Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци - сезон 2020

Препоръчани мнения

преди 2 часа, Marusinka каза:

Аз моя подарък съм го пратила за България още октомври. И изрично съм предупредила майка ми да не опакова нищо в кутия от български бисквити 😂😂😂

Моля те, звънни и кажи да използва кутия от бисквити. Или каквото има подръка. Очаквам с нетърпение новата история. 😎🤗

• Харесвам 5
  • Браво 2
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 21 часа, Mary каза:

af9ab59a2a47dc8d541d044cdb60f5c2.gif

Първият подарък вече пътува към получателя си!

А дали аз не съм слушал най-много тази година?! Имам смс от Еконт, но по-късно ще успея да взема изненадата. Тъкмо да довърша още малко и моя подарък. Stay tuned.. 🙂

• Харесвам 11
  • Браво 3
Връзка към коментар

А аз още умувам какво да подарявам 😊

Но до другата седмица, имам време 😉

Значи Вие сте били послушни 😉 щом дядо Коледа идва по-рано при Вас 🙂

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 час, oli_mali каза:

А дали аз не съм слушал най-много тази година?! Имам смс от Еконт, но по-късно ще успея да взема изненадата. Тъкмо да довърша още малко и моя подарък. Stay tuned.. 🙂

само да не е някой въглен 😄 

П.С. Шегичка разбира се 😄 

• Смея се 5
Връзка към коментар

Дзън, дзън, дзън ... подаръци ще има за всички от сърце ... 🙂 Ето, че аз ще открия сезона и то по какъв начин - уау! Сърдечни благодарности на моето джудже @Emilia за прекрасния коледен и магелански подарък. Момента на изненада е изключително приятен! 

А ето го и него, прилежно застанал под елхата и чака да стане Коледа, за да бъде отворен.20201125_094933.thumb.jpg.686ddbd501acb031e511f9ba1c11db23.jpg

20201125_095029.thumb.jpg.4b53a6dc5e90c47da6cc4ede8641e054.jpg

20201125_095320.jpg.b980b003dea16917deb4a4f95b3019f0.jpg

• Харесвам 25
  • Шок 5
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 12 минути , oli_mali каза:

А ето го и него, прилежно застанал под елхата и чака да стане Коледа, за да бъде отворен.

Айдеее, започна сезонът на нечовеците! :laugh:

Зън-зън-зън ... цял месец ще чакаме.

Ох, поне опиши нещо де - тежка ли е кутията, подрънква ли, мести ли се нещо вътре?! :cool:

• Харесвам 6
  • Смея се 10
Връзка към коментар

Да бе да, кой ще чак чак до Коледа, то сърце лудо не трае. Гледайте какво има вътре в кутията: рамка за снимки, играчки и гирлянд за елхата, коледни свещички, травъл сет, самолетче за оцветяване, курабийки и любимите бонбони Рафаело. Дано не изпускам нещо 🙂

20201125_100717.thumb.jpg.0e4c224094e7edeead1a853d3f3fb507.jpg

А казах ли ви за картичката?! Ето я и нея, каква по-хубава да бъде!

20201125_100842.thumb.jpg.79e6a23f5d9884585c2fc6ace34e2166.jpg

20201125_100922.thumb.jpg.66857b28abdf7312f1744dae86b73780.jpg

Искам да пожелая на всички Весели празници и една успешна и щастлива 2021, изпълнена със здраве и осъществени пътувания! 

А на теб @Mary, сърдечни благодарности за целия труд покрай инициативата, защото усмивките и кефа цена нямат! 🙂

• Харесвам 32
  • Браво 11
Връзка към коментар
преди 7 часа, oli_mali каза:

Да бе да, кой ще чак чак до Коледа, то сърце лудо не трае.

Чудесен подарък!
Сега спокойно можеш да ги прибереш в кутията и детето да ги открие на Коледа. :ph34r:

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, oli_mali каза:

Дзън, дзън, дзън ... подаръци ще има за всички от сърце ... 🙂 Ето, че аз ще открия сезона и то по какъв начин - уау! Сърдечни благодарности на моето джудже @Emilia за прекрасния коледен и магелански подарък. Момента на изненада е изключително приятен!

Еха 🙂 Много мило си описал подаръка. Надявам се да съм те зарадвала. Самолетната тема ми е любима и на мен много ми липсват (предполагам на всички).

Весели празници!

• Харесвам 19
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Връзка към коментар

Утре още двама от вас ще получат подаръци! :santa2:
А аз вече съм в коледно настроение покрай тази тема и днес напълних новата ми придобивка с бисквити. :smile: 

18442BC8-8017-4FB8-ACF1-2E961C8211B9.jpeg

• Харесвам 25
  • Браво 13
Връзка към коментар
преди 22 минути , Mary каза:

А аз вече съм в коледно настроение покрай тази тема и днес напълних новата ми придобивка с бисквити. :smile: 

Хмм, имам предложение за "Размяна на домашни коледни подаръци" . Гледайки тук а и темата за готвенето ... май ще има поне двойно повече кандидати :yes:

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
В момента, funny каза:

Хмм, имам предложение за "Размяна на домашни коледни подаръци" . Гледайки тук а и темата за готвенето ... май ще има поне двойно повече кандидати :yes:

Супер ще е! Само логистиката може да е проблем за някои уникални творения на майсторите от другата тема.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Mary каза:

Супер ще е! Само логистиката може да е проблем за някои уникални творения на майсторите от другата тема.

Аааа няма нужда от притеснения мисля. Всеки ще отиде и на място да си го вземе :biggrin:

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 38 минути , Mary каза:

@Mary, възможно ли е да споделиш от къде е бурканът - уникален е! 😍

Всъщност като се замисля няма да е лошо и рецептата, бисквитите изглеждат не по-малко примамливи 😊

А колкото до подаръците, чакам с нетърпение да видим, кои ще са следващите 🥳

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Mary каза:

Сега спокойно можеш да ги прибереш в кутията и малкият да ги открие на Коледа.

Хаха, няма шанс да изкарат толкова дълго. Ето го самолетчето-касичка вече оцветено от малките сръчни ръчички 🙂

20201125_201324.jpg.6a7de01e8b2d346e7cf6a89a4c7b32ad.jpg

20201125_202657.thumb.jpg.0c798763a1ffa99cdba6ac0305da513d.jpg

• Харесвам 29
  • Браво 16
Връзка към коментар
преди 17 минути , D_Ivanova каза:

@Mary, възможно ли е да споделиш от къде е бурканът - уникален е! 😍

Всъщност като се замисля няма да е лошо и рецептата, бисквитите изглеждат не по-малко примамливи 😊

А колкото до подаръците, чакам с нетърпение да видим, кои ще са следващите 🥳

Бурканът е доста голям, но имаше и други разновидности. Купих го от Pepco - показан е в брошурата им, където има с червен и бял капак, но в магазина имаше само с червен. В показания от мен буркан има 40-50 бисквитки и не е пълен, та наистина е голям.

Рецептата:

Спойлер

Бисквити с рикота, шоколад и аромат на портокал

120гр. меко масло

150гр. захар

120гр. сирене Рикота или обикновено крема сирене.

1 яйце

1-2 ч.л. настъргана портокалова кора

2 ч.ч. брашно

1 бакпулвер

1 ванилия

1 натрошен шоколад или шоколадов чипс – 1ч.ч.

Приготвяне

Разбиваме маслото със захарта, добавяме после рикотата, а след това яйцето и портокаловите кори. Разбъркваме. Добавяме брашното, бакпулвера и ванилията.

Накрая прибавяме шоколада.

Получава се  доста гъста смес, от която с малка лъжица сипваме в тавата върху хартия за печене. Получават се доста бисквитки – между 40 и 50 в зависимост от големината.

Печем около 10 минути в загрята фурна на 180 градуса. Понеже фурните са различни, та може и да не са достатъчни тези минути - гледате да покафенее крайчето на бисквитите.

Самите бисквити са много приятни на вкус и мирис.

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 32 минути , oli_mali каза:

Хаха, няма шанс да изкарат толкова дълго. Ето го самолетчето-касичка вече оцветено от малките сръчни ръчички 🙂

20201125_201324.jpg.6a7de01e8b2d346e7cf6a89a4c7b32ad.jpg

20201125_202657.thumb.jpg.0c798763a1ffa99cdba6ac0305da513d.jpg

Браво на детето! Получило се е уникално красиво!

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 21 минути , Mary каза:

Бурканът е доста голям, но имаше и други разновидности. Купих го от Pepco - показан е в брошурата им, където има с червен и бял капак, но в магазина имаше само с червен. В показания от мен буркан има 40-50 бисквитки и не е пълен, та наистина е голям.

Рецептата:

Покажи

Бисквити с рикота, шоколад и аромат на портокал

120гр. меко масло

150гр. захар

120гр. сирене Рикота или обикновено крема сирене.

1 яйце

1-2 ч.л. настъргана портокалова кора

2 ч.ч. брашно

1 бакпулвер

1 ванилия

1 натрошен шоколад или шоколадов чипс – 1ч.ч.

Приготвяне

Разбиваме маслото със захарта, добавяме после рикотата, а след това яйцето и портокаловите кори. Разбъркваме. Добавяме брашното, бакпулвера и ванилията.

Накрая прибавяме шоколада.

Получава се  доста гъста смес, от която с малка лъжица сипваме в тавата върху хартия за печене. Получават се доста бисквитки – между 40 и 50 в зависимост от големината.

Печем около 10 минути в загрята фурна на 180 градуса. Понеже фурните са различни, та може и да не са достатъчни тези минути - гледате да покафенее крайчето на бисквитите.

Самите бисквити са много приятни на вкус и мирис.

Много благодаря за изчерпателния отговор! 🙂

Веднага разгледах брошурата, има страхотни неща..не знам защо, но все го забравям този магазин.

А бисквитките ще ги пробвам в най-скоро време 🙂

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Mary каза:

Може ли, ако съм ти се паднала аз, да не ми купуваш подарък?! Нещо home made - кишче, сладкишче, каквото прецениш...Аз ще дойда да си го взема😀🤗😁

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар

Ето и аз да се наредя сред първите получили подаръка си.Благодаря ти, @oli_maliза вкусния,практичен и качествен подарък, уцели и с подаръка и момента, в който наистина имах нужда от нещо така позитивно и готино!Не знаят може би какво изпускат магеланците, които не участват в това прекрасно начинание.На останалите пожелавам хубави изненади като моята, топли и уютни празници и сбъднати пътувания през Новата година!

@Mary, благодаря и на теб за труда, търпението и коледните емоции, с които ни зареждаш и тази година!❤

20201126_152937.jpg

20201126_153148.jpg

• Харесвам 27
  • Браво 5
Връзка към коментар

Чудесно започна темата с вече получените подаръци. Утре още един от вас ще получи своя подарък. Един час чаках на опашка пред Спиди, за да изпратя своя. В съседния офис на Еконт работят трима служители и всичко се случва за отрицателно време. В момента хем съм доволна, че пратката ми замина и, надявам се, ще зарадва някого, хем ме е яд на себе си, че не звъннах на получателя да ми даде домашния си адрес и да му/й я пратя чрез Еконт  и сега, премръзнала, пия чай. Догодина ще си знам!

• Харесвам 4
  • Браво 6
Връзка към коментар
Преди 1 час, achieva каза:

Чудесно започна темата с вече получените подаръци. Утре още един от вас ще получи своя подарък. Един час чаках на опашка пред Спиди, за да изпратя своя. В съседния офис на Еконт работят трима служители и всичко се случва за отрицателно време. В момента хем съм доволна, че пратката ми замина и, надявам се, ще зарадва някого, хем ме е яд на себе си, че не звъннах на получателя да ми даде домашния си адрес и да му/й я пратя чрез Еконт  и сега, премръзнала, пия чай. Догодина ще си знам!

И аз имах подобен проблем с куриерските фирми до 2017 година.

Но вече избирам по-малките /квартални/ офиси на Спиди и Еконт, пред които няма много хора и обслужването е по-бързо.  

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.