Йосиф Милчов Публикувано: 21 април, 2021 Публикувано: 21 април, 2021 Айде и аз да се включа. Почна се. 12 16
AlexandraKo Публикувано: 22 април, 2021 Автор Публикувано: 22 април, 2021 преди 3 часа, Йосиф Милчов каза: Айде и аз да се включа. Почна се. Еееее, тука, за много напреднали! Чудни козунаци! Това е хубав козунак, с много захар и бадеми отгоре. Гледам, по магазините, приличат на хляб - с нищичко не са поръсени.
Йосиф Милчов Публикувано: 22 април, 2021 Публикувано: 22 април, 2021 преди 1 час, AlexandraKo каза: Еееее, тука, за много напреднали! Чудни козунаци! Това е хубав козунак, с много захар и бадеми отгоре. Гледам, по магазините, приличат на хляб - с нищичко не са поръсени. По веригите е така, те за това са и по 1.50-2 лева. 3
Kalina Ivanova Публикувано: 22 април, 2021 Публикувано: 22 април, 2021 От мен само настроение за сега, за да ви следя, какви ги вършите 12 3
jungfraujoch Публикувано: 22 април, 2021 Публикувано: 22 април, 2021 преди 2 часа, Kalina Ivanova каза: От мен само настроение за сега, за да ви следя, какви ги вършите @Kalina Ivanova,благодаря за настроението и идеята. Имам същите цветенца в двора и ще експериментирам. 7
Kalina Ivanova Публикувано: 22 април, 2021 Публикувано: 22 април, 2021 преди 2 часа, jungfraujoch каза: @Kalina Ivanova,благодаря за настроението и идеята. Имам същите цветенца в двора и ще експериментирам. Просто черупките от яйца ги ползвам за вазички...вече е така. 14
funny Публикувано: 22 април, 2021 Публикувано: 22 април, 2021 преди 8 часа, Йосиф Милчов каза: По веригите е така, те за това са и по 1.50-2 лева. А случайно да подшушнеш от къде може да се сдобием и ние Тъкмо щях да разпитвам в темата от кой от къде си купува козунаците ( за тези с две леви ръце , които не могат да месят) 3
Дани Магелани Публикувано: 22 април, 2021 Публикувано: 22 април, 2021 преди 15 часа, Йосиф Милчов каза: Айде и аз да се включа. Почна се. Професионалисти! Доставяте ли на магеланци с наложен платеж? 3
AlexandraKo Публикувано: 22 април, 2021 Автор Публикувано: 22 април, 2021 преди 4 часа, Kalina Ivanova каза: Просто черупките от яйца ги ползвам за вазички...вече е така. А черупките , може и така: Камъчето съм залепила на дупките отгоре и отдолу, през които е извадено суровото яйце. 10 2
Йосиф Милчов Публикувано: 22 април, 2021 Публикувано: 22 април, 2021 преди 4 часа, funny каза: А случайно да подшушнеш от къде може да се сдобием и ние Тъкмо щях да разпитвам в темата от кой от къде си купува козунаците ( за тези с две леви ръце , които не могат да месят) преди 3 часа, Дани Магелани каза: Професионалисти! Доставяте ли на магеланци с наложен платеж? Може всичко, утре ще ви пиша. 1 1
patilana Публикувано: 22 април, 2021 Публикувано: 22 април, 2021 преди 15 часа, AlexandraKo каза: Това е хубав козунак, с много захар и бадеми отгоре. Освен това е пълен със стафиди и много вкусен . Браво на майстора ! Това ще ми е козунакът до необозримо бъдеще ! 2 1
Травеолани Публикувано: 26 април, 2021 Публикувано: 26 април, 2021 На 20.04.2021 г. в 11:56, Травеолани каза: @ДиянаВ - щях да пусна снимките пак, но миналата седмица си прехвърлих всичките 15 хиляди снимки на компютъра :). И тази година мисля да правя яйцата с естествени бои, много е забавно. Бях намерила миналата година в една статия какво да използваме за червеното, за да стане наситено. С цвеклото е ок, но не стават истински наситено червени. Дано успея да я намеря и ще я постна тук. Така, значи хубавото червено се получава с корен от брош. Аз поръчах онлайн, на английски е madder root, и боядисах малко яйца за проба. Само едно беше бяло, другите бяха с бежови черупки. Бялото го държах цяла нощ в разтвора, а другите съответно 4 и 8 часа, и цяла нощ. При тях нямаше видима разлика в наситеността на цвета. Като цяло съм доволна от червеното, което се получи и е доста по-добре отколкото с цвекло (то боядисва всичко наоколо, но яйцата стават кафяви). Ако някой иска да пробва има време да се поръча :). Ето това е бялото яйце: Яйцата с бежови черупки: Яйцето с бялата черупка е в ляво. 13
Mistela Публикувано: 26 април, 2021 Публикувано: 26 април, 2021 Само да помоля за успешните козунаци да се пускат и рецептите 🙂 3
funny Публикувано: 26 април, 2021 Публикувано: 26 април, 2021 преди 56 минути , Mistela каза: Само да помоля за успешните козунаци да се пускат и рецептите 🙂 Аз да допълня - и адрес за дегустация, че иначе само на картинки не вярваме 😉 4 10
AlexandraKo Публикувано: 27 април, 2021 Автор Публикувано: 27 април, 2021 преди 7 часа, Травеолани каза: Така, значи хубавото червено се получава с корен от брош. Яйцето с бялата черупка е в ляво. Беличкото е станало, много хубаво червено, другите са една идея по-кафеникави. Значи, тоя брош , за бели яйца е екстра. А пък аз ще пробвам, един друг начин на боядисване тази година. Боядисване на пара. Види ми се лесно:)))) https://bukvarche.com/2020/04/13/боядисване-на-яйца-на-пара-нов-и-интере/ 4
Дани Магелани Публикувано: 27 април, 2021 Публикувано: 27 април, 2021 Малко великденски дизайн. Не съм ги правила аз. Не са като курабийките на Галя от Севлиево, но стават за подаряване. 10
AlexandraKo Публикувано: 27 април, 2021 Автор Публикувано: 27 април, 2021 Иииии, меренето на яйцата, да започне сегаааа! Нашите са най-големи, пъъъък! Както, всяка година:))) 21
Дани Магелани Публикувано: 27 април, 2021 Публикувано: 27 април, 2021 преди 26 минути , AlexandraKo каза: Иииии, меренето на яйцата, да започне сегаааа! Нашите са най-големи, пъъъък! Както, всяка година:))) Страхотни са! 3
Mary Публикувано: 27 април, 2021 Публикувано: 27 април, 2021 Днес открих сезона на козунакоправенето! 14 16
Травеолани Публикувано: 27 април, 2021 Публикувано: 27 април, 2021 преди 18 часа, AlexandraKo каза: Беличкото е станало, много хубаво червено, другите са една идея по-кафеникави. Значи, тоя брош , за бели яйца е екстра. А пък аз ще пробвам, един друг начин на боядисване тази година. Боядисване на пара. Види ми се лесно:)))) https://bukvarche.com/2020/04/13/боядисване-на-яйца-на-пара-нов-и-интере/ Да, аз за събота ще купя яйца с бели черупки. Сега за пробата имах само едно. :) 2
AlexandraKo Публикувано: 28 април, 2021 Автор Публикувано: 28 април, 2021 преди 10 часа, Mary каза: Днес открих сезона на козунакоправенето! @Mary, Завижд, завижд, завииииижд!Страхотен козунак, браво! Тази година, само ще ви се възхищавам:)))) 1 1
AlexandraKo Публикувано: 28 април, 2021 Автор Публикувано: 28 април, 2021 Днес получих много чудесно яйце: 14
AlexandraKo Публикувано: 29 април, 2021 Автор Публикувано: 29 април, 2021 @neuromancerсе оплакваше, че му се пукат яйцата, като ги вари. В един друг форум, една девойка каза, че ги вари така и няма спукани: 11
jul Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 С кора не съм пробвала, пробвала съм с хавлиена кърпа и нямаше особена разлика /при спазване на всички правила като постепенно завиране с яйцата, варене на ниска температура... /. Стигнах до извода, че май основно от яйцата зависи. Но не пречи да се пробва 👍 6
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега