Plovdiv_BG Публикувано: 1 март, 2021 Сподели Публикувано: 1 март, 2021 Има ли кой да обитава изобилието от нови апартаменти в Пловдив? 1 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 1 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 1 март, 2021 2020 се усеща като 2008, поне що се отнася до имотите. В България има и много сива икономика, че и черна. И тя се обръща на тухли и мазилка. За вас не знам, ама аз колко и да анализирам и изчислявам, по-добро място да си вложиш парите от това в пътешествия - не съм намерила! 15 4 Връзка към коментар
VASILEV Публикувано: 1 март, 2021 Сподели Публикувано: 1 март, 2021 преди 5 минути , samuraika каза: За вас не знам, ама аз колко и да анализирам и изчислявам, по-добро място да си вложиш парите от това в пътешествия - не съм намерила! Биткойн🙂 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 преди 19 часа, Plovdiv_BG каза: Има ли кой да обитава изобилието от нови апартаменти в Пловдив? Това по принцип е така, но с една уговорка. Много малка част от наемите са обявени, което означава, че част от жилищата са обитаеми, но не и по документи. 4 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 2 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 2 март, 2021 преди 4 минути , Zaro каза: Това по принцип е така, но с една уговорка. Много малка част от наемите са обявени, което означава, че част от жилищата са обитаеми, но не и по документи. Със сигурност има много неща, които не влизат в статистиката. Защото хем се строи в огромен мащаб, хем като се обадиш да питаш за цени на нещо дето е на чертожната дъска още, ти казват, че има останал само един мезонет с тераса 30м2 - другото е продадено. Така че народа пазарува яко. 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 преди 13 минути , Zaro каза: Това по принцип е така, но с една уговорка. Много малка част от наемите са обявени, което означава, че част от жилищата са обитаеми, но не и по документи. Абсолютно точно! Познавам хора, които имат по няколко апартамента, които рентват и не декларират. 6 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 преди 50 минути , samuraika каза: като се обадиш да питаш за цени на нещо дето е на чертожната дъска още, ти казват, че има останал само един мезонет с тераса 30м2 - другото е продадено. Пък аз ти гарантирам, че най-хубавите (разпределение, изглед, площ ...) апартаменти не се продават на зелено. Помня какво имаше за избиране при нас без дупка дори и какво има сега инвеститора все още в блока и на какви цени се опитва да го продаде сега ... 5 Връзка към коментар
jul Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 Това е друга схема 🙂 Продават нещо тук-там да си финансират строежа, а другото кътат за десерт на вече съвсем друга цена 🙂 Аз обаче търся от месеци и в сградите, които ме интересуват, е продадено преди да разчистят терена. 4 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 2 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 2 март, 2021 преди 17 минути , jorocontrola каза: Пък аз ти гарантирам, че най-хубавите (разпределение, изглед, площ ...) апартаменти не се продават на зелено. Да, може би в някои сгради. Но не навсякъде е така. И зависи от строителя. На начален етап има много разходи и малко прихоси и за да мотивират да купиш предлагат хубави апартаменти на ниска цена (защото си е риск). Най-накрая винаги остават кофти разпределения и изложения на високи цени при строителя и хубави апаратаменти, пак на високи цени - при прекупвачи. преди 2 минути , jul каза: Аз обаче търся от месеци и в сградите, които ме интересуват, е продадено преди да разчистят терена. За добрите локации и малки сгради е точно така. Изобщо даже не стига до "пазара". Писали сме едновременно. 3 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 преди 4 минути , samuraika каза: На начален етап има много разходи и малко прихоси и за да мотивират да купиш предлагат хубави апартаменти на ниска цена (защото си е риск). Теоритично може и да е така, ама според моя опит не е така. Дадоха ми чертежите и списък от свободните апартаменти да си избирам. Доста от хубавите апартаменти се водеха продадени, а сега все още ги държи инвеститора. Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 2 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 2 март, 2021 преди 8 минути , jorocontrola каза: ама според моя опит не е така. E, аз споделям моя опит, който на два пъти беше точно така. Пак казвам, зависи от инвеститора. По принцип, навсякъде по света е така - никой не пуска апартаментите наведнъж и най-търсените се пускат на най-високи цени. Ама нали се разбрахме, че у нас не е като по света, или поне не винаги. 3 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 преди 4 минути , samuraika каза: най-търсените се пускат на най-високи цени Това е нормална търговска практика - тези с най-добро разположение да са с по-висока цена. И е нормално редовните клиенти/инвеститори да са с предимство и да имат информация/цена още на идеен проект. Ако търсите добра цена за добро строителство ще трябва да поемете риска да инвестирате още на "зелено" и да имате търпението всичко да върви в срок - също като така модерните криптовалути с тая разлика че печалбата/добавената стойност ще е по-малка но и риска е значително по-малък. 2 Връзка към коментар
Vency Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 Много е интересно как селата около София се раздвижиха. Дори не толкова близки , кипят ремонти, къщи се строят.. Направо съм учуден. Нямаше ме 2 години в България и сега села които ги познавах са коренно различни. Имам къща в пернишко и в съседство има едно недоразумение приличащо на хотелче, започнато в 90те години от едни дебеловрати, после някакви митничари го купиха и завършиха грубия строеж, но то е абсолютно незаконно. Дори някакви депутати през годините се опитваха да го вкарат в регулации , но неуспешно. Да не говорим, че е в едно дере, по един склон без гледка, без изобщо никаква мисъл в този строеж. Обаче продадено от преди месец и тече як ремонт. Хем се радвам, че селата се раздвижват, хем ми се струва някакъв страшен балон. 1 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 2 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 2 март, 2021 Преди 1 час, Vency каза: Хем се радвам, че селата се раздвижват, хем ми се струва някакъв страшен балон. Абе то да е само по селата - прекрасно! Че бяха занемарени, подценени и т.н. Ама този балон е навсякъде. Сякаш хората две години не можеха да харчат за удоволствие и сега имат пари в излишък. А и банките не помагат - с нулеви лихви по влогове и ипотечни кредити за "добър ден". Специално в Пловдив и София се строят цели комплекси. Откъде ще дойдат хората, които се очаква да ги населят? 6 Връзка към коментар
jul Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 Значи не си купувайте имот в такъв комплекс, а подбирайте правилно 😉 1 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 преди 2 часа, jorocontrola каза: Доста от хубавите апартаменти се водеха продадени, а сега все още ги държи инвеститора. Според мен, не трябва да се изключва и опцията за пране на пари през тези сгради-как пък непрекъснато всичко е разпродадено на зелено още. Някой има ли наблюдения или опит с имотите, пускани в OLX? Цените са с поне 10-15% по-ниски, а обявите са от фирми, не частно лице( е, има и доста от частни лица, но ми е интересно тези, от фирмите). Едни и същи обяви стоят със седмици, да не кажа месеци, защото толкова дълго не съм ги следила. Не разбирам какъв е смисъла да пускаш фалшиви обяви, при контакт с продавача или няма никакъв отговор или ти отговарят едносрично, т.е. няма го момента-апартамента е продаден, имаме друг, ако ви интересува... Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 преди 38 минути , samuraika каза: Абе то да е само по селата - прекрасно! Че бяха занемарени, подценени и т.н. Ама този балон е навсякъде. Сякаш хората две години не можеха да харчат за удоволствие и сега имат пари в излишък. А и банките не помагат - с нулеви лихви по влогове и ипотечни кредити за "добър ден". Специално в Пловдив и София се строят цели комплекси. Откъде ще дойдат хората, които се очаква да ги населят? Значиии, на мястото на бившата фабрика на Каменица, какво се строи - ужас! Сигурно, 500 апартамента, ако не са и повече. Нагъцкани са блоковете един до друг, в карето , къде ще паркират всичките тези хора, как ще живеят, то няма въздух за дишане, просто се чудя. 2 1 Връзка към коментар
Roje Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 преди 14 минути , bobole4e каза: Според мен, не трябва да се изключва и опцията за пране на пари през тези сгради-как пък непрекъснато всичко е разпродадено на зелено още. Някой има ли наблюдения или опит с имотите, пускани в OLX? Цените са с поне 10-15% по-ниски, а обявите са от фирми, не частно лице( е, има и доста от частни лица, но ми е интересно тези, от фирмите). Едни и същи обяви стоят със седмици, да не кажа месеци, защото толкова дълго не съм ги следила. Не разбирам какъв е смисъла да пускаш фалшиви обяви, при контакт с продавача или няма никакъв отговор или ти отговарят едносрично, т.е. няма го момента-апартамента е продаден, имаме друг, ако ви интересува... това са набирателни оферти. Няма такива реални апартаменти, на такава цена, но който не е запознат с пазара ще се обади. И следва това, което вече си написала- апартамента е продаден, имаме друг, ако ви интересува... 8 клиента ще откажат да видят други апартаменти, но 2- ма ще се съгласят. Лошото е че това влияе негативно върху имиджа на брокерската професия. И за всички ставаме маскари и мошеници.... 11 Връзка към коментар
jul Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 @Roje, не етова, което мислиш. преди 10 минути , Roje каза: при контакт с продавача или няма никакъв отговор или ти отговарят едносрично, т.е. няма го момента-апартамента е продаден, имаме друг, ако ви интересува... И аз имам подобни впечатления в последно време. Едните са безхаберни и не искат да изкарат едни пари. А другите? Цитирах от твоето мнение и цитатът е като твой, вместо на bobole4e 🙂 1 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 преди 24 минути , Roje каза: това са набирателни оферти Да, аз също така реших, а и ме бяха предупредили, но аз и на това съм съгласна, защото наистина реално се интересувам. Но от 18 запитвания, само един ми отговори -апартамента е продаден, имаме друг, ако ви интересува. 8 ми отговориха конкретно каквото ги питах( какво е изложението, има ли тераса/и , цена на паркомясто...) и останалите въобще не ме отразиха. Да разбирам ли, че този канал е безнадежден и да се върна пак към агенции? Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 преди 47 минути , AlexandraKo каза: Значиии, на мястото на бившата фабрика на Каменица, какво се строи - ужас! Сигурно, 500 апартамента, ако не са и повече. Нагъцкани са блоковете един до друг, в карето , къде ще паркират всичките тези хора, как ще живеят, то няма въздух за дишане, просто се чудя. Това е на брата на бившия кмет. 1 1 Връзка към коментар
jul Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 преди 49 минути , bobole4e каза: Да разбирам ли, че този канал е безнадежден и да се върна пак към агенции? И двата варианта си имат предимства и недостатъци.... 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 2 март, 2021 Сподели Публикувано: 2 март, 2021 преди 13 часа, samuraika каза: За вас не знам, ама аз колко и да анализирам и изчислявам, по-добро място да си вложиш парите от това в пътешествия - не съм намерила! Това аз отдавна съм го разбрал и не се занимавам с глупости. Два собствени имота, няколко депозита, малко инвестиционни фондове и всичко останало отива за пътешествия и скъпото ми хоби... 5 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 2 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 2 март, 2021 преди 12 часа, bobole4e каза: Да, аз също така реших, а и ме бяха предупредили, но аз и на това съм съгласна, защото наистина реално се интересувам. Но от 18 запитвания, само един ми отговори -апартамента е продаден, имаме друг, ако ви интересува. 8 ми отговориха конкретно каквото ги питах( какво е изложението, има ли тераса/и , цена на паркомясто...) и останалите въобще не ме отразиха. Да разбирам ли, че този канал е безнадежден и да се върна пак към агенции? Според мен трябва да филтрираш по най-скоро подадени обяви. В такива сайтове има много обяви пуснати от частни лица преди време и непремахнати/непроменени, защото хората не са професионалисти, не им се занимава или просто им е толкова културата (интернетската и общата). Така че те изглеждат евтини, а са просто стари. И невалидни. Ало.бг са по-лесни за преглеждане, ми се чини. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 3 март, 2021 Сподели Публикувано: 3 март, 2021 преди 16 часа, Zaro каза: Това е на брата на бившия кмет. Знам, знам:(( А в началото, едни гръмки фрази, как щеше да бъде парк... Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега