TinkerBell Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 Включвам се в темата с току-що боядисани яйца. Трета година вече разнообразявам боядисването. Този път ги направих с цветна креп хартия. Пожелавам Ви светли празници! 19
DaBo Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 И аз боядисах 15-на яйчица тази сутрин. Бях си купила боя от БГ, ама добре, че имах някакви останали от минали години, че тази за абсолютно нищо не ставаше. Едвам придобиха що-годе приличен цвят: И памук се оказа, че нямам никакъв за някое друго шарено яйце, и кристалите не хванаха изобщо. И козунак няма да правя, че лекарят като ми видя последните изследвания, му идваше да ме набие. А аз на козунак не издържам. 😊 Но пък ако дойде някой от онези момци, месещи козунаци, няма да се дърпам и ще го оставя да се вихри в... кухнята, де. 😂 14 7
rdd Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 Коя е най-сполучливата рецепта за козуначно тесто на форума? Долу-горе до 1 кг. брашно, например. 9
neuromancer Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 В темата за готвенето има няколко рецепти за козунаци, вкл. и от професионалист. От миналия Великден. 5
searus Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 преди 15 минути , rdd каза: Коя е най-сполучливата рецепта за козуначно тесто на форума? Долу-горе до 1 кг. брашно, например. Аз да се набутам насред пекарския въпрос, не мога да знам дали е най-сполучлив, ама е най-мързелив 😁 Ако ти се намира хлебопекарна... Изпробван две поредни години, само че не го връщам в машината за хляб, ами си го слагам във фурната, която на всичко отгоре е само с вентилатор, и пак си става идеален по моите разбирания 😄 Ето го вчерашния (като че ли трябва да намаля брашното, то си пише и в рецептата, ама...) Миналата година нямах правилния съд: Та, като за неспециалисти и мързеливи месисти си е супер! 19 1
Дани Магелани Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 На 27.04.2021 г. в 17:39, AlexandraKo каза: Иииии, меренето на яйцата, да започне сегаааа! Нашите са най-големи, пъъъък! Както, всяка година:))) И малките искат да приличат на големите. А Пенчо Славейков посреща празника сред ухание на магнолии. 16
Kalina Ivanova Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 Колкото да замирише на Великден. Козуначени мъфини И един крафин от днешната козуначена доза 18 4
AlexandraKo Публикувано: 29 април, 2021 Автор Публикувано: 29 април, 2021 преди 44 минути , Kalina Ivanova каза: Колкото да замирише на Великден. Козуначени мъфини И един крафин от днешната козуначена доза Брех, нова дума!Какво е туй крафин? 3
Kalina Ivanova Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 преди 14 минути , AlexandraKo каза: Брех, нова дума!Какво е туй крафин? Алекс, това е когато използваш ето този начин на оформяне Не че моя се получи толкова дантелен, но исках да използвам точно тази високата форма и за това го оформих така. 17
Mistela Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 Готови сме с яйцата. Козунака не е много за показване че поизгоря но пък е вкусен 😊 13 1 2
Бръмбар Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 преди 3 часа, AlexandraKo каза: Брех, нова дума!Какво е туй крафин? Крафин като дума е кръстоска от кроасан и мъфин, @Kalina Ivanova е показала техниката на рязане и навиване за да се получи това "надипляне". Аз съм правила преди време, но не козунак. Техниката и при питки съм виждала да се използва. Много са ви красиви на всички яйцата. Аз още не съм боядисала ни яйца, ни козунак съм правила. Мама ще ми боядиса яйцата, че и при мен много фира дават при варенето, нищо че пробвах всички съвети за нечупене на яйца. Може аз евентуално да направя козунак в замяна 🙂, но още не съм решила - утре според настроението ще го измисля, не че съм голям майстор - миналата година ми беше първия и засега последен път да меся и пека козунак, утре може да е втория :-). 16
