Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 32 минути , DaBo каза:

Трябваше да летим за Ница. Франция е блокирана от стачката на авиодиспечерите. Утре празнувам половин век... Дайте акъл как да стигна дотам, бюджетът е без значение. 

Wizz предлагат ли ти възможности за смяна на летището за утре? Ако е така можеш да кажеш какви са и някой приключенец от тук да ти измисли ефектен маршрут за подарък🙂

Публикувано:
преди 34 минути , DaBo каза:

Трябваше да летим за Ница. Франция е блокирана от стачката на авиодиспечерите. Утре празнувам половин век... Дайте акъл как да стигна дотам, бюджетът е без значение. 

Преди години пътувахме от Милано до Ница с влак. 

Публикувано:

Уиз предлагат връщане на пари, друга резервация и още нещо, дето не го запомних. И приемане на промяната. Приехме промяната. Ще летим в събота. Въртях през Италия варианти, ама от днес за утре няма възможности. Ще пием по едно студено вино… упс вода 😉 и ще знаем, че повече летните месеци (юли и август) не се пътува в Европа с обществен и въздушен транспорт. След толкова години извън Европа сме отвикнали на стачки и подобни идиотии. 

• Харесвам 1
Публикувано:

От септември Уиз пускат Варна - Бергамо с 2 полета седмично. На фона на настъпилата суша откъм полети във Варна пак е нещо, въпреки, че не става за уикенд пътувания и е с доста неудобни часове.

Публикувано:

От граничното италианско градче Вентимиля има често влакове за Монако и Ница. С Трениталия си провери влак Бергамо-Вентимиля.

Има бърз влак Ница - Рим

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Така ще блъска цял ден до Ница и накрая няма да и е много до празнуване.Щом има възможност да се лети в събота за мен е най-умнотго решение.Тъкмо ще празнува два пъти 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:

Няма наличност на полетите до Рим за утре. През Германия до Ница... ами голямо пътуване ще е. Стачката на френските авиодиспечери блокира половината трафик към/от Франция днес и утре. Не сме единствените в такова положение. Който се е усетил по-навреме, имал е време за реакция. Както казах, потвърдихме промяната. Добре, че успях да канселирам резервациите за ресторантите, а за едната нощувка ще имаме компенсация от собственика на апартамента. И явно пак ще трябва да ходим дотам, че сега тази стачка ни изяде половината програма. 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, DaBo каза:

Уиз предлагат връщане на пари, друга резервация и още нещо, дето не го запомних. И приемане на промяната. Приехме промяната. Ще летим в събота. Въртях през Италия варианти, ама от днес за утре няма възможности. Ще пием по едно студено вино… упс вода 😉 и ще знаем, че повече летните месеци (юли и август) не се пътува в Европа с обществен и въздушен транспорт. След толкова години извън Европа сме отвикнали на стачки и подобни идиотии. 

Ако е за успокоение, аз празнувах РД в петък през ноември със стачка на италианския все сухоземен транспорт🫢 Ама понеже бях в неведение до последно, по-лесно го преживях😉

• Смея се 1
Публикувано:

Има наличност до Бергамо , но наистина щяхте да стигнете чак за вечеря.Погледнах когато писа и в момента цената е скочила почти двойно, макар и да е поносима. Определено хора са се ориентирали натам.Рим е два пъти по-далеч в сравнение с Милано.Изобщо не е разумна опция.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 35 минути , ДиянаВ каза:

Ако е за успокоение, аз празнувах РД в петък през ноември със стачка на италианския все сухоземен транспорт🫢 Ама понеже бях в неведение до последно, по-лесно го преживях😉

Ами то и ние бяхме в неведение досега. Буквално преди три часа научих и то съвсем случайно. Не знам защо тръгнах да търся полета на сайта на летището и не го открих. Влязох в приложението и упс - хората написали, че има промяна. Ама пак не вдявам - мисля си, че има промяна с 6 часа, а то било с ден и половина. Регистрацията в уиз е стара, с мейл на моя мъж, който почти не използва и не влиза там. За едното нищо щяхме да се изтъпаним утре сабахлянта на Т1 в София и да гледаме умно. 🤣🤣🤣 Иначе на мен хич не ми дреме, че имам рд. РД винаги е бил ден в годината. Ама народът около мен “изтреще”. Като че ли няма да чукна половин век без полет на Уиз утре! 🤪

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:
В момента, logist13 каза:

От септември Уиз пускат Варна - Бергамо с 2 полета седмично. 

Това обаче беше написано часове по-рано, на предишната страница е.  

В момента, yordanov каза:

Пускат Варна - Бергамо, 2 пъти седмично от септември.

Вече и Пловдив като си имат връзка с Милано, ще е инвазия 😄

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 33 минути , DaBo каза:

Ами то и ние бяхме в неведение досега. Буквално преди три часа научих и то съвсем случайно. Не знам защо тръгнах да търся полета на сайта на летището и не го открих. Влязох в приложението и упс - хората написали, че има промяна. Ама пак не вдявам - мисля си, че има промяна с 6 часа, а то било с ден и половина. Регистрацията в уиз е стара, с мейл на моя мъж, който почти не използва и не влиза там. За едното нищо щяхме да се изтъпаним утре сабахлянта на Т1 в София и да гледаме умно. 🤣🤣🤣 Иначе на мен хич не ми дреме, че имам рд. РД винаги е бил ден в годината. Ама народът около мен “изтреще”. Като че ли няма да чукна половин век без полет на Уиз утре! 🤪

Да чукнеш още половин ти пожелавам🤗, като азиатците предварително😉

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Втори ден зимното разписание е свалено до Абу Даби от София и нещо сигурно мъдрят отново. Имам полети за декември и стоят още та сигурно разместват.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 49 минути , Ivko каза:

Втори ден зимното разписание е свалено до Абу Даби от София и нещо сигурно мъдрят отново. Имам полети за декември и стоят още та сигурно разместват.

Да, нещо разместват, защото не ми излизат никакви полети, а аз имам полет за януари, който си седи. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз имах полет Варна Абу Даби на 18ти и преди два дни го махнаха и автоматично ми дадоха за 21ви...

Сега обаче гледам, че не могат да се купуват полети Варна Абу Даби от 14ти юли нятатък....явно ги спират. Сега обаче въпроса ми е дали, ще дадат опция Букурещ Дубай, за сметка на полета който ми анулират?

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 7 минути , boogy83 каза:

Аз имах полет Варна Абу Даби на 18ти и преди два дни го махнаха и автоматично ми дадоха за 21ви...

Сега обаче гледам, че не могат да се купуват полети Варна Абу Даби от 14ти юли нятатък....явно ги спират. Сега обаче въпроса ми е дали, ще дадат опция Букурещ Дубай, за сметка на полета който ми анулират?

Това съм писала януари 2023

На 6.01.2023 г. в 18:50, ДиянаВ каза:

Друг опит: на Варна дава алтернатива Букурещ, но на Букурещ не дава Варна🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, ДиянаВ каза:

Това съм писала януари 2023

При последната ми промяна на полет Абу- Даби -  Варна не ми даде Букурещ - Дубай, а само София - Абу Даби.

Моля пишете, ако сега опцията излиза.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 28.06.2025 г. в 19:35, Hakkâri Spor каза:

В Букурещ заради по-ниски летищни такси или друго, някои полети на Уизеър вече се преместиха от летище Отопени на летище Бънеаса:

До/от Абу Даби, Будапеща, Краков, Лондон Лутън, Неапол, Варшава Шопен и нова линия: Вроцлав от 18 юли.

По повод това малко летище Букурещ Бънеаса, шервам мнение от друг форум:

Тази седмица летяхме за първи път от Букурещ Бънеаса до Будапеща и беше абсолютно разочарование. Изобщо не знам защо са пуснали международни полети от там, организацията им е нулева. Още с влизането в летището не ни пуснаха да минем проверките, а да изчакаме, защото летището е малко и няма как да съберат два полета на проверки. 
Места да седнеш имаше точно 20 и трябва да седиш прав, имаше и двама младежи, които проверяват всеки багаж дали влиза в размерите и много хора изгоряха, обличаха дрехи или плащаха глоби от 75€.
Има точно 3 гейта, които са просто три врати една до друга, едно малко ъгълче, където продават напитки и снаксове, но по-интересното беше, че господина, който продаваше изведнъж затвори барчето и грабна една неонова жилетка и изчезна навън да изпраща самолет навън. 😆
Просто е потрес и се чувстваш като на селската автогара, повече със сигурност няма да повторя да летя от там. Обичам малки и спокойни летища като Варна, но точно това беше някаква пародия.
За сметка на това поне полета ни беше почти празен и беше много спокойно и хубаво да се разполагаш на цял ред.

Явно положението е трагикомично. Но на лоукостовете може би им излиза по-евтино да кацат там.

• Харесвам 5
  • Шок 3
  • Браво 1
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
53 minutes ago, Doctor Who said:

При последната ми промяна на полет Абу- Даби -  Варна не ми даде Букурещ - Дубай, а само София - Абу Даби.

Моля пишете, ако сега опцията излиза.

Това се лекува лесно с разговор с българския кол център.

• Харесвам 2
Публикувано:
54 minutes ago, Hakkâri Spor said:

Тази седмица летяхме за първи път от Букурещ Бънеаса до Будапеща и беше абсолютно разочарование. Изобщо не знам защо са пуснали международни полети от там, организацията им е нулева. Още с влизането в летището не ни пуснаха да минем проверките, а да изчакаме, защото летището е малко и няма как да съберат два полета на проверки. 
Места да седнеш имаше точно 20 и трябва да седиш прав, имаше и двама младежи, които проверяват всеки багаж дали влиза в размерите и много хора изгоряха, обличаха дрехи или плащаха глоби от 75€.
Има точно 3 гейта, които са просто три врати една до друга, едно малко ъгълче, където продават напитки и снаксове, но по-интересното беше, че господина, който продаваше изведнъж затвори барчето и грабна една неонова жилетка и изчезна навън да изпраща самолет навън. 😆
Просто е потрес и се чувстваш като на селската автогара, повече със сигурност няма да повторя да летя от там. Обичам малки и спокойни летища като Варна, но точно това беше някаква пародия.
За сметка на това поне полета ни беше почти празен и беше много спокойно и хубаво да се разполагаш на цял ред.

Явно положението е трагикомично. Но на лоукостовете може би им излиза по-евтино да кацат там.

Преди години, когато Уиз летяха само от Банеаса, летището бе неугледна свинска кочина, при това тясна. Явно нещата не са се променили особено.

Публикувано:
преди 27 минути , Седем Два каза:

Това се лекува лесно с разговор с българския кол център.

Отказвали са ми няколко оператора, при които опитах с няколко позвънявания за един важен полет преди време. Казвали са ми, че им е забранено да сменят, но да зная че понякога се получава. 

Има и друго. Полет с флекс ако е сменен от оператор, после не може да се мести свободно. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Hakkâri Spor каза:

Нямам опит с излитане от Бънеаса, но на кацане с нешенгенски полет беше перфектно. От приземяване до излизане навън (заедно с паспортен контрол) отне под 5 минути тотал. Летището явно е ремонтирано защото отвътре изглеждаше чудесно и много чисто. Отделно автобусът за града спира на 100 метра и за 20 мин / 3 леи си в центъра. Със сигурност го почувствах много по-удобно от централното летище, което е тотално претъпкано и с доста повече проблеми (там на "излитащи" няма и 20 места за сядане). Не само бих го ползвал отново без замисляне, а дори съзнателно бих го предпочел пред неудобното OTP.

20250630_175918.jpg

20250630_180638.jpg

• Харесвам 16
Публикувано:

И аз съм на мнение, че удобството на полета е много по-важно от това на летището. Как пък не бих се отказала от директен полет, видиш ли защото летището било малко и неугледно? Значи някои като почнат да хейтят, чак не се усещат🙂

Иначе за Отопени и аз първоначално не го харесвах, но с времето като го опознах повече, ми е супер удобно. Има достатъчно места за сядане, но са на по-потайни места🤭 Вече дори знам и пред кои тоалетни няма опашки😂, съответно и по-чисти са. В крайна сметка се оказва, че овцете и свинете са хората - те сядат на първото срещнато място, да не се узорят няколко метра да повървят, те и цапат.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:

Как хубаво си бяхме навързали един Узбекистан от Варна. Сега полетите скриха,че и Самарканд -Абу Даби също изчезна до ноември. В профила резервациите си стоят активни обаче. Преди сякаш по- бързо си оправяха нещата. Сега понеже следя варненските полети, ми прави впечатление,че всеки ден режат по малко. А дано поне от Бънеаса  да може да се лети. Някой ползвал ли е паркинг наоколо? 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• RoX0r
    • DaBo
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.