Популярно мнение AlexandraKo Публикувано: 6 март, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 6 март, 2021 Преди много години, когато за пръв път отидох в Дубай, гледах ококорено, какво са направили в пустинята, в резултат на което, са я превърнали в Рай.На следващата година, Раят беше станал по- голям, а още след няколко - не можах да го позная. Все едно, бях дошла, на различно място. Говоря за времето, когато Палмата беше само проект, имаше един голям офис с макети и цени, на които можеш да си купиш апартамент, къщичка или виличка, на самостоятелно островче, с достъп, само по вода или въздух. И тогава имаше молове и луксозни хотели, но сега, тогавашният Рай, наистина е станал символ на лукс, интересни инеобичайни неща. И друг път съм казвала, че от много години, рождените си дни, празнуваме по света. Заради пандемията, миналата година обикаляхме пак Канарските острови, четам можеше. Сега ни се искаше нещо друго, но пак на топло. Занзибар и Малдиви не са нашите любими места, та изборът падна на Дубай. Още повече, че Уиз пуснаха полет до там, пък имаше едни пари да се харчат, под формата на кредит. Натежа и новата, отворена, само, преди няколко месеца Мелия, един от последните проекти на Заха Хадид. Последно ви показвах, в Антверпен, сградата на пристанището. Полетът- нормален, навреме. Бях кепила АИ - пътека и прозорец, с надеждата, в средата, да няма пътник. Така се и оказа / едва, в 10% от пътуванията ни, това място се продава, та си пътувахме двамцата, на три седалки, спокойно. Друг е въпросът, че това не е самолет за дълъг полет, но се изтърпява:)) Трансферът от хотела ни чакаше чинно, с табела с името и за нула време, пристигнахме. Обиколили сме доста хотели от веригата по света. Като този, наистина няма:)) Много е красив, нестандартен и лъскав. Всичко е ултрамодерно, снощи, дорде се справим с управлението на светлини, климатик и батерии на душове, си мина време:(( Всичко се управлява с едни пултове, като си доближиш ръката, светва и има сензорни бутони. Ето два от тях, има ги, във всяко помещение: Таваните са къде 3 метра високи, огромна стая, сервизните помещения, са по площ, горе-долу, колкото нея. Хотелът е на пешеходно разстояние от Бурдж Халифа. Хехе, при настаняването - носим сувенири, естествено и даваме паспортите за регистрация. И като се вторачиха в Съра, ах, ох - Антъни Хопкинс:))) Събра се сичкото наличен персонал, да го оглежда, че после и в стаята , дойдоха още любопитковци, да го видят:))) Пък аз се кискам, да вземе, да им раздава автографи - толкова мило и безобидно любопитство, че даже приятно:)))) А пък, Сър Антъни си е довел кадъната - веднага се премених съответно:)))) Ето, как изглежда хотелът вътре: Следва... 68 9 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 6 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 6 март, 2021 Всичко е в едни овални, заоблени и изчистени форми, няма нито един остър ъгъл, освен, тези, по листата на растенията:)))) Интериорът на стаята е решен в приглушено сиво-черно-бяло, завесите са с тъч скрийн и двигателче, душът в банята прави тропически дъжд - аз, такава голяма пита на душ, виждам за пръв път:( Всеки детайл е пипнат, та пипнат. Като се почне от името: На фасадата , от едната страна: От другата - в памет на Заха Хадид: Стаята: Има открит отопляем басейн, сгушен , между високите сради, с чудна гледка. Две слънчеви тераси , около него, с кревати, възглавници, дивани, с всякакви глезотийки - сок от кокосови орехи, масажи, барбекю, коктеили. Пък чисто, та чисто. То и хора няма, тоест -има, но не са много. Та е спокойно и хубаво. Следва... 46 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 6 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 6 март, 2021 Днес е събота и нали, тука е почивен ден, като се събудих рано и излязох на разходка, само кучета, развеждаха собствениците си:)))) Бурдж Халифа е съвсем близо, исках, да я снимам по изгрев, после по залез и така- до безкрай. Толкова е красива, уникална и елегантна:))))Съответно, да го видя и нашия хотел, как изглежда отстрани. Последната снимка е на Опера Дубай, също много красива сграда. Предвидила съм и един концерт там, да видим, дали ще стане. Следва... 49 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 6 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 6 март, 2021 Сутринта се назакусвахме, храната сервираха в едни красиви съдове, от състарен порцелан: Чудесно обслужване, добра храна. После се наплажувахме и като притъмня, отидохме пак при фонтаните. Мястото там, вечер е приказно. Тука, нали не пестят електриката, всичко свети, мига, мени си цветовете , за радост на очите и душата:))) Шоуто на фонтаните е през 40 минути и е много красиво: Следва... 45 1 Връзка към коментар
Популярно мнение AlexandraKo Публикувано: 6 март, 2021 Автор Популярно мнение Сподели Публикувано: 6 март, 2021 Бурдж Халифа и тя, да не остане по-назад, също свети, в разни цветове и десени:))) Ама, на мен, най ми харесват глухарчетата:))) Изработени са от метал, вечер се оцветяват различно с подсветка и са толкова прекрасни, феерични и изящни, колкото само, едно глухарче може да бъде: Следва... 51 Връзка към коментар
Популярно мнение AlexandraKo Публикувано: 6 март, 2021 Автор Популярно мнение Сподели Публикувано: 6 март, 2021 Хотелът вечерта, изглежда, като звездно небе: Днес, много харесах едни дървета, цъфнали, с червени цветенца: Ето и няколко графита наоколо: Така че, мнението ми, от този първи ден тук е, че животът си тече супер спокойно, навсякъде е пълно с играещи си дечица, те неносят маски. Всички възрастни са с маски, ние също, но никой не ти прави забележка - имаше си и хора без маски. Хайде, накрая и ние, с две кьопави снимки, ама - случайна халтура, какво да се прави:(((( Следва... 57 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 7 март, 2021 Днес се разходихме до един плаж, дето си го харесваме от преди. По малък е от Джумейра бийч, не е толкова населен с народ, има аква парк, много заведения и магазини. По пътя натам: Днеска, голяма жега:)))Водата в океана е , около 22 градуса, според мен , няма навалица и е много приятно. Плажът е La Mer beach. Отидохме с такси - 22 пари:))) 44 Връзка към коментар
Популярно мнение AlexandraKo Публикувано: 7 март, 2021 Автор Популярно мнение Сподели Публикувано: 7 март, 2021 Днес, започнахме деня с каквооооо? Със снимка до портрета, на първия човек тук:)))) Само че, за разлика от у нас, най- първите са трима и навсякъде, са заедно, на троен портрет:))) Като им прочетох биографиите, къде са учили и какво могат и знаят, хич не е чудно, защо това е Раят:)))Щото парите са си пари, но като си неук и прост, работата изглежда по друг начин.:( И снимка, в атриума на хотела: Следва... 49 4 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 7 март, 2021 Сподели Публикувано: 7 март, 2021 Любимо мое място - Дубай! Радвам се за вас и ми е много приятно да чета за новите неща в Дубай. Ще чакам продължението с интерес. 2 Връзка към коментар
Deskar Публикувано: 7 март, 2021 Сподели Публикувано: 7 март, 2021 АлександраКо, честно да Ви кажа, действате ми мега терапевтично с постовете си, не само в тази тема, благодаря Ви! Приятна почивка! 15 1 Връзка към коментар
Популярно мнение AlexandraKo Публикувано: 7 март, 2021 Автор Популярно мнение Сподели Публикувано: 7 март, 2021 Преди 1 час, alienad каза: Любимо мое място - Дубай! Радвам се за вас и ми е много приятно да чета за новите неща в Дубай. Ще чакам продължението с интерес. Ми хващай самолетЯ и тук:)))) Толкова е спокойно и приятно, времето е перфектно за плаж и разходки:))) Преди 1 час, Deskar каза: АлександраКо, честно да Ви кажа, действате ми мега терапевтично с постовете си, не само в тази тема, благодаря Ви! Приятна почивка! И аз благодаря, много! И се радвам, че писанията ми ви харесват:))И дано , да са ви полезни,ако затръгвате насам. Голям смях - завършваме си плажния ден, на басейна на хотела. Само ние двамата сме, ама имаме и спасител:))) Един сладур, дето вчера е слязъл от дървото, в някоя африканска държава , ухилен, до ушите . Та, ни направи снимка в басейна:)))Пък ние го почерпихме 1 долар:)))), че ни изкара хубави:))))И се познахме:)). 53 3 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 7 март, 2021 Сподели Публикувано: 7 март, 2021 Чудесно ви се случват пътешествията! Да си изкарате хубаво! 3 Връзка към коментар
Raindrop Публикувано: 7 март, 2021 Сподели Публикувано: 7 март, 2021 И аз благодаря на @AlexandraKo за чудните снимки. Толкова цветно и реално ни пренасяш там, че признавам си - няма нужда да вземам самолета за Дубай, въпреки принудително наложената самолетна абстиненция, в която съм изпаднала 🙂 A душата ми плаче за Крапец, Тюленово и Камен бряг... Моето море е там. Но чакам включване от Лувъра в Абу Даби, петимна съм да видя творението на Жан Нувел първо през окото на @AlexandraKo, а се надявам в близките месеци да кацна директно там. 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 7 март, 2021 преди 3 часа, Дани Магелани каза: Чудесно ви се случват пътешествията! Да си изкарате хубаво! А, щото ние си ги случваме:))) Носим си хубавото настроение и многото усмивки, натам е лесно:))) Е, някой друг мускал, също е необходим:))) преди 2 часа, Raindrop каза: И аз благодаря на @AlexandraKo за чудните снимки. Толкова цветно и реално ни пренасяш там, че признавам си - няма нужда да вземам самолета за Дубай, въпреки принудително наложената самолетна абстиненция, в която съм изпаднала 🙂 A душата ми плаче за Крапец, Тюленово и Камен бряг... Моето море е там. Но чакам включване от Лувъра в Абу Даби, петимна съм да видя творението на Жан Нувел първо през окото на @AlexandraKo, а се надявам в близките месеци да кацна директно там. Благодаря! Ама Лувърът, сигурно, няма да го бъде. Днес питахме в една ТА и казаха, че за Абу Даби и за Оман, няма турове, заради вируса. Ама и ние не сме разпитвали подробно, че да мине утрешния празник, ще го мислим. Пък и сме тук, почти до 20 март, имаме време:)) 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 7 март, 2021 Днес, след плажа Ла Мер и басейна, се бухнахме в мола. Дубай мол, че е наблизо до хотела. Позяпахме из магазините, пошляхме се и се ориентирахме, къде е ресторантът, за утрешната вечеря. За него ще разправям утре:)) Мол като мол, малък, за тукашните измерения. Иначе - огромен, представени са най- известните европейски марки. Естествено, пред Шанел и Луи Вюитон, имаше опашки, като да ги раздават без пари, техните артикули:))))) Направиха ни , нова крива снимка, пред една красота: Опашките: Красива вишна е цъфнала в магазина на Rituals, страхотен полилей от чашки са сътворили в кафенцето на Illy: Навсякъде е лъскаво, чисто, блестящо и красиво. Нали съм си болна на тая тема - никъде боклучета, никъде препълнени контейнерчета за отпадъци, при всичкия народ, дето се превървя, едва ли не- денонощно. И при огромното количество дечица, които сноват напред-назад. Не знам дали сте забелязали, ама тука, за децата има всичко. И детски площадки, и градинки, и нещо, като игрални зали, дето могат да поиграят , докато родителите се видят с приятели или, просто, се разходят. И големите, и малките хора, са спокойни,усмихнати. Да, всички са с маски, ама, драма не виждам. Не знам преди как е било, но в момента, всичко работи - магазини и заведения. Ето малко снимки от разходката: Като се прибрахме в хотела, бяха сменили цвета на осветлението в Атриума и помолихме охраната да ни снима. СтарА се човекът, много се старА, ама, важното е обстановката,всичко е червено- ето: Следва... 40 Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 7 март, 2021 Сподели Публикувано: 7 март, 2021 За Ла Мер, и ние предпочетохме този плаж, чисто, пясъка страхотен, има турски ресторант с вкусна храна. 3 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 7 март, 2021 Сподели Публикувано: 7 март, 2021 Страхотно ви отива този хотел! Страхотен хотел за страхотни хора! Наистина вие двамата озарявате всички места, на които стъпите! Весел празник утре! 10 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 7 март, 2021 Сподели Публикувано: 7 март, 2021 На 6.03.2021 г. в 19:54, AlexandraKo каза: Шоуто на фонтаните е през 40 минути и е много красиво: Имам два въпроса, ако може 😊 Първият е: На всеки 40 мин. музиката на фонтаните различни са?... Че при нас нещо ги редуваха, имах чувството, че бяха по някакъв график. Вторият е: Дали за хотела намери някакъв ваучер, тоест дали по-някакъв начин успя да намалиш цената. Явно този кът от мола, където е "Айфеловата кула" е нов, защото аз като бях това го нямаше. Да си прекарате много готино. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 8 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 8 март, 2021 преди 8 часа, Роми каза: Страхотно ви отива този хотел! Страхотен хотел за страхотни хора! Наистина вие двамата озарявате всички места, на които стъпите! Весел празник утре! @Роми, много ти благодаря! Ми да, чувстваме си се, съвсем на място:))) Милият ми рожденик още спи, фиестата ще почне след малко:)))) преди 6 часа, Иван Попов каза: Имам два въпроса, ако може 😊 Първият е: На всеки 40 мин. музиката на фонтаните различни са?... Че при нас нещо ги редуваха, имах чувството, че бяха по някакъв график. Вторият е: Дали за хотела намери някакъв ваучер, тоест дали по-някакъв начин успя да намалиш цената. Явно този кът от мола, където е "Айфеловата кула" е нов, защото аз като бях това го нямаше. Да си прекарате много готино. Е, то е автоматично, с програмка - редуват се, да.Сменят ги, но не съм се интересувала, през колко време. За хотела: поддържам златна карта на Мелия / това става, с определено количество нощувки на година/. Освен това, за всяка нощувка, получаваш определено количество точки, с които плащаш, част от цената. Всичко това става, в сайта на Мелия, направи си регистрация и разгледай. Когато букваш, има три начина на плащане - с пари, с точки и пари+точки, комбинирано. Имах около 150 000 точки и това ми посвали цената.Освен това, имах и един ваучер, който пращат на всички за РД, с него свалих още 20% . Освен това, получихме безплатен ъпгрейт, в по- висок клас стая и подарък 1000 точки, като се чекирах онлайн. За различните карти , има различни привилегии, получаваш различен брой точки за всеки изхарчен лев - за платинен статус - най- много. Ние ползваме и на Акор членската програма, но тук са ми ясни всички детайли, че Мелия обикаляме, сигурно, от поне 20 години:))) 2 Връзка към коментар
Zara Публикувано: 8 март, 2021 Сподели Публикувано: 8 март, 2021 Честит да е рожденика! Все така обгрижван и обичан! Честит празник и на теб @AlexandraKo! С пожелание...винаги двама, внинаги! ❤🍀🎉 3 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 8 март, 2021 Сподели Публикувано: 8 март, 2021 преди 59 минути , AlexandraKo каза: @Роми, много ти благодаря! Ми да, чувстваме си се, съвсем на място:))) Милият ми рожденик още спи, фиестата ще почне след малко:)))) Е, то е автоматично, с програмка - редуват се, да.Сменят ги, но не съм се интересувала, през колко време. За хотела: поддържам златна карта на Мелия / това става, с определено количество нощувки на година/. Освен това, за всяка нощувка, получаваш определено количество точки, с които плащаш, част от цената. Всичко това става, в сайта на Мелия, направи си регистрация и разгледай. Когато букваш, има три начина на плащане - с пари, с точки и пари+точки, комбинирано. Имах около 150 000 точки и това ми посвали цената.Освен това, имах и един ваучер, който пращат на всички за РД, с него свалих още 20% . Освен това, получихме безплатен ъпгрейт, в по- висок клас стая и подарък 1000 точки, като се чекирах онлайн. За различните карти , има различни привилегии, получаваш различен брой точки за всеки изхарчен лев - за платинен статус - най- много. Ние ползваме и на Акор членската програма, но тук са ми ясни всички детайли, че Мелия обикаляме, сигурно, от поне 20 години:))) Честит да ви е 8 март! Честит празник на теб и всички дами! Здрави, обичани, щастливи! Честит рожден ден на сър Антъни! Да ти е жив и здрав! Да се радвате заедно на много бъдещи пътешествия! 3 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 8 март, 2021 Сподели Публикувано: 8 март, 2021 За ваше здраве! 4 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 8 март, 2021 Сподели Публикувано: 8 март, 2021 @AlexandraKo, Честит празник на рожденика! Жив и здрав да е и още дълги години да пътешествате и да се радвате на живота заедно! Чудесно прекарване на празника ви пожелавам, както и през целия престой! 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 8 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 8 март, 2021 преди 2 часа, Zara каза: Честит да е рожденика! Все така обгрижван и обичан! Честит празник и на теб @AlexandraKo! С пожелание...винаги двама, внинаги! ❤🍀🎉 @Zara, много ти благодаря! На нас, заедно и само двамата, от много години си ни е най- добре:)) И на теб, честит празник! преди 2 часа, Дани Магелани каза: Честит да ви е 8 март! Честит празник на теб и всички дами! Здрави, обичани, щастливи! Честит рожден ден на сър Антъни! Да ти е жив и здрав! Да се радвате заедно на много бъдещи пътешествия! @Дани МагеланиМного ти благодаря! И на теб- честит празник! преди 1 час, Бръмбар каза: @AlexandraKo, Честит празник на рожденика! Жив и здрав да е и още дълги години да пътешествате и да се радвате на живота заедно! Чудесно прекарване на празника ви пожелавам, както и през целия престой! Много ти благодаря, честит празник и на теб! Специални благодарности, на всички ви, от рожденика! Първата снимка за Деня:))) На всички дами от форума: Честит Празник, Да сте живи, да сте здрави и обичани! Ток-що ми сервираха едни “спейшъл кукис”/ така рече уейтърът/, а в Атриума има празненство, за 8-ми март. Една дама обяснява за празника, след малко ще почне и почерпката:)) Много е красиво и елегантно, пуснаха и хубава музика, та стана още по-приятно, защото ние закусваме в момента, на средното ниво. Втората снимка: Следва... 37 7 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 8 март, 2021 Сподели Публикувано: 8 март, 2021 Честит празник и от мен, да сте живи и здрави и да продължавате да ни радвате с интересни пътувания. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега