Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 19.06.2025 г. в 11:15, logist13 каза:

От София полетите до Абу Даби са паднали, обаче от Варна още стоят. За инфо, ако някой има да превърта кредити.

Те са "паднали" отпреди войната и то доста отдавна. Април месец за първи път проверявах полет Абу Даби -> София и тогава ги нямаше между 14-ти Юни и началото на септември.

На 19.06.2025 г. в 12:10, Георги Матеев каза:

Тоест от 3 юли затварят временно цялата база в Абу Даби? Може ли източник на инфото? Малко пресилено звучи, но и не бих се изненадал от подобно развитие.

Срещнах и аз тази информация, но не намерих официален източник...повече е като слух за сега.

А и защо точно от 3ти юли? Случайно да нямат информация, кога точно САЩ ще се включат във войната 😄 

Публикувано:

Здравейте, при последният ми полет с уизеър бях взел 2 чекирани багажа по 10 кг, но не успях да ги оставя преди гейта и ги взех с мен.  Като пристигнах на гейта дори не ме забелязаха, но аз реших да си кажа за да не съм нередовен, но очаквах да платя само за багажа. Въпреки това те ме увериха че ми трябва Priority Pass и че ще ми рефънднат разходите за чекираният багаж. Платих 2 пъти по 68.5 GBP и след това като се прибрах им писах и ми отказаха рефънд. Разрових се в сайта и видях че цената за допълнителен багаж варира и цената за приорити на летище е 58 GBP не 68.5 . Може ли по някакъв начин да опитам пак компенсация и каква е причината да ме charge-ват повече от приорити.

Публикувано:

Нова клетка за мерене на размера на ръчните багажи при Уиз ер, комбинирана с кантар. Явно се готвят да глобяват и за килограми.

wizz1.jpg.0c1d63a3dd798b0b64069605c40335f0.jpg

• Харесвам 4
  • Шок 12
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 11 часа, Topfly каза:

Нова клетка за мерене на размера на ръчните багажи при Уиз ер, комбинирана с кантар. Явно се готвят да глобяват и за килограми.

wizz1.jpg.0c1d63a3dd798b0b64069605c40335f0.jpg

Нещо не ми става много ясно как отчита размерите ...

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами такива клетки имаше преди (10-15) години на някои летища (Бове, Бергамо...) още преди проверка за сигурност... ставаме много ретроградни 🫠

Публикувано:
преди 2 часа, Фил каза:

Нещо не ми става много ясно как отчита размерите ...

със светлинните маркери? Ако багажът закрива светлината - не е ОК. ☹️

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 20 минути , Romana каза:

със светлинните маркери? Ако багажът закрива светлината - не е ОК. ☹️

Ако е така, може да е проблемно, защото например раницата ми е малко по-голяма от разрешените размери, но когато не е натъпкана, мога без проблем да я вкарам в настоящата клетка, но на тази ...

• Харесвам 3
Публикувано:
8 minutes ago, Фил said:

Ако е така, може да е проблемно, защото например раницата ми е малко по-голяма от разрешените размери, но когато не е натъпкана, мога без проблем да я вкарам в настоящата клетка, но на тази ...

Доколкото виждам тази клетка не е за раници, няма нарисувани раници, само чанти и куфари. И да, раницата няма прави линии, за да се вмести в светлинните маркери.

Сбъркана работа, всичко е субективно от персонала на място.

• Харесвам 5
Публикувано:

Чекирах се преди няколко часа за утрешния полет Мадрид-София и ми излезе предложението за 100 евро,ако се откажа и летя на по-късна дата. Естествено не приех.  Имаше доста свободни места. Даде ми място. Погледнах сега, още има. 

Да се опасявам ли от вероятност да не ме качат? 

• Смея се 1
Публикувано:
На 23.06.2025 г. в 14:26, Фил каза:

То проблемът е, че за да е сигурно, че няма някой цип да стърчи, куфарът трябва да е толкова малък, че става неипрактичен. Вече ще пътуваме с папки.

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 2 часа, blueriver каза:

Чекирах се преди няколко часа за утрешния полет Мадрид-София и ми излезе предложението за 100 евро,ако се откажа и летя на по-късна дата. Естествено не приех.  Имаше доста свободни места. Даде ми място. Погледнах сега, още има. 

Да се опасявам ли от вероятност да не ме качат? 

На мен са ми предлагали 100 евро три пъти последния  месец. Отказвах. Нямаше проблеми, след като се чекирах и имах място.

