Tedy Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 Патагония и изобщо южните части на Аржентина и Чили не ме привличат. След месеци прекарани в Аляска и години в Канада съм се нагледал и наситил на глетчери, айсберги, ледове и снегове и съм се зарекъл в близките 10-15 години да не давам пари за климат под нулата :) През лятото температурите са около 10-15 градуса, не е студено, няма и сняг, изключая ледниците, но разбирам защо не са ти интересни. Но ако погледнеш от позицията на човек, който не е виждал подобни природни красоти, мисля ще се съгласиш, че Патагония и Игуасу са най-атрактивните забележителности в Аржентина. 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 (редактирано) Абе някой от вас замислял ли се е за ovelanding в Южна Америка? Става дума за приключенски пътувания в специално конвертирани камиони с различни нива на удобство (от спане в палатки до хотелчета, от участие при готвене и миене на посуда и почистване до никакво участие). Има турове от 2 седмици та чак до 7-8 месеца и всичко помежду. Естественно първото голямо неудобство е, че става дума за пътуване с група, но пък е доста приключенско. П.П. Може би това е чудесна идея за тези, които си търсеха компания за пътешествия, тези турове ги има и много в Африка и Азия, не само в Ю. Америка. Редактирано 18 януари, 2014 от FlyTraveler Връзка към коментар
Duke Публикувано: 18 януари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 Всичко хубаво, ама сега като пробно гледам цените за юли тази година до Лима и ми настръхват косите. Под 1500 евро двупосочен не откривам. Това нормално ли е или имам шанс да открия нещо по-евтино за юли-август, 2015 г.? Идеята е да не се пътува през САЩ, защото визите ни изтекоха. Иначе предпочитам по логистични причини да летим от Амстердам, но няма проблем и през Париж или Мадрид. Важно е да е по-евтино, че тия 1500 евро ми идват малко нанагорно или пък съм в тотална заблуда и това е нормална цена до Лима и обратно? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 миналата година имаше разни промоции постнати и тук във форума, но и по принцип съм останал с впечатление, че е по-евтино от това 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 (редактирано) Една примерна програма за Перу и Боливия, нахвърлях я набързо, после ще попрегледам за глупости (в частта Боливия, че не съм бил там). Аз такива детайлни планове никога не съм правил, та ще ме извинявате ако не е според стандартите на по-взискателните. Та май ще е една комбинация от това, което аз правих и нещата които останаха за в бъдеще. Тук-там може да се махне нещо, според предпочитанията, аз ще го напиша първо и после ще видя колко дълго ще излезе, може да отрежеш някои неща, ако стане прекалено дълго или скъпо или не ти е интересно. 1) Пристигане в Лима (гледам, че полетите от Бг пристигат главно вечер) Преспиване в Лима. Тук може да се вмъкне няколко дена разглеждане, може и на края 2) Полет към Куско рано сутрин (може полет, може и автобус, който обаче трае 20 часа, аз лично летях и вероятно пак бих летял). Такси от летището до "автогарата", после такси (споделено или самостоятелно, ако не ви се чака) до Олантайтамбо. От Олантайтамбо влак до Мачу Пикчу Пуебло (aka Aguas Calientes). Преспиване. Една скоба, според мен така се адаптираш по-лесно към височината, Куско е 3500м нмв, а Мачу Пикчу към 2300 и няма да имаш проблеми, а като се върнеш в Куско ще си се адаптирал малко или много. Аз така процедирах и нямахме проблеми, но всеки си е индивидуален. 3)Разглеждане на Мачу Пикчу, преспиване пак там 4) Влака до Олантайтамбо, автобус или такси до Куско, разходка половин ден 5) Тур на свещената долина, спане в Куско (добре е да е четвъртък или неделя, когато има пазар в Пизак) 6) Морай и Марас (те са извън основния тур, аз ги пропуснах, ако ходя пак бих отишъл), спане в Куско 7) Разглеждане на Куско, крепостта, други останки (Кориканча задължително) през нощта автобус към Пуно 8 ) тур - плаващите острови, до Такиле, преспиване там 9) Такиле, Амантани и обратно 10) автобус към Ла Пас, Боливия, преспиване там 11) Тиахуанако, връщане в Ла Пас 12) Разглеждане Ла Пас 13) към Уюни, пристига се сутринта на следващия ден 14) тур из солника 15) връщане към Ла Пас 16) обратно към Пуно и Арекипа, преспиване в Арекипа 17-18) каньона Колка (може и само един ден) 19) Арекипа - манастира Санта Каталина, центъра, нощем път към Наска 20) сутрин Наска - полет над линиите, после път към Лима, спане там 21) Лима - разгл. центъра цени на автобусните билети и разписание има тук http://www.cruzdelsur.com.pe/ (това е най-реномираната компания, има и други) примерно $20 на отсечка влаковете до Мачу Пикчу са на http://www.perurail.com/ лоу-кост полети от http://www.starperu.com/ и http://www.peruvianairlines.pe/ нормални LAN и TACA. Редактирано 18 януари, 2014 от neuromancer 6 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 (редактирано) Всичко хубаво, ама сега като пробно гледам цените за юли тази година до Лима и ми настръхват косите. Под 1500 евро двупосочен не откривам. Това нормално ли е или имам шанс да открия нещо по-евтино за юли-август, 2015 г.? Идеята е да не се пътува през САЩ, защото визите ни изтекоха. Иначе предпочитам по логистични причини да летим от Амстердам, но няма проблем и през Париж или Мадрид. Важно е да е по-евтино, че тия 1500 евро ми идват малко нанагорно или пък съм в тотална заблуда и това е нормална цена до Лима и обратно? Виж в този сайт какви цени са излизали до Ю Америка (като цяло) за година назад - преди време stenk ги беше извадил в една от темите точно за пътуване до Ю Америка, но забравих коя точно. http://travel-dealz.de/blog/category/fluge/ срещат се 3, че и 4 пъти по-ниски от тези, за които пишеш Въпросът обаче е, дали точно за твоите дати ще има пак такива предложения. Отделно от тези има и last minute оферти на Thomas, Thomson, Arke, и изобщо предложенията на брандовете на TUI по 300-400 евро. Но доколкото знам стила ти педантично да изпипваш детайлите предварително, last minute offers отпадат в твоя случай. П.П. Намерих темата и мнението на stenk с цените, които са излизали, но предимно за Бразилия http://magelanci.com/topic/794-%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D1%81%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F/page-2#entry13142 Както се вижда, Рио за 250-300 евро не е непостижима цена, а има и Лима (Перу) за 306 евро - 5 пъти по-ниско от това, което ти си намерил сега Редактирано 18 януари, 2014 от wilks 4 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 Предполагам, че ДЮК, въобще не го интересува какво ще му предложим... За него важното е ЮТИЯТА да е в багажа...,. Аз бих му предложил трети вариант - Мексико - Белиз - Гватемала 3 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 Една примерна програма за Перу и Боливия, нахвърлях я набързо, после ще попрегледам за глупости (в частта Боливия, че не съм бил там). Аз такива детайлни планове никога не съм правил, та ще ме извинявате ако не е според стандартите на по-взискателните. Та май ще е една комбинация от това, което аз правих и нещата които останаха за в бъдеще. Тук-там може да се махне нещо, според предпочитанията, аз ще го напиша първо и после ще видя колко дълго ще излезе, може да отрежеш някои неща, ако стане прекалено дълго или скъпо или не ти е интересно. 1) Пристигане в Лима (гледам, че полетите от Бг пристигат главно вечер) Преспиване в Лима. Тук може да се вмъкне няколко дена разглеждане, може и на края 2) Полет към Куско рано сутрин (може полет, може и автобус, който обаче трае 20 часа, аз лично летях и вероятно пак бих летял). Такси от летището до "автогарата", после такси (споделено или самостоятелно, ако не ви се чака) до Олантайтамбо. От Олантайтамбо влак до Мачу Пикчу Пуебло (aka Aguas Calientes). Преспиване. Една скоба, според мен така се адаптираш по-лесно към височината, Куско е 3500м нмв, а Мачу Пикчу към 2300 и няма да имаш проблеми, а като се върнеш в Куско ще си се адаптирал малко или много. Аз така процедирах и нямахме проблеми, но всеки си е индивидуален. 3)Разглеждане на Мачу Пикчу, преспиване пак там 4) Влака до Олантайтамбо, автобус или такси до Куско, разходка половин ден 5) Тур на свещената долина, спане в Куско (добре е да е четвъртък или неделя, когато има пазар в Пизак) 6) Морай и Марас (те са извън основния тур, аз ги пропуснах, ако ходя пак бих отишъл), спане в Куско 7) Разглеждане на Куско, крепостта, други останки (Кориканча задължително) през нощта автобус към Пуно 8 ) тур - плаващите острови, до Такиле, преспиване там 9) Такиле, Амантани и обратно 10) автобус към Ла Пас, Боливия, преспиване там 11) Тиахуанако, връщане в Ла Пас 12) Разглеждане Ла Пас 13) към Уюни, пристига се сутринта на следващия ден 14) тур из солника 15) връщане към Ла Пас 16) обратно към Пуно и Арекипа, преспиване в Арекипа 17-18) каньона Колка (може и само един ден) 19) Арекипа - манастира Санта Каталина, центъра, нощем път към Наска 20) сутрин Наска - полет над линиите, после път към Лима, спане там 21) Лима - разгл. центъра цени на автобусните билети и разписание има тук http://www.cruzdelsur.com.pe/ (това е най-реномираната компания, има и други) примерно $20 на отсечка влаковете до Мачу Пикчу са на http://www.perurail.com/ лоу-кост полети от http://www.starperu.com/ и http://www.peruvianairlines.pe/ нормални LAN и TACA. Браво на Нашия Приятел от Бразилия. Иска да помогне на всички... Дали ще го разберат... 2 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 Браво на Нашия Приятел от Бразилия. Иска да помогне на всички... Дали ще го разберат... Може да не го разбираме, но го оценяваме! (Позволявам си да пиша и от името на другите) 2 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 (редактирано) Предполагам, че ДЮК, въобще не го интересува какво ще му предложим... За него важното е ЮТИЯТА да е в багажа...,. Според мен на Дюк нр му дреме много за ютията, но на жена му... Е, от там и на него де, смее ли да пренебрегне желанието й. Аз бих му предложил трети вариант - Мексико - Белиз - Гватемала Това е моят вариант за едното пътуване до Ц. Америка - 25 дена, даже го бях писал на Meidj като обсъждахме ЦЮА. Мексико - 2 седмици: 1 седмица за Карнавала във Веракруз, и 1 седмица Ривиера Мая и Плая Кармен Белиз 5-7 дена - малко плаж, евентуално сноркелинг, и резервати за уникални видове птици, останали само там Гватемала - 7 дена обикаляне на останки от маите - в Гватемала са повече, и по-добре запазени от тези в Мексико (най-големият запазен Tikal, както и Reserva de Biosfera Maya, Laguna del Tigre NP). Ако успея да освободя повече време, или съкратя някъде нещо, ще се отиде и до Мексико Сити. А другото пътуване до Ц Америка ще е за 20 дена Панама - Коста Рика - Никарагуа Панама - 1 седмица за Карнавала, който според справочници е най-големият, пищен и атрактивен на север от Рио. и по 5 дена из КР и Никарагуа. Тук се консултирах с Kuyuubi, според който при добра организация ще са достатъчни. Както се вижда и при двете пътувания основно място заема Карнавала (няма как в моя случай това е задължително условие :D), което означава, че ще е в две различни години, според това коя година за къде ще излязат най-добрите предложения за билети от Европа до Ц Америка. Редактирано 18 януари, 2014 от wilks 2 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 И понеже не говоря празни приказки и обичам програмите : Ето за какво говоря : П Р О Г Р А М А М Е К С И К О ( ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ„ ХОНДУРАС ) Ден 1 – Полет София – Мексико Ден 2 – Разглеждане Мексико сити - Нац.дворец,Катедралата,Антропологическия музей,Музея на изящните изкуства,Двореца и парка Чапултек и други спане – Мексико Ден 3 – Екскурзия до града на ацтеките Теотихуан и базиликата на Девата от Гуадалупе спане – Мексико Ден 4 – Екскурзия до нац.парк Невадо де Толука (вулкан) спане – Мексико Ден 5 – Екскурзия до колониалните градове Гуарнавака и Таско спане – Мексико Ден 6 – Автобус Мексико-Амекамена и трек по вулканите Попо и Иста Автобус Амекамена – Пуебла спане – Пуебла Ден 7 – До обяд – разглеждане Пуебла (колониална архитектура) Автобус Пуебла-Тлачичука и придвижване до хижа Пиедре Гранде – спане Ден 8 – Ранно тръгване (4ч.) и изкачване най-високия връх на Мексико – Пико де Оризаба (5640м). Връщане до хижата и град Пуебла нощен автобус : Пуебла – Вийяермоса Ден 9 – Разглеждане града и парка Ла Вента. Автобус до Паленке - спане Ден 10 – Разглеждане града на маите – Паленке и водопадите Мисол Ха и Агул Азул спане – Паленке Ден 11 - Целодневна екскурзия до древните градове Яшчилан и Бонемпак нощен абтобус : Паленке - Кампече Ден 12 – Разглеждане Кампече (кол.арх.) и древния град Ецна спане – Кампече Ден 13 – Автобус: Кампече-Мерида Разглеждане древния град на маите Ушмал и колониалната архитектура на Мерида спане – Мерида Ден 14 – Целодневна екскурзия до морския парк Калестун на Мексиканския залив спане – Мерида Ден 15 – Рано сутринта автобус до Чиченица. Разглеждане най-големия и известен град на маите, както и сенотите Иккил и Кекен . Вечерта автобус до Тулум на Карибско море спане – Тулум Ден 16 – Разглеждане археологическата част на Тулум, плаж и разходка до Плая де Кармен – плаж и сеноти спане – Тулум Може един допълнителен ден за природно – етнографския парк Шкарет край Плайя де Кармен Ден 17 - Автобус Тулум – Четумал. След обяд лодка до остров Колкер (Белиз) спане – Кая Колкер Ден 18 – Бариерният риф на Карибско море до Белиз – шнорхелинг и къпане вечерта лодка Кая Колкер – Белиз сити спане – Белиз Ден 18 - Сутринта разглеждане Белиз и автобус до Сан Игнасио. След обяд най-големия арх.обект в Белиз – Каракол спане – Сан Игнасио Ден 19 – Минаване границата Белиз - Гватемала с автобус до Флорес След обяд активитети на езерото Патеница спане – Флорес Ден 20 – Целодневна екскурзия в джунглата до забележителния град на маите - Тикал нощен автобус : Флорес – Гватемала Ден 21 - Сутринта пристигане в Гватемала сити и маршрутка до Антигуа До обяд разглеждане на старата столица Антигуа, а следобяд – екскурзия до вулкана Пакая спане – Антигуа Ден 22 - Обиколка на езерото Атитлан с лодка – вулкани и дъждовни гори спане – Антигуа Ден 23 - Сутринта автобус : Антигуа – Чичи (най-големия пазар в Гватемала) След обяд : Чичи – Гватемала сити – разглеждане и спане Ден 24 - Целодневен тур до древния град Копан (Хондурас) и термалните източ- ници с кола под наем спане – Гватемала сити Ден 26 - Автобус Гватемала – Тапачула – Сан Кристобал с минаване на границата Гватемала – Мексико спане – Сан Кристобал Ден 27 – Разглеждане колониалния Сан Кристобал и екскурзия до Сумидеро каньон ( отвисоко и лодка) нощен автобус Сан Кристобал – Почутла Ден 28 - Сутринта такси от Почутла до Мазунте – плаж и разходки , залези спане – Мазунте Ден 29 - Заслужен отдих, плаж на Тихия океан нощен автобус до Оаксака Ден 30 – Разглеждане Оаксака (кол.архитектура) и Монт Албан (на маите) спане - Оаксака Ден 31 – Целодневна екскурзия до Тула(най-старото дърво),Митла и Йерва Агуа нощен автобус : Оаксака – Мексико Ден 32 – Мексико сити - Последни впечатления, пазар и самолет АКЦЕНТИ : Древните градове на ацтеките и маите Теотихуан, Чиченица, Ушмал, Паленке, Яшчилан, Монт Албан Тикал (Гватемала), Каракол (Белиз), Копан (Хондурас) Колониалните градове Мексико, Пуебла, Мерида, Кампече, Оаксака, Сан Кристобал, Антигуа, Гватемала Вулканите Пико де Орисаба, Невадо ди Толука, Попокатепетъл и Иста Пакая в Гватемала Природни забележителности : Бариерният риф при Белиз, Водопадите Мисол Ха и Агул Азул, Каньона Сумидеро, Сенотите в Юкатан, Морският парк Калестун, Плажовете на Карибско море, Тихия океан и Мексиканския залив 11 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 И понеже не говоря празни приказки и обичам програмите : Ето за какво говоря : П Р О Г Р А М А М Е К С И К О ( ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ„ ХОНДУРАС ) Перфектен, както винаги! Тези твои програми и планове спестяват огромно количество време ровене и търсене, в същото време са есенцията - най-важното и интересно от всяко място, с практична информация без излишни подробности и отклонения.. Единственият "недостатък" (не случайно е в кавички), ако изобщо може да се определи като такъв, е дългите периоди от време, за които са пригодни. Но хубавото пък е, че всеки може да отсее за себе си, и да съкрати места според времето, с което разполага. Един въпрос - ти за всички държави (или група държави по региони) ли имаш такива планове? Не искам да питам колко време ти е отнело да ги направиш, но това, че ги поместваш тук, е неоценима помощ! 2 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 Не за всички. Само за тези, които ме интересуват. А те са десетки... 3 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 И понеже не говоря празни приказки и обичам програмите : Ето за какво говоря : П Р О Г Р А М А М Е К С И К О ( ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ„ ХОНДУРАС ) На мен обаче ми се струва супер амбициозна. Аз бих имала нужда не от 2-3 пъти повече време. Ако успееш да я осъществиш - браво! Иначе: благодаря, че ги споделяш. Аз знам горе-долу кои места искам да посетя, но не съм проучвала за транспорт. Досега мислех, че трябва да напусна работа и да отида за неопределено време в Америките, за да си обикалям. Но се убедих, че наведнъж няма как да стане при мен и ще се преориентирам към повече и по-кратки пътувания. А в този случай си трябва планиране. 2 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 Само да кажа - наистина това, което го публикувам е плод поне на 2 месеца сериозно проучване и бих го направил веднага, ако можех да съм едновременно на няколко места. За тези , които искат са сме заедно в близките години - ето и плановете ми за следващите зими (декември-март) - Австралия, Нова Зеландия, Филипини, Бирма, Мексико, Колумбия... Който намери евтини билети = да се обади.... 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 На мен обаче ми се струва супер амбициозна. Аз бих имала нужда не от 2-3 пъти повече време. Ако успееш да я осъществиш - браво! Иначе: благодаря, че ги споделяш. Аз знам горе-долу кои места искам да посетя, но не съм проучвала за транспорт. Досега мислех, че трябва да напусна работа и да отида за неопределено време в Америките, за да си обикалям. Но се убедих, че наведнъж няма как да стане при мен и ще се преориентирам към повече и по-кратки пътувания. А в този случай си трябва планиране. Не е супер амбициозна, а реално осъществима. Правил съм го доста пъти и вярвам в себе си. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 Всичко хубаво, ама сега като пробно гледам цените за юли тази година до Лима и ми настръхват косите. Под 1500 евро двупосочен не откривам. Това нормално ли е или имам шанс да открия нещо по-евтино за юли-август, 2015 г.? Идеята е да не се пътува през САЩ, защото визите ни изтекоха. Иначе предпочитам по логистични причини да летим от Амстердам, но няма проблем и през Париж или Мадрид. Важно е да е по-евтино, че тия 1500 евро ми идват малко нанагорно или пък съм в тотална заблуда и това е нормална цена до Лима и обратно? Нанагорно ми се струва 1500, но лятото цените със сигурност ще са по-високи, от колкото зимата. И да, може да се наложи да не си на един билет. Връзка към коментар
SeeKnDestroY Публикувано: 18 януари, 2014 Сподели Публикувано: 18 януари, 2014 (редактирано) Oх, така е... хем прочетох за визите и пак... sorry ============ btw, не следя изцяло в подробности темата, но гледам, че поне до Лима е имало/има явно чат-пат офертни, но ако човек го устройва април-май месец... Flights to Lima, Peru from Brussels for only €479 - round trip incl. taxes http://www.holidaypirates.com/flights/flights-to-lima-peru-from-brussels-for-only-eur479-round-trip-incl-taxes There are only some dates in January, April and May 2014 available. All flights have one layover in Atlanta. You have to book your flights by 20th December 2013. Редактирано 18 януари, 2014 от SeeKnDestroY Връзка към коментар
Duke Публикувано: 19 януари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 19 януари, 2014 Една примерна програма за Перу и Боливия, нахвърлях я набързо, после ще попрегледам за глупости (в частта Боливия, че не съм бил там). Благодаря ти за положения труд! За мен е важно да знам, че въпросната програма е реално изпълнима, а не чисто теоретично постижима. Затова и търся повече подробности в този смисъл. Да разбирам, че всичко бих могъл да уредя на място и не е необходимо предварително да се букват разни активити с изключение на вътрешните полети? Връзка към коментар
Duke Публикувано: 19 януари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 19 януари, 2014 П.П. Намерих темата и мнението на stenk с цените, които са излизали, но предимно за Бразилия http://magelanci.com/topic/794-%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D1%81%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F/page-2#entry13142 Както се вижда, Рио за 250-300 евро не е непостижима цена, а има и Лима (Перу) за 306 евро - 5 пъти по-ниско от това, което ти си намерил сега Това звучи много добре. Значи в края на лятото започва дебненето на подходяща оферта. Може би вариант полет до Лима и връщане от Ла Пас ще бъде логистично оправдан, но като гледам май до боливийската столица не пътуват европейски компании... Връзка към коментар
Duke Публикувано: 19 януари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 19 януари, 2014 Предполагам, че ДЮК, въобще не го интересува какво ще му предложим... За него важното е ЮТИЯТА да е в багажа...,. Аз бих му предложил трети вариант - Мексико - Белиз - Гватемала Нямам нищо против сарказмът, но поне нека бъде облечен в нужния стил. В този смисъл пропускаш дъската за гладене, но го отдавам на липсата на опит в това отношение... 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 19 януари, 2014 Автор Сподели Публикувано: 19 януари, 2014 Нанагорно ми се струва 1500, но лятото цените със сигурност ще са по-високи, от колкото зимата. И да, може да се наложи да не си на един билет. Кое лято имаш предвид, нашето или тяхното? Щото по план пътуването ще бъде през европейското лято и перуанската зима. Според мен това е пиков сезон (става дума за сухия сезон там и отпускарския тук) и май трудно ще открия нещо евтино, но дано пък с ваша помощ се получи. Все пак говорим за интервал от 60 дни, в които би трябвало да успеем да открием нещо изгодно с общ период отиване и връщане от 20 дни. Има време, разбира се... Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 19 януари, 2014 Сподели Публикувано: 19 януари, 2014 Благодаря ти за положения труд! За мен е важно да знам, че въпросната програма е реално изпълнима, а не чисто теоретично постижима. Затова и търся повече подробности в този смисъл. Да разбирам, че всичко бих могъл да уредя на място и не е необходимо предварително да се букват разни активити с изключение на вътрешните полети? Да, реално изпълнима е, аз го правих това без Боливия за 11 дена. Даже малко съм разтеглил Боливия за всеки случай. Всичко търсех на място, включително хотелите, без Лима. То е пълно с агенциики, и без да ги търсиш сами ще те намерят повече отколкото ти харесва. Всъщност не знам ако се случиш точно по време на училищната ваканция как ще е, но само Мачу Пикчу може да е проблем. Доколкото виждам билети за рейса и влаковете може да се букват и по интернет, но аз не съм го правил. Полета над Наска пак можеш от всяка агенция или на място на летището. На летището имаш предимството че можеш да избереш с коя компания си (те си знаят кой след кого излита, та ако разпиташ може да се уредиш по-рано), пък и е по-евтино. Ако обаче ви става лошо от завои, вълнение и пр. си помислете, самолета страшно много върти и накланя, на мен по принцип не ми става лошо в лодка и кола, но там едва издържах. Аз съм ползвал турове само за Колка и свещената долина (Пизак, Олантайтамбо и Чинчеро), като няма проблем и да си вземеш някой с кола само теб да развежда, само ще е може би малко по-скъпо и няма да е квалифициран гид. В интерес на истината тура те прекарва през пазар, естествено, но той си е с онези жени с шарените дрехи и т.н., та е интересно. Има комбиниран билет за всички забележителности в и около Куско, ако взимаш входове един по един няма да ти излезе сметката. 3 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 19 януари, 2014 Сподели Публикувано: 19 януари, 2014 Дюк, миналата година следяхме полетите до Лима за юни и цените наистина бяха страшни, топ сезон и сам си го отбелязал. През пролетта обаче започнаха да излизат и промоции от рода 400 Е. Полетите бяха с прекачане и малко неудобни часове, но пък цените наистина много добри. Та от другия месец почвай да ги следиш. 2 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 19 януари, 2014 Сподели Публикувано: 19 януари, 2014 В интерес на истината тура те прекарва през пазар, естествено, но той си е с онези жени с шарените дрехи и т.н., та е интересно. Това точно - местен пазар с такива хора, облечени с шарените дрехи от ламска вълна, даже щях да търся като елемент от културните особености. Но така става още по-добре, че тура включва тази атракция. Има комбиниран билет за всички забележителности в и около Куско, ако взимаш входове един по един няма да ти излезе сметката. Тези комбо билети могат ли да се купуват предварително от нет-а, и ако да препоръчително ли е? Или на място също става без засечки? Като цена предполагам няма да има много голяма разлика. Питам в смисъл лично ти как постъпи в този случай? И още един въпрос, пак във връзка с по-горния: Който е бил в Боливия (Tedy примерно), по спомени да каже срещат ли се по улиците от местните индианци с онези бомбета, които ги носят на върха на главите, или над традиционните си шапки? като тези примерно Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега