funny Публикувано: 10 март, 2021 Сподели Публикувано: 10 март, 2021 @AlexandraKo нямам идея как го правиш, но успяваш да ме накараш да ти зяпам темата с огромен интерес. А иначе Дубай е мястото което далеч не ми е по вкуса и го избягвам "с 200" по принцип. 5 Връзка към коментар
Kosta Grudov Публикувано: 10 март, 2021 Сподели Публикувано: 10 март, 2021 Здравейте! 🙂 С интерес чета всички теми постнати от вас и тази също е уникално описана, имам един въпрос обаче 🙂 Понеже видях, че Уиз са пуснали полети и до Дубай и до Абу Даби, но когато се избере дестинация Dubai - Dubai International Airport DXC - при избора автоматично се сменя на Абу Даби и приложението иска потвърждение за смяната на летищата. При вас как беше тази процедура ? Директно до Дубай ли пътувахте, или до Абу Даби и от там с друг транспорт? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 10 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 10 март, 2021 преди 1 час, funny каза: @AlexandraKo нямам идея как го правиш, но успяваш да ме накараш да ти зяпам темата с огромен интерес. А иначе Дубай е мястото което далеч не ми е по вкуса и го избягвам "с 200" по принцип. Що бееее, не ти ли харесва, да си бял човек и да ги командериш, само с пръстчето:))))А Сър Антъни, как го можееее- нали е сахиб, викат му , навсякъде Boss:))))Една вода не си взема сам, ми ги вика да му я носят:)))) Па те да гледат умно:))))Щото тука, е събрано най- ниското ниво, от цял свят, за обслужващ персонал. преди 21 минути , Kosta Grudov каза: Здравейте! 🙂 С интерес чета всички теми постнати от вас и тази също е уникално описана, имам един въпрос обаче 🙂 Понеже видях, че Уиз са пуснали полети и до Дубай и до Абу Даби, но когато се избере дестинация Dubai - Dubai International Airport DXC - при избора автоматично се сменя на Абу Даби и приложението иска потвърждение за смяната на летищата. При вас как беше тази процедура ? Директно до Дубай ли пътувахте, или до Абу Даби и от там с друг транспорт? Нашият полет си беше до Дубай. Тези дни нямаше полети до Абу Даби. С Уиз летяхме и ние. 3 1 Връзка към коментар
Kosta Grudov Публикувано: 10 март, 2021 Сподели Публикувано: 10 март, 2021 преди 11 минути , AlexandraKo каза: Нашият полет си беше до Дубай. Тези дни няма полети до Абу Даби. Благодаря, проверих и наистина е доста странно, до края на Март са до Дубай, после автоматично сменят летището на Абу Даби за Април и Май.. Не знам защо са ги сложили като две отделни дестинации в такъв случай, доста е объркващо, но каквото такова.. 🙂 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 10 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 10 март, 2021 преди 2 минути , Kosta Grudov каза: Благодаря, проверих и наистина е доста странно, до края на Март са до Дубай, после автоматично сменят летището на Абу Даби за Април и Май.. Не знам защо са ги сложили като две отделни дестинации в такъв случай, доста е объркващо, но каквото такова.. 🙂 В момента има карантина и тест до Абу Даби, вероятно предполагат, че натам ще отпаднат. Следете ги, нищо не е сигурно, заради Ковид. 1 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 10 март, 2021 Сподели Публикувано: 10 март, 2021 преди 3 часа, funny каза: нямам идея как го правиш, но успяваш да ме накараш да ти зяпам темата с огромен интерес. Сладокумка това си е @AlexandraKo ! Никой не може като нея ! Орисниците й са я дарили с много качества, но този е сред най - най - приятните. Разбира се, добавили са й добросърдечност и лек хумор. Как да не й завиди човек на орисниците! И аз, освен да чета и да й се възхищавам, все се надявам да тръгнат нанякъде, за да го опише като никой друг, чак да ми се доще да набухкам малко парцалки в раница и да тръгна и аз натам. При все , че и мен Дубай и неговите жеги не ме привличат хич. 7 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 10 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 10 март, 2021 преди 1 час, patilana каза: Сладокумка това си е @AlexandraKo ! Никой не може като нея ! Орисниците й са я дарили с много качества, но този е сред най - най - приятните. Разбира се, добавили са й добросърдечност и лек хумор. Как да не й завиди човек на орисниците! И аз, освен да чета и да й се възхищавам, все се надявам да тръгнат нанякъде, за да го опише като никой друг, чак да ми се доще да набухкам малко парцалки в раница и да тръгна и аз натам. При все , че и мен Дубай и неговите жеги не ме привличат хич. Еее, ти ела, зимата - сега е тъкмо хубаво . Не е много жега, няма навалица, има и какво да се види, ако не си идвала. За почивчица е екстра. Друг път е пълно с руснаци , сега и те са нарядко. И като няма и китайци-митайци, си е направо екстра. Такситата евтини , ние се отказахме от рент-а-кара, що да се морим, кат може да ни возят:))) И не може да се ходи свободно по другите емирства. Е тая суша на свободни дестинации, ще бъде - накъдето може:( 4 1 Връзка към коментар
aleks1973 Публикувано: 10 март, 2021 Сподели Публикувано: 10 март, 2021 Всичко което публикувате е като лъскав и красив филм.Но главните герой са най-важни ....вие младежи ме карате да се усмихвам и да ви се радвам! А за жена ми непитай те 😜тя си пожелава да бъдем като вас! 7 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 10 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 10 март, 2021 преди 4 минути , aleks1973 каза: Всичко което публикувате е като лъскав и красив филм.Но главните герой са най-важни ....вие младежи ме карате да се усмихвам и да ви се радвам! А за жена ми непитай те 😜тя си пожелава да бъдем като вас! Благодаря! Пожелавам ви да сте живи и здрави, другото се подрежда самО:)) 2 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 11 март, 2021 И вече сме изпружени на плажа на Атлантис, нали сме лакоми за плаж, да не го изпуснем:))) Тука, все едно , сме в СъвЦкия съюз- саааамо руснаци и тук -таме, нЕкой индианец / индиец, де/:))) На нас не ни пречи, персоналът и той говори руски, екстра ни е:)) Малко снимки от плажа, после ще ви разправям натам. 31 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 11 март, 2021 На гостите на хотела, се полага по едно посещение на ден,на аква парка и на аквариума. Дават електронни гривни, с които се влиза. 30 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 11 март, 2021 Аква паркът е рай за дечицата. Ама, на някои места, седи един човек с метър и ги мери, ситните - насам, високите - натам:))) Някои вече се и подписаха на пясъка: Чудесно им е организирано всичко. По един човек стои навсякъде, до всяка атракция и само дезинфекцира-жилетки, пояси, лодки, едни килимчета и пр. Навсякъде дезинфектанти, навсякъде раздават маски, ако си нямаш, толкова е чисто и подредено. Хавлии също има, казваш си само номера на стаята. Както си снимах, таз девойка, като разклати кофите и ме окъпа , за радост на всичките дечица около мен:)))Че джапах в детския басейн:)))) 40 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 11 март, 2021 Гледката от балкона на стаята: Вечер е по-красиво: 43 1 Връзка към коментар
Julian999 Публикувано: 11 март, 2021 Сподели Публикувано: 11 март, 2021 преди 1 час, AlexandraKo каза: Гледката от балкона на стаята: Вечер е по-красиво: Красота!!! 2 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 11 март, 2021 Сподели Публикувано: 11 март, 2021 Интерсно и увелкателно е винаги в темите на нашата съфорумка, без значение къде се намира. Не съм бил по тези места, но ме стресираха много силно цените от менюто в предния хотел, грубо поне х2 от най-скъпото което съм виждал и чувал. Помня, че бутилка Просеко или розе беше 100евро.. 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 11 март, 2021 Преди 1 час, Alexander каза: Интерсно и увелкателно е винаги в темите на нашата съфорумка, без значение къде се намира. Не съм бил по тези места, но ме стресираха много силно цените от менюто в предния хотел, грубо поне х2 от най-скъпото което съм виждал и чувал. Помня, че бутилка Просеко или розе беше 100евро.. @AlexanderАлекс, алкохолът е много скъп, в ресторантите, където го има.Защото,в 99% от ресторантите го няма. Не че в магазина е евтин, но един алкохолен коктейл, дето има 25 мл алкохол, е къде 100 лева и нагоре. Тука, в Атлантис, е същата работа. Вечеря за двама , колкото бутилката вино. Ами, в Арабския свят сме, съобразяваме се. Освен това, в Дубай стандартът е висок. То тука, пак има, макар и скъпо, че в Шаржа, например, е изцяло сух режим.Ми на Малдивите какво е?Тука поне, можеш да си внесеш законно или да си купиш на влизане от безмитния магазин на летището. А на Малдивите , ако носиш, ти го вземат на влизане и май ти го връщат на излизане. Не можеш и да си внесеш законно.Трябва да отидеш на резорт, ако искаш да има алкохол. Ние у нас си живейкаме щастливко, кеф ти винце, кеф ти друго. Преди вечеря, снимка на трона:)))) 34 4 Връзка към коментар
Тонито Публикувано: 11 март, 2021 Сподели Публикувано: 11 март, 2021 Прекрасна вечер ви желая. С удоволствие следя почивката ви. Снимките и описанията са уникални.🙂 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 12 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 12 март, 2021 преди 9 часа, Тонито каза: Прекрасна вечер ви желая. С удоволствие следя почивката ви. Снимките и описанията са уникални.🙂 Благодаряяя! 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 12 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 12 март, 2021 В началото на темата, разказах, за времето, когато Палмата беше само амбициозен проект. Имаше луксозен офис, с макети на бъдещия остров и , който имаше желание, па и пари:))), можеше да си купи апартамент, къща или къщичка. Най- скъпи бяха тези, до които достъпът щеше да е или, само по вода или , по въздух. Което предполага, че или ще имаш яхта, или ще имаш хеликоптер, за да си дойдеш на дачата:))) Или пък, ще имаш пари, да си плащаш транспорта с тях. Това преди, около 20 години. Ето няколко архивни снимки от онова време: Бурдж Ал Араб, беше пресен, пресен, ходихме да пием кафе и торта със златни люспи. Малееее, голям лукс, голямо нещо:)))) Вълната Джумейра - също. Градът изглеждаше така: А в музея имах избор къде да се снимам: дали с камила, дали, с две торби овес или, с тоя восъчен чичко. Избрах чичкото:)))щот е учен - чете нещо:))) Тези снимки ги преснимах от хартиени, но не си намерих албумите от следващите пътувания дотук. Интересно е, как след една година, градът изглежда различно, след три-четири- неузнаваем, а сега виждаме, сякаш, съвсем ново място.А една година бяхме на конгрес на FDI и съпътстващо изложение - ми то, беше толкова голямо, колкото не съм виждала, другаде по света. Палмата беше почти построена, когато бяхме последния път, сега отдава, отдавна, всичко си работи, точно, като скъп часовник, с перфектен механизъм. Палма Джумейра, е изкуствен остров в Персийския залив, край брега на Дубай, насипан 6,5 км. навътре в океана. Заобиколена е от полукръгъл вълнолом, с дължина 7 км, а за създаването и са употребени 7 милиона тона камъни и пясък. Така, благодарение на Палмата, плажната ивица на Дубай се е увеличила с повече от 60 километра. Тука е пълно с луксозни хотели и жилища.Основно са вили: А короната на Палм Джумейра е хотелът Atlantis the Palm. Няколко интересни факта за Атлантис, а те са много, няма да изброявам всичко: Площта на комплекса е, колкото 64 стадиона Уембли Обща стойност - 1,5 милиарда долара Извисява се на 120 метра В комплекса има 23 заведения за хранене. Три от тях са многозвездни Мишленови - на Гордън Рамзи, Нобу Матсухиса и Джорджио Локателли. Има 35 разкошни бутика, на най- луксозните световни марки Има най- големия аква парк в Мидъл ийст Има огромен аквариум , с идеята за Атлантида, с 11 милиона литра морска вода. Океанариумът има 65000 морски обитатели, от 250 разновидности. Обитателите на океанариума, всеки ден, изяждат, около половин тон морска храна. Детският клуб на Атлантис е единтвеният в света, който има подводен театър. Има собствен монорейл, който е, предимно, като атракция. Билетът в двете посоки е 30 дирхама на човек. В Аква парка и Океанариума, може да се се влиза и без да живееш в хотела. Билетът за двете места за външни хора е 70-80USD на човек. В разните сайтове, гледам различни цени, но горе-долу , толкова. За гостите на хотела е безплатно, по едно посещение на ден. Ама ние, отидохме по веднъж, разгледахме и толкова. Но хората с деца, сигурно ходят всеки ден, там има и прекрасен 600 метров плаж, освен всичките забавления. Има си шатъл до там, не ти дават, да се бъхтиш пеш:))))Въобще - Дубай е Раят, но за децата пък - съвсем - тука грижата за тях е особена, както никъде, другаде по света. В предишните постове, съм показала снимки от Аква парка. Следва... 35 Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 12 март, 2021 Сподели Публикувано: 12 март, 2021 преди 12 часа, AlexandraKo каза: То тука, пак има, макар и скъпо, че в Шаржа, например, е изцяло сух режим Когато работех от Шаржа вилата, в която бяхме настанени беше много близо да границата ( условно казано ) между Шаржа и Аджман. Та точно в този Аджман, където основно пазарувахме и плажувахме, недалеч от затвора имаше един полузаграден двор с работещи 2-3 магазинчета. Едното от тях беше за алкохол. Купуваше се на кашони. Достатъчно беше при поискване ( случваше се много рядко, на мен никога) да покажеш някакъв паспорт, или AD, с което да потвърдиш, че не си мюслим. Не че не сме виждали и мъже с галабии да пазаруват. Та това мясо беше известно сред българите, живеещи, или работещи В Дубай, Шаржа, Аджман като Илиенци. И като ни намалееха полетите ходехме там на зарядка. 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 12 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 12 март, 2021 Ето го и Океанариумът. Били сме на много подобни места, този е наистина забележителен . А, който иска, може да походи между рибите, с ония оловните шлемове. Като за всеки един турист, се грижи отделен водолаз: Колко струва това удоволствие, не съм проверявала. 30 Връзка към коментар
DimitarD Публикувано: 12 март, 2021 Сподели Публикувано: 12 март, 2021 Супер интересно 🙂 Поздравления ! 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 12 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 12 март, 2021 преди 11 минути , DimitarD каза: Супер интересно 🙂 Поздравления ! Благодаря! Радвам се, че ви харесва. Дано и да е полезно:))) Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 12 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 12 март, 2021 Още малко снимки на всичките красоти. Ние, като не се гмуркаме, се нагледахме, с кеф: С тия останки , наистина създава илюзията за изгубен свят... 26 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 12 март, 2021 Автор Сподели Публикувано: 12 март, 2021 И така, Короната на Палмата. Първото , което си казва човек, като влезе в огромния атриум, както казват руснаците е :Уауууу!Те викат Ваууу:))) В центъра на огромния атриум, във фонтан, стои безценна, стъклена скулптура на американския скулптор Дейл Чихули, висока 10 метра, състояща се от 3000 отделни елемента, изработени ръчно, после сглобени, в обща конструкция. Дейл Чихули се е учил във Венеция, относно изработката на Мурано стъкло. Скулптурата е толкова красива, че колкото и пъти да мина покрай нея, все се изкушавам да я щракна:))) Аз вече съм ви показвала подобна скулптура на Чихули - “ Слънце”, в Монреал: Ето още снимки на тази красавица:)) Сърът я оприличи на елха , със слънчева корона: И това е само началото, на всичките красоти, в лоби-то на този хотел... 30 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега