Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

В Китай изхвърлиха от чекирания и от ръчния всякакви батерий и запалчици. До сега само там, Пекин, ми се е случвало. И не само на мен, а на всички. Чекирания като тръгне на лентата веднага го гледат и ти казват да влезеш в една стая, съседна на гишетата за чекиране. В стаята на монитор виждаш точно къде в багажа ти е батерията, запалката и я вадиш и хвърляш под зоркия им поглед. Имаше и ревове за хвърлени новозакупени външни батерий.

Редактирано от Емика
  • Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
преди 30 минути , bibi каза:

За батериите имате изискване да са до едиколкоси милиамперчаса. Ще питам мъж ми довечера.

Това е изискване дали изобщо можеш да качиш батерия (включително такива на лаптоп, камера и др.) в самолет. Ето още инфо специално за това от сайта на EASA тук.

Цитат

You are allowed to carry portable electronic devices (such as watches, cameras, phones, laptops…) that contain lithium metal or ion cells or batteries for your personal use under the following conditions:

• They should be carried in your carry-on luggage, although they may be in your checked baggage if needed as long as you take measures to prevent unintentional activation
  • The battery must not exceed a Watt-hour (Wh) rating of 100 Wh or 2 grams of lithium content (the first limit is for rechargeable lithium-ion batteries and the second for lithium metal batteries, which are usually not rechargeable). To calculate Watt-hours, just multiply the battery voltage by the Amp hours (Ah), as the Wh rating is not marked on them.
  • If the Wh is higher than 100 but not higher than 160, you will need an approval from the operator to carry the item. It is not allowed to transport any item which battery exceeds 160 Wh.

You may also carry spare batteries or a power bank for these devices for your personal use. However, these may never be in your checked baggage and they must be individually protected to prevent short circuits(with insulating the terminals with tape, putting each battery in a plastic bag, or using any other appropriate way). The limits in terms of Wh and lithium content are the same as above.

Първата точка и тексът след това малко си противоречат. Явно не е съвсем изчистено всичко, затова може би и не се регулира (освен явно в някои държави в Азия).

Интересно е иначе следното изречение:

Цитат

Also, spare batteries, including power banks, should not be recharged while on board the aircraft. Additionally, power banks should not be connected or providing power to a device while on board the aircraft.

Това е нещо, което напоследък Уиз точно съобщават в началото - че е забранено зареждането на електронни устройства.

Нооо, май малко се отплеснахме от темата за Уиз и ръчния багаж.

• Харесвам 2

Излишно спекулираме в момента. Никой няма да ви накара да си пуснете ценните неща и документи в багажното. Дори сега изрично ви казват да се извадят преди да ви вземат куфара. Ситуацията ще е същата като до момента, ще си вадите ценните неща от куфара и ще ви го чекират на гейта просто ще е на повече хора.....излишно си чешем езиците....

Редактирано от Jorro
  • Харесвам 2
Публикувано:

отказвай я... 😁

въпрос - ако направя промени в датите на резервация направена през линка на Уиз, може ли да не ми дадат кредита?

• Смея се 1
Публикувано:

Не знам дали не се притеснявате и спекулирате излишно, но преди малко кацнах с един полупразен полет на Wizzair и на излитане не видях да прибират куфари и раници - нито малки, нито големи.

• Харесвам 2

На летището в София пускат съобщение по уредбата,че само първите пътници ще могат да качат ръчния си багаж в самолета.Аз минах с раницата както винаги с тях.Прибраха на хора багаж с големи размери.Приорити са вече толкова  много,че се качват в задната по-голяма заградена част на автобуса.Копират правилата за багажа и чекирането 2 дни по-рано.

Редактирано от dimitrov6
  • Харесвам 2
Публикувано:
На 23.06.2018 г. в 14:09, bad kid каза:

отказвай я... 😁

въпрос - ако направя промени в датите на резервация направена през линка на Уиз, може ли да не ми дадат кредита?

Не би трябвало. Но гледай винаги отгоре да го има логото на Уиз:

image.png

Много е важно тяхното aid да е винаги в адреса на браузера. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Потвърждавам за многото хора с приорити 🙂 вчера на прибиране от Лутон едва ни побраха в ограждението 🙂 аз лично го взимам за първи път, само заради допълнителния багаж, но не мисля че ще го ползвам често 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 51 минути , mu_ry каза:

Потвърждавам за многото хора с приорити...

Този банер вече виждам на заглавна страница 

Untitled.png

Публикувано:

Някой знае ли заради тази промяна може ли да се канселират вече направени резервации и да се вземе рефънд както при райън?

преди 30 минути , Jorro каза:

промяна

Можеш да се позовеш на такава, само ако си получил известие за такава.

Дотук се информирахме само за наблюденията на хората в сайта и при правене на нови резервации.

Съществената разлика между политиките на Раян и Уиз е, че пи първите всичко е доста по-ясно. Преди да забранят в салона чантите на пътници без приорити, имаше ясен регламент за "първите 90 багажа". Уиз никога не са имали такъв - те само ти казваха, че ако нямаш приорити, не ти е гарантирана чантата на борда. Дефакто, дори да има някаква промяна сега, тя не е особено голяма спрямо условията, при които си купил вече билети. И поне за мен няма да ти предложат, нито да се съгласят да ти анулират безплатно билета. Ама ако имаш някой излишен, можеш да се пробваш и да споделиш дали си успял 🙂

Редактирано от 45#2
Публикувано:

Айде сега някой да сподели къде си слага ценните вещи, фото, ключове, документи и т.н., забавна панаирджийска сергия по джобове и виснати на вратове

Публикувано:

В дамската чанта, която остава с мен. На летището казват да си вземем ценностите и електрониката в нас. Пред тях си прехвърлям, ако има нещо и минавам.

• Харесвам 2
Публикувано:

Новата политика на Уиз ер освен негативни има и позитивни страни. Вече без човек да има чекиран багаж може да си купува или носи алкохол от и в чужбина 🙂 За ценните вещи има решение 😀

jacket-with-many-pockets.jpg&key=8ea09a9

• Смея се 10
Публикувано:

Последно летях с тях преди 20 дни от Прага до Милано, бяхме 4ма пътници без Приорити и нищо не казаха  въпреки, че всички бяхме с по една каретка  и още една чанта тип дамска.

image.png.730afa81c4ff7548d01ceac1da1f8879.png

Не ви ли се струва твърде необичаен начина по който девойката носи багажа?Вероятно на преден полет на Уиз са и счупили колелце или предна част и сега вече е принудена да си купи Приорити.

Редактирано от Мари Николова
  • Смея се 13
Георги Матеев
Публикувано:
преди 1 минута , Мари Николова каза:

image.png.730afa81c4ff7548d01ceac1da1f8879.png

Не ви ли се струва твърде необичаен начина по който девойката носи багажа.Вероятно на преден полет на Уиз са и счупили колелце или предна част и сега вече е принудена да си купи Приорити.

А може това да е дамската ѝ чанта 🙂

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 1 час, Ivko каза:

Този банер вече виждам на заглавна страница 

Untitled.png

Ръчният багаж не е това, което беше.

😁

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 23 минути , Георги Матеев каза:

Е,в такъв случай горкото момиче съвсем е луднало от новите правила на Уиз....

Георги Матеев
Публикувано:
преди 12 минути , Zaro каза:

Ръчният багаж не е това, което беше.

😁

Факт. Лоукостките очевидно се дразнят как хората масово предпочитат да не плащат за багаж и всячески се опитват да измъкнат още пари и от последната безплатна "екстра".

• Харесвам 3
Публикувано:

е, то това не е от вчера, от колко години оперират Уиз....

аз пък се дразня на неадекватността на бордния екипаж при наместването на багажниците, имам пример от 2015, когато вече големият ръчен беше платен, и пак нямаше място за всички куфари, а стюадрчетата стояха на пътеката и се почесваха...

в резултат на което полетът закъсня, защото пътеката беше задръстена от куфари...

Публикувано:

Тази сутрин - полет от София за Бергамо - взеха на половината от пътниците куфарите без някакво правило. Просто тото2. При нас от 5 куфара, взеха 3, а бяхме по средата на опашката на гейта. Така беше и с другите пътници.

• Харесвам 1
Преди 1 час, Topfly каза:

Почваш да пробваш всяка комбинация и най-късно до около 15-20 минути ще може да го отвориш. 1000 комбинации по една секунда са близo 17 минути пробване.

Да, някои даже сме го проигравали това упражнение 😄

преди 56 минути , Георги Матеев каза:

А може да е портфейлът ѝ 😁

преди 12 минути , liliya каза:

Тази сутрин - полет от София за Бергамо - взеха на половината от пътниците куфарите без някакво правило. Просто тото2. При нас от 5 куфара, взеха 3, а бяхме по средата на опашката на гейта. Така беше и с другите пътници.

А ранички взимаха ли? Имам предвид такъв тип 
image.png.4d26e054b8c7a36e00d47bd44bff55dc.png

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

Миналата седмица имах 2 полета с Уиз. Нито в София, нито в Бове имах проблем с раницата, въпреки че в София пред мен събираха куфарчетата на всички. Бях към средата на опашката, но за раницата въобще не направиха опит да я вземат. Миналия месец по същия начин беше на полетите за Катания и останах с впечатление, че раниците не ги закачат. 

• Харесвам 1

Раници не взимаха, само куфарите и то на случаен принцип.

преди 3 часа, Фичо каза:

😁

А ранички взимаха ли? Имам предвид такъв тип 
image.png.4d26e054b8c7a36e00d47bd44bff55dc.png

Редактирано от liliya
  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• muffytoz
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.