Самолетите бяха пълни на 100%.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 34 минути , Romana каза:

Европа настоява за повече ръчен багаж - https://travelnews.bg/bg/news/17508311932883/aviokompaniite-shte-sa-dlazhni-da-priemat-vtori-bezplaten-bagazh  🙄

Което автоматично значи по-високи цени. За 3-4дни малката раница и 15Е на полет ми идва идеално 😉

• Харесвам 4
Публикувано:
10 hours ago, Zaro said:

То проблемът е, че за да е сигурно, че няма някой цип да стърчи, куфарът трябва да е толкова малък, че става неипрактичен. Вече ще пътуваме с папки.

Вече ще сме Коледни елхички 😅

Публикувано:
преди 2 часа, Romana каза:

Европа настоява за повече ръчен багаж - https://travelnews.bg/bg/news/17508311932883/aviokompaniite-shte-sa-dlazhni-da-priemat-vtori-bezplaten-bagazh  🙄

Поредната тъпня на поредните  политици, които се чудят какво да измислят, за да симулират дейност и да подхвърлят популистки залъгалки за наивници, като любимото "безплатно". 

"Транспортната комисия на Европейския парламент прие вчера революционни промени в правилата за ръчния багаж в самолетите. Пътниците получават право да носят ръчен багаж с тегло до седем килограма, без да плащат допълнителни такси, съобщи официалният сайт на ЕП.

Решението означава, че на практика пътниците ще могат да носят два безплатни малки багажа - единият от седем килограма ще е в допълнение към един малък личен предмет или чанта, побираща се под седалката. "Днешното гласуване представлява важна стъпка към по-справедливо и прозрачно пътуване", заяви Матео Ричи, италиански евродепутат и докладчик по предложението."
Ами не, нищо безплатно няма, просто цената на всичко, което направят задължително, ще влезе в цената на билета, това е повече от ясно.  
И не, не е справедливо (друга любима мантра на политиците-демагози) , справедливо е всеки да плаща само за това, което и пожелал и от което има нужда - ако имам нужда от голям ръчен багаж - доплащам си, ако имам нужда от чекиран багаж - доплащам си, ако искам нещо да ям или пия на борда - плащам си. Ако пък нямам нужда - може да искам да пътувам само с една диагоналка и да не искам да нося багаж, може да не искам да ям и пия това, което се предлага на борда и тогава - НЕ ПЛАЩАМ за тези неща. Особено на кратки полети в Европа. 
Въбоще любимото занимание на политиците-демагози е да решават вместо нас - потребителите/клиентите от какво точно имаме нужда. 
Да не говорим, че с тези два ръчни багажа катунарщината ще стане още по-голяма - то и сега едвам се събират багажите в кабината. 

Каква ще е следващата измишльотина? Че в ресторанта са длъжни освен основното ястие, да ти сервират "безплатно" салата и десерт и не може да си поръчаш  само ордьовър, или само основно, или само десерт? 

• Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:

Така е, освен това предвидените размери на "големия" багаж са 100см общо, което е доста по-малко от досегашните 55х40х25см.  Производителите на куфари харесват това. 🤪

• Харесвам 3
Публикувано:
6 minutes ago, Фил said:

Поредната тъпня на поредните тъпи чиновници, които се чудят какво да измислят, за да симулират дейност и да подхвърлят популистки залъгалки за наивници, като любимото "безплатно". 

"

Поживем , увидим.  Вероятно има 2 опции: който има възможност или лабилност да плаща повече. Във втората опция се кредитира от банките. И останалите в миша дупка да си траят.

Публикувано:

Ама тези правила за до 7 кг няма да засягат Пегасус, нали? Понеже е базирана в страна извън ЕС? Че това с трите кг при тях е малко брутално. Но засега се побирам. 😄

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, 

имам следния (Магеланско оптимизаторски) казус:

Имам билет с флекс на стойност 19,99евро и искам да го превъртя през линията София-Краков за да добавя два куфара по 20кг. Харесах няколко дати с цена на билета 45лв и куфари по 33лв

В началото при дава цена за доплащане на билета от 2,15 евро, което за около 5лв разлика е супер, но винаги куфара искат да ми го продадат за 20.00 евро , което някакси не са 33лв

Идеи за полезен ход?

Публикувано:

Предвид обира който в момента политиците гласят на европейците в Хага няколко евро за билет отгоре дето ще плащаме са жълти стотинки.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, КолЮ каза:

Харесах няколко дати с цена на билета 45лв и куфари по 33лв

Да не би в едната посока да е 33 лв, а в другата повече и средно да са 20€? На разбивката как стои?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• e_krivuleva
    • Kiki Johnes
    • bibi
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.