Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Поради усложнената ситуация в региона Wizz air спира от 3-ти юли до 15-ти септември всички полети до Дубай и Абу Даби. Интересно е къде ще се появи този капацитет през летния сезон в Европа.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Topfly каза:

Поради усложнената ситуация в региона Wizz air спира от 3-ти юли до 15-ти септември всички полети до Дубай и Абу Даби. Интересно е къде ще се появи този капацитет през летния сезон в Европа.

Едва ли ще е по нашите гастърбайтърски линии... Според мен ще увеличат честотите в някои от големите им бази тип Румъния, Полша, Обединеното Кралство и Италия към летни дестинации.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Topfly каза:

От София полетите до Абу Даби са паднали, обаче от Варна още стоят. За инфо, ако някой има да превърта кредити.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 2 часа, Topfly каза:

Поради усложнената ситуация в региона Wizz air спира от 3-ти юли до 15-ти септември всички полети до Дубай и Абу Даби.

Тоест от 3 юли затварят временно цялата база в Абу Даби? Може ли източник на инфото? Малко пресилено звучи, но и не бих се изненадал от подобно развитие.

Публикувано:

София липсва до 1.9, не до 15.9, Варна си стои, други дестинации също за сега стоят, ще видим как ще се развие.

Публикувано:
преди 6 минути , Георги Матеев каза:

Тоест от 3 юли затварят временно цялата база в Абу Даби? Може ли източник на инфото? Не че се изненадвам от това развитие.

Офиациален източник не намерих, но цялата унгарска преса го написа позовававайки се на прессъобщение пратено от Уиз ер цък

• Харесвам 3
Публикувано:

В сайта на Wizz освен вече спрените полето до Тел Авив и Аман до 15.09 , за Абу Даби  е само това :

Travel Restrictions Applicable to Passengers with Onward Journeys from Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)

Due to the current situation and the closure of affected airspace, Wizz Air had to temporarily suspend destinations within our network, including:

Uzbekistan, Kazakhstan, Kyrgyzstan

In line with the decree of the government of the United Arab Emirates, passengers that hold tickets for onward journeys from Abu Dhabi to the cancelled destinations, will not be accepted for travel to the UAE until further notice.

If you are affected, we recommend that you organize your trip to your final destination from your current location.

In case you wish to apply for a refund, please get in touch with our Contact Centre.

Wizz Air Customer Service

• Харесвам 2
Публикувано:

То всеки полет (заради заобикалянето) като е удължен с 2 часа, разбичква се цялото разписание. А компенсации на пътниците дължат ли, ако са излетели с 5-6 часа закъснение, заради насложените от началото на деня закъснения? Май не, защото е "извънредна ситуация", в случая война. Но се хаби доста повече гориво и изобщо...не са на далавера. Може би ще оставят полетите си от Абу Даби до Египет и до съседен Оман, който им е на юг.

От Абу Даби до Сараево, Тирана, Будапеща, Виена като се лети през Египет, почти няма заобикаляне и някакво особено отклонение.

• Харесвам 4
Публикувано:

Имам полет от Бергамо до София днес на обяд. Чекиран е. Вчера получих от уизз съобщение че полета закъснява и ще е утре в 17ч. Няма опции, приложението им не е в ред и нищо не показва. На бг уизз телефона опитах, казва 180мин. да чакам ред за свързване с оператор.

Уизз имат полет утре сутрин мога ли и как да поискам да сменя за него без доплащане?

Ако просто отида утре в 17ч. може ли да откажат да ме качат и с кой да се свържа за да се разбера? 

Някакви съвети, за да избегна капаните да няма обезщетение /Италия е в стачка, но не беше отразено за полетите. На сайта на летището също няма никаква информация./

Публикувано:
Преди 1 час, angelica каза:

Имам полет от Бергамо до София днес на обяд. Чекиран е. Вчера получих от уизз съобщение че полета закъснява и ще е утре в 17ч. Няма опции, приложението им не е в ред и нищо не показва. На бг уизз телефона опитах, казва 180мин. да чакам ред за свързване с оператор.

Уизз имат полет утре сутрин мога ли и как да поискам да сменя за него без доплащане?

Ако просто отида утре в 17ч. може ли да откажат да ме качат и с кой да се свържа за да се разбера? 

Някакви съвети, за да избегна капаните да няма обезщетение /Италия е в стачка, но не беше отразено за полетите. На сайта на летището също няма никаква информация./

Стачката е 24-часова - ето линк към официалното съобщение: https://www.enac.gov.it/news/sciopero-20-giugno-2025-elenco-voli-garantiti/. 

Полетът BGY-SOF утре сутринта е разпродаден нацяло.

Полетът в 17 часа е близо до разпродаване, имайки предвид цените, но все още има места, така че би трябвало да Ви качат. Надявам се да нямате проблеми.

Публикувано:

Знам за стачката, но не обхващаше полети. 

Успях да се чуя с уизз - казаха че чекирането е анулирано, да чакам мейл с опциите, до тогава нищо не могат да съдействат, кога ще  пратят известие не знаят🤮

Публикувано:
преди 8 минути , angelica каза:

Знам за стачката, но не обхващаше полети. 

Успях да се чуя с уизз - казаха че чекирането е анулирано, да чакам мейл с опциите, до тогава нищо не могат да съдействат, кога ще  пратят известие не знаят🤮

image.png.27fc7a91d1db3c141e85814fa1b1b4a6.png

Ето Ви скрийн-шот от официалното съобщение на ENAC. Не са засегнати полетите, излитащи в периодите 7-10 сутринта и 18-21 вечерта. Вашият е бил предвиден да излети от BGY в 11:30, т.е. не влиза в гарантираните периоди.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря ви. Всъщност полети от Бергамо днес си има, излитат и сега, уизз са отменени, и няма до София.

Въпросите ми са:  Мога ли и как да поискам да сменя за полета сутринта без доплащане, с кой и как да се свържа?

Някакви съвети, за да избегна капаните да няма обезщетение /все пак това е над ден delayed/?

Георги Матеев
Публикувано:

Уиз коригираха часовете на всички полети, които оригинално прелитаха над Иран. Добрата новина е, че поне засега голяма част от маршрутите си остават, но с намалени честоти и различно разписание. Моят полет до Габала, например, се премести с 10 часа. Който ще лети от/до Абу Даби да си провери резервациите за промени.

• Харесвам 4
Публикувано:

Някой има ли наблюдения над полетите от Букурещ до Тенерифи и Гран Канария? Чудя се дали да играя на комар и да букна едни полети за декември на дати с евтини цени, с идеята, че ще мръднат часовете и ще ги преместя за НГ.

Публикувано:
преди 23 минути , feel_the_rush каза:

Някой има ли наблюдения над полетите от Букурещ до Тенерифи и Гран Канария? Чудя се дали да играя на комар и да букна едни полети за декември на дати с евтини цени, с идеята, че ще мръднат часовете и ще ги преместя за НГ.

Аз имам опит. Миналата година през август взех за май-юни тази година. Не мръднаха. Полетът е към 5 часа и е трудно при такава продължителност да разчиташ да има промени с още поне 3 часа. Един техен екип прави отиване и връщане и толкова за работния ден. Т.е. последната година нямаше промени, които да дават възможност за местене.

През 2023 взех билети за юли 2024, отново за Тенерифе. Тук вече имах една промяна, но не в часовете, а в дните - примерно от полет в неделя става полет в събота.

За Гран Канария нямам опит, защото е сравнително нова дестинация.

Разгледах зимното разписание до Тенерифе - можеш да се пробваш с дните четвъртък и неделя, като аз бих ползвала флекс, ако твърдо се целя в празничните дати.

• Браво 1
Публикувано:
преди 4 часа, angelica каза:

Благодаря ви. Всъщност полети от Бергамо днес си има, излитат и сега, уизз са отменени, и няма до София.

Въпросите ми са:  Мога ли и как да поискам да сменя за полета сутринта без доплащане, с кой и как да се свържа?

Някакви съвети, за да избегна капаните да няма обезщетение /все пак това е над ден delayed/?

значи, за промяна или пробваш през сайта (manage booking) или по телефона. Може би ще ти е много трудно да се свържеш. Преди това пробвай да купиш билети за полета да видиш има ли въобще свободни места.

Обезщетение съм 99,9% сигурен, че няма да получиш, защото е обща стачка. Трябва да ти платят хотел и храна, с касови бележки ако не са ви дали те хотела.

Публикувано:
1 hour ago, feel_the_rush said:

Мисля, че подобна промяна е много малко вероятна. При нито едно от 6-7 мои пътувания до Тенерифе и Гран Канария от Букурещ от 2022 до 2025г. полетите не мръднаха съществено. Все пак нищо не пречи да пробваш с дати с ниска цена, на които може би е възможно да летиш, и разбира се с флекс в случай, че решиш да не ползваш билетите.

• Харесвам 1
Публикувано:

Имам ранен полет утре Sofia - Bgy в 6:45 ч. Тамън щях да лягам, за да отметна няколко часа сън, когато получих обаждане от Wizz - часът на излитане се променя на 11 ч. 

Вероятно е заради стачката в Италия. Аз все пак ще бъда на летището за оригиналния час на излитане, възможно е полетът да се изпълни на време. 

Явно има нова практика иначе. Понеже не можах да приема първото обаждане от Wizz, бяха ми оставили гласова поща. В съобщението казваха, че пак ще се обадят след 30 мин., за да са сигурни че съм уведомена. 

При стачки не се полагаше обезщетение, нали?

• Харесвам 4
Дани Магелани
Публикувано:
преди 12 минути , Яничка каза:

Имам ранен полет утре Sofia - Bgy в 6:45 ч. Тамън щях да лягам, за да отметна няколко часа сън, когато получих обаждане от Wizz - часът на излитане се променя на 11 ч. 

Вероятно е заради стачката в Италия. Аз все пак ще бъда на летището за оригиналния час на излитане, възможно е полетът да се изпълни на време. 

Явно има нова практика иначе. Понеже не можах да приема първото обаждане от Wizz, бяха ми оставили гласова поща. В съобщението казваха, че пак ще се обадят след 30 мин., за да са сигурни че съм уведомена. 

Не.

И утре ли? Аз съм в Неапол и трябва да летя на 22. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз предполагах, че стачката може да продължи повече от 24 часа. Новият час на излитане не е фатален за мен, нямам и свързващ полет. За сега не виждам място за паника, ще видим как ще е уикенда :)

В сайта на летището все още стои оригиналният час на излитане, не съм получила и и-мейл за промяната. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Уизз не се знае защо променя полети, а утре официално стачка няма. Аз имам само съобщение за закъснение, а в профила датата и часа на билета са сменени /все едно е купен билет за друга дата/. Никакво съобщение няма за първоначалния билет. 

Публикувано:
1 hour ago, Яничка said:

Аз предполагах, че стачката може да продължи повече от 24 часа. Новият час на излитане не е фатален за мен, нямам и свързващ полет. За сега не виждам място за паника, ще видим как ще е уикенда 🙂

В сайта на летището все още стои оригиналният час на излитане, не съм получила и и-мейл за промяната. 

Яничка, доколкото виждам полетът в 11 е неизпълнения поради стачката на 20.06. и пренасрочен за следващия ден, а твоя полет е непроменен и би трябвало да излети по разписание.

• Харесвам 1
Публикувано:
16 minutes ago, angelica said:

Уизз не се знае защо променя полети, а утре официално стачка няма. Аз имам само съобщение за закъснение, а в профила датата и часа на билета са сменени /все едно е купен билет за друга дата/. Никакво съобщение няма за първоначалния билет. 

За кой полет става въпрос?

Публикувано:
преди 7 часа, Яничка каза:

Update: Отидох за оригиналния час на полета и излитаме по разписание.

Нещо са се омотали, защото вчера след като чух гласовото съобщение, се обадих на безплатния телефон на Wizz, за да ми кажат за колко часа се променя часа на полета. И от оператора там разбрах новия час. 

• Харесвам 2
  • Шок 3
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.