Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Явно veni62 е намерил нов метод за "задържане"  на резервация,  който работи при плащане с карта с 3D защита.  Дали е сигурен -  ако иска някой да пробва.  Доколко има смисъл всеки си преценява,  но е интересна находка.

• Харесвам 5
Публикувано: (редактирано)
Преди 1 час, EliDion каза:

или с карта, че пишете различни неща

Едно и също пишем. Аз потдвърдих, че статусът "очакване плащане" , който е открит случайно при плащане с карта, съществува и при плащане с банков превод.  И ако на петия ден е трябвало да плащаме сума различна от първата,  щяхме ли  да информираме за подобна "новост"  този авторитетен форум? Разбира се,  че съобщаваме за възможността да се плати без санкция от страна на Уиз, резервация правена няколко дена по-рано.

Редактирано от epetkov
  • Харесвам 2
Публикувано:

не знам дали е сигурно, че работи винаги този метод

септември правих резервация за моя позната, стигнахме до плащане с картата, поиска 3D код, тя такъв нямаше и съответно не успяхме да платим изобщо

резервацията не беше налична в профила й, наложи се да направим нова след активиране на 3D кода на картата след ден

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, antea каза:

не знам дали е сигурно, че работи винаги този метод

септември правих резервация за моя позната, стигнахме до плащане с картата, поиска 3D код, тя такъв нямаше и съответно не успяхме да платим изобщо

резервацията не беше налична в профила й, наложи се да направим нова след активиране на 3D кода на картата след ден

Аз бях сигурен, че резервацията няма да ми бъде запазена след като канцелирах плащането на страницата на ДСК за 3D защитата.

И тъкмо започнах да усилвам децибелите (ала Стоичков) как пак ще въвеждам данните на двама пътника (освен мен), пък единия с багаж, пък другия с аssistance, пък дали цената ще е пак същата... и изненада - резервацията беше най-отгоре в акаунта ми.

Възможно е да е някакво изключение, в смисъл грешка при конкретно стечение на обстоятелства. Не знам. Затова го и написах. Ако някои му се наложи - не пречи да го пробва.

• Харесвам 2
Публикувано:

При мен се случи същото наскоро. Купувах билети, но при плащането се усетих, че картата, която ползвам няма активирана 3д парола. Прекъснах го, съзадох парола и като се върнах резервацията ми стоеше точно със статус "Очаква плащане". Но не знам колко време може да го очаква, защото платих десетина минути по-късно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 часа, epetkov каза:

Едно и също пишем. Аз потдвърдих, че статусът "очакване плащане" , който е открит случайно при плащане с карта, съществува и при плащане с банков превод.

С банков превод винаги си го е имало, при мен 90 % от всичките ми резервации при Wizz през годините са направени така и платени 4-5-6 дни след това, но това с картата е ново наистина.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 часа, stanimir каза:

нов метод за "задържане"  на резервация

Да споделя, че и при мен стана случайно такова "задържане".

Но по друг начин.

Може би заслужава да се пробва.

При плащане използвах Уиз кредита от Буукинг и въобще не съм обърнал внимание, че не стига за цялата сума 165 от 175.

Видях го чак след две/три седмици и малко преди полета, че стои "очаква плащане".

Доплатих 10-те лева с карта и това беше.

И сега си мисля...

Защо пък да не сработи и обратното.

Имам някакъв минимален Х лева в кредита f.e. 9 лв. , плащам полета с тях и той може да остане в статус "очаква плащане".

Ако се откажа по-късно, губя само 9-те си лева, ако се реша доплащам и си летя.

Само идея 🙂

• Харесвам 9
  • Смея се 1
Публикувано:

Да се похваля - и аз получих кредита от септември, но им писах на имейла. Полетите бяха до Братислава, а нощувките за Братислава и Виена. 

Публикувано: (редактирано)
преди 16 часа, epetkov каза:

Едно и също пишем. Аз потдвърдих, че статусът "очакване плащане" , който е открит случайно при плащане с карта, съществува и при плащане с банков превод.  И ако на петия ден е трябвало да плащаме сума различна от първата,  щяхме ли  да информираме за подобна "новост"  този авторитетен форум? Разбира се,  че съобщаваме за възможността да се плати без санкция от страна на Уиз, резервация правена няколко дена по-рано.

Има още един начин за запазване на цената - ако се плати с ваучер 20-25Евро примерно от минималните, но трябва после да си платиш, че ще изгорят тия 20-25Евро, ако ти е от Уиз маратона по няма да боли примерно.

Редактирано от vinidj
Публикувано:

Възможно е да е грешка в системата им, защото вчера купих билети, които почти изцяло се покриваха от натрупания ми кредит, като трябваше да доплатя само 2 лв. Веднага си направих плащането (картата ми си е с 3D код), всичко си мина точно и си получих мейла с потвърждението (нещо май са му сменили дизайна). След 30 минути обаче получих втори мейл, че резервацията ми не е завършена, с 3 опции: за плащане, за задържане на тарифата и флекси спътник. Натиснах "плащане" да видя какво ще се получи, но ме препрати към потвърдената резервация, което ме навежда на мисълта, че става дума за бъг.

И понеже вечно се обсъжда забавянето на Уиз кредитите, онзи ден ми написаха, цитирам: "Бихме желали да Ви информираме, че бонус точките не се зареждат от нас а, от наш партньор booking.com ... ние ще ги информираме относно незаредените точки по резервация ХХХ". Не знам дали само си измиха ръцете, но ако е така би било по-добре да насочим оплакванията си директно към booking, а не към Wizz. 

Публикувано:

Един с друг си измиват ръцете. Боря се за един юнски кредит вече 5 месеца. От букинг казват, че са подали необходимата информация за нощувките на Уизз. Уизз пък ми пращат само заучени мейли, че ще проверят, че са ескалирали случаят, че ако всичко е въведено правилно ще си получа кредита, но не се знае кога точно... Периодично ги тормозя, но не очаквам чудеса.

Публикувано:

И аз получих същия отговор, но за мен ние сме преки клиенти на Уизз. Пазаруваме от техния сайт, ТЕ ни рекламират партньорската си програма с Букинг, после пак си харчим нартупаните кредити в сайта на Уизз и не би следвало да ни препращат към Букинг и да се правят на ощипани. 😞

Виж, ако сме ползвали линк от сайта на Букинг от типа покани приятел и подобни, тогава трябва да си дирим кредитите от Букинг.

На 02.11 аз си получих септемврийските кредити.

Публикувано:
преди 21 часа, Petkan каза:

И на какъв език става комуникацията?

п.п. Няма да е зле този имейл да се "бодне" някъде отгоре на темата.

На английски пиша - номер на рез.от Букинг, дати на престоя, сума на кредита. Отговаряли са ми и на български и на английски.

Публикувано:
5 minutes ago, Мари Николова said:

Има ли оскъпяване при плащане на билетите  по банков път?

Би трябвало да няма. Ей сега симулирах като стигнах до плащане- цената си е една и съща.

Някой някъде беше писал, че начислява 20 лв (или нещо такова) при плащане по банков път, но след смяна на браузъра, всичко било ОК и тази такса я няма.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 минути , penkoyordanov каза:

няма

Цената на резервацията не се променя, но за банковия превод има банкови  такси, понеже Сити Банк нямат офиси в България.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , epetkov каза:

Цената на резервацията не се променя, но за банковия превод има банкови  такси, понеже Сити Банк нямат офиси в България.

Откога сметката на УИЗ е в Сити Банк? Последно когато плащах беше на ДСК и нямах такса.

Публикувано:
преди 1 минута , epetkov каза:

Точно това ме притеснява,преди сметката беше в ДСК.

А имаш ли представа какви са таксите?

Публикувано:
преди 4 минути , penkoyordanov каза:

Последно когато плащах

Кога плаща последно? 

преди 4 минути , Мари Николова каза:

А имаш ли представа какви са таксите?

Преди 11 месеца беше, ако не се лължа, към 15 евро (30 лв).

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• Ирина
    • Branko
    • polyglota80
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.