Прескочи до съдържание

Великден 2021


AlexandraKo

Препоръчани мнения

преди 3 часа, Йосиф Милчов каза:

Айде и аз да се включа. Почна се.

20210422_012356.jpg

20210422_012404.jpg

20210422_015055.jpg

20210422_015118.jpg

20210422_015131.jpg

Еееее, тука, за много напреднали!
Чудни козунаци! Това е хубав козунак, с много захар и бадеми отгоре. Гледам,  по магазините, приличат на хляб -  с нищичко не са поръсени. 

Връзка към мнение
Йосиф Милчов
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Еееее, тука, за много напреднали!
Чудни козунаци! Това е хубав козунак, с много захар и бадеми отгоре. Гледам,  по магазините, приличат на хляб -  с нищичко не са поръсени. 

По веригите е така, те за това са и по 1.50-2 лева.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 2 часа, Kalina Ivanova каза:

От мен само настроение за сега, за да ви следя, какви ги вършите

 

20210422_084724.jpg.3d5c9f2cb50db45f27fdeeaedec8edcb.jpg

@Kalina Ivanova,благодаря за настроението и идеята.

Имам същите цветенца в двора и ще експериментирам. 

FB_IMG_1619081012430.jpg

  • Харесвам 7
Връзка към мнение
преди 2 часа, jungfraujoch каза:

@Kalina Ivanova,благодаря за настроението и идеята.

Имам същите цветенца в двора и ще експериментирам. 

FB_IMG_1619081012430.jpg

Просто черупките от яйца ги ползвам за вазички...вече е така. 

20210422_141221.jpg.9bd313ce3c2109d163234b250c85c5c6.jpg

  • Харесвам 14
Връзка към мнение
преди 8 часа, Йосиф Милчов каза:

По веригите е така, те за това са и по 1.50-2 лева.

А случайно да подшушнеш от къде може да се сдобием и ние :derisive:

Тъкмо щях да разпитвам в темата от кой от къде си купува козунаците ( за тези с две леви ръце , които не могат да месят)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
Дани Магелани
преди 15 часа, Йосиф Милчов каза:

Айде и аз да се включа. Почна се.

20210422_012356.jpg

20210422_012404.jpg

20210422_015055.jpg

20210422_015118.jpg

20210422_015131.jpg

Професионалисти!

Доставяте ли на магеланци с наложен платеж?

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 4 часа, Kalina Ivanova каза:

Просто черупките от яйца ги ползвам за вазички...вече е така. 

20210422_141221.jpg.9bd313ce3c2109d163234b250c85c5c6.jpg

А черупките , може и така:

 

496DB641-97F0-4509-8E63-2F8D2E7B936D.jpeg.ac703c93f60528127abced7c6da79d73.jpeg

 

D75E8279-E6DF-43DA-AB17-7A69EFA2E2FE.jpeg.ad9261ae2a91421fec14d19b6942fc87.jpeg

 

Камъчето съм залепила на дупките отгоре и отдолу, през които е извадено суровото яйце.

  • Харесвам 10
  • Браво 2
Връзка към мнение
Йосиф Милчов
преди 4 часа, funny каза:

А случайно да подшушнеш от къде може да се сдобием и ние :derisive:

Тъкмо щях да разпитвам в темата от кой от къде си купува козунаците ( за тези с две леви ръце , които не могат да месят)

 

преди 3 часа, Дани Магелани каза:

Професионалисти!

Доставяте ли на магеланци с наложен платеж?

Може всичко, утре ще ви пиша.

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към мнение

 

 

 

преди 15 часа, AlexandraKo каза:

Това е хубав козунак, с много захар и бадеми отгоре.

Освен това е пълен със стафиди и много вкусен . Браво на майстора ! Това ще ми е козунакът до необозримо бъдеще !:declare:

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към мнение
На 20.04.2021 г. в 11:56, Травеолани каза:

@ДиянаВ - щях да пусна снимките пак, но миналата седмица си прехвърлих всичките 15 хиляди снимки на компютъра :). 
И тази година мисля да правя яйцата с естествени бои, много е забавно. Бях намерила миналата година в една статия какво да използваме за червеното, за да стане наситено. С цвеклото е ок, но не стават истински наситено червени. 
Дано успея да я намеря и ще я постна тук.

Така, значи хубавото червено се получава с корен от брош. Аз поръчах онлайн, на английски е madder root, и боядисах малко яйца за проба. Само едно беше бяло, другите бяха с бежови черупки. 
 

Бялото го държах цяла нощ в разтвора, а другите съответно 4 и 8 часа, и цяла нощ. При тях нямаше видима разлика в наситеността на цвета. 
 

Като цяло съм доволна от червеното, което се получи и е доста по-добре отколкото с цвекло (то боядисва всичко наоколо, но яйцата стават кафяви). Ако някой иска да пробва има време да се поръча :). 
 

Ето това е бялото яйце: 
 

DD8896B6-6105-437C-AEB5-65EEBADC7E42.jpeg.493939fb7c07d7a1e3005798d0120816.jpeg
 

Яйцата с бежови черупки: 

AC08F116-B478-4CB9-905E-BCA0CCA73163.jpeg.9642f9f1dab6240f19a2b18cd747865f.jpeg


Яйцето с бялата черупка е в ляво.

AD07CC01-5D6A-4B25-AB8D-D9D6E00BF3B1.jpeg.26dd1593e4114ae34edd0ba61c0cb38e.jpeg

  • Харесвам 13
Връзка към мнение
преди 56 минути , Mistela каза:

Само да помоля за успешните козунаци да се пускат и рецептите 🙂

Аз да допълня - и адрес за дегустация, че иначе само на картинки не вярваме 😉

 

  • Харесвам 4
  • Смея се 10
Връзка към мнение
преди 7 часа, Травеолани каза:

Така, значи хубавото червено се получава с корен от брош. 

AC08F116-B478-4CB9-905E-BCA0CCA73163.jpeg.9642f9f1dab6240f19a2b18cd747865f.jpeg


Яйцето с бялата черупка е в ляво.

AD07CC01-5D6A-4B25-AB8D-D9D6E00BF3B1.jpeg.26dd1593e4114ae34edd0ba61c0cb38e.jpeg

Беличкото е станало, много хубаво червено, другите са една идея по-кафеникави.

Значи, тоя брош , за бели яйца е екстра.

А пък аз ще пробвам, един друг начин на боядисване тази година. Боядисване на пара. Види ми се лесно:))))

 

https://bukvarche.com/2020/04/13/боядисване-на-яйца-на-пара-нов-и-интере/

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
Дани Магелани

Малко великденски дизайн. Не съм ги правила аз.

Не са като курабийките на Галя от Севлиево, но стават за подаряване.

 

20210427_103006.jpg

  • Харесвам 10
Връзка към мнение

Иииии, меренето на яйцата, да започне сегаааа!

 

Нашите са най-големи, пъъъък!

Както, всяка година:)))

 

7B5D6146-7FDF-451D-A32A-935D3EF5516A.jpeg.dea216e95680307738b5b82d46e4d27a.jpeg

 

11A05762-4EA7-422F-ACBA-14159E108AC3.jpeg.865321e4c47cc4cf709578e30fb958f4.jpeg
 

9069C534-E96D-4E93-B851-4B9AADD85F51.jpeg.eca7fd3f77786760a585d4c4fa1902de.jpeg

 

EDBAE684-CB41-4727-9CCA-168DC474EE23.jpeg.22c94da2d7446ec3b6c606b53c161d17.jpeg

 

8D6765CC-13B8-4733-9503-1B73AABAD306.jpeg.a7514371a9860ddf978115447c022ade.jpeg

 

8BB9EE83-2BA2-4118-A353-C09CB71ED6F0.jpeg.a023d54ff8362542e7bac3ece8be7c9f.jpeg

 

273F6BAD-203E-413B-ADB0-13D06361690C.jpeg.d48ee5c08f1b22fdb401be3010ea0ead.jpeg
 

CAB28F7E-6CAD-4DFD-A17C-88EEC5F48196.jpeg.56e7e721ecc4f071d0a8c1891292119b.jpeg

 

2B7EA1CF-52E6-4CB6-8FBD-9B2F6FA50D7C.jpeg.518744a10c63f2cd3dbe5ee814b83031.jpeg

 

34171F96-DDDE-4651-B44B-8C0AF3865A0E.jpeg.7d5707a734d1e8201d55fffa5d3cd920.jpeg

 

55CC8366-4B9E-4882-A97B-B3FBB31169B0.jpeg.dfe7d654f97d4b382f3436b4b4487236.jpeg

 

 

 

 

  • Харесвам 21
Връзка към мнение
Дани Магелани
преди 26 минути , AlexandraKo каза:

Иииии, меренето на яйцата, да започне сегаааа!

 

Нашите са най-големи, пъъъък!

Както, всяка година:)))

 

7B5D6146-7FDF-451D-A32A-935D3EF5516A.jpeg.dea216e95680307738b5b82d46e4d27a.jpeg

 

11A05762-4EA7-422F-ACBA-14159E108AC3.jpeg.865321e4c47cc4cf709578e30fb958f4.jpeg
 

9069C534-E96D-4E93-B851-4B9AADD85F51.jpeg.eca7fd3f77786760a585d4c4fa1902de.jpeg

 

EDBAE684-CB41-4727-9CCA-168DC474EE23.jpeg.22c94da2d7446ec3b6c606b53c161d17.jpeg

 

8D6765CC-13B8-4733-9503-1B73AABAD306.jpeg.a7514371a9860ddf978115447c022ade.jpeg

 

8BB9EE83-2BA2-4118-A353-C09CB71ED6F0.jpeg.a023d54ff8362542e7bac3ece8be7c9f.jpeg

 

273F6BAD-203E-413B-ADB0-13D06361690C.jpeg.d48ee5c08f1b22fdb401be3010ea0ead.jpeg
 

CAB28F7E-6CAD-4DFD-A17C-88EEC5F48196.jpeg.56e7e721ecc4f071d0a8c1891292119b.jpeg

 

2B7EA1CF-52E6-4CB6-8FBD-9B2F6FA50D7C.jpeg.518744a10c63f2cd3dbe5ee814b83031.jpeg

 

34171F96-DDDE-4651-B44B-8C0AF3865A0E.jpeg.7d5707a734d1e8201d55fffa5d3cd920.jpeg

 

55CC8366-4B9E-4882-A97B-B3FBB31169B0.jpeg.dfe7d654f97d4b382f3436b4b4487236.jpeg

 

 

 

 

Страхотни са!

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 18 часа, AlexandraKo каза:

Беличкото е станало, много хубаво червено, другите са една идея по-кафеникави.

Значи, тоя брош , за бели яйца е екстра.

А пък аз ще пробвам, един друг начин на боядисване тази година. Боядисване на пара. Види ми се лесно:))))

 

https://bukvarche.com/2020/04/13/боядисване-на-яйца-на-пара-нов-и-интере/

Да, аз за събота ще купя яйца с бели черупки. Сега за пробата имах само едно. 
:)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 10 часа, Mary каза:

Днес открих сезона на козунакоправенето! 
 

A3128AFF-E847-4770-8E7E-83D32319C068.jpeg

@Mary, Завижд, завижд, завииииижд!Страхотен козунак, браво!
Тази година, само ще ви се възхищавам:))))

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

@neuromancerсе оплакваше, че му се пукат яйцата, като ги вари.

В един друг форум, една девойка каза, че ги вари така и няма спукани:

 

Може да бъде изображение с на закрито

  • Харесвам 11
Връзка към мнение

С кора не съм пробвала, пробвала съм с хавлиена кърпа и нямаше особена разлика /при спазване на всички правила като постепенно завиране с яйцата, варене на ниска температура... /. Стигнах до извода, че май основно от яйцата зависи. Но не пречи да се пробва 👍

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.