AlexandraKo Публикувано: 29 април, 2021 Автор Публикувано: 29 април, 2021 преди 1 минута , Бръмбар каза: Крафин като дума е кръстоска от кроасан и мъфин, @Kalina Ivanova е показала техниката на навиване за да се получи това "надипляне". Аз съм правила преди време, но не козунак. Техниката и при питки съм виждала да се използва. Много са ви красиви на всички яйцата. Аз още не съм боядисала ни яйца, ни козунак съм правила. Мама ще ми боядиса яйцата, че и при мен много фира дават при варенето, нищо че пробвах всички съвети за нечупене на яйца. Може аз евентуално да направя козунак в замяна 🙂, но още не съм решила - утре според настроението ще го измисля, не че съм голям майстор - миналата година ми беше първия и засега последен път да меся и пека козунак, утре може да е втория :-). Ти като мен - няма да меся, ще купя един, има какви ли не, вместо да се мъча Не го мога и това си е:(((( И яйцата си ги поръчах, в събота ще боядисам няколко, само, за да спазя традицията:))) 4
Eva eva Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 Ето ги и моите яйца. Харесва ми как се получиха - взех някакви нови бои с антик ефект. Не знам дали си личи на снимките. Събота ще правя пастиера неаполитана 🙂 Все едно съм в Неапол на Великден 🙂 20 5
AlexandraKo Публикувано: 29 април, 2021 Автор Публикувано: 29 април, 2021 Ето ги и моите:))) Оцветени са , по специална техника и рисуване с восък. Тази техника е специфична за Велинград и региона. 21 5
Mary Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 Много са ви красиви яйцата! Аз още не съм ги купила даже, но за сметка на това днес направих набързо два козунака за подарък. Не знам защо се отказвате да си правите козунаците - вкусът на домашния е несравним, а и правенето е само време отнемащо - нищо сложно няма. Съжалявам, че снимката ми е доста семпла, но козунаците изчезнаха още горещи от скарата за охлаждане. 16 9
DaBo Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 @AlexandraKo, тези яйца са уникални! 👏 @Mary, идва ми да заръфам монитора. 😋 2 4
AlexandraKo Публикувано: 29 април, 2021 Автор Публикувано: 29 април, 2021 преди 6 минути , DaBo каза: @AlexandraKo, тези яйца са уникални! 👏 @Mary, идва ми да заръфам монитора. 😋 Да, наистина са уникални:))Отдавна си ги бях харесала, сега намерих и кой да ми ги направи. 3 1
Mary Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 преди 4 минути , AlexandraKo каза: Да, наистина са уникални:))Отдавна си ги бях харесала, сега намерих и кой да ми ги направи. Аз пробвах една година да украсявам така, но мнооооого бавно ставаше и ми се запушваше непрекъснато писеца с восък, та едва украсих 5-6 яйца и се отказах. Твоите са висше майсторство! Браво на който ги е направил! 5
ДиянаВ Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 Да се похваля 10 от 10 напълно здрави бели яйца. Първо нецеленасочено ги темперирах😄- 11 часа ги купих и оставих на балкона на работа, а в края на работния ден ги вкарах на топло. За варенето им постлах хавлиена кърпичка, залях ги със студена водица, поръсих със сол и оцет. После се почна великото варене - над час с котлон на 3 и от време на време на 4. Само 10 ми бяха яйцата и си викам, ако няколко се пукнат, трябва да ходя пак да купувам. Общо взето като квачка бдях над тези яйца, но нито една жертва не падна от белите, а с пъдпъдъчите е супер лесно🙂 Накрая исках да оставя боядисването изцяло в ръцете на щерката, ама тя голям страх да бутне горещо яйце😄, та и аз се изпоцапах ... за здраве🙂 Лъсването им ще е по-късно. 14 7
jungfraujoch Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 На всички магеланци пожелавам много здраве и спокойни пролетни празници! За Вас и вашите семейства любов и прекрасни моменти. Светъл Празник Великден 19
Дани Магелани Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 Преди 1 час, AlexandraKo каза: Ето ги и моите:))) Оцветени са , по специална техника и рисуване с восък. Тази техника е специфична за Велинград и региона. Произведения на изкуството! Браво на майстора! 2
Моника Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 Ето ги и нашите яйца. 🙂 Весели празници на всички! 18
marycap Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 И аз с включвам в темата, с пожелание за Светли Празници! 21
Йосиф Милчов Публикувано: 29 април, 2021 Публикувано: 29 април, 2021 Весел и здрав Великден на всички. Аз продължавам да се развивам. 😁 10 8
bibi Публикувано: 30 април, 2021 Публикувано: 30 април, 2021 Ето малко Великденско настроение и от мен и щерките 22 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега