаме да пътуваме, което доста улеснява избора

Точно.Все пак това е форум за пътешественици и винаги има решение за подарък.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Георги каза:

Ще прихвана темата, да кажа че сбирка няма как да има. Поне такава на живо. Но ще има нещо виртуално, което ще бъде обявено идните дни 🙂

Жалко! 😞 😞 😞

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.