Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , Alexander каза:

Да, така го видях и аз. Е кой луд ще ходи на летището и ще се съгласи предварително на смешните им 100€, като миникума ще е 250€, ако не го качат?

Някой, който не си знае правата. На това разчитат.

• Харесвам 5
Публикувано:

Такъв който иска да е сигурен ,че няма да го качат. 100 евро е повече от 0.

Има и хора айляк, на които им е все тая кога , а някой и за къде ще летят.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Такъв който иска да е сигурен ,че няма да го качат. 100 евро е повече от 0.

Има и хора айляк, на които им е все тая кога , а някой и за къде ще летят.

Е нали все пак може и да те качат? Демек пак чакаш, ама ако не те качат 100, вместо 250?

Публикувано:
51 minutes ago, Alexander said:

Е нали все пак може и да те качат? Демек пак чакаш, ама ако не те качат 100, вместо 250?

Ааа , щом трябва да си на летището ок.Мислех, че направо се съгласяваш да не летиш , а не просто си в чакаща листа от доброволци.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, iMari каза:

Не виждам какво значение има дали си титуляр на резервацията или не. За да ти дадат тези 100 евро трябва да отидеш на летището и да чакаш като доброволец. Само в случай, че няма място за теб ще ги получиш, евентуално.

Но аз не съм получавала мейл. При мен съобщението излиза при чекиране. Така че може и да бъркам.

Пишеше ли, че трябва дори да приемеш, да ходиш на летището?

това  ми се стрива абсурдно, особено ако си от друг град.

сега звънях на кол центъра, не са чували за тези предложение и нищо не могат да кажат.

• Шок 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Наскоро получих такова неустоимо 'предложение', съобщението излезе при чекиране. Дори и да приемеш, задължително трябва да отидеш на летището и въпросните 100 евро ще ги получиш само ако наистина не те качат на самолета. Но в такъв случай, срещу смешните 100 евро, доброволно ще си се отказал от доста по-сериозно обезщетение което ти се полага по европейската директива. Общо взето напълно безсмислено, но пък имат добри шансове да излъжат някой незапознат с правата си пътник.

• Харесвам 7
Публикувано:

След седмица имам полет Абу Даби - Габала (Азербайджан). Линията тепърва стартира на 19.06, та в момента е неясно откъде ще минава самолета предвид изцяло затвореното въздушно пространство над Иран, Ирак, Сирия и Израел.

Чудя се дали Уиз просто ще отменят полетите (засега още стоят) или ще добавят допълнителни 2 часа полетно време, прелитайки над Пакистан/Афганистан/Туркменистан или над Саудитска Арабия/Египет/Турция. Как мислите?

Публикувано:
преди 11 минути , Георги Матеев каза:

Скоро имам полет Абу Даби - Габала (Азербайджан). Линията тепърва стартира на 19.06, та в момента ми е неясно откъде ще мине самолета предвид изцяло затвореното въздушно пространство над Иран, Ирак, Сирия и Израел.

Чудя се дали Уиз просто ще отмени полетите или ще добави допълнителни 2 часа полетно време, прелитайки над Пакистан/Афганистан/Туркменистан или над Саудитска Арабия/Египет/Турция. Как мислите?

До Баку гледам продължават да си летят, дори в момента има 2 техни самолета от Абу Даби летящи натам. Минават над Сауди/Египет/Турция/Армения. Вероятно и до Габала ще са по същия начин.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 30 минути , Георги Матеев каза:

След седмица имам полет Абу Даби - Габала (Азербайджан). Линията тепърва стартира на 19.06, та в момента е неясно откъде ще минава самолета предвид изцяло затвореното въздушно пространство над Иран, Ирак, Сирия и Израел.

Чудя се дали Уиз просто ще отменят полетите (засега още стоят) или ще добавят допълнителни 2 часа полетно време, прелитайки над Пакистан/Афганистан/Туркменистан или над Саудитска Арабия/Египет/Турция. Как мислите?

В момента съм в Баку, чакам полет за Абу Даби. Лети се над Египет и Турция, въпреки че изглежда по-близко минаване над Пакистан и Афганистан.

Полетното време е 5 часа и малко вместо нормалните 3 часа.

Закъснението на всичките полети по тоя маршрут е над 15 часа, а те са по 2 че дори по 3 на ден.

Дали новата линия ще я бъде не знам. Някъде четох, че за полетите Абу Даби -> Казахстан/Узбекистан ще се прави допълнително кацане за презареждане. Тия полети до вчера или оня ден бяха отменени.

Това отговаря и на въпроса на @Topfly къде ще се използват Самолетите от отменените полети до Израел...ако има такива, че те може би една част са блокирани вече там. Останалите може да се наложи да кърпят дупките по заобиколните маршрути заради войната.

П.П.: Имай си едно наум за тоя полет, че като гледам проблемите с войната се разрастват, вместо да се оправят.

• Харесвам 5
Публикувано:

Пак съм аз...

За застраховката от дженерали ми искат уведомление от Wizz за закъснелия полет....

Такова нямам, за първия полет ми пратиха на мейла, но сега за връщане не ми пратиха.

Някакви идеи как да процедирам?

Да искам някакво удостоверение от wizz гишето в Абу Даби при кацане?

Дали ще свърши работа?

Публикувано:
преди 15 минути , boogy83 каза:

Пак съм аз...

За застраховката от дженерали ми искат уведомление от Wizz за закъснелия полет....

Такова нямам, за първия полет ми пратиха на мейла, но сега за връщане не ми пратиха.

Дали ще свърши работа?

Снимай екрана при багажната лента, дори и да нямаш. Снимай екрана за пристигащи.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 минути , boogy83 каза:

Пак съм аз...

Дали ще свърши работа?

flightradar няма ли да свърши работа? В приложението на wizz няма ли нещо?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 минути , Дани Магелани каза:

Снимай екрана при багажната лента, дори и да нямаш. Снимай екрана за пристигащи.

Не става това. Бях снимал всичко и там и тук таблата. Искат си този документ.

преди 38 минути , boogy83 каза:

Пак съм аз...

Дали ще свърши работа?

Имах същия казус с Евроинс за полета от Абу Даби за София искаха ми този документ писах на Уиз, но такъв не ми издадоха и не знам дали могат и май този документ се изважда от наземния оператор обслужващ полета/самолета и се иска от мястото на събитието в случая ако закъснението е в София се иска от тук въпреки, че аз и на тях им писах и нищо, но моя полет закъсня в Абу Даби и аз вече в България няма как да искам такъв документ от там и така имам платена застраховка за 5 човека за полет закъснял с над 12ч. и накрая студена вода. Типично по български.

"ГОЛДЕЪР ХЕНДЛИНГ” АД са обслужващия на Уиз ако искаш им се обади и пиши тук им виж контактите.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 51 минути , Ivko каза:

Имах същия казус за полета от Абу Даби за София искаха ми този документ писах на Уиз, но такъв не ми издадоха и не знам дали могат и май този документ се изважда от наземния оператор обслужващ полета/самолета и се иска от мястото на събитието в случая ако закъснението е в София се иска от тук въпреки, че аз и на тях им писах и нищо, но моя полет закъсня в Абу Даби и аз вече в България няма как да искам такъв документ от там и така имам платена застраховка за 5 човека за полет закъснял с над 12ч. и накрая студена вода. Типично по български.

"ГОЛДЕЪР ХЕНДЛИНГ” АД са обслужващия на Уиз ако искаш им се обади и пиши тук им виж контактите.

Най-лесно е да снимаш таблото - Дженерали приемат такова нещо. Защото примерно в Рим обиколих цялото летище и никой не пожела да издаде документ за закъснение, та минах със снимка на таблото. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 минута , Loverboy каза:

Най-лесно е да снимаш таблото - Дженерали приемат такова нещо. Защото примерно в Рим обиколих цялото летище и никой не пожела да издаде документ за закъснение, та минах със снимка на таблото. 

Възможно е при мен не мина защото те искат не само за закъснение ами за причината за заксънението а ти причината може да си я измислиш.

Публикувано:
преди 1 минута , Ivko каза:

Възможно е при мен не мина защото те искат не само за закъснение ами за причината за заксънението а ти причината може да си я измислиш.

В тези случаи има сайтове, където може да се провери каква е причинаа за закъснението - не си ги спомням наизуст, но може да се провери. 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Ivko каза:

Имах същия казус с Евроинс за полета от Абу Даби за София искаха ми този документ писах на Уиз, но такъв не ми издадоха и не знам дали могат и май този документ се изважда от наземния оператор обслужващ полета/самолета и се иска от мястото на събитието в случая ако закъснението е в София се иска от тук въпреки, че аз и на тях им писах и нищо, но моя полет закъсня в Абу Даби и аз вече в България няма как да искам такъв документ от там и така имам платена застраховка за 5 човека за полет закъснял с над 12ч. и накрая студена вода. Типично по български.

За Дженерали става.

Публикувано:
преди 2 часа, Ivko каза:

Те какво, искат клиента да свърши и тяхната работа?

Публикувано:

Полетите от Валенсия за София през юли са страшни и ми трябва полет за познат до 20-ти ама всичко около и над 150/200 евра за някой бейсик тарифата е изкупена и се чудя да чакам ли бъг в системата за евтин полет или да търся с прикачване?

Публикувано:

Зависи колко здрави нерви имаш.Провери всички дати от днес до твоята,  за да се ориентираш има ли шанс да паднат в последния момент.След първи юли Европа излиза във ваканция и започва ромския сватбен сезон у нас.Цели родове се завръщат да празнуват.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 14.06.2025 г. в 7:18, Kiki Johnes каза:

Аз точно и за чекиран багаж съм написала цена. Купувах такъв през последната година няколко пъти.

Screenshot_20250614-082132_Wizz Air.jpg

Съжелявам, че не съм догледала. Благодаря!

На 14.06.2025 г. в 9:17, stanimir каза:

Имаше няколко подобни случая описани из темата.Wizz ви разпознават като онлайн агенция и си слагат тази такса.Възможно е да се случва при многократно търсене на полет.

Трябва да се свържете с кол центъра за да ви я махнат.

Благодаря! Да признавам си търсих флекс.

Публикувано:

Търсете в анонимен прозорец без да сте логнати. Ама вече като са те нарочили е по-трудно да се откачиш.

Публикувано:
преди 42 минути , neuromancer каза:

Търсете в анонимен прозорец без да сте логнати. Ама вече като са те нарочили е по-трудно да се откачиш.

Благодаря за съвета. Обикновенно така търся, но е възможно за съм се разсеяла и да съм влезла в профила и да съм продължила да търся.

Говорих с тях на безплатния тел. Момичето не знаеше за какво е и каза да си пусна оплакване.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• S.G.
    • rik4o
    • Георги
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.