Роми Публикувано: 18 март, 2021 Публикувано: 18 март, 2021 Многоооо добре изглежда този хотел! Открадвам идеята за него :)))) 2
AlexandraKo Публикувано: 18 март, 2021 Автор Публикувано: 18 март, 2021 преди 2 часа, Роми каза: Многоооо добре изглежда този хотел! Открадвам идеята за него :)))) Да, няма да сгрешиш. E, стаята не е като в 5*, по-малка е, но е прилична, банята и тоалетната са супер. Няма вана, което на мен ми харесва, щото , като си дошъл на море, няма да се закиснеш във ваната:))) Това е стаята, снимана, откъм балкончето. Кристално чиста вода, хубав пясък, па има и фитнес на плажа. Има голяма открита зона с масички, между басейна и сградата, навсякъде - контакти и портове за USB , хубав и бърз интернет, от ония дни, гледах, едни корейци, с лаптопите си работеха по цял ден, едно детенце си учеше онлайн. Па и виж цената:)))Идеално, за спокойна, плажна почивка. Мислих го и за апартамент, ама на почивка, пък да чистя и да готвя, не ми се ще. Предпочитам, да ми слугуват:)))А пък Сърът, не допуска, до плажа да има повече от 20 метра от входа на хотела. Еле пък, да се ходи с транспорт:((Та съм ги прегледала хотелите на първа линия, един по един, изчела съм всички отзиви, докато, накрая, си харесах този. Плажът го знаех, знаех и че, е далеч, по- хубав от Джумейра, така е. П.П. На всеки етаж има машини за лед, руснаците носят пиенето, без да се мориш, колко му трябва на човек:))))) 18 2
AlexandraKo Публикувано: 18 март, 2021 Автор Публикувано: 18 март, 2021 Преди да ви разкажа още нещо, да споделя двете ни нови открития този път: Страхотно, черно грозде, без семки, пише, от Индия. За следобедно мезе на плажния коктейл/бяло вино , супееер! Не знам, колко кила ометохме:)))Не, не са череши - големи зърна, много сладки. Другото - хляб с орехи. Толкова вкусен хляб не съм яла. Много обичам хляб, бих могла, само на това да живея и навсякъде опитвам, всичко, що не съм случвала до сега. Като се приберем, това ще първото, което ще пробвам да направя. Украсата на пекарната:))) 22 1
Иван Попов Публикувано: 18 март, 2021 Публикувано: 18 март, 2021 преди 20 часа, AlexandraKo каза: Тъкмо, монорейлът ще го доскопосат, та да може и на Пойнт да се ходи с него, при новите фонтани. Че сега, тая спирка я прескача. Е значи ще им направя сефтето и на новите фонтани 🙂 Хляб с орехи 😉 за първи път разбирам, че има такъв хляб 🤔 Явно е много вкусен. 1
AlexandraKo Публикувано: 18 март, 2021 Автор Публикувано: 18 март, 2021 преди 27 минути , Иван Попов каза: Е значи ще им направя сефтето и на новите фонтани 🙂 Хляб с орехи 😉 за първи път разбирам, че има такъв хляб 🤔 Явно е много вкусен. Да, много е вкусен и аз, за пръв път ям:)) 1
AlexandraKo Публикувано: 18 март, 2021 Автор Публикувано: 18 март, 2021 Искам да разкажа малко, за плажа La Mer. Просторен и уютен едновременно - такова е впечатлението от комфортния, съвременен плажен комплекс. Районът е престижен, а плажът е от световна класа, защото съчетава най- добрите съвременни тенденции в индустрията за почивка. Защото това тук, наистина е индустрия - като се започне от това, да ти възбудят интереса, за дойдеш веднъж, да ти осигурят всичко необходимо за почивка и да те накарат, пак да се върнеш:)))) Комплексът е собственост на друга крупна корпорация, която строи в Дубай - Meraas Group Holding. Навсякъде из комплекса, ще срешнете надписи Meraas. В началото се чудехме, какво означава, но като порових, стана ясно. Ето, така изглежда целият плаж, около 2,5 км. Централен нос , издаден в морето и две заливчета. На централната част е разположен аква паркът “Лагуна”, ресторанти, кафенета и кинА. Обстановката е стилизирана, да наподобява, на запусната промишлена зона - пристанище или кей. Така се и нарича тази част - Le Wharf. Изобретателно и находчиво, са използвани стари лодки, макари, на които е имало навити кабели, стари варели, даже контейнери за боклук, за да се превърнат в елементи на благоустройството - скамейски, информационни точки, зони за игра. Сенчица осигуряват платнища, във вид на корабни платна, като всичко е красиво осветено вечер. Реално, на това място, нищо историческо не е имало. Не само това, те са създали илюзията, че даже и “ грижливо са я реконструирали”. До там, че два дена спорихме със Съра, какво е имало там, гледайки няколкото метра трамвайни релси, вградени в настилката:((( За много от идеите, даже, не е въпрос на много пари, а по- скоро - на фантазия и творческа мисъл. Основната идея - на човека от пластмасовия свят, да му се даде друго усещане - на естествените материали - грубо обработено дърво, метал, зебло - всичко е дървено - пейки, детски люлки, играчки, къщичките с душове и тоалетни, пътеките. В нашия хотел, картата за стаята, също е дървена. Навсякъде - цветя и зеленина. Интересна е и концепцията им за водата. Навсякъде поточета, фонтанчета, без прегради и ограничители за човека. Така се създавала илюзията, че са естествена част от природата и крайбрежната зона. Най - различни графити, включително и от Банкси, допълват архитектурния стил, който някои наричат contemporary - рационализъм, в утилитарен аспект. Следва.. 19
AlexandraKo Публикувано: 18 март, 2021 Автор Публикувано: 18 март, 2021 Дизайнът на обзавеждането в нашия хотел, също е подчинен на общата идея - просто, красиво, удобно.Дърво и метал, няма пластмаса. Картата за стаята: В ресторанта: Украсата по стените, подът и стените в асансьора, също са метални: Столчетата са, от нещо като конопени въжета, красиви са, ма хич не са удобни:( Следва... 20
AlexandraKo Публикувано: 18 март, 2021 Автор Публикувано: 18 март, 2021 Ето и малко от стрийт-арт красотите, пръснати из района: На мен много ми хареса тази рисунка на една стена:))) Все едно, жирафчо е пробил дупка и наднича:))) Но това е в града, не е на Ла Мер. Видях и реклама на подобно нещо , на тениска: Какво ли няма вече... 27 1
AlexandraKo Публикувано: 19 март, 2021 Автор Публикувано: 19 март, 2021 Последен ден от ваканцията ни в Дубай. 15 дни си минаха неусетно , можем да изкараме още толкова и няма да ни омръзне:)))) Но няма как, зове ни полет, карантина,тестове - все хубави неща:(((( Още няколко снимки, когато нощта си отива и започва денят. 26
AlexandraKo Публикувано: 19 март, 2021 Автор Публикувано: 19 март, 2021 Вече казах, навсякъде и в хотелите, и в моловете на видно място, стои тройният портрет. Тук изглежда особено и пише, че е сътворен, от двата вида пясък на ЛаМер. Интересно ми стана, че не виждам,да има различни пясъци на плажа. Но се оказа, че има: Още малко снимки от хотела, докато всички още спят:) Има компютърен кът, с настолни и лаптопи. Всичко е с нахапани ябълки:)))) На входа , от едната страна, надписът е на английски, от другата - на арабски: В хотела не се пуши, има тераса за пушачите: Дават и колела под наем. А това е изгледът на пушачите, от терасата за пушене: 21
AlexandraKo Публикувано: 19 март, 2021 Автор Публикувано: 19 март, 2021 В хотела има заличка за събирания : И тя, шарена и веселка, като всичко тук: А на тази снимка, е показано, как е изглеждала тази част от Дубай преди: Още няколко снимки по изгрев. 22
AlexandraKo Публикувано: 19 март, 2021 Автор Публикувано: 19 март, 2021 Някоя снимка, на път за плажа. На рецепция има един младеж от Сърбия, като се настанихме, така ни се израдва, по комшийски:)) Та той ни снима- а, на тая стена , а на другата , дето ставали хубави снимки и ние слушаме - кат на фотосесия:)) 32 4
AlexandraKo Публикувано: 19 март, 2021 Автор Публикувано: 19 март, 2021 Хехе, последно питиенце на този плаж:))) Черпя го Съра, с whiskey on the rocks и вода Бачково, останала, незнайно как, в единия ръчен багаж, задигната от т.нар. ВИП салон, на Т1:)))) Та, значи, довели сме Бачково, в Дубай:))))Довели сме селото, да види град и то, какъв:)))))) Днес е петък, почивен ден за хората тук и плажът е пълен, има най-много народ, откакто сме на Ла Мер. 23
Тонито Публикувано: 19 март, 2021 Публикувано: 19 март, 2021 Вие сте прекрасна жена. Много благодаря за всичките красоти които споделихте с нас. Бъдете жива и здрава и още много незабравими моменти ви желая 4 2
AlexandraKo Публикувано: 19 март, 2021 Автор Публикувано: 19 март, 2021 Преди 1 час, Тонито каза: Вие сте прекрасна жена. Много благодаря за всичките красоти които споделихте с нас. Бъдете жива и здрава и още много незабравими моменти ви желая Оооо, много, много благодаря! Надув, надув, надууув! Ето за подарък, една шаренка снимка. От това возилце, продават сладолед на басейна:)) 17 1
Дани Магелани Публикувано: 19 март, 2021 Публикувано: 19 март, 2021 Благодаря за информацията и емоциите! Как ти се видя храната в хотела? Да се включи ли закуска -ВВ? Има ли опции за включване на обяд и вечеря с фиксирани менюта и цени - HB, FB? Или има всичко на поносими цени наоколо? 2
AlexandraKo Публикувано: 19 март, 2021 Автор Публикувано: 19 март, 2021 Много е хубаво, че чек-аут е в 14, на нас ни отпуснаха още един час. Не беше възможно , да се плати късно напускане, защото хотелът пращи по шевовете, толкова е пълен. Но и така е добре, пийваме по кафенце в лобито и към 16-16.30 ще тръгваме за летището. Дано с полета всичко да е наред. Бяхме си взели доста дирхама от Бг, не успяхме да ги изхарчим. Ще пазаруваме на летището, че сувенири не сме купили, освен два магнита по поръчка. Че вече никой от родАта не ги ще:( 5
AlexandraKo Публикувано: 19 март, 2021 Автор Публикувано: 19 март, 2021 преди 31 минути , Дани Магелани каза: Благодаря за информацията и емоциите! Как ти се видя храната в хотела? Да се включи ли закуска -ВВ? Има ли опции за включване на обяд и вечеря с фиксирани менюта и цени - HB, FB? Или има всичко на поносими цени наоколо? В този хотел закуската е The best, от всякъде. По-добра е и от Мелия, и от Атлантис. Ресторантът работи без прекъсване и хората дъвчат по цял ден:)) Наоколо, два турски, гръцки и още - каквито се сетиш. Според мен - закуска и за вечеря, каквото ти душата иска. В Атлантис си трябва НВ , че там ни магазин, ни кръчма наоколо. Трябва с монорейла да идеш в Накил мол, че там. Ние понякога, пропускахме вечерята, хапвайки от онова грозде и мляко. Че толкова плюскане, в къщи ни се случва рядко:( Отиваш в един магазин - тука Карфур са огромни и вътре има всичко, не само за ядене, ами и дрехи, обувки, електроника, куфари и каквото се стил още, ЛуЛу са някаква тяхна верига - само за храна. Тия хлябове, са от пекарната в Карфур в Мол Емирейтс: А това им е рибната секция: Сега имаше ягоди, череши, грозде, малини, къпини, от екзотичните също, богат избор - личи, папая, ананас, цитруси.Зеленчуци, също всякакви. Само, не ме питай за цени, не мога да кажа:( По-скъпо е, отколкото в Европа, но то е логично, стандартът е по- висок. Богат избор на сиренА - италиански, испански, френски... Тука има всичко и по много:))) Не забравяй, че това е Раят!:)))И гладен, няма как да остане човек. 20 2
AlexandraKo Публикувано: 19 март, 2021 Автор Публикувано: 19 март, 2021 И вече сме на летището на Рая. Голямо, красиво, чисто, лачено. Но няма никакви хора. В /99-2000г/предишни идвания, преди години,казацахме на старата част и с автобус, ни превозваха до една от готовите части на новото. То и онова беше хубаво, но сега е страхотно:))) Нямаше никакви опашки, в магазините - няма хора, ВИП салонът на С работи само в определени часове: От 23 до 6 , не по нашето време. Ето още някоя снимка, докато стигнем до Гейта, който е на... Нарочно не съм отделила снимките, за да е, като една обща, красива картина, каквато е в действителност:))) 23 3
kadmira Публикувано: 19 март, 2021 Публикувано: 19 март, 2021 Благодаря ти за споделените лични мигове! Добре написано , въздействащо и полезно! Емоционално помогна на доста магелацни във форума в сегашното положение! Пожелавам здраве и още много пътешествия! 6
Olia Публикувано: 19 март, 2021 Публикувано: 19 март, 2021 Винаги прекрасно описани пътешествия! Удоволствие е да ги чета! Благодаря и адмирации💐 2
Pepi Popova Публикувано: 19 март, 2021 Публикувано: 19 март, 2021 И аз благодаря за споделеното преживяване! Много увлекателно разказано! С удоволствие чета всеки пост и се потапям в Дубайския рай 😏😏 Може ли само да попитам как стои въпросът с плажуването на Ла Мер? Ако не си гост на някой от хотелите на първа линия, може ли да се възползваш от шезлонг(легло)/чадър или зоната за свободно плажуващи е гола и сянка има само ако си носиш някаква реквизита ? Мерси предварително! 1
AlexandraKo Публикувано: 20 март, 2021 Автор Публикувано: 20 март, 2021 преди 9 часа, kadmira каза: Благодаря ти за споделените лични мигове! Добре написано , въздействащо и полезно! Емоционално помогна на доста магелацни във форума в сегашното положение! Пожелавам здраве и още много пътешествия! Аз ви благодаря, много ми е приятно! Ето подарък:)))) преди 9 часа, Olia каза: Винаги прекрасно описани пътешествия! Удоволствие е да ги чета! Благодаря и адмирации💐 И аз много благодаря, радвам се, ако ще ви е полезно, за бъдещо пътешествие!:)) Самолетът ви , за следващото пътуване!:))) преди 9 часа, Pepi Popova каза: И аз благодаря за споделеното преживяване! Много увлекателно разказано! С удоволствие чета всеки пост и се потапям в Дубайския рай 😏😏 Може ли само да попитам как стои въпросът с плажуването на Ла Мер? Ако не си гост на някой от хотелите на първа линия, може ли да се възползваш от шезлонг(легло)/чадър или зоната за свободно плажуващи е гола и сянка има само ако си носиш някаква реквизита ? Мерси предварително! Благодаря много! Ето ги хотелите на първа линия: Това е инфо от преди година. За това време, освен Rove la Mer, сигурно има и други, те никнат като гъби. На плажа може да се вземат шезлонги, чадър и хавлии. Шезлонг - 60 дирхама, 2 шезлонга,2 хавлии и чадър - 180 дирхама. Самият плаж е безплатен, гледах, че хората си носят собствени чадъри/хавлии и си лежат на пясъка. Има душове , но се купува жетон, мисля, че е 10 дирхама. Изрових при руснаците ценоразпис, не съм го видяла лично: Има и палмички, със сенчица, може и под тях да се лежи. Но има друго - плажът е на 3 км от спирката на метрото , до тук се идва, предимно с такси. Ако ще е за почивка, като се сметнат всичките разходи и времето за пътуване, според мен е по- добре, да се вземе хотел на плажа и тия неща, да са безплатни. Ако ще е за веднъж-дваж, за разглеждане, става. Пожелавам, скоро да го видите Ла Мер:))) Ако има още въпроси - с удоволствие, ще помогна. Абонирала съм се за сайта на Rove, те са си тяхна верига хотели и пращат намаления - например, закуската от 59 , я взех за 40, ранното настаняване, от 150 за 100. Така че, ако се следи, може да се докара добра цена. 17 3
AlexandraKo Публикувано: 20 март, 2021 Автор Публикувано: 20 март, 2021 Всяко нещо има начало и край. Само надеждата била безкрайна:))) Оставихме Рая със съжаление:( Оказа се, че 15 дни не само, не ни е омръзнало, ами, можехме да изкараме още толкова:)) При всичките проблеми, като реши да пътува човек, в това време, като се докопахме до там, наистина си поживяхме в рай. Спокойно, всички тичат да ти угодят, при липсата на клиенти до преди малко, всички, без изключения, се стараят много. Всичко си работи, хората си ходят с маски, стараят се да поспазват дистанция, в ресторантите навсякъде , масите са раздалечени или, ако не може, са сложени червени табелки, кои не се ползват. Навсякъде има означения за дистанцията. На летището , много от седалките имат плексигласови прегради, на другите има червени лепенки, къде не се седи. На тази снимка се виждат и преградите, и червените стикери,през едно място. Тук, на диваните в хотела, също има червени стикери: Даже, на пътеката по плажа, също има означения: В асансьора - също. И хората се стараят да го спазват. Дезинфектанти навсякъде с фотоклетки, спазва се изрядна чистота. И като се има предвид, че Дубай е такъв меланж от цял свят - местните са , едва 10%, всичко останало е Индийци, Пакистанци, Етиопия, Бангладеш - щом те са се научили на чистота и ред, защо ние не можем? Никъде не видяхме полиция. Като питах Катя* , как се постига това, тя отговори, че: 1. Камери има навсякъде 2. Глобите са много високи, за какво да е нарушение.А пък за пътните - там- още повече и много внимават. Коли по улиците, паркирани няма, защо? Тя отговаря, че има осигурени паркинги, строителството, винаги започва оттам . Снощи, като кацнахме на нашето летище, ми дожаля за нас си:((((Мръсно, унило, въргалят се боклуци навсякъде - и в сградата, и навън. На чекиране в Дубай - грозни сцени. Нареждаме се ние, пред нас, само един мОмък, с анцуг и три куфара. Куфарите на количката, той седнал отгоре. По едно време , се изсипа, та събра всичката охрана:(( Помогнахме му да стане, та набръжко ни обясни, “ как всяка седмица пътува, та ги знае тия идиоти...” Почват с чекирането, той пръв - не си е платил, за втория голям багаж, бил платил за 32 кила и тЕ ги тЕ - ама в два куфара:(( Език не знае - жената му обясни, че трябва да плати още един багаж, той смята, че е прав, казаха му да се дръпне встрани, не могат да го чекират и бави опашката. В това време, нас ни викнаха на другото гише, бавничко, бавничко - една друга женица, се справи и ни чекира. Момъкът, явно премисли, че няма да лети, ако не си плати, върна се, извади карта и докато жената оформяше плащане/чекиране, започна да псува на български, на висок глас и цялата опашка слуша и се черви:(((( Направо ми е чудно, как не го арестуваха, с това поведение. Ми какво да каже човек, освен, да се изчерви и да се дистанцира. Хехе, пък да се похваля: намерих , загубена ДК на Сосиете Женерал, вероятно, на рускиня, че името беше Мария Ивановна:)) Това на летището, та я отнесох в полицията - има на всеки терминал. А пък те, много лесно, ще си я издирят, за да я върнат. Много се надявам, картата да си е намерила собственичката, че беше валидна до 2026, че и дебитна.А полицаят ме похвалиииии:)))) Пътувахме си добре, отново, средното място остана незаето, като кацнахме - ни сложиха в карантина, веднага направихме тестове. Кацнахме в 2, в 8 ни взеха материал за тестовете, в 14 бяха готови, изпратих ги веднага в СРЗИ, дават адреса на летището, след още два часа, ни свалиха карантината. Така че, в понеделник, ще се разработим:)) Изводите, затвърдени, важащи за нашето семейство: Като искаме да пътуваме, ще си спазваме няколко неща: - Ще купувам билети в последния момент и винаги с флекс - Ще пътуваме, поне за две седмици. За кратки пътувания, всичката тая церемония с тестовете преди/след, е неприятна и изнервяща. - Няма да спираме да пътуваме, спазвайки, тези условия. Надеждата, че ще си пътуваме, си е наистина, жива и безкрайна. За всички, които следиха пътуването, цветенце, с благодарност:)) * Катя е Екатерина Баранова, от Трипстер.ру: https://experience.tripster.ru/experience/20116/ Екскурзийката с нея, беше единият подарък на Сър Антъни, за РД. 24 5 8
Bore Публикувано: 21 март, 2021 Публикувано: 21 март, 2021 Много благодаря за прекрасните споделени моменти с нас. Още много пъти да ни правите съпричастни с красотите на нашата планета. Дали имате информация за PCR тест направен в Дубай и да се представи при влизане в България? 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега