Прескочи до съдържание

Полезни съвети за практични магеланци

jungfraujoch

Препоръчани мнения

Публикувано:

Място за полезни съвети от всякакво естество-домашни хитринки и всичко,което ни интересува.

Нека @AlexandraKoсподели как прави красиви сапунчета.

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой може ли даде информация къде в София има пункт за пластмасови отпадъци?Кофички от кисело мляко,бутилки и други.

• 4 години по-късно ...
Публикувано:
преди 13 минути , DaBo каза:

Цимтщерне 😉 Аз ни турон, ни цимтщерне ядох, наблегнах на българските класики тиквеник и баклава, от които сега вече буквално се търкалям. 🤣

Утре почвам 90-дневна диета, която аз по-скоро наричам хранителен режим - не броя грамажи, а плодовете замествам със зеленчуци, минаващи за плодове, водният ден го изключвам, ще възобновя и 2 тренировки седмично. Дрехите взеха да се опват и също при мен не е добре работата 🙊

• Харесвам 4
  • Браво 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 6 часа, ДиянаВ каза:

Утре почвам 90-дневна диета, която аз по-скоро наричам хранителен режим - не броя грамажи, а плодовете замествам със зеленчуци, минаващи за плодове, водният ден го изключвам, ще възобновя и 2 тренировки седмично. Дрехите взеха да се опват и също при мен не е добре работата 🙊

Под секрет ще ти кажа, че помага само празният хладилник и спреният достъп до кухнята. Домашните любимци ги научи да се оправят без теб в кухнята.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 часа, Дани Магелани каза:

Домашните любимци ги научи да се оправят без теб в кухнята.

Намират друго решение, когато ме няма или съм на работа - поръчка на храна 😉

Току-що се изтеглих, не е толкова зле работата на килограми😄 Явно по-скоро съм се подула от смесването на какви ли не храни и поотпуснала от липсата на тренировки.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 4 часа, ДиянаВ каза:

Намират друго решение, когато ме няма или съм на работа - поръчка на храна 😉

Току-що се изтеглих, не е толкова зле работата на килограми😄 Явно по-скоро съм се подула от смесването на какви ли не храни и поотпуснала от липсата на тренировки.

Е, аз съм минус 10 кг. за почти 3 месеца.

• Харесвам 2
  • Браво 8
Публикувано:
преди 14 минути , Дани Магелани каза:

Е, аз съм минус 10 кг. за почти 3 месеца.

Браво, чудесен резултат си постигнала!

Освен да отворим друга тема, в която да се стимулираме взаимно😃 - Диети за здраве ❤️‍🩹

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ами и аз съм за "Диети за здраве" ❤️‍🩹

Имам огромна нужда от нормализиране на теглото, така че и аз се включвам. Даже вече цели 2 дни съм на режим. 🤪

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 20 часа, chandni каза:

Аз съм с килограм и половина отгоре, но мисля да засуча един тиквеник преди да огранича отново тестото и сладкото. Иначе в празничните дни, докато мъжът ми контролираше наливането на цени в евро, се наложи аз да се вихря в кухнята. Дано не ми се стоварва отново такава тежест. 😆

Аз май съм +1, ама това по-вероятно е от натрупаната омраза, а не толкова от ядене покрай празниците ... Няма как да се отърва от нея, затова ще започна все пак по-малко да ям, за да компенсирам!

Публикувано:

Премествам мненията за традиционните диети, които чукат на вратата след коледно-новогодишното отпускане на сетивата в предложената тема.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 33 минути , Брани каза:

Аз май съм +1, ама това по-вероятно е от натрупаната омраза, а не толкова от ядене покрай празниците ... Няма как да се отърва от нея, затова ще започна все пак по-малко да ям, за да компенсирам!

Нена омразата!

Да напомня на многострадалците, че не е важно какво се яде между Коледа и Нова година, а между Нова година и Коледа. 

• Харесвам 6
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Лошото на всички тия диети е , че в момента в който спреш много бързо си връщаш старите килограми.Така че или променяш хранителните си навици до живот + поддържане на известна физическа активност,  или няма смисъл човек да се мъчи.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 35 минути , chandni каза:

Премествам мненията за традиционните диети, които чукат на вратата след коледно-новогодишното отпускане на сетивата в предложената тема.

Безкрайно много ме радва, че и моето мнение е останало като полезен съвет! 🙂

И за да съм настина и аз полезен с малко теоретични данни как да не станем пухчовци: 

- Дневната доза калоии, необходима на организъм да си поддръжа теглото (метаболизъм, храносмилане, работа на органите, физическа дейност, ако има) е 1800 - 2200 за жени и 2200 - 3000 за мъже (долната граница показва заседнал живот, а горната - активен)
- Калориите, които се горят при ходене, са от 40 калории на 1 км (за 50 килограмови хора), през 50 калории на 1 км (за 70 килограмови хора) до 60 калории на километър (за 90 килограмови хора).

С две думи, яжте по-малко и се движете повече 🙂 

Публикувано:
преди 2 часа, DaBo каза:

Ами и аз съм за "Диети за здраве" ❤️‍🩹

Имам огромна нужда от нормализиране на теглото, така че и аз се включвам. Даже вече цели 2 дни съм на режим. 🤪

През юни уж на шега, по време на едно съботно кафе с приятелка започнах тази 90-дневна диета и приложението си изтеглих 😄 

IMG_2116.jpeg.4814a6d7811fd00b2d0b7b1a989a669e.jpeg

Пригодих я към себе си, за да не я чувствам като тормоз - например бих се депресирала от броене на калории и грамажи и затова съотношението с количеството храна на обяд и за вечеря не го спазвам - ям, за да се наям и не меря. Освен това не бих понесла ден само на вода и го изключих от режима /има такава функция в приложението/. Не съм и особен почитател на плодовете - да хрупам цял ден ябълки няма как да стане 😉, та в плодовия ден ядях домати, авокадо, маслини. Сега през зимата с доматите няма да стане, но зелени салатки ще ям, няма да е фатално прегрешение 🙂 Също и не закусвам, но ми казаха, че стартът на деня с плод подобрява метаболизма, та плодовете за закуска ги спазвам. Сега даже ще е по-лесно от лятото с любимите ми цитруси. Не спрях и алкохола, за да не взема да стана много праведна 😂 
Към края на юни една друга приятелка  откри супер приятни за мен тренировки - пилатес реформър и гледам 2 пъти на седмица да ходя. Пасват ми идеално като натоварване и темпо, защото от високо интензивни или предимно кардио в последните години взе да ми бучи главата, парят ушите и такива - най-вероятно вдигам кръвно и не е работа само да очаквам приключването на тренировката.

Като резултат от средата на юни до края на септември бях свалила 8 кг. без въобще да гладувам. В този период на два пъти по една седмица нарушавах диетата, докато пътуваме - в чужбина просто няма как да стане. След това продължавах пак по календара без рестартиране на диетата. Сега пак така ще направя, като в края на февруари и началото на март ще я наруша за една седмица в Португалия. Иначе не бих се закотвила за 3 месеца без пътуване 😄

• Харесвам 11
  • Браво 2
Публикувано:

Откакто се помня съм около 50 кг. Последните години вървя всеки работен ден по 3-4 км, поне веднъж седмично правя табата тренировка, задължително закусвам - обичайно кисело мляко със семена (освен когато пътувам), не пия алкохол и газирани напитки, ограничавам тестото, сладкото и пържените храни. За моя нерадост метаболизмът ми не е като на онези щастливци, които ядат всичко и не им се лепи. :girl_sigh:

По време на пътувания с мъжът ми сме на принципа "калориите в отпуск не се броят" и опитваме какво ли не, но тогава компенсираме с 15-20 км ходене дневно.

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:

Ще се стимулираме ли взаимно с резултати? Предлагам първа отчетна среща след 3 седмици 😃

@Дани Магелани е вече ветеран, @DaBo новобранец, но все пак има 2 дни преднина 🤪, сериозна покана отправям към @bibi. Кой друг ще се включи?

Под резултати имам предвид да показват нещо на минус. Все пак е относително за всеки - откъде се почва, възраст, ръст, тежки кокали😄 Аз този път очаквам по-малко кг надолу, т.к. почвам от по-малко излишни, но като сваля един номер на дрехите - най-вече на талията и ханша, се чувствам по-добре 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз имам проблем с инсулина и захарта. Трябва да премахна захар, въглехидрати, плодове, алкохол, абе всите благинки, хаха. Но не съм за първи път на въртележката, така че знам какво да правя... уж. 

Запратих кантара под шкафа в банята, за да не го гледам. Ами вадя го пак. Но ми предстои далечен воаяж, ще гледам да устискам някакси. 😉

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 18 минути , chandni каза:

Откакто се помня съм около 50 кг. Последните години вървя всеки работен ден по 3-4 км, поне веднъж седмично правя табата тренировка, задължително закусвам - обичайно кисело мляко със семена (освен когато пътувам), не пия алкохол и газирани напитки, ограничавам тестото, сладкото и пържените храни. За моя нерадост метаболизмът ми не е като на онези щастливци, които ядат всичко и не им се лепи. :girl_sigh:

По време на пътувания с мъжът ми сме на принципа "калориите в отпуск не се броят" и опитваме какво ли не, но тогава компенсираме с 15-20 км ходене дневно.

Аз докъм 42-43 г. крепях положението, но след 44 прескочих 60-те и като взе да отива към 70-те за пръв път в живота си приложих диета. Това, което ми допада при 90-дневната е, че не се чувствам подута. При мен проблемът е основно в корема, че хвръква 😄 “от нищо” 🤪

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 минути , ДиянаВ каза:

Това, което ми допада при 90-дневната

Ще я погледна за идеи за основно ядене.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 40 минути , DaBo каза:

Запратих кантара под шкафа в банята, за да не го гледам. Ами вадя го пак.

Може и без кантар да пробваш🙂

Аз лятото нямах - бях се мерила през май в офиса на една приятелка и после през август, като посетих личната лекарка. То се усеща като се чувстваш и изглеждаш по-добре 🙂

Колежките все ми се чудеха как така нямам кантар и затова една от тях по-близка реши за майтап да ми подари за РД през ноември 😂

• Харесвам 2
Публикувано:

Хоп-троп и аз тук.

С хипофункция на щит. жлеза съм и ИР. От около година с мъжа ми започваме, спираме и се придържаме към хранене в Зоната. Имам доста рецепти, както и сайта на Катина. При интерес ще споделя.

Гледам поне 2 пъти седмично да ходя на фитбол (усложнен пилатес) или на фитнес. Не ходя много, което е проблем, но маршрутът до работата ми е супер кофти.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , ДиянаВ каза:

Може и без кантар да пробваш🙂

Аз лятото нямах - бях се мерила през май в офиса на една приятелка и после през август, като посетих личната лекарка. Колежките все ми се чудеха как така нямам кантар и затова една от тях по-близка реши за майтап да ми подари за РД през ноември 😂

Сега ще ме накарате зор-заман да сложа батерия на кантара

• Смея се 6
Публикувано:
преди 9 минути , Kalina Ivanova каза:

Сега ще ме накарате зор-заман да сложа батерия на кантара

Приобщена си, щом се обаждаш 😉😘

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Тази година направо добре ми се получи. Десетдневна ваканция на вилата, опасна ситуация от всяка гледна точка.. Ходене - единствено до селския магазин за цигари завчера. Но нямаше голямо ядене и прояви на лакомия. Постигнах своето - да се храня според моите навици, когато наистина чувствам глад.  Веднъж дневно сядахме всички край масата, осталаното,- на "коктейлни начала".

Опитът ми с диети е лежерен. Навремето спирах цигарите и усетих, че не се справям сама със заместването на едно удоволствие с друго. Прибягнах до услугите на диетолог, който изготви индивидуален хранителен и двигателен режим. Няколко месеца се нагаждах към него. После стана част от мен, така и досега. Справям се. Само малко ми е отеснял най-тесният панталон, но от вчера си минавам обичайните 5-6 км с бърз ход.

• Харесвам 10

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.