Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 17.07.2025 г. в 9:24, Hakkâri Spor каза:

Етихад пуска 7 нови маршрута (които Уизеър пък спира) от Абу Даби.

До Баку, Тбилиси, Ереван, Ташкент, Алмати, Медина, Букурещ

FE33C314-B75B-42D7-8B02-02055F9C660C.jpeg

Еми така е и да отбележим, че те ползват същите самолети и това с проблем с двигателите или войната малко са прични измукани през пръстите. От евтини билети и туристи бизнес не се прави трябва да има бизнес пътувания, карго, обмен на групи - конференции и.т.н. Нищо от това няма в БГ за да има такива връзки с Абу Даби. Те и Катар понякога летят празни ама от една страна за имидж летят. Етихад биха били успешни в София с малките си самолети, но преди да пуснат София ще трябва да пуснат Белград има много повече сърби и обмен, а те летяха до там преди и имат опит. Пълен самолет с туристи е като тумор за компанията особено за нискотарифните на такива дълги полети, които изискват много гориво и вместо това самолета да извърти 2-3 ротации за деня, ще направи само една.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 18.07.2025 г. в 14:04, randi каза:

От зимното разписание Уиз са пуснали слотове от София до

Тирана - ден 2,4,6
Кишинев - ден 2,4,6,7
Варшава - ден 1,3,5,7

Прага - ден 1, 3, 5

* Варшава вече е заредена от 15 ти декември.

Аз не знам зимата кой ще лети до тези места. Пак едно събиране на пари ако ги пуснат или идеята им е да фалират базата тук с тези решения. Мечтая си да кацна зимата на -10 градуса на 45км от Варшава без опция за придвижване до града в 00ч. Сега понеже се закри Абу Даби решиха да се върнат понеже е евтино и трябва да държат самолетите в небето. Според мен трябва да увеличат честотите на сегашните дестинации поне. Варшава Модлин базата я закриха точно така започна се с някакви странни полети за без пари и след 2 години край.

• Харесвам 4
Дани Магелани
Публикувано:
На 13.07.2025 г. в 12:20, Doctor Who каза:

Преди време бях купил различни рибни консерви. Взеха всичко над 100 мл., защото имаше сос в тях и приеха цялото количество като течност. 

И при мен с консерви сьомга.

Публикувано:

Тирана - ден 2,4,6
Кишинев - ден 2,4,6,7
Варшава - ден 1,3,5,7

Прага - ден 1, 3, 5

Кишинев не го виждам на сайта на Уизеър (за приложението не знам), ама се прецаках. Че си купих билет до там от скъпите 😄 (на Austrian) 

В момента, Ivko каза:

Мечтая си да кацна зимата на -10 градуса на 45км от Варшава без опция за придвижване до града в 00ч. 

E то и за лятото има заредени полети. Часът е ужас, да. Но летището е в Нови Двур Мазовиецки и нощувките там не са скъпи. Градчето e 1 км - 1.5 км от летището. Има си паркче, езерце, замък.. След нощувката човек може да ги разгледа и да си хване влака за Варшава. 

• Харесвам 6
Мирослав Василев
Публикувано:

Моето лично мнение е, че летище Модлин е едно, ако не най-неприятното летище в Полша за придвижване от и до града.

Почти никакъв нормален транспорт след определен час, намира се на час и нещо от Варшава,  летището става супер натоварено, почти без места за сядане. Определено ако имам опция бих летял с прекачване от някъде до нормалното летище на Варшава, където Уиз имат доста дестинации. 

Колкото и пъти да съм летят от/до него, след това се питаш за решенията в живота които си взел и защо си ги взел 😁

А ако сте повече хора, такси (Bolt/Uber) идва на почти същата цена като автобус/влак.

• Харесвам 9
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Bolt/Uber излизат евтино, ако се возят трима-четирима в колата. За сам човек вече не е толкова евтино. А иначе един приятел поляк, като видя, че са пуснали тези полети на Уизеър, а и цените от 10 евро, първоначално се зарадва много, после като видя "Модлин" вика "ама то това е една барака насред нищото и е далече от Варшава". И казах, че точно заради това цените са такива. Ако не: ЛОТ и до летище Шопен в самата Варшава.

Тирана - ден 2,4,6
Кишинев - ден 2,4,6,7
Варшава - ден 1,3,5,7

Прага - ден 1, 3, 5

И тук разликата е, че полетът от/до Варшава не е от софийската база, а идва от Модлин и се връща там, това става ясно от часовете в разписанието. А другите явно ще са от нов самолет, базиран в София.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 6 минути , Hakkâri Spor каза:

Bolt/Uber излизат евтино, ако се возят трима-четирима в колата. За сам човек вече не е толкова евтино. А иначе един приятел поляк, като видя, че са пуснали тези полети на Уизеър, а и цените от 10 евро, първоначално се зарадва много, после като видя "Модлин" вика "ама то това е една барака насред нищото и е далече от Варшава".

преди 2 часа, Ivko каза:

Варшава Модлин базата я закриха точно така започна се с някакви странни полети за без пари и след 2 години край.

😁😁

• Смея се 1
Публикувано:
20 minutes ago, Hakkâri Spor said:

Bolt/Uber излизат евтино, ако се возят трима-четирима в колата. За сам човек вече не е толкова евтино. А иначе един приятел поляк, като видя, че са пуснали тези полети на Уизеър, а и цените от 10 евро, първоначално се зарадва много, после като видя "Модлин" вика "ама то това е една барака насред нищото и е далече от Варшава". И казах, че точно заради това цените са такива. Ако не: ЛОТ и до летище Шопен в самата Варшава.

И тук разликата е, че полетът от/до Варшава не е от софийската база, а идва от Модлин и се връща там, това става ясно от часовете в разписанието. А другите явно ще са от нов самолет, базиран в София.

Първите две я тръгнат изобщо , я не. С Тирана сме го играли вече 🙂

Има ли молдованци гастарбайтери ? Това комай е единствената смислена причина да се пробват с толкова екзотичен полет.Тирана иди-дойди , има някакъв туризъм , ама Кишинев ?!!

• Харесвам 3
Публикувано:
5 minutes ago, stanimir said:

Има ли молдованци гастарбайтери 

По Черноморието за летния сезон има. Има и туристи, но пак за лятото.  А от тук за там?? нямам идея какво интересно има.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , stanimir каза:

Има ли молдованци гастарбайтери ? 

Имам колега от Тараклия, който сега учи в УНСС и чат пат се прибира по празници до Молдова с автобус. Има и някакви маршрутки полулегални.. София-Тараклия-Кишинев, официлано нямат сайт, в някакви затворени групи за пътувания се уговарят, 50 лв  беше София-Тараклия, до Кишинев повече. Сега не знам колко е.  За техния стандарт е скъпо, за нас не толкова.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз си мисля, че от всичките нови линии най-печеливша ще е Прага, ако я пуснат от София.

Варшава не вярвам да се задържи дълго, а и все пак билетите на LOT не са чак толкова скъпи.

Да не стане като с Лондон – билетите с British от София до Хийтроу са по 45 паунда, а с Wizz, Easyjet и Ryanair са по 50/60/70 евро, и накрая още 1/3 от цената отива за транспорт до центъра.

Естествено, всеки би предпочел да кацне директно на Хийтроу...

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 13 часа, Иван Попов каза:

Аз си мисля, че от всичките нови линии най-печеливша ще е Прага, ако я пуснат от София.

Варшава не вярвам да се задържи дълго, а и все пак билетите на LOT не са чак толкова скъпи.

Да не стане като с Лондон – билетите с British от София до Хийтроу са по 45 паунда, а с Wizz, Easyjet и Ryanair са по 50/60/70 евро, и накрая още 1/3 от цената отива за транспорт до центъра.

Естествено, всеки би предпочел да кацне директно на Хийтроу...

Много далеч от истината си. Първо билетите на Лот до Варшава далеч не са евтини предвид дължината на полета и много често имат по-евтини билети с прекачване за някъде отколкото директните до Варшава. Бритиш и Лот повече разчитат на бизнес трафик и транзитни пътници отколкото на туристи и p2p трафик, а специално за Лондон самия контингент при тези компании е напълно различен така, че не бих казал, че дори са в конкуренция (бритиш спрямо лоукостите в Лондон). Относно кой къде предпочита да кацне зависи дали отиваш като турист или живееш там какъвто са голям брой от пътниците за Лондон и за това има значение на кое от всички летища ще кацнеш, които не случайно са разположени на север-юг изток и запад от града.

Модлин колко ще се задържи е въпрос на време да разберем, защото определено летището е шит, типично лоу кост летище тип Буве, Хан,Меминген и Баден Баден е...

При всички положения е супер, че пускат нови дестинации от София, имаме нужда от повече конкуренция.....

• Харесвам 5
Публикувано:

Темата със самолетните полети, летищата и избора на маршрут е многостранна – зависи дали си турист, живееш в чужбина или пътуваш по работа. Но има някои закономерности, които си струва да се отбележат.

Лондон – един от най-натоварените маршрути от София, неслучайно Wizz Air и Ryanair оперират с по няколко полета дневно. Причината е ясна – огромен брой българи живеят, учат или работят там. За тях е логично да изберат най-удобното летище спрямо района, в който се намират – север, юг, изток или запад на града.
Но ако си турист и хотелът ти е в центъра на Лондон, Heathrow е много по-удобен – бърз достъп с метро (Piccadilly Line), по-кратко време за трансфер и често съвсем разумна цена в сравнение с неудобството от Luton или Stansted.
Така че тук не става дума само за цена на билета – а за цялостно пътуване и комфорт.

Ако погледнем примерно Париж – аналогична ситуация. Wizz Air лети до Beauvais, което се води "летище Париж", но реално е на над 80 км от града. Трансферът с автобус отнема над час, струва около 19/20 евро в едната посока и е обвързан с графика на полетите.
Много по-удобно е да кацнеш на Orly – летището е значително по-близо, има директен трамвай + RER/метро до центъра за около 20-30 минути и по-ниска цена (~10 евро). Да, билетът до Orly може да е малко по-скъп, но компенсира с време, спокойствие и гъвкавост. За туристите това често е решаващо, но пак зависи.

LOT и Варшава – тук също има нюанси. Ако използваш Варшава като транзитна точка, често излиза изгодно – LOT има добре развита мрежа от връзки. Но ако искаш само да стигнеш до Варшава, директните билети от София са сравнително скъпи, особено спрямо разстоянието.
LOT и British Airways не са в пряка конкуренция с нискотарифните напълно съм съгласен, защото те обслужват основно бизнес пътници и транзитен трафик, не толкова point-to-point туристи. Това ясно се вижда и в избора на летища, честотата на полетите и ценовата политика.

Личен пример – Миконос – предстои ми кацане късно вечер, а трансферът до хотела ще ми струва около 40–50 евро с такси. Ако бях избрал друг полет – малко по-скъп, но с по-ранно пристигане – можех да използвам автобус за 2–3 евро и да стигна спокойно и на обяд. Понякога цената на билета не е всичко, важно е и в кой момент пристигаш, как се предвижваш нататък и какви са ти възможностите.

А за Modlin (летището до Варшава) – вярно е, че не блести с удобства. То е типично low-cost летище, както Beauvais (Париж), Hahn (Франкфурт), Memmingen (Мюнхен) или Баден-Баден. Но е важно, че изобщо го има – защото по-добре е да имаш полет, макар и до по-отдалечено летище, отколкото да нямаш никакъв. А конкуренцията, която създават тези маршрути, е в полза на всички – цени, честота, избор.

✈️ В крайна сметка, новите дестинации от София са чудесна новина. Всяка нова линия разширява възможностите – независимо дали търсиш удобство, цена или бързина. Най-хубавото е, че вече имаме избор, а това е нещо, за което си струва да се радваме.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 23 минути , Иван Попов каза:

Лондон – един от най-натоварените маршрути от София, неслучайно Wizz Air и Ryanair оперират с по няколко полета дневно. Причината е ясна – огромен брой българи живеят, учат или работят там. За тях е логично да изберат най-удобното летище спрямо района, в който се намират – север, юг, изток или запад на града.
Но ако си турист и хотелът ти е в центъра на Лондон, Heathrow е много по-удобен – бърз достъп с метро (Piccadilly Line), по-кратко време за трансфер и често съвсем разумна цена в сравнение с неудобството от Luton или Stansted.
Така че тук не става дума само за цена на билета – а за цялостно пътуване и комфорт.

И все пак нека бъдем обективни, времето за пътуване от Heathrow до центъра е приблизително колкото е времето със Stansted Express и все пак слизаме на Liverpool Street, което си е достатъчно в центъра. Не коментирам цената...

Автобусите от Лутън са по 6 паунда на посока, ако билета се купи достатъчно рано. А цената на билета за самолета от 15-20Е пак на посока, не може да се бие от никакво удобство, ако търсим ниска цена 😉 

• Харесвам 2
Публикувано:
В момента, Иван Попов каза:

Миконос – предстои ми кацане късно вечер, а трансферът до хотела ще ми струва около 40–50 евро с такси. Ако бях избрал друг полет – малко по-скъп, но с по-ранно пристигане – можех да използвам автобус за 2–3 евро и да стигна спокойно и на обяд. Понякога цената на билета не е всичко, важно е и в кой момент пристигаш, как се предвижваш нататък и какви са ти възможностите.

.

За Миконос даже и транспорт не трябва. От идеалния център на Миконос до летището е 2 км и може пеша. Моят хотел беше на 500-600 м. от летището и естествено... пеша.  Автобус съм ползвал между плажовете (има 2-3 най-известни плажа, забравих им имената) до центъра, дето са мелниците. (Билетчето беше 2 евро по време на пандемията)

От изброените лоукост летища, Меминген изобщо не ми е направило лошо впечатление (като да речем... Бове), нормално малко летище, чисто и подредено. И всъщност е на 3 км от центъра на Меминген И ако няма автобус, може и пеша, дето се вика, за половин час сте в идеалния център на Меминген (жп гарата е в близост).

Гледах Modlin Airport в  Google images, ами... малко, ама важното е да "върши работа", дето се вика. И за Бънеаса Букурещ четох хейт, чака се отвън, няма места... 

В съзнанието ми е останало летище Кастейон, на 120 км от Валенсия, насред нищото, в полето.  Ако летище Модлин все пак е на 1 км от някакво градче и то красиво,  Кастейон е буквално в пустинята. И с 1 полет на ден (поне аз като бях имаше по 1 полет на ден, а в някои дни без полет). Отиваш и всичко вътре затворено. Автобусът от Валенсия ме стовари 2 часа и половина преди полета. И като станаха 2 часа преди полета... вдигнаха се ролетни щори, започнаха да отварят разни щандове. Имаше и вендинг машини.  За големи магазини е безмислено ,никой не би плащал наем за летище, което не работи в 3/4 от денонощието.  Не знам как е летище Пловдив, но предполагам, че е нещо подобно, с 1 или 2 полета на ден. Кафемашина, вендинг машини и това е.  

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой правил ли е днес резервация за отиване и връщане при Уиз ер? Миналата седмица правих резервация отиване и връщане и всичко беше ок, но при днешна резвация Уиз ер ми направиха резервации с два различни кода за отиване и връщане. Това някакъв бъг ли е или Уиз ер са си променили политиката?

Публикувано:

Говорих с Уиз ер и няма промяна в политиката. Резервацията ми въпреки, че е с два кода юридически е една. Причната за двата кода е, че на отиване полета се изпълнява от Уиз ер Малта, а на връщане от Уиз ер Унгария.

• Харесвам 7
  • Замислям се 1
Публикувано:

Здравейте,

по повод рождения ми ден получих следния имейл, но в профила ми този ваучер не излиза. Как бих могъл да процедирам?

Благодаря предварително!

IMG_1899.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 40 минути , Ники Петров каза:

Здравейте,

по повод рождения ми ден получих следния имейл, но в профила ми този ваучер не излиза. Как бих могъл да процедирам?

Благодаря предварително!

IMG_1899.png

Ще излезе, не се тревожи. И аз получих същия e-mail и 2 часа по-късно ми бяха заредени в акаунта в WizzAir.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, Guinness каза:

Ще излезе, не се тревожи. И аз получих същия e-mail и 2 часа по-късно ми бяха заредени в акаунта в WizzAir.

Имейлът е от 3 дни 🙂

Публикувано:
преди 25 минути , Ники Петров каза:

Имейлът е от 3 дни 🙂

Най-вероятно не гледаш, където трябва. Не е ваучер, а кредит за сума по сметката ти в WIZZ Account:

image.png.438de7876dd558a3fed50ae3740ac359.png

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• WanderlustME
    • mamaivy
    • new one
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.