Йосиф Милчов 5770 Публикувано: 21 април, 2021 Сподели Публикувано: 21 април, 2021 Айде и аз да се включа. Почна се. 12 16 Връзка към мнение
AlexandraKo 116624 Публикувано: 22 април, 2021 Автор Сподели Публикувано: 22 април, 2021 преди 3 часа, Йосиф Милчов каза: Айде и аз да се включа. Почна се. Еееее, тука, за много напреднали! Чудни козунаци! Това е хубав козунак, с много захар и бадеми отгоре. Гледам, по магазините, приличат на хляб - с нищичко не са поръсени. Връзка към мнение
Йосиф Милчов 5770 Публикувано: 22 април, 2021 Сподели Публикувано: 22 април, 2021 преди 1 час, AlexandraKo каза: Еееее, тука, за много напреднали! Чудни козунаци! Това е хубав козунак, с много захар и бадеми отгоре. Гледам, по магазините, приличат на хляб - с нищичко не са поръсени. По веригите е така, те за това са и по 1.50-2 лева. 3 Връзка към мнение
Kalina Ivanova 11582 Публикувано: 22 април, 2021 Сподели Публикувано: 22 април, 2021 От мен само настроение за сега, за да ви следя, какви ги вършите 12 3 Връзка към мнение
jungfraujoch 16114 Публикувано: 22 април, 2021 Сподели Публикувано: 22 април, 2021 преди 2 часа, Kalina Ivanova каза: От мен само настроение за сега, за да ви следя, какви ги вършите @Kalina Ivanova,благодаря за настроението и идеята. Имам същите цветенца в двора и ще експериментирам. 7 Връзка към мнение
Kalina Ivanova 11582 Публикувано: 22 април, 2021 Сподели Публикувано: 22 април, 2021 преди 2 часа, jungfraujoch каза: @Kalina Ivanova,благодаря за настроението и идеята. Имам същите цветенца в двора и ще експериментирам. Просто черупките от яйца ги ползвам за вазички...вече е така. 14 Връзка към мнение
funny 18509 Публикувано: 22 април, 2021 Сподели Публикувано: 22 април, 2021 преди 8 часа, Йосиф Милчов каза: По веригите е така, те за това са и по 1.50-2 лева. А случайно да подшушнеш от къде може да се сдобием и ние Тъкмо щях да разпитвам в темата от кой от къде си купува козунаците ( за тези с две леви ръце , които не могат да месят) 3 Връзка към мнение
Дани Магелани 20870 Публикувано: 22 април, 2021 Сподели Публикувано: 22 април, 2021 преди 15 часа, Йосиф Милчов каза: Айде и аз да се включа. Почна се. Професионалисти! Доставяте ли на магеланци с наложен платеж? 3 Връзка към мнение
AlexandraKo 116624 Публикувано: 22 април, 2021 Автор Сподели Публикувано: 22 април, 2021 преди 4 часа, Kalina Ivanova каза: Просто черупките от яйца ги ползвам за вазички...вече е така. А черупките , може и така: Камъчето съм залепила на дупките отгоре и отдолу, през които е извадено суровото яйце. 10 2 Връзка към мнение
Йосиф Милчов 5770 Публикувано: 22 април, 2021 Сподели Публикувано: 22 април, 2021 преди 4 часа, funny каза: А случайно да подшушнеш от къде може да се сдобием и ние Тъкмо щях да разпитвам в темата от кой от къде си купува козунаците ( за тези с две леви ръце , които не могат да месят) преди 3 часа, Дани Магелани каза: Професионалисти! Доставяте ли на магеланци с наложен платеж? Може всичко, утре ще ви пиша. 1 1 Връзка към мнение
patilana 10307 Публикувано: 22 април, 2021 Сподели Публикувано: 22 април, 2021 преди 15 часа, AlexandraKo каза: Това е хубав козунак, с много захар и бадеми отгоре. Освен това е пълен със стафиди и много вкусен . Браво на майстора ! Това ще ми е козунакът до необозримо бъдеще ! 2 1 Връзка към мнение
Травеолани 9567 Публикувано: 26 април, 2021 Сподели Публикувано: 26 април, 2021 На 20.04.2021 г. в 11:56, Травеолани каза: @ДиянаВ - щях да пусна снимките пак, но миналата седмица си прехвърлих всичките 15 хиляди снимки на компютъра :). И тази година мисля да правя яйцата с естествени бои, много е забавно. Бях намерила миналата година в една статия какво да използваме за червеното, за да стане наситено. С цвеклото е ок, но не стават истински наситено червени. Дано успея да я намеря и ще я постна тук. Така, значи хубавото червено се получава с корен от брош. Аз поръчах онлайн, на английски е madder root, и боядисах малко яйца за проба. Само едно беше бяло, другите бяха с бежови черупки. Бялото го държах цяла нощ в разтвора, а другите съответно 4 и 8 часа, и цяла нощ. При тях нямаше видима разлика в наситеността на цвета. Като цяло съм доволна от червеното, което се получи и е доста по-добре отколкото с цвекло (то боядисва всичко наоколо, но яйцата стават кафяви). Ако някой иска да пробва има време да се поръча :). Ето това е бялото яйце: Яйцата с бежови черупки: Яйцето с бялата черупка е в ляво. 13 Връзка към мнение
Mistela 2969 Публикувано: 26 април, 2021 Сподели Публикувано: 26 април, 2021 Само да помоля за успешните козунаци да се пускат и рецептите 🙂 3 Връзка към мнение
funny 18509 Публикувано: 26 април, 2021 Сподели Публикувано: 26 април, 2021 преди 56 минути , Mistela каза: Само да помоля за успешните козунаци да се пускат и рецептите 🙂 Аз да допълня - и адрес за дегустация, че иначе само на картинки не вярваме 😉 4 10 Връзка към мнение
AlexandraKo 116624 Публикувано: 27 април, 2021 Автор Сподели Публикувано: 27 април, 2021 преди 7 часа, Травеолани каза: Така, значи хубавото червено се получава с корен от брош. Яйцето с бялата черупка е в ляво. Беличкото е станало, много хубаво червено, другите са една идея по-кафеникави. Значи, тоя брош , за бели яйца е екстра. А пък аз ще пробвам, един друг начин на боядисване тази година. Боядисване на пара. Види ми се лесно:)))) https://bukvarche.com/2020/04/13/боядисване-на-яйца-на-пара-нов-и-интере/ 4 Връзка към мнение
Дани Магелани 20870 Публикувано: 27 април, 2021 Сподели Публикувано: 27 април, 2021 Малко великденски дизайн. Не съм ги правила аз. Не са като курабийките на Галя от Севлиево, но стават за подаряване. 10 Връзка към мнение
AlexandraKo 116624 Публикувано: 27 април, 2021 Автор Сподели Публикувано: 27 април, 2021 Иииии, меренето на яйцата, да започне сегаааа! Нашите са най-големи, пъъъък! Както, всяка година:))) 21 Връзка към мнение
Дани Магелани 20870 Публикувано: 27 април, 2021 Сподели Публикувано: 27 април, 2021 преди 26 минути , AlexandraKo каза: Иииии, меренето на яйцата, да започне сегаааа! Нашите са най-големи, пъъъък! Както, всяка година:))) Страхотни са! 3 Връзка към мнение
Mary 58420 Публикувано: 27 април, 2021 Сподели Публикувано: 27 април, 2021 Днес открих сезона на козунакоправенето! 14 16 Връзка към мнение
Травеолани 9567 Публикувано: 27 април, 2021 Сподели Публикувано: 27 април, 2021 преди 18 часа, AlexandraKo каза: Беличкото е станало, много хубаво червено, другите са една идея по-кафеникави. Значи, тоя брош , за бели яйца е екстра. А пък аз ще пробвам, един друг начин на боядисване тази година. Боядисване на пара. Види ми се лесно:)))) https://bukvarche.com/2020/04/13/боядисване-на-яйца-на-пара-нов-и-интере/ Да, аз за събота ще купя яйца с бели черупки. Сега за пробата имах само едно. :) 2 Връзка към мнение
AlexandraKo 116624 Публикувано: 28 април, 2021 Автор Сподели Публикувано: 28 април, 2021 преди 10 часа, Mary каза: Днес открих сезона на козунакоправенето! @Mary, Завижд, завижд, завииииижд!Страхотен козунак, браво! Тази година, само ще ви се възхищавам:)))) 1 1 Връзка към мнение
jul 8773 Публикувано: 28 април, 2021 Сподели Публикувано: 28 април, 2021 Ако закъсаме за домашни козунаци 😄 1 3 7 Връзка към мнение
AlexandraKo 116624 Публикувано: 28 април, 2021 Автор Сподели Публикувано: 28 април, 2021 Днес получих много чудесно яйце: 14 Връзка към мнение
AlexandraKo 116624 Публикувано: 29 април, 2021 Автор Сподели Публикувано: 29 април, 2021 @neuromancerсе оплакваше, че му се пукат яйцата, като ги вари. В един друг форум, една девойка каза, че ги вари така и няма спукани: 11 Връзка към мнение
jul 8773 Публикувано: 29 април, 2021 Сподели Публикувано: 29 април, 2021 С кора не съм пробвала, пробвала съм с хавлиена кърпа и нямаше особена разлика /при спазване на всички правила като постепенно завиране с яйцата, варене на ниска температура... /. Стигнах до извода, че май основно от яйцата зависи. Но не пречи да се пробва 👍 6 Връзка към мнение
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега