домосед Публикувано: 4 май, 2021 Публикувано: 4 май, 2021 На 3.05.2021 г. в 12:24, Tonyco каза: Продължваме към Немрут. Вие ли катурнахте каменните глави? Миналия път си бяха на раменете 😉 1 6
Tonyco Публикувано: 4 май, 2021 Автор Публикувано: 4 май, 2021 преди 4 часа, домосед каза: Вие ли катурнахте каменните глави? Миналия път си бяха на раменете 😉 Голям зор беше, но се постарахме. 😉 Сега сме на разходка из Диарбекир, но заваля дъжд чак да не повярваш. Църквата Св. Анна затворена заради ковида и не можахме да влезем. Въобще Диарбекир много по-различен от преди, няма военни на всеки ъгъл, строят нови кварталчета в стария град с нови еднакви блокчета, провал с две думи. Стената реставрират, развалили са облика на града. 5
Tonyco Публикувано: 4 май, 2021 Автор Публикувано: 4 май, 2021 Диарбекир или по-точно стария град Сур не е това, което беше ! Застроен с нови постройки в модерен стил, реконструиране на стената отново доста модерно, половината град затворен с огради и полицията не пуска, отново заради реконструкция. От всякъде пробвахме до Арменските църкви да стигнем, но уви и там строят здраво и достъп няма. За ядене не е голям проблем, освен, че трябва да търсиш кое точно заведение не му пука от забраните. Казват влизай, скриват те на втория етаж и всичко е точно. Попътно ядохме в едно преди големия въжен мост на язовира, в което съм ял и преди и е страхотно, малко и крайпътно, до самото заведение е поста на жандармата, първо ни провериха документите, после си спряхме и седнахме да ядем. Цялата работа е мижи да те лажем, който не се шашка и е изобретателен печели. Привечер се пускат бронираните коли по улиците и крещат по мегафона да се прибират хората и това е, след час улиците са празни. Днес бяхме решили да спим до старият мост над р. Тигър, но единственото място за спиране там беше на паркинга на едно заведение, но явно не им се хареса и ни изгониха, та се преместихме на друг паркинг, където хората ни казаха, че можем да останем. 😀 22
Tonyco Публикувано: 5 май, 2021 Автор Публикувано: 5 май, 2021 Тази сутрин снимахме все пак моста, където не успяхме да спим предната вечер. Първият Ислямски мост. 23 1
Tonyco Публикувано: 5 май, 2021 Автор Публикувано: 5 май, 2021 Минахме днес и през моста с най-голямата каменна арка в Турция и близкия изток. За капак се занесохме до кратера на вулкана Немрут, това е другия Немрут до езерото Ван, качихме се до най-високата точка на кратера 2948 м. Буря с гръмотевици и градушка на 2 пъти, 8 км с 480 D+ отиване и връщане, стръмничко си е. На късмет беше при вторите гръмотевици, че падаха близко пък няма къде да се скриеш. Гледката е по-впечатляваща от на Немрут 1, предвид лошото време се получиха невероятни кадри, както и на кратерното езеро, така и на езерото Ван от високо. Сега се спускаме да нощуваме в кратера, има и едно по-малко езеро с вода на 60 градуса. 22 2
Tonyco Публикувано: 6 май, 2021 Автор Публикувано: 6 май, 2021 Добро утро от 2270 м. Събудихме се в кратера при -1 °С, след снощния пореден порой, всичко беше обледенено. До топлото езеро намерихме и един човек, който беше спал там в една барачка. Направи ни чай и ни показа топлия извор, където да се изкъпем. Слънцето се показа из зад скалите и се затопли рязко. Показа ни как да се къпем с една паничка и си взехме баня с вулканска вода, кожата ми мирише на лава сега. 😁 Закусихме при него и го поканихме да сподели нашата храна. Имахме доста, та му оставихме да си има за после и много се зарадва. 21 4
Tonyco Публикувано: 6 май, 2021 Автор Публикувано: 6 май, 2021 Днес успяхме да се разходим и из сокаците на Мардин и то стабилно 12 км почти. Намерихме да седнем за вечеря по познатата схема, да ни скрият на вътрешни маси. Направихме си и нощна разходка, всичко празно. На Мейдана полиция, спряха ни разбира се, и единия пита другия за туристи важи ли нощния час, е пуснаха ни както можеше и да се очаква. Deyrulzafaran Manastırı го посетихме преди Мардин и не работеше, разочароващо. Дойдохме да спим на паркинга му и по нощите се появиха двама, единия управителя Кюрд, другия Сириец, който отговаря за църквата и каза, че ще ни отвори утре в 9 ч. 😀 До нас има и един Швейцарски кемпър от големите високо-проходими камиони. Управителя на манастира ни отвори и тоалетната и каза, че няма да я заключва. Мардин ❤ ни хареса. 😍 22 1
Иван Попов Публикувано: 6 май, 2021 Публикувано: 6 май, 2021 @Tonyco Браво! Много хубави снимки! 😊 Страхотни сте, а и времето е прекрасно! 🙂 3 1
Tonyco Публикувано: 7 май, 2021 Автор Публикувано: 7 май, 2021 Влязохме в манастира все пак с голям зор, охраната не пуска, Сирийците, които го управляват пускат та ... 😁 18 1
Tonyco Публикувано: 7 май, 2021 Автор Публикувано: 7 май, 2021 И Дара от северна Месопотамия. Готиното е, че всички забележителности са само за нас, без навалица от хора. 😀 Минахме супер близко до Сирийската граница и има изградена 3 слойна ограда, първия слой е бетон с кльон, втория бодлива тел и третия висока телена ограда с бодлива тел, има вишки много на често. 19 1
Tonyco Публикувано: 7 май, 2021 Автор Публикувано: 7 май, 2021 С Харан приключваме с Кюрдистан, вече ни липсва, дружелюбните Кюрди, перфектната храна и невероятната природа. Влизайки в Харан, веднага бяхме надушени от местния гид, разведе ни добре и ни разказа туй-онуй. Купихме си джунджурии от къщичките кошери, и като за капак за тура искаше 400 лири, спазарихме се на 300, което е около 30 евро. До сега нищо почти не сме изхарчили, то входове няма къде да се плащат та малко шопинг терапия се получи. 😁 22
Asya Assenova Публикувано: 8 май, 2021 Публикувано: 8 май, 2021 Страхотно пътуване и прекрасни снимки. Чудесни сте. Все така да пътувате и да се радвате на живота. 3 1
Tonyco Публикувано: 8 май, 2021 Автор Публикувано: 8 май, 2021 @Asya AssenovaБлагодаря, дай боже и за напред ! Днес сме в Алания, на 1000 км спрямо мястото от, което тръгнахме вчера сутринта. 😁 С мини кемпъра нещата се случват доста по-лесно и бързо, и евтино. След дивотията от последните дни в празния курорт се чувстваме странно. Има тук-таме по някой руснак. Снощи спахме на един ТИР паркинг на магистралата. Днес остана време и за къпане в морето, а и хванахме работното време на крепостта Ичкале. Навъртяхме 9 км с почти 300 м денивелация пешком, защото оставихме колата в центъра и се качвахме с крака до върха. 😁 Настанихме се на ефин къмпинг на 15 км от центъра за 10 лв, без пари. На крепостта се заговорихме с охраната и ни отключи и заведе на места до, които не се допускат хора, тъй като има опастност от падане, но за сметка на това се получиха невероятни кадри. Жалко, че дрона е счупен, иначе щеше да се получи още по-добре. 😁 Днес сме 9-ти ден от приключението. 😀 20 4
Tonyco Публикувано: 9 май, 2021 Автор Публикувано: 9 май, 2021 Днес се добрахме до къмпинг Дерели, в съседство с Кушадасъ. Релаксиращ късен следобед с романтичен залез имахме. Под релакс разбирайте 7 км босо тичане по огромния, пуст и безкраен плаж. 😁 Къмпинга струва 12 лв на калпак, ресторанта и магазинчето в къмпинга работеха неделята при локдаун. 😁 21 1
Tonyco Публикувано: 10 май, 2021 Автор Публикувано: 10 май, 2021 Сутрешно се качихме до къщата на Дева Мария, отваряше в 9 ч, ние бяхме там в 8;40 ч, та се разходихме малко из гората докато отворят. Единствените туристи. 😁 Събраха ни 24 лв вход с паркинга за колата. Изнесохме се до Чанакале, оказа се, че фериботите са през 2 ч, пристигнахме в 15 ч и решихме да се разходим и да хванем ферито в 18 ч. Купихме си кокорец за вечеря. 😂🤣 В Чанакале местния бей явно е решил да затегне положението и проверки на всякъде и пешеходно, всички паркове са оградени с метални огради с надпис полиция и никой, никъде не може да се разхожда без основателна причина. Изнесохме се да спим на Галиополския полуостров, има уникален плаж, преди време съм спал пак тук с палатката. Почти всичко беше черни пътища, сега асфалтират яко и то на широко като за 3 ленти 😁 Пътища, които водят до никъде, само до паметниците на загиналите в битката ги правят по-добре от нашите първокласни. 😂🤣 С две асфалто-полагащи машини една до друга и доста дебел слой, кога ще ги стигнем-никога. 😆 24 1
Tonyco Публикувано: 11 май, 2021 Автор Публикувано: 11 май, 2021 Ееее, свърши. 😁 Спахме на Галиополския полуостров, доста духа, но пък дивия плаж е прекрасен. Предвид битката тук с участието на 800 000 войници, има безброй военни гробища, но духове не видяхме. 😀 С това приключихме и поемаме към дома, ще пиша повече тези дни. Снимки от сутрешната разходка по невероятния див плаж. 😎 19 1 2
Tonyco Публикувано: 12 май, 2021 Автор Публикувано: 12 май, 2021 Вчера се прибрахме към 18 ч., на границата ми хакнаха карантина, защото нямах никакъв Ковид документ, Лили се размина, носеше сертификат за ваксинация. Ходят едни лелки с таблети и пишат карантини кой няма някакъв документ за ковид, само дето е мижи да те лажем, на Лили хвърлих едно око и айде, ако си бях извадил фалшив, щях да мина като стой та гледай. В крайна сметка днес ходих Антигенен тест да си направя, че да ме освободят от карантината, само дето тоя от 20 лв не ставал, защото бил в епроведка пък РЗИ искали някакъв си друг дето струваше 40 лв и стана готов за 30 мин в Цибалаб. Свалих PDF с резултата от сайта и вчера като ми писаха карантинката ми казаха да го изпратя на мейл адреса на РЗИ Хасково, че да ми махнат Карантинката. 😁 Ем пратих го преди 2 ч. ни вопел ни стон, писах да ми потвърдят, че са го получили, ама явно са много заети. Глобата за превишена скорост не ми я търсиха на границата, но после се зачетох на фиша какво пиша на английски, та пише, че трябва да се плати в поща, банка и т.н. за чужденицте може ли при напускане на страната на митницата, ама аз като нищо не ми казаха си затраях и ме пуснаха, обаче са сложили сайт https://gib.gov.tr/ в фиша, и пише, че там може да се плати глобата с кредитна карта. Малко е на Турски, но успях да се ориентирам, та има си отделно за чужди МПС секция, въвеждаш номера и виждаш имаш ли глоби, мен ми излезе фиша веднага, сверих номера този е. Ако платиш до 15 дни има отстъпка в размер на 1/4 от сумата, та вместо 60 лв, платих 47.50 лв, което включва и 6 лири (1 лв) банкова такса. Не знам излизат ли глоби от камерите там, проверих на няколко прители номерата на колите, нищо не им излезе. Теглих чертата окончателно 1603 лв гранд тотал всичко с пазаруване на ядки и лакомства за около 130 лв, два PCRтеста за по 95 лв и един антигенен тест за 40 лв и разбирасе в това число е и глобата. Не включвам като разход разбития дрон, който се оказа, че ще остане за части, тъй като ремонта е почти колкото самия дрон, ще взема едно Мини 2 и така, ама който не внимава така става, много балъшки и по невнимание го разбих, пък съм летял в какви ли не ужасни условия с него, ама тук ей така блея си някъде и вземи това дърво на спускане. 😁 Не можахме да изхарчим всичките лири Кеш, наложи се да върна 1000 в чейджа, което донесе загуба от курса в размер на 10 лв. 🙄 Като всичко е затворено, как да ги изхарчиш ? Почти не сме плащали входове, на някой места, където трябваше да платим ни пуснаха без пари, само в Харан онзи Арабеск ни оскуба здраво. Общо взето супер яко приключенско пътуване се получи и видяхме Турция от друг ъгъл, за сметка на локдауна пък се пътуваше много бързо и голяма част от забележителностите бяха само за нас, което е невъзможно при нормално положение. 6170 км 12 дни 3 морета 2 пролива 1 вулкан безброй планини 😁 16 9
jungfraujoch Публикувано: 12 май, 2021 Публикувано: 12 май, 2021 Браво за споделеното и така хубаво пътешествие!Подкрепям @pepsii обичайте се и продължавайте да се радвате заедно на красивите места по света! За мен е удоволствие да чета винаги чудесно организираните пътувания,а снимките са много красиви и вдъхновяващи. И нов дрон в скоро време 🙂 4
jul Публикувано: 12 май, 2021 Публикувано: 12 май, 2021 Може ли да боднеш едно флагче на дивия плаж от финала? 2
nino Публикувано: 12 май, 2021 Публикувано: 12 май, 2021 @Tonyco кавъв модел беше дрона , който се разби - пак Мини 2 ли, че правеше хубави снимки ? 2
Роси 777 Публикувано: 13 май, 2021 Публикувано: 13 май, 2021 Браво, хубаво пътешествие сте направили и кемперчето ви е супер. Особено пък в такова време на локдауни, дава такава свобода... 🙂 Моите съболезнования за дрона, и нашия така 2020 го забихме на едно дърво, падна в пропаст и остана завинаги на едно прекрасно място в Норвегия, на фьорда Гейрангер. Само ме е яд, че имаше материал от 2 дни несвален в компа, но какво да се прави, живота продължава. И уж нямаше вече да вземаме друг, ама когато ти е мания… луда работа... 😂 Пожелавам Ви прекрасни пътувания на близо и далеч, с много и все вълнуващи моменти и незабравими преживявания! И за следващото пътешествие нов дрон 😉 3
kpkgf Публикувано: 13 май, 2021 Публикувано: 13 май, 2021 Браво, страхотно пътешествие сте си спретнали ,тъкмо не е имало скука покрай насъбралите се празници.Мен специално ще ми стане тъжно ако видя тия пусти улици иначе изпълнени с глъч и емоции.Между другото глобите от камерите също се отразяват на този сайт на който си проверил и платил.Пък и не трябвяше да връщаш лирите за да имаш стимул по скоро пак да драснеш натам😉 Пожелавам здраве и бъдещи пътешествия и пак да пишеш така увлекателно и снимки разбира се🙂 1
Tonyco Публикувано: 14 май, 2021 Автор Публикувано: 14 май, 2021 На 12.05.2021 г. в 16:01, pepsii каза: ❤️ обичайте се , страхотен птътепис! ❤️ Обичаме се, обичаме се 😁 Пътепис баш не, ама в движение вмятах по нещичко на бързо. 😎 На 12.05.2021 г. в 17:19, jungfraujoch каза: Браво за споделеното и така хубаво пътешествие!Подкрепям @pepsii обичайте се и продължавайте да се радвате заедно на красивите места по света! За мен е удоволствие да чета винаги чудесно организираните пътувания,а снимките са много красиви и вдъхновяващи. И нов дрон в скоро време 🙂 Благодаря, новия дрон вече е факт. 😂 Душа не трае... 🤣 На 12.05.2021 г. в 17:21, jul каза: Може ли да боднеш едно флагче на дивия плаж от финала? Ето го Кемикли плажъ: https://www.google.bg/maps/place/kemikli+plajı/@40.312609,26.2404174,17.38z/data=!4m5!3m4!1s0x14b1a3583ac6206b:0xea688bc046f10f09!8m2!3d40.3122596!4d26.2430586?hl=en&authuser=0 На 12.05.2021 г. в 17:24, nino каза: @Tonyco кавъв модел беше дрона , който се разби - пак Мини 2 ли, че правеше хубави снимки ? Дрона беше само мини, обаче намерих човек с много части и доста опит, каза да му го пратя и смята, че ще излезе под 100 лв ремонта, другата седмица ще му го занеса. Купувам от него аксесоари, чанта за минито и сега за мини 2 то, и държачи за пропелерите. Има всичко за тея минита, ако не се прекърши платката е възстановимо. На 13.05.2021 г. в 7:30, Роси 777 каза: Браво, хубаво пътешествие сте направили и кемперчето ви е супер. Особено пък в такова време на локдауни, дава такава свобода... 🙂 Моите съболезнования за дрона, и нашия така 2020 го забихме на едно дърво, падна в пропаст и остана завинаги на едно прекрасно място в Норвегия, на фьорда Гейрангер. Само ме е яд, че имаше материал от 2 дни несвален в компа, но какво да се прави, живота продължава. И уж нямаше вече да вземаме друг, ама когато ти е мания… луда работа... 😂 Пожелавам Ви прекрасни пътувания на близо и далеч, с много и все вълнуващи моменти и незабравими преживявания! И за следващото пътешествие нов дрон 😉 Даам, вече има заместник и нашия дрон, но и другия мисля да го възстановя. Горкия падна от доста високо в един сипей/пропаст с камъни в буйна река, добре, че беше близко до брега. Спускането до там без въже си беше голям риск, но се справих и пак отцелях, Лили по едно време спряла да гледа каза, образувам и стрес още от началото. 😂🤣 Доста мислех как да се спусна без него и как ще изляза, сипей почти отвесен, долу жестока буйна и бърза река точно под манастира Сумела, ако бях паднал вътре в нея, сега нямаше да пиша. Зор ми беше и на мен за материала, особено видеото то Синоп с плъзгащите се облаци по полуострова към морето, имам го !!! Като сглобя по-натам видеата ще го прикача и него. 😀 На 13.05.2021 г. в 12:28, kpkgf каза: Браво, страхотно пътешествие сте си спретнали ,тъкмо не е имало скука покрай насъбралите се празници.Мен специално ще ми стане тъжно ако видя тия пусти улици иначе изпълнени с глъч и емоции.Между другото глобите от камерите също се отразяват на този сайт на който си проверил и платил.Пък и не трябвяше да връщаш лирите за да имаш стимул по скоро пак да драснеш натам😉 Пожелавам здраве и бъдещи пътешествия и пак да пишеш така увлекателно и снимки разбира се🙂 Скука никога няма около мен, 😁 само да има кой да ми издържа на темпото. 😋😂🤣 Да, видях Турция в друго лице, което не съм си и помисля да видя. Често ходя и с лири и без лири, поне веднъж годишно редовно... 😃 Вчера взех Дрони 2, демек DJI mini 2, ми нищо общо с първата версия, лети много по прецизно, по-мощни мотори, нова навигационна система, но пък дистанционното е голям каламбак. Тази сутрин на село направих едно раздвижващо бързо качване до Калайджии в балкана, приятен маршрут с колелото 40 км с 480 м м + и точно се е раззеленило, та успях да тествам как снима Дрони 2. Намерих един човек дето има части доста за такива дорнове на DJI и каза да му го пратя, смята, че за под 100 лв ще може да се възстанови, сега го пробвах пак работи си всичко, просто има счупени неща, дето някой ще се подменят, други залепят и ако стане да се възстанови ще имам два дрона, един резервен като катастрофира другия да имам хахаха, явно така трябва с 2 да се ходи, гледам по клиповете протата така са окачили 2 на раниците. Та ето как изглеждаше БалканЪ днес, като позлвах нови функции на мини 2, като RAW снимки, прекарани през фотошопа и панорама и сферична панорама. Тези са от село, сутринта рано след снощната буря. Ето пък от снощната буря в Златарица нещо, но с телефона снимано 10 1
Tonyco Публикувано: 28 май, 2021 Автор Публикувано: 28 май, 2021 Първото видео "Началото" е готово, приятно гледане. 📽🎞🙂 6
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега